Před Vánoci jsem využívala posledních chvilek před zouškovým, o kterým zase nebudu mít čas na nic jiného než učení a čtení do školy, a něco málo načetla.
Z Amazonu jsem si nechala poslat
Heat Wave od Richarda Castla. Kdo nesleduje seriál Castle asi tuhle knihu nedocení v celé její kráse. Oproštěna od seriálu je to příjemná lehce thrillerová detektivka s vtipnými výměnami mezi Rookem a Nicky Heat, několika příjemnými zvraty, ale nic světoborného. Když k tomu ale připojíte seriálový charakter Richarda Castla a detektiva Beckettové... Potom je to lahůdka

Děj přestane být to hlavní a zaujmou spíše paralely mezi chováním postav v knize a seriálu, což je samozřejmě záměr autorův. Hlavně to však krásně ilustruje seriálovou postavu Castla - na tolika místech je jasné, že postavy v knize dělají to, co by se Castlovi líbilo, aby dělali jejich reálné (seriálově) předlohy.
Ok, a pokud jste z téhle "recenze" zmatení, je to proto, že nesledujete Castla s Nathanem Fillionem v hlavní roli, a to je chyba, strašná chyba!
Zrovna předevčírem jsem dočetla Vonnegutovu
Snídani šampionů. Moc fajn knížka, rozhodně doporučuji. Satirický náhled na Ameriku, který se v závěru mění v cosi úplně jiného než se z počátku zdálo. Pobaví, donutí k zamyšlení...
Zpátky do vod fantasy jsem se po čase ponořila s
Jizvou od Chiny Miévilla, druhou knihou z jeho světa Bas-Lagu (první bylo Nádraží Perdido). Pokud vám není úplně proti srsti žánr New Weird, tak rozhodně doporučuji. Pokud se vám líbilo Nádraží Perdido, z Jizvy budete nadšení. Miéville se vyvaroval chybiček z Perdida, ubral na popisech (i tak zůstávají zásadní součástí knihy a jsou stejně jako u Perdida úchvatné), přidal na zápletce a postavách. Příběh zasadil na fascinující plovoucí město Armada a pokud vás Nový Krobuzon překvapoval svou rozmanitostí a abstraktostní, Armada vás nezklame ani v nejmenším. Osobně jsem z Jizvy vážně nadšená, hrdě se mi hřeje v knihovničce a rozhodně se k ní jednou vrátím.
Nějak jsem se rozepsala, takže pro dnešek končím