Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 25.12.2009 13:39:44
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space
Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jdu se ponořit do DEXTER V HLAVNÍ ROLI od Jeffa Lindsaye :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 29.12.2009 12:56:47
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Před Vánoci jsem využívala posledních chvilek před zouškovým, o kterým zase nebudu mít čas na nic jiného než učení a čtení do školy, a něco málo načetla.

Z Amazonu jsem si nechala poslat Heat Wave od Richarda Castla. Kdo nesleduje seriál Castle asi tuhle knihu nedocení v celé její kráse. Oproštěna od seriálu je to příjemná lehce thrillerová detektivka s vtipnými výměnami mezi Rookem a Nicky Heat, několika příjemnými zvraty, ale nic světoborného. Když k tomu ale připojíte seriálový charakter Richarda Castla a detektiva Beckettové... Potom je to lahůdka :D Děj přestane být to hlavní a zaujmou spíše paralely mezi chováním postav v knize a seriálu, což je samozřejmě záměr autorův. Hlavně to však krásně ilustruje seriálovou postavu Castla - na tolika místech je jasné, že postavy v knize dělají to, co by se Castlovi líbilo, aby dělali jejich reálné (seriálově) předlohy.
Ok, a pokud jste z téhle "recenze" zmatení, je to proto, že nesledujete Castla s Nathanem Fillionem v hlavní roli, a to je chyba, strašná chyba!

Zrovna předevčírem jsem dočetla Vonnegutovu Snídani šampionů. Moc fajn knížka, rozhodně doporučuji. Satirický náhled na Ameriku, který se v závěru mění v cosi úplně jiného než se z počátku zdálo. Pobaví, donutí k zamyšlení...

Zpátky do vod fantasy jsem se po čase ponořila s Jizvou od Chiny Miévilla, druhou knihou z jeho světa Bas-Lagu (první bylo Nádraží Perdido). Pokud vám není úplně proti srsti žánr New Weird, tak rozhodně doporučuji. Pokud se vám líbilo Nádraží Perdido, z Jizvy budete nadšení. Miéville se vyvaroval chybiček z Perdida, ubral na popisech (i tak zůstávají zásadní součástí knihy a jsou stejně jako u Perdida úchvatné), přidal na zápletce a postavách. Příběh zasadil na fascinující plovoucí město Armada a pokud vás Nový Krobuzon překvapoval svou rozmanitostí a abstraktostní, Armada vás nezklame ani v nejmenším. Osobně jsem z Jizvy vážně nadšená, hrdě se mi hřeje v knihovničce a rozhodně se k ní jednou vrátím.

Nějak jsem se rozepsala, takže pro dnešek končím :)
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 31.12.2009 15:26:37
John Glassblower Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já čtu Povídky z fora na svým Mp4 přehrávači :book:
Jinak mám rád cestopisy, válečné knížky a dobrodružné romány.

Příspěvek 12.1.2010 18:17:29
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Sháním ebook staroanglického eposu Beowulf... nemáte někdo?
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 12.1.2010 18:23:42
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Mark Jackob: přišel čas na povinnou četbu? :D

Jinak, abych nebyl úplně offtopic, snažím se konečně přečíst Meč krále Artuše, tj. pokračování Kouzelníka Merlina. Pořád ale nějak nemůžu najít čas...

Příspěvek 12.1.2010 18:25:45
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Přesně tak... a ještě k tomu to má být do týdne s referátem... :(
Proto prosím kohokoliv....

Příspěvek 22.1.2010 10:11:00
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Po dlouhé době jsem si z knihovny půjčila nějakou beletrii (v pořadí teprve druhou, většinou si tam půjčuju odborné publikace do školy) a tou je Experiment Dosada od Franka Herberta. I když už jsem na sedmdesáté stránce, tak se mi zdá, že jsem pořád na začátku. Herbert nikam nespěchá a to se mi líbí.
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 23.1.2010 16:13:37
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Obraz Doriana Graye - Oscar Wilde. Nikdy jsem Wildea moc ráda neměla, protože nesouhlasím s některými jeho myšlenkami - ale tohle je tak trochu povinnost si to přečíst a rozhodně to není nudné čtení. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.1.2010 17:01:59
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Zrovna jsem dočetl Dexter v hlavní roli (Dexter by design). Opravdu napínavá detektivka, čte se to krásně plynule. Jen jsem si stále nemohl pomoci a musel jsem to srovnávat se seriálem a je to opravdu hodně rozdílný. Oba světy, jak literární, tak ten seriálový, fungují úplně jinak.

Příspěvek 24.1.2010 21:58:34
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem si dneska koupil knížku Dragon Age: Ukradený trůn :) Proty co znají hru, tak děj se odehrává v době kdy Ferelden bojovoal o nezávislost proti Orleas
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 29.1.2010 18:00:34
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Po pár měsícím jsem se pustil do Nočního Klubu: Díl druhý. Ani tady mě Kulhánek nepřestává bavit a překvappovat. Zhruba v roce 2008 byly oba díly Nočního klubu přeloženy do angličtiny, docela by mě zajímalo, jaký na to byl v zahraníčí ohlas.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 08.2.2010 20:22:30
Amper Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Černý dům od Stephana Kinga
Prostě King, co dodat. Sice od něj nemám moc načteno, ale zdálo se mi to dobré, našel sem i nějaké narážky na Temnou věž, takže spousta jeho knih je dost dějové propojena. Budu si muset doplnit jeho další tvorbu. :D
We'll never be done.

Příspěvek 10.2.2010 19:43:20
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

dneska jsem dočetl Zlatý Kompas od Philipa Pullmana a zejtra se pustím do Jedinečného Nože od stejného autora(obě knihy z triologie Jeho Temné Esence
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 20.3.2010 14:47:43
Vašek-Daygles Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pořád do kola čtu-Biggles mezi bojovnými starty.Ale jinak spíš něco válečnýho jako třeba-Operace Barbadosa,Overlord atd...
Obrázek
Vědět málo je nebezpečné,vědět hodně také.
Albert Einstein

Příspěvek 20.3.2010 18:32:47
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Faust hrozivě nudné... člověk pomalu ani neví co četl, jakl strašná je to knížka... bohužel do ČD ho potřebuji..

PředchozíDalší

Zpět na Literatura