Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

The Hurt Locker - tak tenhle snímek budu vstřebávat opravdu hodně dlouho. Napětí bylo cítit úplně všude a ani při scéně, kdy ten "černoch" ležel 10 minut nehybně v písku a jen koukal do optiky, se člověk nemohl nudit. 9/10

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nemohl se nudit? Ale mohl - jsem toho důkazem. Hurt Locker je co se týče Iráku věrný asi jako Červená karkulka: Instruktážní video pro boj s vlky.

Z jiného soudku.
Před úsvitem
Znáte Ztraceno v překladu? Nejspíš ano. Možná jste to, narozdíl od mě, i viděli. Tak Před úsvitem je LoT údajně velmi podobné. Stejně jako v něm tu máme dvojici lidí, kteří si celý film jenom povídají. Jesse (Ethan Hawke) a Melinda (Julie Delphi) se náhodou potkají na cestě vlakem a z mladického poblouznění vystoupí na mezizastávce ve Vídni. Jemu ráno letí letadlo do Ameriky, a spolu tak stráví noc procházkou po Vídni.
Ještě jednou - 100 minut se díváme na dva lidi, kteří chodí po Vídni a sofistikovaně si povídají. Nenastane žádné šokující odhalení (jako že Melinda je muž), nikdo je nepřepadne a ani se to nezvrhne v komedii o hloupých Rakušácích (Eurotrip). Geniální romantická konverzačka chytí za srdce i cynika (minimálně kvůli ne úplně optimistickému konci). Vřele doporučuju i pokud zvracíte třeba u Bridget Jonesové.
A navíc to má cool pokračování.
A na Rottenech to má 100%, což u nich má jen máloco.
10/10

Abych nebyl tak úplně rozzněžnělý...

Obvyklí podezřelí
Ano, viděl jsem to až teď. Keyzer Soze je frajer, ale na Johna Doea ze Se7en nemá.
9/10

Total Eclipse
Mno, homosexuální Di Caprio sice hraje dobře, a vůbec některé scény jsou velmi cool (jako začáteční v hospodě při předčítání), ale obecně mě to ani zdaleka nezasáhlo tak moc, jak by asi mělo. Zvláště druhá polovina nudná jako kostel.
6/10

A ze soudku videoher...
Call of Duty: Modern Warfare 2
Nejsem jediný, kdo si všiml zajímavého experimentování v novém CoDu. Už MW1 měl úžasné momenty, ale prestižní český teoretický časopis Cinepur v poslední čísle rozebírá MW2 a především kvůli misi na letišti ho označuje za umělecké dílo s přesahem netypickým pro standartní hry a vyrovnávající se sofistikovanějším filmům. Jen tak dál!
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

CoD působí už při hraní takovým "filmovým" dojmem, navíc plno scén, jak ty umývárny nebo zřícený vrtulník (BHD) bylo z nějakého filmu... a opravdu netuším, co zrovna na tom letišti, což je velmi kontroverzní mise a Rusové (jak jinak :D ) to kvůli tomu nějak zakázali a pro plno lidí ta mise není nijak skvělá, je takového filmového...

A k tomu Hurt Lucker, vždyť bylo teď nedávno, že se s nima soudil ten voják, že je to jako by celý jeho příběh, co tam doopravdy dělal, že použili i jeho repliky...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ray: Richard Linklater, režísér Před úsvitem, má na kontě docela zajímavé a nutno dodat, že dobré filmy, asi se na ten snímek podívám.

Hurth Locker - že bych z toho byl odvařený, to tedy rozhodně ne. Neříkám, že je to špatný film, ale Oscara či jiná ocenění si nezaslouží. Dal bych mu kolem 60 procent.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Linklater především natočil sequel Před soumrakem, které dává prvnímu filmu tak trochu jiný nádech :-) Jeho A Scanner Darkly se mi třeba nelíbilo skoro vůbec (i když, taky to je povídajících si lidí na pozadí žádného děje) a o Fast Food Nation jsem toho moc dobrého taky neslyšel. Ale Před úsvitem je IMO geniální.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Black Dynamite (Černej dynamit)
Film z roku 2009 točenej stylem osmdesátejch let dotaženym ad absurdum. Kdo sledoval seriály jako Hunter a The Professionals, myslim, že se bude skvěle bavit :-)
8,5/10
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Bourne trilogie- první díl naprostá pecka, druhý díl mě naprosto minul a třetí byl lepší než první :o)

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dorian Gray
Filmový zpracování románu Obraz Doriana Graye - každej snad alespon tuší o co jde. Knihu jsem nečetl, tak nemůžu srovnávat, ale film se mi líbil. Vykreslení toho, jak se hlavní hrdina postupně mění se imo dost povedlo, atmosféra taky dobrá, akorát občas mi vadily zbytečně zdlouhavý některý scény.
9/10

EDIT:
Fail Safe (Neodvolatelná mise)
Před chvílí to skončilo na Prima Cool :-)
Docela hustej film, pokud člověk tuší něco o studený válce. Je to podobná tématika, jako Sum Of All Fears a War Games, ale nějak mě to vtahlo mnohem víc a to i přes žádný efekty (odehrává se ve třech místnostech s několika málo lidma - vrchol efektů jsou tečky putující po monitoru a blikající světlomet) a nijak zvlášť realistický technický zpracování. Atmosféra je ovšem vykreslená naprosto dokonale a ke konci houstne, že se těžko dejchá. Něco pro Fallouťáky a podobný fandy (tématiky) vyhlazení lidstva.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

82nd Annual Academy Awards - pozdě ale přece :) Tohle bude dlouhé jako samotný Oscarový přenos... :?

Letos jsem neměla šanci ani čas sledovat je živě a nejspíš je to dobře. Rozhodně to nestálo za ponocování. Nejde ani tak o vítěze, u herců jsem byla schopná vlastně posoudit jen The Hurt Locker a u filmů ještě tak maximálně Avatar, protože jsem to nestihla nakoukat. A i tak jsem výherce odhadla předem.
Každopádně musím říct, že tohle bylo jedno z nejhorších předávání, a to i když to porovnám třeba s předloňskem, kdy byli oscaři ovlivněni stávkou a zachraňoval je jen Jon Stewart.
Úvod byl celý divný a dost dlouhý. NPH mám velmi, velmi ráda, ale jeho zpěv byl dost špatný, hudba hlasitá a celé to byl jeden velký WTF moment, kdy si nejspíš 90% lidí řeklo "kdo to sakra je?". Ten, kdo nekouká na HIMYM nebo neviděl Emmy či Tony, nemá ponětí, kdo je NPH a proč je na předávání filmových cen. Steve Martin je vždycky bezvadný a myslím, že by to v pohodě zvládl sám. Úvodní monolog byl dost křečovitý a dost zmatkovitě sestavený jen z představování herců. Ale i tak byli moderátoři asi to nejlepší na celém večeru, třeba jejich Paranormal Activity parodie, případně hláška o Židech v Hollywoodu (velmi politicky nekorektní a pravdivé, tudíž neoblíbené)
Dost mě mrzelo, že tak 70% předávajících a prezentujících nebyli nijak oslnivé filmové hvězdy, případně by se o některých dalo pochybovat i jako o hercích. Sam Worthington mě naprosto znechutil žvýkáním, a proč se tam každý rok cpe Cameron Diaz (tohle bylo snad potřetí za sebou), je mi záhadou. Většina prezentujících byli lidi, kteří nejspíš nikdy Oscara nedostanou. K "Twilight kids" či Miley Cyrus asi nemá cenu se ani vyjadřovat.
Pěkná byla část představení hudby k filmům, ta taneční čísla byla fajn.
Možná bych uvítala zase zpátky staré dobré ukázky toho, jak herci hrají, protože poslouchat, jak tam jeden herec druhému říká o něčem, co chápou jen oni dva, není zrovna zábavné. A ani nechci vědět, co Sean Penn kouřil před tím, než vlezl na pódium.
Další věc, která mě děsně rozptylovala, byly ty šílené schody. Každá z hereček měla *takhle* blízko k tomu, se tam natáhnout. Navíc to trvalo celou věčnost, než z těch schodů všicni slezli.
Kamera naprosto otřesná a nesoustředěná. A herci v publiku vypadali otráveně už po prvních pěti minutách - to jsem opravdu zvyklá vídat jen u nás na předávání Českých lvů.
Pěkný projev měla Sandra Bullock (líbí se mi, jak se nebere vážně) a vtipný byl ještě Ben Stiller a taky Tina Fey a RDJ. Konec byl uspěchaný, ani neřekli seznam nominovaných filmů a Tom Hanks měl sotva čas rozlepit obálku.
Trochu víc jsem se rozepsala, za to se omlouvám, ale Oscaři jsou obvykle takovým pozvednutím nálady, ale letos to bylo tak zatraceně přeplácané, nevtipné a nudné, že působí opačně. Osobně doufám, že příští rok se nebudou snažit tak zoufale skloubit nové a staré a buď zůstanou u jednoho nebo druhého. Myslím, že loni to fungovalo bezvadně (až na tu asi patnáctiminutovou bollywoodskou hudební pasáž a nepovedené in memoriam), a možná by se k tomu mohli zase vrátit. Třeba takový RDJ by byl myslím taky skvělý moderátor....
Loňské a předloňské Oscary jsem viděla několikrát, letos jsem je hned smazala z disku. Smutné :(
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak mám za sebou Alenku v říši divů a musím říct, že jsem byl nadšen. Celá pasáž ve wonder land byla naprosto úžasně zpracována a 3D tomu barevnému šílenství dodalo na síle :) jenom úvodní část ze svatby si mohli nechat, byla naprosto o ničem a s dabingem z toho člověk nic neměl. Nejraději bych se podíval na originální zvuk, ale ten bude v ostravě jenom asi dva dny, takže se tam nedostanu :/ jinak doporučuji všem co mají rádi Burtona a Deppa.

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

K oscarům: tak loni to byla perfektní zábava hlavně díky HJ, jeho taneční kreace na filmy si občas pustím, když mám špatnou náladu a když už jsem Readera viděl, pořád si pobrukuju "Reader, I haven´t seen the Reader"

K letošním, no Baldwin i Martin byli naprosto užasní, normálně je moc rád nemám, například It´s complicated jsem přetrpěl, ale tady byli parádní. Parodie na PA, Ben Stiller jako Na´vi, opravdu sranda. Jenže ten konec, kdy absolutně nezvládali časově byl trapný, projev Bigelow ještě trapnější a výhra THL nejtrapnější ze všech. S těmi neznámými herci ale teda nesouhlasím. Snažili se přitáhnout diváky na sledovanost, a proto dovlekli ty pseudohvězdičky. Co se dá dělat. Jenže podle mě si zase tu sledovanost do příštích let zkazili výhrou THL. Na oscarový večer nalákají devíti nominacemi Avatara na oscara, ten má spoustu příznivců, kteří se na to chytli a přenos sledovali. A pak dají všechny významné ceny filmu z roku 2008, který široká veřejnost moc nezná.
A hororový shrnutí bylo perfektní.
Jenom jsem nějak nepobral výraz Clooneyho, jestli to byl nějaký running joke, či co, jak se tvářil naprosto znechuceně. A RDJ by byl fakt nejlepší moderátor.

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já doporučuju 2012 a AVATAR
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Zabijáci lesbických upírek (Lesbian Vampire Killers)
Dokonalá práce s kamerou, dokonalá atmosféra a dokonalá sranda. Toť stručný shrnutí týhle zombie-komedie :-) Jako vymejvárna na klidnej večer dokonalý, žádná zátěž pro mozek :-)
8/10

Major
Major

Odpovědět s citací

A má to nějakou spojitost s těma lesbama? :D
Obrázek

Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

S lezbama??těžko :D :D
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Major
Major

Odpovědět s citací

Tak jelikož se film jmenuje Zabijáci lesbických upírek, tak se právě ptám :D
Obrázek

Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Ne asi, je to o parních lokomotivách... jistěže to má spojitost :D

Major
Major

Odpovědět s citací

Dobře, položil jsem tu otázku špatně, pokusím se znovu... můžu v tom filmu očekávat věci typu Bitch Slap ? :D
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Sherlock Holmes
Líbilo se mi to. Moc. Viděno dvakrát. Z toho jednou v kině. A k filmu odmítaví ortodoxní fanoušci čapkářského Holmese si můžou víte co. Až nebudu zrovna na kofeinovém speedu, možná tuhle úvahu rozvinu.

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Myslím, že ten film měl jiný nedostatky než zrovna absenci čepičky...

Wall Street
Škoda, že se Charlie Sheen dal na drogy, co předvedl tady mi vyrazilo dech. A Sheen SR a Douglas do toho. Možná závěrečná pointa způsobí trochu zklamání, ale už ten film má holt svoje léta. Každopádně ta atmosféra mě pohltila. Že je to film od Stonea se pozná už podle vedlejší role McGinleyho, u kterého můžeme vypozorovat počátky Perryho Coxe. Za mě 8/10
Těším se na dvojku s LaBeoufem!

The Island
Zamořená Země. Kolonie sesbíraných lidí žije jenom tím, že vyhraje v loterii a dostanou se na vysněný nekontaminovaný Ostrov. Ale něco je v nepořádku...
Pominu příběh, nechci spoilovat. Ale takových nelogičností jsem viděl naposledy ve druhých Transformers. A všechno musí bouchat...
Herecký obsazení výborný. Sean Bean, Steve Buscemi. Jediná emotivní scéna se konala snad jenom u Michaela Clarka Duncana, což je velice zlé, protože ten byl sotva zmíněná postava.
Nápad dobrej, ale dost tomu chybělo. Btw že to režíroval Bay jsem zjistil až po shlédnutí. 5/10
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Major
Major

Odpovědět s citací

Dnes jsem shlédl Pandorum... Sci-fi horor... smíšenina Horizontu událostí, Vetřelce a Resident Evil :D . Možná jsem se na to měl dívat až večer, jednak kvůli atmosféře a jednak, jelikož se to odehrává celé ve tmě, tak jak svítilo sluníčko, tak na TV nebylo nic vidět :D . Horory moc nemusím (nebaví mě), ale u tohohle jsem si hezky odpočinul...
Obrázek

CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Neznáte někdo nějakej film podobnej filmu Šifra mistra Leonarda??? Někde sem tu čet, že podobnej existuje, něco s templáři, ale nedaří se mi to znovu najít.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Andělé a Démoni :) případně templáři pobíhají i v Sherlockovi

CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Díky už to tahám snad to bude good.

Edit:Tak nebylo to špatný, jenom děj mi přišel trochu slabší než Šifra mistra Leonarda.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Moon
Průměrná episoda Krajních mezí se Samem Rockwellem (neznáte) ve velmi pěkně zvládnuté dvojroli a s nadprůněrnou režií/kamerou Duncana Jonese (taky neznáte). A hudbu dělal ten pán, co ji dělal i v nové Solaris. Kdyby z toho geekové nedělali filmařskou událost desetiletí, byl bych bezpochyby nadšenější, stejně jako kdyby v tom scénáři nebyly logické kiksy velikosti mexického dolaru.
7/10
A rozhodně mi nepříjde, že by to (stejně jako Hurt Locker) mělo být na Oscarech.

Highlander
I po letech to má sakra koule!
8/10 (a je tu Sean Connery!)

Time Bandits
Ačkoliv nemám extra v lásce ani Terryho Gilliama a ani Monty Pythony (řekněme, že u většiny jejich scének se spíše v koutku lehce pousměju nad originálním nápadem než že by se mi trhala bránice), prakticky neznámí Time Bandits (česky bravůrně pojmenovaní jako Zloději času) mi příjdou jako snad úplně nejvíc nejlepší film, jaký jsem od Gilliama viděl! Bizarnost teče proudem, takže pokud máte rádi příběhy o bojovém komandu liliputů, které spolu s malým chlapcem v noční košili skáče z jedné historické doby do jiné a okrádají tu výškou posedlého císaře Napoleona či támhle tupého krále Agamemnona (hraje Sean Connery!), jenom aby byli vlákání Evil Geniusem do Pevnosti ultimátní temnoty, jděte do toho!
9/10 (a jako bonus dostanete typicky britský konec)

The Wild One
Marlon Brando hraje motorkářského rebela bez příčiny v klasickém rebelanstkém filmu o střetu mladé "ztracené hipsterské generace" se "starou konformní generací" z roku 1953. Nerozumíte v té větě ani slovu? Pak nemá smysl dohledávat. Pokud naopak něco z toho znáte, nebo jste-li homosexuálové a rádi se díváte na maskulinní dominantní muže oděné v motorskářských bundách, pak si to dohledejte.
8/10 (v dobovém kontextu), resp. 6/10 (v dnešním kontextu)

The War Game (1965)
Znáte Threats? Ten depresivní a mrazivý film o dopadu atomové války, vedle kterého nukleární Den poté vypadá jako dětská pohádka? Tak War Game je dokument, který stál Threats přímou předlohou a to o dvacet let dříve. Pokud si s gustem zkouknete na realisticky vypadající simulaci atomové války a jejího dopadu na děti, hladové davy či důchodce, jděte do toho. Legálně si to můžete stáhnout na Google Video, přičemž to má příjemných 45 minut a dostalo to ve své době Oscara (velmi zaslouženě).
10/10 (ideální na oslavu obamově-medvědějevovy ozdbrojovací smlouvy)

Alien vs. Predator: Requiem
Megasračka.
3/10 za pěkně nasvícené scény a takové ty technické věci. Naprosto promarněný potenciál.

Skoro jsem byl i na Alence, ale nakonec osud stál proti mě. A po třetím sledování Sherlocka Holmese dávám 8/10. Ani omylem nehodlám řešit kanoničnost Ritchieho verze, byť nemám nejmenší důvod nevěřit rozboru Kamila Fily, ve kterém tvrdí, že nový Holmes je svého smyslu věrná předělávka brakové detektivky do současné popkulturní žánrové kinematografie. Co mi dělá problém je horší scénář, na druhou stranu oceňuju prakticky všechny herce a jejich ztvárnění postav (IMO má naopak McAdamsová s Downeym velmi dobrou chemii) a samozřejmě režii/střih. Nemá smysl přemýšlet nad zbytečně překomplikovaným plánem hlavního záporáka, protože celý Holmes je se svým geniálním pozorovacím talentem přece jenom už v základu hodně stylizovaná postava. A velmi se mi líbily i některé další aspekty filmu, jako "logické souboje" nebo hudba Zimmerovy soundtrackové fabriky. Velmi se těším na pokračování, které se třeba ponese v temnějším duchu (a nebude snad už PG13).

PředchozíDalší

Zpět na Filmy