"jeden díl Capricy je lepší než pět dílů SGU."
Ehe? Z Capricy jsem viděl jen pilot, takže můžu nesouhlasit v tom duchu, že minimálně tři díly SGU mi přišly výrazně lepší než Caprica 1-01. Mnohem zajímavější byli Kings, u kterých jsem nějak tušil, že by jim Caprica mohla být podobná, ale bohužel ne.
Abych se vrátil k jádru příspěvku - 80% zdejších uživatelů by si mělo od rána do večera sjíždět weby jako liveleak plné utrhaných končetin a záběrů z Iráku, je to totiž podle ohlasů SGU 1-11 ve stylu "Byla tam bitva, tak to bylo dobré" evidentně to jediné, co jim stačí ke štěstí.
Jediné, co se mi na té "akční" scéně libilo, byla kamera, která je chvílemi v opravdu hodně zvlášních pozicích. Všechno ostatní bylo stejně špatně jako v minulých seriálech. Velitel vypadá během bitvy zcela klidně, stejně jako celá posádka. CGI záběry byly opět zcela tradiční, takže neseděly do jiného "looku" nové série. Kdyby tam někde proletěl Sheppard v 302, padl by tam jako prdel na hrnec. A do toho všeho jediným dopravním raketoplánem zničili několik stíhaček.
Dementnost scénáře, který uzavřel potencionální novou linii (v duchu pomalého SGU vyprávění jsme měli mít episody s Rushem na planetě, s Rushem v zajetí, minivzpouru na lodi, atd.) a byl zcela proti všemu, o co se SGU snažila (Wrong people on a wrong place, čili technik Rush a blbka Chloe, zcela bez problémů neozbrojeni unikli z bitevní lodi a řídili vesmirnou loď rasy, kterou viděli poprvé v životě) už raději ani nezmiňuju. Mallozziho je prostě neumětel a jeho místo je někde v technických službách, ne u psacího stolu.