Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Transportní technologie.

Transportní technologie.

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Jaká?

Asgardský transportovací systém
95
81%
Kruhy
13
11%
Wraithský transportovací paprsek
4
3%
Jiný druh transportu
6
5%

Celkem hlasů : 118

Příspěvek 28.2.2010 19:27:19
canary Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

len mi to nejako nejde...z atlantídy odchádzali ešte ako ludia...a vtedy tam už mali bránu...tak ako ju mohli vymysliež už ako povznesení? :shock:

Příspěvek 01.3.2010 17:15:51
david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No podle mě to bylo takhle Antikové odletěli z ori galaxie do mléčné dráhy tady založili život a síť bran(taky je tady zastihl mor a vyhladil život a oni ho znova obnovili a taky vyslali destiny) pak odletěli do galaxie Pegas, pak šli na zem a tady vymřeli nebo se povznesli.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 01.3.2010 19:25:57
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

canary: špatně si mě pochopil... já to myslel podobně jako david.p41
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 01.3.2010 19:47:22
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

však fajn. len viem že môj avatar je Sheppard, ale menší detail...ja som dievča ;)

Len ja som myslela ten rozdiel, že všetci tu točíte o 'Antikoch'. Lenže pojem Antici vyjadruje už povznesené bytosti. Pôvodný ludia boli Alterani (na Atlantis Lanťania) a síce povieme že to vymysleli antici ale myslíme tých ludí čo sa ešte nepovzniesli, ale potom to urobili..a to je trocha mätúce ;)

Příspěvek 01.3.2010 20:29:52
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo takhle si to myslelA, tak to pak jo... v tom případě se omlouvám...

btw: Avatar je často matoucí...

Příspěvek 01.3.2010 20:43:32
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tj ale vieš my z topic Neodolatelný Sheppard máme všetky takéto avatary :oops: ale nič sa nestalo ;)
ale späť k téme...sme hovorili o Ori kruhoch, nie?

Příspěvek 01.3.2010 21:27:46
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

A stále jsme nedospěli k závěru jestli je to Antická (když ještě nebyli povznesení) nebo Ori technologie...

Já si myslím, že to je pouze technologie užívaná Ori, jelikož Antikové na to měli prostě bránu...

Příspěvek 01.3.2010 21:39:22
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

súhlasím. medzigalaktické kruhy používali Ori. ale vyvinuli ich Antici nie? teda tie pôvodné...a ori si ich modifikovali lebo nemali bránu.

Příspěvek 01.3.2010 21:57:17
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Přesně tak. Ty původní jsou Antické, ale meziplanetární vyvinuli Ori... Tak to jsem rád že jsme se shodli... není nad to dojít k závěru. Teď by mě akorát zajímalo, proč Antici vyvíjeli kruhy, když s Asgardy měli pakt a jejich transport znali... a nemyslím si, že by transportér na 'pár' kilometrů byly starší než Brány... a když, tak přeci měli ty obelisky či co... :roll:

Příspěvek 02.3.2010 06:45:21
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Musíš si najít časovou posloupnost/osu a do ní technologie teprve zasazovat, to že mi jsem ony technologie objevily během cca 10 let, neznamená že to to Anitkové vše vyvinuly v jeden den.

Třeba by bylo možné, že kruhy jako takové používaly ještě s Ori před vypuknutím vzporu mezi nimi (popřípadě před jejím vyvrcholením), hvězdné brány se poprvé objevily (zatím jen náčrtem!!) v dobách kdy Áčka braly roha z galaxie Ori (tehdy i z jejich). Alinace jistě taky nevznikla přes noc, tudíž dál používaly kruhy, které maximálně upravovaly. Později vznikla Aliance čtyř ras a s tím se i áčka dostaly k transpotním technologiím, a tehdy třeba teprve vymysleli ten svůj obelisk na přenášení (nebo dříve, či později, na tom se asi všichni neshodneme)

Pak je třeva vzít v potaz že se i technologie Aliance, neustále zlepšovala....

prostě nejde říc nechápu, proč měly kruhy, když měli přístup k Asgarsdským transportům a své obelisky....)
;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 02.3.2010 11:44:41
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

toto milujem...nehovorím, že Dragon nemá pravdu, ale konečne sme sa zhodli na najpravdepodobnejšom scenári a príde niekto kto ti povie že je to volovina a začne s vysvetlovaním a samé možno a keby a ja neviem čo. môže to byť pravda, môžeme sa absolútne mýliť ale treba to podať reálnym spôsobom...
a keď sa jedná o Asgardský paprsok...veď aj u nás na slovensku dostanete anglický chleba, ale kúpite si radšej slovenský...netreba za všetkým hľadať skryté ciele...jedonoducho mohli chcieť používať vlastné technológie

Příspěvek 02.3.2010 15:58:34
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Já neřekl že NEmáte pravdu, ani jsem vám to nevyvracel (ty kruhy a tak) mě se dokonce i ta teorie že Antikové (tedy Alteriané, či jak chceš) vynalezli Kruhy a Ori si je upravily pro to vzdálenější cestování, docela líbí a souhlasím sní)

já reagoval konkrétně na:
Mark Jackob píše:
Teď by mě akorát zajímalo, proč Antici vyvíjeli kruhy, když s Asgardy měli pakt a jejich transport znali... a nemyslím si, že by transportér na 'pár' kilometrů byly starší než Brány... a když, tak přeci měli ty obelisky či co... :roll:

Jako já sice nečetl celou vaší diskuzi to ne, to přiznám na fleku, ale taky jsem dle mého názoru do té vaší schody nezasáhl. Já jen reagoval na to co jsem ti zvýraznil, přičemž jsem napsal první časovou posloupnost, která mě ráno jako první napadla.
Takže opravdu nevím o co ti jde, ani krapet jsem se nedotkl toho s Ori a kruhy..

a nyní druhá část příspěvku:
canary píše:
toto milujem...

ano já taky :roll:
canary píše:
konečne sme sa zhodli na najpravdepodobnejšom scenári a príde niekto kto ti povie že je to volovina a začne s vysvetlovaním a samé možno a keby a ja neviem čo.

Vaše debata jistě taky neprobíhala jinak, než a co kdyby, ale nejlogičtější je toto.. a tak (i když přiznávám třeba se mílím, zas jsem jí celou nečetl)
A opravdu jsem neřekl že je to volovina
canary píše:
môže to byť pravda, môžeme sa absolútne mýliť ale treba to podať reálnym spôsobom...

ano může, ale taky nemusí, konečně to pravděpodobně neví ani sami scénáristé...a mimo to co ti na mém příspěvku přišlo nelogické/nereálne? napiš a já vysvětlím, uznám chybu, opravím...stačí jen napsat
canary píše:
a keď sa jedná o Asgardský paprsok...veď aj u nás na slovensku dostanete anglický chleba, ale kúpite si radšej slovenský...netreba za všetkým hľadať skryté ciele...

he já hledal skryté cíle? Ale budiž.. a říká tobě něco technologický pokrok?
Co když třeba na naší planetu dnes do technického muzea přijde mimozemšťan a zeptá se nás: "Proč jste používaly tak trapné dopravní prostředky, když dneska již lítáte do vesmíru?" příště to chce krapet myslet, já se jen pokusil něco vysvětlit, ale vidím, že byla chyba zes jednou za uherák přijít do sekce technologie...
canary píše:
jedonoducho mohli chcieť používať vlastné technológie

nepopírám, ta možnost tu bude vždy, nebo taky neměli přístup k technologii, a nebo jim jen nestačili kredity...
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 02.3.2010 16:40:12

Odpovědět s citací

S tím že se transport zlepšoval v alianci máš pravdu aliance sloužila k zlepšování techů,navazování vztahů... ale asgardi říkali že mají antickou databázi tak tam našli třeba návod na kruhy a jen přišli na to jak udělat aby nebyla potřeba rozkládací a skládací část(kruhy) a navíc asgardi s tolány a noxy vyrobili bránu tak budou mít v anický technologii celkem jasno.

Příspěvek 02.3.2010 21:12:22
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dragon najbližšie keď budeš mať potrebu chytať sa za slovíčka a mať príjemné poznámky typu:

canary píše:
toto milujem...

ano já taky

mám pocit že sme sa na niečom zhodli a keď ensúhlasíš jednoducho to napíš v skrátenejšej forme a nie rozpitvávať každú vetu čo sme buď ja alebo Mark napísali. lebo naozaj je to nuda celé čítať, aj keď si sa pri výrobe toho príspevku asi dobre bavil. tak nabudúce keď budeš mať chuť na srandu tak sa choď opiť alebo von s kamarátmi ;)

Příspěvek 02.3.2010 21:55:51
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

canary:
no jak bych začal. Asi takto:

Možná nebudeš věřit, ale já jsem daný příspěvek psal dosti dlouho, a opravdu mě to nebavilo, ve zkutečnosti, jsem měl několikrát nutkání to zabalit již při prvních slovech (toto opravdu není můj typ zábavy)... Ale jelikož já jsem normálně reagoval a opět opakuji toho že Alteriané udělali kruhy a Ori je upravili, či jak to máte, jsem se ani nedotkl, jen jsem reagoval na Mark/a. A jeho sem prosím netahej, dokud on sám nebude chtít, jelikož to co jsem napsal, bylo směřované jen tobě.

A ještě, nevím co jsi myslela při tvorbě ono příspěvku (toho co jsem ti rozebral) a asi to nikdy nepochopím, ale zkus mi to vysvětlit, a klidně i přes SZ/PM.

Já ti ten "rozbor" (jestli tomu tak budeš chtít říkat, mě je to šumák) dal jen protože ty jsi se do mě opřela jako první, ano možná jsem to krapet přehnal, to přiznávám, možná to bylo a je mým dnešním rozpoložením, ale to co jsi napsala se dalo napsat i jinak a pak bych s tebou normálně diskutoval, úplně v klídku. Klidě jsi mohla zachovat obsah a myšlenku, jen jinak formulovat celý text by stačilo.

btw:
alkoholu neholduji, celkem jsem se byl opít asi 3-5x (od oka střeleno) a to jen při posledním zvonění, při narozeninách, a u jiných výjimečných událostí, a navíc většinou dělám řidiče, takže to opět končí tak že mám před sebou nealkoholické nápoje...;)

btw2:
prosím již sem netahej to s kruhy, jelikož bych už asi neměl nato vysvětlovat ti že mi je to volný a že jsem proti tomu nic neměl a stále zatím nemám. Děkuji ;)

EDIT:
teď jsem si uvědomil, že jsem zapomněl na něco reagovat.
Sakra holka já ne že jsem nesouhlasil, já odpovídal, reagoval a proti té teorii jsem ani nekec...
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 02.3.2010 22:00:34
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

uh :D never mind :D neoberajme sa z času kvôli takýmto hlúpostiam oka? :D white flag of truce :P

Příspěvek 03.3.2010 16:29:50

Odpovědět s citací

Vy se hádáte jak staří manželé :rflmao: No prostě kruhy vymysleli Alterani.

Příspěvek 03.3.2010 16:56:22
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

vďaka david.p41 vážne ;) však to vieme :P len sme sa dohadovali o Ori kruhoch

Příspěvek 04.3.2010 15:12:02

Odpovědět s citací

Já myslel Alterani jako když byli s ori jedna rasa, ale to se možná nazývali Lanteané no prostě to vymysleli dohromady.

Příspěvek 04.3.2010 15:43:56
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Alteráni boli spolu (Lantea bola pôvodná planéta Atlantis)...Ako je to možné, ja si stále myslím, že aj bránu aj kruhy vyvinuli ešte pred povznesením...

Příspěvek 04.3.2010 16:49:26

Odpovědět s citací

No taky že jo po povznesení už nejspíš nic nevynalézají prakticky všechno co jsme vyděli vynalezli před povznesením teda aspoň antici ale u ori to bude asi podobný.

Příspěvek 04.3.2010 22:02:05
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

tj, v technológiach sa už veľmi nerozvíjali...len by ma zaujímalo, že keď už boli povznesený že čo také robili...keDˇsi len tak plávaš ako čistá energia...prístup k vedomostiam nekonečný, škoda že nejdú s pokrokom ďalej...riešili by sme ja iné technológie než kruhy :D napr. medzigalaktický paprsok ;) nj, síce to je fantasmagória ale aj tak

Příspěvek 05.3.2010 01:45:35
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Sice je to OT, ale lidi(celkově naše úroveň) jsou pro ně něco jako bakterie. Představ si, že jsi bakterie, nicotný jednobuňěčný organismus a přemýšlíš nad tím, co dělají ti obrovští úžasní lidi. Taky by jsi si to nemohla představit :) Je nezajímá co děláme my, my si nedokážeme představit co dělají oni...
A abych se držel topicu tak v jednoduché časové ose:
stovky milionů let v minulosti ( in a galaxy far,far away) se vyvinula rasa,které budeme pro zjednodušení říkat Alterané. Jak to tak vypadá tak byli jeden "stát" a časem se společnost rozdělila na náboženské fanatiky a technicky zaměřené.
(Někdy v téhle době musely být vyvinuty kruhy, protože je mají obě strany sporu a kruhy stojí na naprosto odlišném základu než brána)
před několika desítkami milionů let-Aby Antici předešli občanské válce s Ori tak se zdekovali z galaxie Ori. Jak bylo vidět v SG1 filmu tak se v hlavě jednoho z odlétajících rodí nápad na bránu. Urazili hodně velkou vzdálenost velice pomalu ( teď čerpám z Destiny a jejího "oldschool" FTL) takže na lodi velice pravděpodobně strávili pár generací. Nikde není řečeno jak daleko, ani kde galaxie Ori leží, ale čerpáno z proslovu Morgan je to sakra štreka. Dorazili do mléčné dráhy kterou efektivně kolonizovali,byli členy aliance čtyř ras,technicky se vyvíjeli. V chronologickém pořadí brány, aliance, Destiny, Atlantis.
Před pár miliony let ( v seriálu several milion years ago) je galaxie postižena morem, který díky síti bran vyhladí téměř veškerý život. Antici odlétají do Pegasu a pomocí "zbraně" na Dakaře startují novou evoluci v galaxii. V Pegasu jsou poraženi Wraithy a pár přeživších potápí město a vrací se na Zemi bránou(před deseti tisíci lety). Zde se Merlin jako první úspěšně povznáší ( budeme předpokládat, že Ori se to povedlo přibližně ve stejný čas). Povznesení Antici drží nad naším kousíčkem vesmíru ochranou ruku aby nás Ori nenašli.Merlin se vrací několikrát na Zemi, naposledy do doby Artuše,vyvíjí zbraň proti Ori a je Morgan uchován pro případ potřeby.
Teď skok do doby kdy to Danny zvoral a prásknul nás Ori. Nyní již povznesení Ori nemají problém postavit něco jako brána a vysílají převory do naší galaxie. Potom superbrána 1. a 2. , invaze, bla bla bla, Adria má nacheatované znalosti povznesených,bla bla, odpálení zbraně proti povzneseným, Morgan zabíjí Adriu a tramtarará pohádky je konec.

Teď se tak dívám, že jsem se nechal kapánek unést :D

Příspěvek 05.3.2010 06:15:02
tien Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tvoj príspevok je velice ale že velice dobrý, ale mam pocit že je tam maličká chyba. Antici Wraithov nevedeli poraziť tak potopili mesto a odišli na zem niekde v atlantis sa o tom hovori, ked náhodov skoro zabili Elizabeth Weirovu. SI mysleli že je to Antik v jednej časti.
Toto je urivok: tí v galaxií Pegasa zaľudňovali nespočetné množstvo svetov, roznášali život na nové planéty, ale potom našli svet kde spal strašný nepriateľ, živiaci sa na ľudských formách žijúcich po celej galaxií. Vojnu Antikovia prehrali, neobsadení zostal už len Atlantis, ktorý bol dlhé roky obliehaný. Nakoniec sa rozhodli mesto ponoriť do mora, a zachrániť pre ďalšie generácie.

Příspěvek 05.3.2010 12:18:34
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No tohle je vynechane,protože pro tenhle topic je to naprosto nepodstatne :)

PředchozíDalší

Zpět na Technologie