Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x11 - Space

1x11 - Space

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 04.4.2010 21:12:17
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Já si myslím, že se většina lidí spokojí s těmahle. Sice mají pořád ještě "pár" humanoidních rysů, ale je fakt že ze všech inteligentních mimozemšťanů v SG, který náhodou nebyli písek, mlha či elektrický blesky a byli schopný mezihvězdného cestování pomocí lodí jsou jedni z nejmimozemšťanovitějších. To že jsou na druhý straně vesmíru je věc druhá...ale pro naše účely předpokládejme, že humanoidní forma je jedna z nejvhodnějších pro manipulaci s předměty, práci apod...
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 04.4.2010 21:38:10
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jenže kdybych měl jít hodně do hloubky a realističnosti kterou zdá se mi všichni tak chcou, tak to neobstojí.

Ray má tady pravdu-jak to že tak daleko od Antiky osídleného vesmíru jsou tvorové, co mají hlavu, dvě nohy a ruce? Leda že bychom měli s nimy společný DNA základ, něco jako že asteroid se stejnými zárodky se dostal na jejich domovskou planetu i na domovskou planetu Antiků. Což je dost težko uvěřitelný kvůli vzdálenostem.

Navíc někdo by měl scénáristům vysvětlit co znamené humanoid, přísahal bych že tvrdili že ufouni budou nehumanoidní (Já vím, říkali žádní anglicky mluvící emzáci s lidskou podobou, ale vsadil bych se že říkali že i nehumanoidní)

Jako celkově ale, tahle věc mi zase tak nevadí...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 04.4.2010 22:19:19
vejfuk Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
Začínám se tady tou diskuzí dobře bavit :D Přesně tohle jsem předpokládal během koukání na epizodu. Nejdřív tu dvacet lidí napíše, že díl byl super, konečně bitvy, emzáci apod. a pak někdo příjde, napíše že bitevní část dílu byla shit (musím uznat že s akcí v Air nebo Time se to opravdu srovnat nedá) a najednou půlka lidí obrátí a zbytek se začne hádat. To je snad u každý epizody. Někdy si říkám, že ty doby kdy jsem sledoval SG-1 na Nově bez netu a hlatal to bez cizích názorů byly nejlepší :D Ale každopádně tady jde o to, že každýmu se líbí něco jinýho a nikdy nemůžete uspokojit všechny.

Amen! doslova. Uplne nadherne si to vystihl s tema nazorama na netu. Pripada mi to ze si tady jediny kdo tu nemele sra*ky a a nedela ze sebe Vseznalka...

Příspěvek 04.4.2010 23:12:14
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tomu se, vejfuku, říká diskutování. Vítej na diskuzi!
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 04.4.2010 23:31:39
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ray píše:
technik Rush a blbka Chloe, zcela bez problémů neozbrojeni unikli z bitevní lodi a řídili vesmirnou loď rasy, kterou viděli poprvé v životě) už raději ani nezmiňuju.

To že vedel kam má ísť a vedel pilotovať tú loď je myslím jasné, keďže čítal myšlienky emzákovi. To, že na nikoho nenatrafili pri úteku by som pripísal šťastiu...

Podľa mňa opäť výborný diel, dávam mu 9/10, bod dole za uponáhľanosť (uspěchanost) deja.

Příspěvek 04.4.2010 23:48:47
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ray píše:
Tomu se, vejfuku, říká diskutování. Vítej na diskuzi!

Ale o tom ja vubec nemluvim, precti si muj prispevek znovu. Ja vim co je to diskuze a diskutovani, ja jen pisu ze se tu kazdy snazi bejt strasne chytrej a pritom pise uplny nesmysly, tomu se diskutovani opravdu nerika...

Příspěvek 05.4.2010 00:24:00
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Foo Fighter píše:
To že vedel kam má ísť a vedel pilotovať tú loď je myslím jasné, keďže čítal myšlienky emzákovi. To, že na nikoho nenatrafili pri úteku by som pripísal šťastiu...

To mě napadlo a považuju to kvůli uspěchanosti za chybu a lenost scénáristy, že tam něco takového vůbec dal. Proč se tvrdí, že budeme mít emzácké emzáky, když jim můžeme číst myšlenky; to už fakt chybí jen abysme jim četli i jejich jazyk a oni jakože tedy mluvili na naše postavy anglicky a jsme kde sme byli... Tím, že přečteme oponentům myšlenky se dá vysvětlit jakákoliv jednoduchá klička v ději; na jednoduché kličky ale nejsem po deseti letech zvědavý.
A to vůbec nemluvím o tom, že pokud to byl vědec starající se o zajatce nebo člen ostrahy (kdo jiný by Rushe zajmul a tak by byl ovlivněm kameny), tak by měl prd vědět jak pilotovat nějaké stíhačky. Zrovna tak se Rush mohl od emzáka dozvědět o předvolební kampani na šmoulím homeworld nebo o receptu na šmoulí krystalové kuře, čili nějaké komplétně useless informace. Celou paměť mu tím snad nestáhl, to by snad umřel.
Štěstí, jistě. Můžeme tvdit, že šmoulové jsou cizí emzáci a tak na bitevních lodích nemají ostrahu ve vězení, v laboratořích nebo v hangáru stíhaček. Ale na štěstí se stačilo vymlouvat se deset let v SG-1 a SGA. SGU nemělo na nějaké příhodné štěstí hrdinů vůbec sázet.

Já tak nějak nevím, co by vejfuk chtěl, aby se na internetové diskuzi k episodě televizního seriálu asi tak řešilo. Někomu se líbí, někomu ne, a při při se logicky konverzace dostane do řešení naprostých trivialit. Zvláště v anonymním prostředí. Tak to v diskutování vždycky bylo.

PS. Ano, po "čtečkomyšleném" vysvětlení a "jakožejimrozumíme" zobrazení angličtiny po celé galaxii jsem volal po většinu SG-1 a SGA. Ale tady nic takového nemělo být, rozhodně ne při prvním setkání s civilizací. Tohle je kurva to temné SGU, wrong people making deadly and hard decisions on a fucking wrong place, blood & sweat & tears, ne nějaká pohádka pro děti!

Příspěvek 05.4.2010 01:18:09
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ano, reseni a diskutovani o nejmensich detailech, to k tomu patri.

Ale ja tu pisu, ze si tady vetsina uzivatelu hraje na chytryho, misto toho aby smysluplne diskutovala a pritom to co pisou sou uplny kraviny - chci aby se tohle nedelo, chci aby se normalne diskutovalo.

nevim jak uz to napsat jednoduseji..

Jinak co se tyce epizody - naprosto skvela.

Příspěvek 05.4.2010 01:30:25
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Epizoda to nebyla špatná, ale na první pětku či Time nemá. Celé mi to přišlo takové... moc hrrr ukončené od chvíle, co Rush uškrtil mimozemšťana. V jakýmkoliv běžným seriále bych se tomu nedivil, ale SGU nasadilo určitou pomalost a rozvláčnost, která tady najednou zmizela.

Pokud bych měl něco opravdu vytknout, tak to, že tu mimozemskou loď opravdu pilotovali. Chápu, že Rush dokázal z hlavy vycucout plány lodi, ale schopnost pilotovat ten člun je něco úplně jiného. Když už nic jinýho, zakončil bych to spíš tím, že by se Rush zvládnul odpoutat od mateřské lodi a zůstal tam, když pak ona odletí, takže by si je museli na Destiny nějak dotáhnout.

Trošku mě začíná zneklidňovat téma vzpoury civilů, ale nejspíš proto, že mi tématicky připomíná BSG. Doufam, že jediná podobnost zůstane tématická. Nerad bych, aby příběh v SGU zašlapalo hašteření postav do země. Současný mix příběhu a postav mi naprosto vyhovuje.

7/10
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 05.4.2010 01:47:45
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

vejfuk píše:
misto toho aby smysluplne diskutovala a pritom to co pisou sou uplny kraviny - chci aby se tohle nedelo, chci aby se normalne diskutovalo.

nevim jak uz to napsat jednoduseji..

Možná až si uvědomíš, že definice "úplný kraviny" se liší člověk od člověka a že diskuze lidí s opačnými názory se vždy zvrhne do flamewaru, tak pochopíš, že tohle je diskuze. To taky můžu já napsat, že tvoje hodnocení episody (se kterým jaksi nesouhlasím) je taky úplná kravina a moc by mě zajímalo, jak mi budeš oponovat jinak než nadávkami. Ve skutečnosti seš to ty, kdo nazýváním většiny příspěvků "úplnými kravinami" nediskutuje, resp. primitivizuje diskuzi.

Nebo teda, rád se poučím, jak podle tebe teda diskuze má probíhat? Podle mě diskuze je "já řeknu něco, ty mi oponuješ" nebo obráceně. Jestli tobě spíše nevadí, že ne všem uživatelům se SGU 1-11 líbí...

Příspěvek 05.4.2010 10:13:41
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nějak nesouhlasím s názorem, že se v epizodě měli zabývat tím, jak se Rush dostal na emzáckou loď. Chápu, že pro lidi, kteří nejspíš čtou všechny možné spoilery to bude těžké pochopit, ale to, že byl Rush na té emzácké lodi mělo být překvapení. Sice dost slabé a předvídatelné překvapení. Když už zobrazení Rushovy cesty k emzákům tak jedině v podobě flashbacků v závěru epizody no a kdo ví, možná se nějaké takové flashbacky v dalších epizodách objeví.

Příspěvek 05.4.2010 10:22:06
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No já třeba spoilery nečtu a vůbec mě to nepřekvapilo... došlo mi to hned po tom, co se dostal s kameny na tu šmoulí loď i Young... Nevím, ale prostě jsem si od toho sliboval víc...když dokázali rozvést epizodu Fire (darkness & light), tak z tohodle mohli udělat alespoň pěti-díl... a to by byl nářez...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 05.4.2010 10:26:53
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ja se akorat bavim nad tim jakej ty uzaviras postoj ze ses tady ze vsech nejchytrejsi a vis o tom nejvic a co napises tak to plati, absolutne nechapu proc..

Nebo dalsi, nevim jakej vul tady napsal tu obrovskou kravinu, ze kdyz se lidem libila ta vesmirna bitka, tak by si meli projit stranky s Irakem a utrhanyma koncetinama protoze je bavi jenom nasili :D :D HAHAHA, to je vazne opravdu ten nejblbejsi kec co sem mel tu cest cist. Cela SG1 a SGA byla o koseni Jaffu, Wraithu a vesmirnych bitev a proto to tolik lidi bavilo a tady je najednou za 11 epizod prvni mala bitva a hned vsechny zajima jenim nasili. WTF..?

To bude mozna tim ze v dilech 1-10 se absolutne nic nedelo, cela SGU byla doslova Destiny Hills a naprosto vsici chteli uz nejakou tu akci a ne blby reptani a probirani mezi-lidskych vztahu kdo s kym a kdo proti komu.

Muzu te ujistit ze drtivy vetsine lidi se SGU doposud vubec nelibila a sledovanost diky tomu rapidne klesala.

Příspěvek 05.4.2010 10:40:45
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

dil byl dobrej..konecne se tam neco delo...doufam ze dalsi dily budou alespon stejne tak dobry jako bylo space
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 05.4.2010 11:07:17
Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

k te technologii cteni myslenek: nevim jak vi ale ja kdybych podobnou vecicku na cteni myslenek udelal tak neco jako "find" tam urcite bude :) takze k tomu jak to mohl tak rychle najit... :)

jo a k rizeni lodi: jak predpokladate ze se asi ridi? 10 podivnych pacek a starej se?
myslete, kdybyste meli veci jako FTL, stity, cteni myslenek... myslite ze byste v lodi nechali jen system rizeni ktery se pouzival pred XY lety? silne pochybuju o tom ze ty jejich lode se nedokazaji ovladat sami stylem: ukaz mi kam chces a ja te tam vezmu... cesta kterou potreboval podniknout Rush uz navic v pameti lodi byla, (unos) takze znovu ji spustit nemuselo byt aztak hard :)

P.S: Jinak s tim ze jsou alieni moc humanoidni souhlasim, ovsem z druhe stranky to mohlo byt horsi... :)
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

Příspěvek 05.4.2010 11:18:39
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

vejfuk: Řekněme, že bych se vyhnul těmhle "absolutním pravdám", že většině lidí se SGU nelíbila, a že její sledovanost rapidně klesala. SGU má svoje fanoušky, stejně jako je měla SG-1/SGA (i když je jich možná menší počet). Je prostě seriál s jiným konceptem, už od začátku bylo jasně řečený, že se odkloní od klasickýho SG pojetí seriálu, proto mi přijde lehce dementní kritizovat SGU za to, že tam není to vaše kosení Jaffů, Wraithu a hromada vesmírnejch bitev. Chápu, že spousta zarytejch SG-1/SGA fanů tohle nemůže přenýst přes srdce, ale nikdo je nenutí na SGU koukat, když je to podle nich "taková slátanina". Stejně tak, jako já jsem neviděl 5. sérii Atlantis a nesral jsem se do topiců ohledně SGA dílů a neremcal jsem tam u každý epizody, jak na takovouhle hovadinu může někdo koukat.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 05.4.2010 11:25:54
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

vejfuk:omyl, SG-1 byla o kosení Jaffů a křižáků, SGA byla o McKayovi s tabletem a USB napojeným v kdejaké mimozemské technologii ;-)
Sledovanost SGU rapidně klesala? Čísla mluví jinak (ano, sledovanost byla u každé epizody různá, ale pořád na tom byla líp než nějaká SGA).
Nevím jak ty, ale já a možná i pár dalších lidí na tomhle fóru se raději budeme dívat na telenovelní, rádoby realistický seriál Destiny 900210, než na slátaninu alá poslední série SGA ;-)

EDIT: souhlasím, že SGU není dokonalé. Kvalit svých vzorů (BSG, Firefly, The Shield, LOST) určitě nedosahuje, má hodně much. Rozhodně by se mohlo ubrat na sexu, možná i na osobních vztazích a více se věnovat lodi jako takové, příběhu, tomu že jsou ztraceni několik miliard světelných let od domova, ... ale prostě 01x11 se mi nelíbila, až na začátek to bylo něco příšerného, na co jsem koukal ještě nedávno v modrém (ano, myslím Atlantis).

Příspěvek 05.4.2010 11:33:59
mafia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ray píše:
To jako myslíš ty nejklasičtější humanoidy jako ze Star Treku, kteří poslali správu anglickou zprávu Surrender?

Na poměry SG jsou to originální mimozemšťané. Předpokládám, že věděli, že mají čest s lidmi, tak poslali zprávu v angličtině.

Příspěvek 05.4.2010 11:39:34
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tu angličtinu bych nějak neřešil... je to vyspělá civilizace, tak asi měli nějaké zařízení alá Star Trek, které jim dokázalo to jedno slovo přeložit ;-)

EDIT: to že poslali jedno slovo z nich přece nedělá kdovíjaké angličtináře.
Naposledy upravil Vanguard dne 05.4.2010 11:45:03, celkově upraveno 1

Příspěvek 05.4.2010 11:44:59
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No to zariadenie sa volá Rush.

Příspěvek 05.4.2010 11:45:44
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Což mě nenapadlo, díky :write: :lol:

Příspěvek 05.4.2010 11:54:39
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak u slova "surrender" mě hned napadlo, že to měli od Rushe, vždyť mu četli myšlenky, tak vytáhnout z něj jedno slovo asi nemohlo být těžké.

Příspěvek 05.4.2010 12:33:32
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Je nudné velikonoční odpoledne, pojďme si analyzovat vejfukovův příspěvek do diskuze.

Na jedné straně máme "Ja se akorat bavim nad tim jakej ty uzaviras postoj ze ses tady ze vsech nejchytrejsi a vis o tom nejvic a co napises tak to plati" a na druhé straně máme "Muzu te ujistit ze drtivy vetsine lidi se SGU doposud vubec nelibila a sledovanost diky tomu rapidne klesala." což spolu evidentně koliduje, protože čísla mluví ve prospěch sledovanosti, jak si každý může zjistit zde - http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_St ... .932010.29 (ano, v 1-10 byla nižší, ale předtím naopak po tradičním po-pilotovém pádu byla na výši a dokonce se z propadu i zvedla) a ta "drtivá většina" je velmi subjektivní. Mě, řadě lidí tady a řadě lidí v mém okolí se SGU líbí výrazně více než SG-1 a SGA. Tak kde je ta drtivá většina? Nebo ty jsi snad mluvil s milióny diváků v US?
And more importantly, neoháníš se náhodou i ty nějakými univerzálními pravdami, které mi tolik vytýkáš?

Pojďme dále.
Nebo dalsi, nevim jakej vul tady napsal tu obrovskou kravinu, ze kdyz se lidem libila ta vesmirna bitka, tak by si meli projit stranky s Irakem a utrhanyma koncetinama protoze je bavi jenom nasili :D :D HAHAHA, to je vazne opravdu ten nejblbejsi kec co sem mel tu cest cist. Cela SG1 a SGA byla o koseni Jaffu, Wraithu a vesmirnych bitev a proto to tolik lidi bavilo a tady je najednou za 11 epizod prvni mala bitva a hned vsechny zajima jenim nasili. WTF..?

V podstatě ano. Irák byla samozřejmě nadsázka (seznamte se, evidentně to je pro tebe doposud neznámý koncept), nicméně SG-1 a SGA zapadaly ve většině svých episod do oddechové space opery, ve které jde především o mix akce, hlášek a mírného tajemna. Pokaždé, když se objeví vesmírná bitva, tak geekové div neonanují nad jejím rozborem; to asi má nějaký důvod a je zvláštní, že sis toho sám nevšiml.

A nakonec finální blábol...
To bude mozna tim ze v dilech 1-10 se absolutne nic nedelo, cela SGU byla doslova Destiny Hills a naprosto vsici chteli uz nejakou tu akci a ne blby reptani a probirani mezi-lidskych vztahu kdo s kym a kdo proti komu.

Tady se opět objevuje rozpor mezi tím, co sám říkáš. Na jednu stranu v minilé citaci ostře odsuzuješ moje tvrzení, že 1-11 všechny bavila jen kvůli bitvě, na druhé straně nyní říkáš, že už "naprosto všichni" chtěli tu akci.
Nad tím "naprosto všichni" se raději ani nepozastavuju, protože to je blábol - ne zdaleka všichni ji chtěli, negeneralizuj.
A samozřejmě, ne že by se v tom seriálu nic nedělo. Tohle tvrzení tak maximálně ukazuje, že vyprávění prd rozumíš (nedělá mi problém, když někomu pomalé tempo nevyhovuje, dělá mi problém, když ani nepochopí co to pomalé tempo je).

EDIT: to že poslali jedno slovo z nich přece nedělá kdovíjaké angličtináře.

To je celkem fuck, viděli jsme je jen v jednom díle. To, že za tak krátkou dobu zvládli vytáhnout a správně použít jediné slovo něco říká. Třeba že o pár dílů později už můžou deklamovat celé věty a jsme zpátky v SGA. Už jen zbývá, abysme díky kamenům viděli jen Destiny lidi v jejich kožené uniformě a kruh je uzavřen :lol:

Příspěvek 05.4.2010 12:49:09
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mě Space nevadí, ale to i asi proto, že mám rád ten nový a taky něco z toho starého stylu

Raynor: Sám nevíš, jaké tu byly flamewary na to, že se řeší vztahy a né, kolik tuctů nepřátel a lodí tentokrát sejmou? :D
Naposledy upravil DAVE! dne 05.4.2010 12:51:09, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 05.4.2010 12:49:35
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ray : Já žasnu, jak umíš vše krásně vysvětlit a ty hlavně víš vše..

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách