Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x11 - Space

1x11 - Space

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 05.4.2010 12:58:33
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
Mě Space nevadí, ale to i asi proto, že mám rád ten nový a taky něco z toho starého stylu

Raynor: Sám nevíš, jaké tu byly flamewary na to, že se řeší vztahy a né, kolik tuctů nepřátel a lodí tentokrát sejmou? :D

Flamewary ale implikují diskuzi zastánců a odpůrců nového stylu, není to tak, že by všichni chtěli změnu zpátky k SGA.

Ray : Já žasnu, jak umíš vše krásně vysvětlit a ty hlavně víš vše..

Je mi opravdu líto, že se nevyjadřuju jednoduše a nesouhlasím s jásajícím davem. Jelikož obhajuju svůj názor, fascinuje mě, že vás fascinuje, že tvrdím, že mám já pravdu. Zkusím se polepšit.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 05.4.2010 13:02:37
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Už mi přijde dost trapný, jak v diskuzi ke každému dílu dochází akorát k hádkám o kvalitách SGU. Myslím, že svůj postoj stačí vyjádřit jednou a ne stále dokola u každého dílu. Když se to někomu nelíbí, nechápu, proč se na to dívá. Buďte trochu nad věcí a neberte to tak vážně, je to jen hloupý seriál.

Příspěvek 05.4.2010 13:04:25
vita.sky Airman
Airman

Odpovědět s citací

Říkejte si co chcete, ale tohle byl jednoznačně nejlepší díl Stargate Universe a možná nejlepší díl SG světa. Napínavý děj, nádherně realistický, několikrát se mi lehce zastavilo srdce. Zajímaví mimozemšťané i to, že nevíme co vlastně chtějí a proč to udělali. Úžasné od začátku do konce. 11/10

Příspěvek 05.4.2010 13:17:17
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Daedalus.cz píše:
Už mi přijde dost trapný, jak v diskuzi ke každému dílu dochází akorát k hádkám o kvalitách SGU. Myslím, že svůj postoj stačí vyjádřit jednou a ne stále dokola u každého dílu. Když se to někomu nelíbí, nechápu, proč se na to dívá. Buďte trochu nad věcí a neberte to tak vážně, je to jen hloupý seriál.

Proč? Co jiného se má v diskuzích řešit, než kvality daného dílu, herdek?
Navíc, já to ale studuju, vole :-D

Příspěvek 05.4.2010 13:21:40
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Kvality dílu samozřejmě, ale ne kvality celého seriálu. Kdyby se alespoň objevovaly nové argumenty, ale ono je to furt to samé. To "vole" si příště odpusť.

Příspěvek 05.4.2010 13:26:43
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ježišmarja, episody jsou součástí seriálu, všechno souvisí se vším. Nemůžeš pořádně posuzovat episody aniž bys je srovnával s jinými, čili se zbytkem seriálu. Já chápu, že vás mrzí, že někteří považují ten skvělý díl za sračku, ale hold se musíte naučit žít s tím, že máme svobodu projevu. Já taky nereaguju na každé vaše provolání nad kvalitami 1-11.
Omlouvám se, pokud jsem jeho jemnost urazil.

Příspěvek 05.4.2010 13:32:14
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

je to Stargate, tak nevim co jste čekali jinýho :) Space se mi líbil, že by mě posadil na zadek se říct nedá. Na imho. nejlepší díl Light to nemá.

V rámci Stargate je SGU zatim asi nejvíc co může čekat co se týče vybalancování mezi akcí a tim ostatním. Už to neni stupidní střílečka jako SG-1 a SGA, kde kosili nepřátelé. Popravdě radši útěk z lodi alá SGU, než aby se prostříleli přes desítky debilních nepřátel jako v SGA/SG-1.

Navíc je klidně možný, že je ufouni nechali uniknout schválně. co my víme :)

SGU bude těžko další BSG nebo Lost, na to scenáristi jednoduše nemaj. Pokud se to nezvrhne v SG-1/SGA a zůstane to přinejmenším jako doposud, tak budu spokojenej a rád prominu nějaká typická klišé (viz. ten útěk).
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 05.4.2010 14:35:52
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Sice jsem to prolítl, ale nikde jsem to tu nenašel... neví někdo, co to hrálo za písničku na konci ?
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 05.4.2010 14:42:11
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Příspěvek 05.4.2010 14:59:18
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

On je možná právě ten problém v tom, že Ray to studuje a má na to přecejen "odborný názor" jako filmový kritik, kdežto většina lidí tady jsou laičtí diváci. A kritika a diváci jak víme nikdy nejdou moc doromady :D

Každopádně z jiného soudku, Mallozzi dnes na blogu řekl pár zajímavých informací k epizodě. Tvůrci původně chtěli udělat Šmouly úplně vodní a jejich loď měla mít kompletně vodní prostředí, bohužel z finančních důvodů z toho sešlo. Taky hovořil o tom, proč Chloe tak "blbě" lezla k emzákům, když se prořezávali lodí. V původní verzi scénáře měli utíkat, ale vzniklý podtlak by je nasával do emzácké lodi. Chloe by se narozdíl od tamtoho vojáka neudržela a emzácká loď ji vcucla. Opět však zavelely finance (museli si nechat peníze na speciální efekty) a tak Chloe přišla za Šmouly sama...
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 05.4.2010 15:16:01
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
Tvůrci původně chtěli udělat Šmouly úplně vodní a jejich loď měla mít kompletně vodní prostředí, bohužel z finančních důvodů z toho sešlo

To je jako vodní Xindi v Enterprise, ty ale vypadali jako ryby a měli mnohem hezčí lodě.

Příspěvek 05.4.2010 15:30:42
Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mno, takze kdyby vysel puvodni plas s vodnimi Smouli tak by meli jedinou chybu a to je humanoidni postava, jinak by byli perfektni :D P.S: a i to ze maji humanoidni postavu by bylo na pomer SG velmi slusne
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

Příspěvek 05.4.2010 15:45:08
fang Airman
Airman

Odpovědět s citací

Myšlenka 1: Částečně souhlasím s Daedalus.cz, tohle je vlákno určené k určitému dílu. Tak by se tu měli řešit události a detaily toho určitého dílu. Jinými slovy chci říct že kdyby se promazaly všechny příspěvky ve kterých lidé nadávají na titulkáře(místo aby byli rádi že se tomu někdo věnuje),hodnotu IQ (nebo znalosti českého jazyka) ostatních uživatelů a hlavně řeší klady a zápory celé série tak by v tomhle vlákně moc příspěvků nezbylo. Prostě to chce přesunou tyhle příspěvky do vlákna určenému sérii celkově.

Myšlenka 2: Když by bylo možné přirovnat SG seriály k PC hrám a jednotlivé díly brát jako mise ve hře. Pak autoři vzali SG1 a pouze vyměnily modely a textury za jinak zbarvené a tak vzniklo SGA. Prostě SG1 a SGA byly totožné seriály jen v jiných barvách.(zjednodušeně v SGA měli modrou bránu a v SG1 hnědou).Jinak obecné schéma misí (dílů) zůstalo zachováno. Ale tohle schéma je již zastaralé a proto se rozhodli vytvořit úplně novou hru(seriál). Zatímco SG1 a SGA by se dali přirovnat spíše k velmi akčním FPS tak SGU je zatím spíš adventura s akčnímy prvky. A právě proto mnoho fandů původních seriálů nemůže přenést přes srdce to, že se autoři odprostily od starého konceptu a začali vytvářet nový moderní seriál který má držet krok s dnešními seriálovými trendy přivést nové fanoušky.

Myšlenka 3: SG1 a SGA byly o dokonalých lidech (až na vyjímky typu Zelenka a McKay), dokonalých vojácích, kteří dokonale plní rozkazy svých dokonalých velitelů, a všichni jsou dokonalí přátelé, kteří bojují proti super nepříteli se super zbraněmi na super lodích (super lodě se super zbraněmy a super pohonem kde na super chodbách svítí super pochodněma),a kde vždy svedou super bitvu plnou super efektů a super výbuchů. SGU mají postavy realné povahy,mají své klady a zápory(prostě nejsou dokonalý),vzajemně si nedůvěřují, né vždy se chovají zrovna profesionálně.=> Jsou to obyčejní lidé a né dokonalí super hrdinové jako v předchozích seriálech.

Myšlenka 4:Co se dílu týče tak mne velmi překvapili ufoni. Konečně pořádní ufoni. To chybělo v celém SG světě. SG1 a SGA byly ve všech koutech galaxie různé varianty anglicky hovořících lidí(až na vyjímky),wraithové=mutanti brouků a lidí, goaldi= lidi s hádkem na páteři, a většina ostatních byli přímo lidé a jako bonus celé galaxie plynule hovořily anglicky. Tihle šmoulové jsou konečně styloví ufoni. Akorá by mně zajímalo jak vypadaj šmoulinky.

P.S.:Omluvám se za překlepy a případné chyby. Tak tu prosí m hned nezačněte řešit kde mám jakou čárku špatně.

Příspěvek 05.4.2010 16:01:42
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já nevím, ale v SG-1 byl Nem, Reetové, ten pátej člen týmu a pravděpodobně za celou existenci seriálu i jiní podobní nebo více emzáčtější emzáci. Bylo jich pár, ale občas tam prostě byli. Šmoulové nic nového vrámci celé SG prostě nepředstavují.
Jinak souhlas s fangem.

Příspěvek 05.4.2010 16:05:38
Major
Major

Odpovědět s citací

No mně hlavně připomínaj obrovskýho záporáka s The Clone Wars... taky modrej, taky měl z obličeje ty cancóry... :D
Obrázek

Příspěvek 05.4.2010 16:27:09
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já teda musím nesouhlasit s tím že se tu nemá řešit SGU jako celek. Proč? Proto že jednotlivý díly a celý SGU spolu natolik souvisí, že to prostě podle mě od sebe dost dobře oddělit nejde. Řešilo se to tak ve vláknech k SGA, řeší se to tak na webech o jiných seriálech (osobně vím že na lost.cz je to to samý) a nikdo s tím nemá problém a jak říkám, podle mě to de ruku v ruce. Takže tenhle návrh dost dobře nechápu.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 05.4.2010 16:32:07
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já to myslel tak, že v každém tématu o novém dílu jsou stále ty stejné hádky a takhle to jde furt dokola a to je trapný.

Příspěvek 05.4.2010 17:31:34
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

jen co jsem to tady pročetl, obecně - udivuje mě, že tady převládá mnohem víc kritika než pochvala, sice chápu, že to asi někde přehnali s těma postavama (disko a jak chloe řeší kluka), ale nemusíte furt něco kritizovat, podívejte se na to taky z tý lepší stránky

lidi si přejou reálnější věci, ale je to jako tenkrát s tim GTA4 co mělo bejt daleko reálnější než minulý díly a to se lidem už tolik nelíbilo jak vyšlo později najevo, lidi prostě nechtěj zas tolik reálný věci, spíš chtějí nějakej mix všeho (hlavně neřešte GTA, tady jde o princip)

když čtete knížky tak musíte zapojit svojí fantazii a přesně tak je to i ve filmech, to furt chcete aby vás scénář vedl za ruku a všechno vám vysvětlil? Máte taky svojí hlavu a svojí fantazii (do jisté míry).

k tématu - 11. díl byl naprosto skvělej!

konečně bitka a naprosto skvělí mimozemšťani, když jsem poprvé viděl tu loď, tak mi připadala asi tak velká jako "raketoplán" na destiny :D a až později mi došlo, že je obrovská když byla ukázána na senzorech

ale s tim "raketoplánem" jsem to nečekal (už jenom z toho názvu), myslel jsem, že raketoplány prostě nemaj zbraně (snad o zbraních ani nemluvili), navíc mi přišel dost neohrabanej a přišlo mi divný, že po něm ani nevystřelili - prostě to mohli vysvětlit líp, třeba ve scénáři mu mohli přidat štíty a párkrát do něj mohli vystřelit...

ještě za toho Rushe - jsem rád, že zatím neukázali jak se dostal na loď (kolikrát byl v SG flashback?), takhle je to stylovější.

Ray: tušim, že jsi to psal ty - že "jak mohl Rush s Chloe přelítnout z lodi na loď" - Rush přece vysvětloval, že když mu zkoumali paměť, tak se bránil a vzal si on něco od nich (upřímně - tohle se mi na tom díle asi nejvíc nelíbilo, jak se něčemu tak vyspělýmu může člověk bránit (ale je toho víc) a ještě si něco jinýho vzít a naučit se to v tak krátkym čase) (edit: po přečtení diskuze beru zpátky)

Příspěvek 05.4.2010 17:51:23
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mě osobně se takhle s odstupem začíná SGU líbit, jen by tam nemuseli řešit problémy s rodinou doma, přece jenom jsou na lodi dost daleko.

Hold je to jinej koncept, už to není stará SG-1 nebo SGA s tím jsem se musel smířit.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 05.4.2010 18:25:47
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
Každopádně z jiného soudku, Mallozzi dnes na blogu řekl pár zajímavých informací k epizodě. Tvůrci původně chtěli udělat Šmouly úplně vodní a jejich loď měla mít kompletně vodní prostředí, bohužel z finančních důvodů z toho sešlo. Taky hovořil o tom, proč Chloe tak "blbě" lezla k emzákům, když se prořezávali lodí. V původní verzi scénáře měli utíkat, ale vzniklý podtlak by je nasával do emzácké lodi. Chloe by se narozdíl od tamtoho vojáka neudržela a emzácká loď ji vcucla. Opět však zavelely finance (museli si nechat peníze na speciální efekty) a tak Chloe přišla za Šmouly sama...

tak to mě mrzí :( je to škoda emzáci mohli být ještě o kousek jinde a taky by nikdo neříkal že je Chloe blbá, protože se šla podívat...Už asi víme proč to nemohli natáhnout , prostě by na to neměli prachy
Obrázek

Příspěvek 05.4.2010 18:56:11
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ale objevilo se tu jedno další sci-fi klišé, které jak zvykem nebude v příštích dílech ani zmíněno: máme emzácky modul, ale nic s tím neuděláme :roll:

Příspěvek 05.4.2010 19:00:22
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já doufám, že zmíněno bude, ne jako to bylo v SG1 či SGA, když ukořistila nepřátelskou loď a pak už o ni nikdy nebyla ani zmínka.

Příspěvek 05.4.2010 19:05:02
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

bude dokial sa Destiny nepojde dobit.
Obrázek

Příspěvek 05.4.2010 19:29:59
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Konečně díl který se dokáže vyrovnat SGA. Emzáci byli suproví ale, stejně jsou furt podobní stavbou těla lidem. Nechápu že nejsou schopni vymyslet nějakou rasu která je od lidí naprosto odlišná (myslím inteligentní rasu). Kdyby těmto Šmoulům dali aspoň víc ruk nebo noh... Zkrátka se asi ničeho takovýho nedočkám. Viděl sem hodně sci-fi a ani v jednom nebylo něco co třeba nemá kosti atd. Můžu se uspokojit tím že 2 ruce, 2 nohy jsou nějakým způsobem výhodné, ale stejně...
PS:stejně doufám že se Šmoulové objeví v dalších dílech.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 05.4.2010 19:49:54
Major
Major

Odpovědět s citací

Jak se může díl SGU vyrovnávat SGA, když SGU je daleko lepší než SGA :D :D

Daedalus.cz: když jsme přeci ukořistili nepřátelskou loď, tak byla epizodu či dvě poté zničena :D
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách