Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Rasy Vše o rase jménem ORI

Vše o rase jménem ORI

Klady a zápory všech ras, se kterými nás kdy scénáristé seznámili.

Myslíte si, že by Anubisova loď s Raovými oky mohla konkurovat lodím Ori?

S přehledem. Rovnocenný soupeř, rovnocenná technologie od povznesených bytostí.
29
12%
Alespoň jednu loď Ori by zničila.
59
24%
Zmohla by se na jeden výstřel, který by oslabil štíty Ori lodí, ale poté by byla zničena.
37
15%
Žádná velká pomoc, dopadla by stejně jako ostatní lodi- bez efektu střelby,zničena.
21
8%
Nečekali by na aktivaci Supergate Orii, a s touto lodí by Supergate zničili ještě před její aktivací z druhé strany.
19
8%
Větší šanci by měla loď Replikátorů,jejich střely s články by pronikly štíty lodí Ori a začali by pěkně papat :-)
85
34%

Celkem hlasů : 250

Příspěvek 18.3.2006 15:17:39
Origin Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Na Ori by to chtělo ty satelity AG-3 jak byli v tom díle jak se Danielovi zkopírovala do mozku ta genetická pamět goauldů. Nevim kolik bylo těch satelitů ale když se spojili dohromady tak přece zničili celou Moskvu. a měli i vlastní štít.
Universe is inFinity::

Příspěvek 18.3.2006 15:26:58
gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Damacon píše:
Taky by mě zajímalo, která zbraň má větší palebnou sílu-Goauldské tyčové zbraně, nebo ty tyče bojovníků Ori???

Tyčovka na 100%. Teda můj názor.

Příspěvek 18.3.2006 15:32:17
Aegir Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Origin píše:
Na Ori by to chtělo ty satelity AG-3 jak byli v tom díle jak se Danielovi zkopírovala do mozku ta genetická pamět goauldů.

AG-3 by se hodily, škoda, že to byl jen Danielův sen.
- What do you say?
- Exterminate!
[img][http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/sigaegir001gq4.png]http://i53.photobucket.com/albums/g70/sgc001/sig/sigaegir001gq4.pnghttp://[/img]

Příspěvek 18.3.2006 15:48:29
Damacon Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

taky by mě zajímalo, jak by dopadla loď replikátorů, kdyby na ni stříleli Ori lodi... jestli by se rozpadla...ani nevim jestli měla nějaký štít, a pokud ano, jestli se umí dát dohromady zase zpátky.POkud ano, tak štít nepotřebuje:-)...:-)

Příspěvek 18.3.2006 15:53:46
Tod Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ta anubisova loď měla lepší štíty než goauldsé, takže když by Cartrová a ten asgard trochu zapracovali tak by se určitě vyrovnala nejméně jedné lodi Ori.
U replikátorů si nejsem tak jistý, jelikož jejich technologie byla jen o trochu lepší naž asgardská. Ori štíty budou dost dobrý, takže by se replikátoři na lodě Ori nedostali. Pokud by se jim to ovšem podařilo tak vítězství replikátorů je jistotou. Otázkou by bylo za jak dlouho, jelikož ty tyčové zbraně Ori jsou hodně technologicky vyspělé, takže účinnost na replikátory se dá jen odhadovat. Věřím že po prozkoumání jedné Ori tyčovky by určitě zjistili jak účině pojmout její výstřeli. Dále by snědli technologii štítů, zbraní a vítězství je nevihnutelné.
Už mě napadlo oživit replikátory(ovšem přepsat jejich program, aby poslouchali) a použít je v boji.

Příspěvek 18.3.2006 16:02:14

Odpovědět s citací

Myslíš, že by Anubis nechal pracovat na své lodi Sam a Asghardy?? :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Myslím, že replikátoři by měli o hodně vetší šanci než anubis.

Příspěvek 18.3.2006 16:07:30

Odpovědět s citací

Přesně tak, jsi můj člověk,ALE, jak jsem psal výše, co by bylo lepší, jestli replikátoři pod kontrolou, nebo Anubisova PRVNÍ mateřská loď with Ra eyes. U replikátorů by to byla opravdu sázka do loterie, pokud by se jim podařilo dostat na loď a pokud připustíme, že Převoři by je jediným máchnutím hole nezlikvidovali, bylo by vítezství za pár....a nejrychlejší. Jenže, pokud by se jedna z těch věcí nepodařila tak by se tam replikátorská loď jen tak vznášela a nijak by nám nepomohla(mám za to že kromě vystřelování článků na obsazení neměla žádné zbraně)... naproti tomu Anubisova loď i když by s těmi nadupanými zbraněmi neměla na lodě Ori takový zničující účinek jako na Hataky(pravděpodobně NE) , přesto by s takovou kadencí jedněch z nejlepších zbraní v galaxii,hned po Dakaře, musela přinejmenším oslabit štíty Ori lodí...Znovu doporučuji 6*22. A určitě by nadělala na lodích Ori více škody, než asgardský O´neill. A pokud by ani ona opravdu NIC neudělala, tak potom se i s Asgardy o Goauldech nemluvě mužeme jít klouzat...Protože ty štíty budou mít opravdu neuvěřitelně nadupané... Pak jedině Merlinova zbraň, nebo Furlingové o kterých nic nevíme a určitě budou stát za to(i když pochybuji, že by měli o tolik lepší zbraně než ty antické na Anubisově lodi), nebo si doletět pro jednu zbytečnou bránu.... naprogramovat zbraň na Dakaře na zničující účinek který by procházel otevřenou bránou z Dakary do brány, kterou by jsme aktivovanou z Dakary vyhodili před Ori ships a pak jen doufat že výbuch je dostane...

Příspěvek 18.3.2006 16:16:03

Odpovědět s citací

jak jsem již psal myslím si, že replikátoři by měli větší šanci ale stejně by se na tu loď asi nedostali. No Anubis by je možná oslabil a hodně. Orii by se soustředili na Anubise a stříleli by po něm. A Oddysea,Korolev a hataky a aghradi by už musely ty poškozený Orii lodě dodělat. Tak bych to býval viděl já. Já myslím, že Furlingové budou mít hodně práce ve své vlastní galaxii a nebudou moci sem jít se vším co budou mít. Vidím to na tu Merlinovou zbraň. A s tou Dakarou no nevím nevím

EDIT: Ta citace tam být nemusí, když reaguješ na příspěvek nad tím. Sirius.

Příspěvek 18.3.2006 16:23:40

Odpovědět s citací

S dakarou to bylo míněno spíš tak, že nepochybuju o tom, že by je zničila, Vždyť dokáže zničit život v celé galaxii, o tom není žádný opchyb,ale spíš jde o to s tou bránou. No vycházím s předešlích dílů SG-1 kde přeci na Apofisovu flitilu chtěli u dělat to samé... jinak si nejsem jist jestli by satelity z mysli Dr.Jacksona fungovali. Měla to být sice obrana proti Goauldům, ale na tyhle obry? Vždyť ten satelit byl jen proti Hataku uplně malinkej. Je pravda, že na velikosti nezáleží,ale zase pocházeli z genetické paměti Goauldů, a pochybuji, že ty by se někdy s tímhle setkali... takže myslim, žeby na Ori lodě nefungovali...

Příspěvek 18.3.2006 16:25:34
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já bych Anubisovu loď zas tak nepřeceňoval. Ano možná měla obrovskou palebnou sílu - dokázala zničit šest Hata'ků jedním výstřelem. Ale jakou máte záruku, že by to prošlo štem lodi Ori? Navíc kde ji chcete vzít? Postavíte si ji? To samí s replikátorama. Aby replikátoři měli něakej účinek tak by ste je museli dostat něak na palubu lodi no a to nepude zas tak snadno když bude mít aktivní štíty. Já bych asi nejvíc sázel na drony. Dokázali zničit Anubise (ale podlě mě sme jich vypotřebovali zbytečně moc - bylo vidět jak jich potom spousta zbytečně prolítává skrz ...) a podle mě pokud by se pár dronů dostalo skrz štít tak loď Ori pude ko kytek ... Ale jak je vidět tak to scénáristi vyřešej podobně jako s replikátorama .... vzum hurá DEUX EX MACHINA super zbraň od Merlina která jednou ranou sejme všechy Ori a jejich lodě ... Samo sebou že až v posledním díle 10 řady. Popřípadě to dítě co porodí Vala bude "klon" Harsesise a bude mít ve svý malí hlavčce návod jak zničit Ori ... Mnohem víc bych třeba bral zapojení Antický technologie - Puddle Jumpery, Orion ... Nevíte náhodou proč nepoužíváme antický zbraně? Railguny jsou sice hezký ale už jsme s tim něco zničili? Nevim o tom a naše nukleární/naquadahové/naquadriové zbraně - jsou sice cool ale jenom pokud se nám je podaří dostat skrz štít. A to se moc nevede.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 18.3.2006 16:29:51

Odpovědět s citací

Přesně. Myslím, že by neměli šanci na Orii-ty satelity z Danielova snu.

Darth_RevanCZ píše:
Já bych Anubisovu loď zas tak nepřeceňoval. Ano možná měla obrovskou palebnou sílu - dokázala zničit šest Hata'ků jedním výstřelem. Ale jakou máte záruku, že by to prošlo štem lodi Ori? Navíc kde ji chcete vzít? Postavíte si ji? To samí s replikátorama. Aby replikátoři měli něakej účinek tak by ste je museli dostat něak na palubu lodi no a to nepude zas tak snadno když bude mít aktivní štíty. Já bych asi nejvíc sázel na drony. Dokázali zničit Anubise (ale podlě mě sme jich vypotřebovali zbytečně moc - bylo vidět jak jich potom spousta zbytečně prolítává skrz ...) a podle mě pokud by se pár dronů dostalo skrz štít tak loď Ori pude ko kytek ... Ale jak je vidět tak to scénáristi vyřešej podobně jako s replikátorama .... vzum hurá DEUX EX MACHINA super zbraň od Merlina která jednou ranou sejme všechy Ori a jejich lodě ... Samo sebou že až v posledním díle 10 řady. Popřípadě to dítě co porodí Vala bude "klon" Harsesise a bude mít ve svý malí hlavčce návod jak zničit Ori ... Mnohem víc bych třeba bral zapojení Antický technologie - Puddle Jumpery, Orion ... Nevíte náhodou proč nepoužíváme antický zbraně? Railguny jsou sice hezký ale už jsme s tim něco zničili? Nevim o tom a naše nukleární/naquadahové/naquadriové zbraně - jsou sice cool ale jenom pokud se nám je podaří dostat skrz štít. A to se moc nevede.

My ji nechceme nikde vzít nebo postavit. My uvažujeme kdyby prostě Anubis furt byl. Chápeš!!!! S těma replikátorama-přece vystřelují sami sebe jako střely aby se dostali na palubu ale asi máš pravdu nedostali by se tam asi. Jinak ta Merlinova zbraň nemá ničit Orii lodě. Ale samotný Orii. To dítě právě bude hlavní nepřítel. Seš dneska nějakej zmatenej.

EDIT: 2v1! Damacon

Příspěvek 18.3.2006 16:30:29

Odpovědět s citací

Právě, s replikátorama jsem to říkal, pokud by se nedostali skrz...jsou na nic.... jinak střílet přeci neuměli...Ale je fakt, že ty jejich střeli článků byly o hodně pomalejší než střely z lodí, takže možná by štíty prošli...Ale je možný že nepracujou na principu kinetické energie...takže by se zkrz asi nedostali. vsázel bych na Anubise, je to záruka alespoň nejakýho poškození...než vznášející se loď replikátorů k ničemu

JInak díky Gmakov-přesně jak píšeš, neděláme to podle děje, jen podle toho co jsme objevili v uplynulých dílech a co by mohlo fungovat kdyby...
Naposledy upravil Damacon dne 18.3.2006 16:32:06, celkově upraveno 1

Příspěvek 18.3.2006 16:31:55

Odpovědět s citací

Jak říkám Anubis by je poškodil. A Oddysea, Korolev, hataky a asghradi by je zkusili dodělat. Ale myslím, že by se to nepovedlo.

takže to shrnu. Lidi nemají šanci, Goualdi ani s Anubisem nemají šanci. Jaffové taky ne. Asghradi už vůbec ne. replikátoři zcela jistě ne. Takže Merlin nebo Furlingové.

Příspěvek 18.3.2006 17:15:10
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já sem říkal, že sesmahne Ori i s jejich loděma. Takže sem to myslel tak že to bude stejný jako s replikátorama a zbraní na Dakaře. Prostě, že zas vymyslej něakou super zbraň mi stiskněm zázračný tlačítko a Ori v týhle galaxii (nebo i jinde) bude jednou pro vždy konec. K tomu dítěti, ano "má bejt hlavní nepřítel" ale podle mě to Vala tak nenechá a bude se ho snažit určitě "donýst lidem" - takže něco podobnýho jako s Harsesisem...
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 18.3.2006 17:19:13

Odpovědět s citací

No s tím Harssesisem to bude hodně podobný. Ale asi bude ze začátku zlý a pak nakonec bude dobrý.

Příspěvek 18.3.2006 17:51:24
david Airman
Airman

Odpovědět s citací

Damacon píše:
Přesně tak, jsi můj člověk,ALE, jak jsem psal výše, co by bylo lepší, jestli replikátoři pod kontrolou, nebo Anubisova PRVNÍ mateřská loď with Ra eyes. U replikátorů by to byla opravdu sázka do loterie, pokud by se jim podařilo dostat na loď a pokud připustíme, že Převoři by je jediným máchnutím hole nezlikvidovali, bylo by vítezství za pár....a nejrychlejší. Jenže, pokud by se jedna z těch věcí nepodařila tak by se tam replikátorská loď jen tak vznášela a nijak by nám nepomohla(mám za to že kromě vystřelování článků na obsazení neměla žádné zbraně)... naproti tomu Anubisova loď i když by s tìmi nadupanými zbraněmi neměla na lodě Ori takový zničující účinek jako na Hataky(pravděpodobně NE) , přesto by s takovou kadencí jedněch z nejlepších zbraní v galaxii,hned po Dakaře, musela přinejmenším oslabit štíty Ori lodí...Znovu doporučuji 6*22. A určitě by nadělala na lodích Ori více škody, než asgardský O´neill. A pokud by ani ona opravdu NIC neudělala, tak potom se i s Asgardy o Goauldech nemluvě mužeme jít klouzat...Protože ty štíty budou mít opravdu neuvěřitelně nadupané... Pak jedině Merlinova zbraň, nebo Furlingové o kterých nic nevíme a určitě budou stát za to(i když pochybuji, že by měli o tolik lepší zbraně než ty antické na Anubisově lodi), nebo si doletět pro jednu zbytečnou bránu.... naprogramovat zbraň na Dakaře na zničující účinek který by procházel otevřenou bránou z Dakary do brány, kterou by jsme aktivovanou z Dakary vyhodili před Ori ships a pak jen doufat že výbuch je dostane...

ale vždyt zbran da dakaře je zničena!

Příspěvek 18.3.2006 17:55:48

Odpovědět s citací

myslel jsem že ji prostě použili a to je všechno, neuvědonuju si, že by se tam řikalo, že je zničena...možná se pletu...
Jsem lama, kdo je víc :D

Příspěvek 18.3.2006 17:58:04
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tĚCH AG-3 by to chtělo tak 50 a myslim že padesát by zničilo jednu loď von vlastně ten jejich paprsek je dost podobnej tomu orijskému::

Příspěvek 18.3.2006 18:01:41

Odpovědět s citací

jo to jo, ale je to z hlavy Harssesise a ten má znalosti všech Goauldů, ale pokud se Goauldi s ničim takovym nikdy nesetkali, jako že ne...tak si myslim, že by to nemělo účinek...stačí si jen představit, zdaly by ty satelity byly schopny zničit asgardskou loď....a tohle je much much bigger, worst...

Příspěvek 18.3.2006 18:17:49
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Newim někde jsem četl že ta Anubisova superloď měla trojité goauldsko antické štíty. Myslim si že by vydržela hodně dlouho nátlaku lodí Ori::

Příspěvek 18.3.2006 18:23:28

Odpovědět s citací

Origin píše:
Newim někde jsem četl že ta Anubisova superloď měla trojité goauldsko antické štíty. Myslim si že by vydržela hodně dlouho nátlaku lodí Ori::

A to si slyšel kde, že tohle jsem fakt v životě neslyšel. já bych spíš sázel že když měl tak perfekt zbraň, že štíty budou horší. Ale tak či tak stejnak by neměl šanci.

Příspěvek 18.3.2006 18:32:54

Odpovědět s citací

určitě si myslim, že její štíty nebyly zdaleka tak dobrý jako Ori lodí, ale vemte si jen jak třeba vylepšili Hatak Osirise, když na něj šli Asgardi... jejich střeli neprošli...takže zase tak špatný nebyly a na Anubisově lodi byly určitě ještě lepší.

Příspěvek 18.3.2006 18:49:06

Odpovědět s citací

No tak Asghradi nepostřelí jak Anubise tak Orii. Prostě je to stejný. Myslím, že jejich štíty jsou podobný. Ale chtěl bych vidět co by se stalo kdyby Orii loď vystřela na Orii loď.

Příspěvek 18.3.2006 18:53:37

Odpovědět s citací

ale zpátky k replikátorům...na Asgardský loďě se v poho tou jejich střelou dostali, a to maj hodně good štíty... takže, možná by mohli i na tyhle lodě...

Příspěvek 18.3.2006 18:57:34

Odpovědět s citací

To mají,ale Orii mají lepší
Hallowed be Orii :twisted: :twisted:

PředchozíDalší

Zpět na Rasy