Dabing u Avatar byl v pohodě. Já sám teda dabing nesnáším, hlavně ten českej novodobej, stačí si porovnat filmy 2000 - 2009 s těma staršíma, ale Avatar se povedl, v EN jsem ho isce ještě neviděl, ale, co jsem koukal na všechny možné trailery a klipy, tak to vypadá hodně podobně.
Paranormal Activity
Obrovsky vyhypovaný horor, měl to být horor desetiletí, měli jsme z něj mít psychické následky, ale...
Předpokládám, že většina z vás ví o co jde, ale ve zkratce, mladý pár je strašen duchem ve svém domě, duch jde už odmala po žénské z toho páru, a tak si pár koupí kameru a nechávájí ji puštěnou přes noc.
No, hlavní problém filmu je, že ústřední dvojice je těžce nesympatická, takže je docela těžký jim fandit, případně soucítit s nimi, kvůli nočnímu teroru, nebo se dokonce o ně bát. Dále denní pasáže jsou těžká nuda, nic se neděje, pár se jen postupem času začíná bát přicházející noci. Dále mi vadilo docela dost nelogické chování páru. Vím, že to je jen film, ale ten film se tvářil jako reálný záznam události, co se staly v jejich domě. Prostě, kdyby po měl šel nějaký duch, tak si myslím, že bych se zachoval trochu jinak. Oni se stále dohadují o tom, zda pozvat démonolga, duchologa atd.
Já mít takový natočený materiál, tak za prvý s tím jdu do TV, zveřejním to atd. a za druhé bych zkusil vyhledat psycholigockou pomoc, být monitorován v nemocnici přes noc atd. a za třetí o tom duchologovi, démonologovi bych se nebavil, že ho pozveme, ale zval bych ho každý den nebo noc. Prostě mi přijde, že kdyby mi šlo takhle o život, tak bych to trošku víc řešil, než bych se jenom bál přicházející noci a díval se na noční záběry z kamery.
No a teď nějaké ty klady: noční scény jsou parádní co si budeme povídat. Bál jsem nebudu si nic nalhávat, i když jsem se sice lekl jenom jednou. Stačí položit blbou kameru naproti dveřím do tmy a máte atmosféru vytvořenou, ale mě stačí málo, na hodně lidí to stačit nebude. No a posledních deset minut je docela hustých, i když mi bylo od posledního odpoledne jasné, jak poslední noc dopadne a co se stane.
Jinak dokážu si z filmu představit parádní, tak půlhodinový kraťas, s lepšími herci a s většinami scén v noci.
Jo a když se podívíte na film a pak si pustíte trailer, tak ten působí hodně směšně, nejen, že je v něm skoro celý závěr, ale nejlekavější scéna v něm, ani ve filmu není.
Jo a taky je film solidní vykrádačka parádní hororu REC.
6/10