Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x11 - Space

1x11 - Space

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.4.2010 21:41:30
impaled_shadow Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

A co mislýte jaksou řešené jejich žárovki? Sou to normální jako máme mi nebo nějaké hyperultra radiační protože se mi zdálo že svýtyly trochu jynak než ti na Destini nebo to možná budou LED?!?!?!?!

(Aneb. vážně, zamyslete se nad sebou...)

Díl fajn, docela mě pobavily i reakce "střílí se = plný počet bodů". Obrázek
Bůůů. Co poslouchám?
http://last.fm/user/angoisseus

Příspěvek 03.4.2010 21:47:26
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tohle by si měl přečíst každý malý školák co jde do první třídy :rflmao: :rflmao:

Příspěvek 03.4.2010 22:09:52
RobColonel Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wow, tak díl byl super. Akorát ten konec mi uplně nesedl. Zrovna u tahle epizoda tahle epizody by byla dobře ukončená nějakym dramatickym prohlášenim o emzácích, ale na druhou stranu se přiznávam, že jsem poslední dobou viděl moc Star Treku. Bitka dobrá, akorát ty děla mi trošku připomínají Galacticu. Škoda že jsme neviděli jak se Rush dostal na emzáckou loď. No, možná to bude v nějakym příštim díle jako flashback.
Jinak k těm emzákům - jakmile jsem toho jednoho na záčátku uviděl, tak sem měl jasno. S těmahle to bude zajímavý. Jakmile jsem je viděl zblízka a slyšel ty jejich zvuky tak jsem si vzpomněl na Voyager a na Species 8472. Už ve Voyageru byl skvělý nápad zasadit do seriálu emzáky co maj k člověku docela daleko. V SG se po Wraithech rozhodli jít touhle cestou a doufam, že emzáčky uvidíme víc. Už se těšim až se o nich dozvíme nějaké info.
Naposledy upravil RobColonel dne 04.4.2010 09:06:32, celkově upraveno 1

Příspěvek 03.4.2010 22:21:41
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Začátek a konec dobrý, zbytek episody byla typická SGA-like rádobyakční sračka natočená ruční kamerou. Potencionální další problémy na lodi zcela divně zahozeny (a přitom je zvládali natočit celkem dobře), takhle si pohřbít ve wannabe drama celou linii, to se jen tak nevidí. Kéž by si vystačili bez těhle emzáků. A chyběl tomu drajv, který většina episod 02-10 měla.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 04.4.2010 08:20:14
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tak ted jsem to shlédnul s cz titulkami . A Destiny tedy nebyla připravená na takovou palbu , takže zbraně nějak nefungovali bo co , ale pak Elli dýl říka že to vyřešil že mají většinu zbraní zpátky , tím myslí Rushových 30% nebo všechny zbraně (100% ) ?
Obrázek

Příspěvek 04.4.2010 09:34:35
smrtasama Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nepřišla vám ta loď trochu podobná Orijskému stylu ? Nebo jsme jediný 8)

Příspěvek 04.4.2010 09:36:46
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Epizoda nebyla zase tak špatná ale pár výtek bych k ní měl. Akční pasáže byly sice "cool" ale právě v nich se objevilo nejvíc "SG-klišé" aneb scéna, kdy plukovník nařídí palbu na emzáckou loď a Scott vystartuje s tím, že je tam Cloe a že to není správný bla bla bla, to přece nemůžeme atd., a s Geerem se rozhodne běžet do raketoplánu na "hurá" záchranou akci. A samosřejmě to, že epizoda musela skončit happy endem a šťastným sledáním těhle dvou. Osobně by mi přišlo daleko zajímavější, kdyby se Rushovi díky palbě, co nařídil Young, nepovedlo Cloe zachránit a Scott by to dával Youngovi za vinu. Zatím k němu byl vcelku loajální ale tohle by mohlo s věcma na palubě docela zajímavě zamíchat - vzhledem ke "spouře" co se chystá (díky náznakům, co byly v tomhle díle to nebudu házet do spoilerů). Dejme tomu, kdyby se Scotty díky tomu, že by byl nas*anej na Younga rozhodl přidat na stranu vědátorů, případně by se musel rozhodnout jestli zůstat s Youngem, i potom co udělal etc. Připojím se k Rayovi, když napíšu, že úvodní Youngův rozhovor s Wray na chodbě a potom jeho dohra po "incident, coincidence, convenience or surprise" s komunikačním zařízením, případně Youngův rozhovor s Rushem na konci a jejich "for the sake of the crew" mi přišel daleko zajímavější než über-cool vesmírná bitka s hromadou jisker všude na palubě.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 04.4.2010 09:38:38
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

S episodou jsem nadmíru spokojen. Doufám, že se budoucí díly ponesou ve stejném duchu jako včerejší díl.
Hodnocení: 8/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 04.4.2010 10:19:08
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ: Jenže to je poslední dobou u všech Mallozziho epizod. Naposledy Enemy at the Gate. On má vždycky zajímavej nápad, ale musí to za každou cenu nahustit do 42 minut a pak to přestává mít hlavu a patu. Chyběj tam důležitý pasáže...(Rush na planetě s rozflákanou šmoulí lodí, Rush a Chloe prchají v lodi apod.), který by tam měly bejt, protože takhle to je moc narychlo. Myslím že události následujících dílů by se krásně daly rozvést na víc epizod a ne v SG stylu - epizoda končí happy endem, pokud to není season finale. Ostatně to píše taky Mallozzi a já začínám mít strach, aby to nedopadlo podobně...i když to je aspoň dvojdíl.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 04.4.2010 10:20:50
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Fancipal: Souhlasím ale dle mého zase další díly půjdou do háje (zeleného) nebot mi přijde že scénaristi se drží pravidla jeden vesmírný boj na celou serii.. Možná se mýlím neboť nečtu spoilery na další epizody.
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 04.4.2010 10:27:50
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

doufám, že tam těch bitev bude co nejmíň
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 04.4.2010 10:38:28
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ono to jiskření bylo přehnané ,ale zbytek byl ok ... přece jenom prokecat celou epku by taky nebylo ono a to jiskření bylo spíš kvuli tomu že se zbranové systemy totálně přetížily
T- Toto má být taky dvojdíl spolu s Divied tak tu bitku mohl Malojza natáhnout a přidat tam ty pasáže s Rushem
Obrázek

Příspěvek 04.4.2010 11:10:06
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
Tik: No ale on na sobě měl to vojenský oblečení, když ho Šmoulové chytili :wink: Podívej na Justice.

Sorry, my fail:-)

Příspěvek 04.4.2010 11:10:44
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No on to sice je dvojdíl, ale v příštím díle se bude určitě řešit víc
Toto je spoiler!!!:
vzpoura než mimozemšťani
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 04.4.2010 11:11:44
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

to vím a myslím že je to škoda
Toto je spoiler!!!:
vzbouřit se , když jim jdou po prdeli vyspělí mimozemštani
Obrázek

Příspěvek 04.4.2010 11:14:21
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Co na to říct?
Jak říká Skot: "jeden díl Capricy je lepší než pět dílů SGU." Má pravdu... SGU je dobrá, ale ne zas tolik... člověku to docvakne až po tom co uvidí pořádnou kvalitu jako je Caprica... No emzáci sice pěkný, bitva ušla, příběh... něco by se našlo...

10/20
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 04.4.2010 11:21:24
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Nevím, ale mě se tato epizoda moc nelíbila. Šmoulové byli sice super, z vesmírné bitky taky vytřískali co šlo (přecijen s jedním raketoplánem ty bitvy nebudou moc akční, takže doufám, že jich už více nebude, protože by to nejspíš bylo pořád na jedno brdo), hudba mi začíná taky připadat slabší než v prvních pěti epizodách, ale tak nějak jsem od toho čakal více. To bude ale nejspíš způsobeno tím, že bylo k tomuhle dílu hodně dostupných informací dlouho dopředu. No jo, neměl jsem si kazit překvapení spoilery. K dalším dílům jsem si už naštěstí nic nezjišťoval, takže zbytek série by měl být pro mě plný překvapení. Teda kromě
Toto je spoiler!!!:
Luciánů na konci série

Epizodě bych tedy dal takových 7/10

Příspěvek 04.4.2010 11:44:50
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

konecne se tam zacina neco poradneho dit ,epka libila ikdyz se slabsimi misty..

8.5/10
" IMMORTALITY "

Příspěvek 04.4.2010 11:52:08
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

"jeden díl Capricy je lepší než pět dílů SGU."

Ehe? Z Capricy jsem viděl jen pilot, takže můžu nesouhlasit v tom duchu, že minimálně tři díly SGU mi přišly výrazně lepší než Caprica 1-01. Mnohem zajímavější byli Kings, u kterých jsem nějak tušil, že by jim Caprica mohla být podobná, ale bohužel ne.

Abych se vrátil k jádru příspěvku - 80% zdejších uživatelů by si mělo od rána do večera sjíždět weby jako liveleak plné utrhaných končetin a záběrů z Iráku, je to totiž podle ohlasů SGU 1-11 ve stylu "Byla tam bitva, tak to bylo dobré" evidentně to jediné, co jim stačí ke štěstí.

Jediné, co se mi na té "akční" scéně libilo, byla kamera, která je chvílemi v opravdu hodně zvlášních pozicích. Všechno ostatní bylo stejně špatně jako v minulých seriálech. Velitel vypadá během bitvy zcela klidně, stejně jako celá posádka. CGI záběry byly opět zcela tradiční, takže neseděly do jiného "looku" nové série. Kdyby tam někde proletěl Sheppard v 302, padl by tam jako prdel na hrnec. A do toho všeho jediným dopravním raketoplánem zničili několik stíhaček.
Dementnost scénáře, který uzavřel potencionální novou linii (v duchu pomalého SGU vyprávění jsme měli mít episody s Rushem na planetě, s Rushem v zajetí, minivzpouru na lodi, atd.) a byl zcela proti všemu, o co se SGU snažila (Wrong people on a wrong place, čili technik Rush a blbka Chloe, zcela bez problémů neozbrojeni unikli z bitevní lodi a řídili vesmirnou loď rasy, kterou viděli poprvé v životě) už raději ani nezmiňuju. Mallozziho je prostě neumětel a jeho místo je někde v technických službách, ne u psacího stolu.

Příspěvek 04.4.2010 12:21:23
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak nevím, mám z toho dílu smíšené pocity. Na jednu stranu se mi líbila zápletka z mimozemskou lodí a provedení mimozemšťanů, na druhou stranu se mi moc nelíbilo vše ostatní. Ten závěr se "slaďáckou" písničkou a záběry na Chloe s Scottem mě naprosto iritoval. Potom mi tam chyběly přesně ty záběry, jak psal Tenthius, tzn. to, jak se dostal Rush s Chloe do lodi a taky, jak se dostal Rush na mimozemskou loď. Potom mě vadila scéna, kdy se Scott hrdinsky vrhal do raketoplánu, aby zachránil tu husu a musím říct, že i hudební doprovod se mi tentokrát nelíbil, ty dramatické skladby se mi rychle u SGU ohrály. Na druhou stranu nemůžu říct, že bych se u toho vyloženě nudil, takže jsem s dílem celkem spokojený. Ohodnotil bych to takových 7,5/10

Příspěvek 04.4.2010 12:35:06
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Psal jsem to už několikrát: akční scény do sci-fi patří, ale není to primární důvod, proč sleduji seriály, respektive SGU.
"Ve stejném duchu" jsem myslel: vzájemnou nedůvěru mezi jednotlivými členy posádky a jejich vzájemná polarizace, která se pravděpodobně projeví v příštích episodách.

Caprica :?: Od doby, co jsem začal stahovat seriály z internetu, tak jsem přestal sledovat z vlastní vůle jenom jeden seriál: Capricu - tolik k jejím kvalitám, aspoň z pohledu mých preferencí a požadavků, jak by měl vypadat kvalitní seriál.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 04.4.2010 12:38:50
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Odpovídá tom uaji sledovanost.. SGU - 2miliony a Caprica 1 milion.

Příspěvek 04.4.2010 12:53:40
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Freizy píše:
Odpovídá tom uaji (promiňte, že píšu jako prase) sledovanost.. SGU - 2miliony a Caprica 1 milion.

A FlashForward sleduje 5 miliónů, čili je dva a půlkrát lepší než SGU?
A Big Brother sleduje 7 milionů lidí, čili je třikrát lepší než SGU?
Co se objektivní kvality díla týče, sledovanost má skoro nulovou výpovědní hodotu.

Akční scény do space opery patří, ale "akční scéna" je hrozně široce definovatelná od přestřelky mezi čtyřmi lidmi po souboj s Hvězdnou smrti a obojí může být natočeno jako strhující scéna. Co předvedla SGU 1-11 je milionkrát viděná slátanina bez příchuti proti které je povedený i battlecam ve videohře Empire at War.

Příspěvek 04.4.2010 13:00:48
Freizy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Myslím, že seriály, které si zmínil jsou úplně na jiné televizi.. Caprica a SGU jsou na stejné.
Co předvedla SGU 1-11 je milionkrát viděná slátanina bez příchuti proti které je povedený i battlecam ve videohře Empire at War.

Tak to nesleduj, když je to podle tebe takový odpad :)

Edit: Příště když budeš mít tu drzost a dopisovat něco do citovaného textu, bez svolení autora, tak si to ušetři a napiš si to pod citaci.

Příspěvek 04.4.2010 13:22:35
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Je pravda že tuhle splácaninu mohli rozvést nejmíň do 2 a půl dílu.Rushe tam vrátili z opuštěné planety v polovině dílu a to je slabý.Lepší by bylo kdyby tak někdy ve 13 díle už byli uplně v haj*lu a on by jako superman se objevil a všechny zachránil :D .Né to byl vtip.Ale stejně je tam moc brzo
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách