Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Takže co bys na jejich místě udělal ty? Postavil si z bambusů protiatomové kryty?
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

WTF? Já mluvil o té odvetě a Wantedově představě bezmocné korporace.

Edit: No jo, můj pocit, že se odmlčíš a nebudeš odpovídat dál byl správný. Je krása jak už se tu všichni známe :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

No právě, že ti žoldáci budou vystrašení, tak tam nebudou chtít třeba jít?

Bombardování z orbity... no třeba to nejde, třeba to znehodnotí tu surovinu, to by přeci mohli udělat hned a né s nima tak vyjednávat a pak pozemně se je snažit zlikvidovat... ale jak tu někdo psal... spíš si to nechává vrátka pro 2, protože jestli to vydělá dost a já myslím, že i jo, tak ta 2 by mohla být...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na začátek Vánoc jsem si naplánoval dva sci-fi filmy, a to Avatar, který jsem viděl ve 3D v neděli a dneska jsem koukal na District 9, který jsem taky ještě neviděl. Takže to vezmeme hezky popořadě:

Mnohonásobně vyšší rozpočet a James Cameron jsou prostě poloviční jistotou k úspěchu. Když totiž spojíte 300 milionů USD a tohohle chlápka dohromady, nemůže vzniknout propadák. Nechat si tohle uniknout na velkým plátně a ještě ve 3D, to je opravdu ostuda pro každýho sci-fi fandu...a jestli ještě od někoho uslyším, že koukal na CamRip, tak zmodrám a naroste mi cop s USB přípojkou :D . Teď teda k samotnýmu filmu; efekty nemá cenu zmiňovat, jak tu již bylo stokrát otřepáváno, jsou na špičkové úrovni, Avatarové jsou naprosto uvěřitelní a atmosféra v džungli na Pandoře je úžasná...trochu jsem zalitoval, že si v SG nikdy nedali práci s takovýmhle tvořením živočichů, rostlin a dalších emzáckých vlastností planet. (jasně, jsou omezený rozpočtem, ale i Farscape měl na planetách aspoň kytky s modrejma listama) Když se na Pandoře setmí, příroda se nádherně promění, všechny ty fluorescentní mechy, ulity a podobný kytky, který babičce chyběj ve skleníku, naprostá nádhera. (ještě jednou CamRip - fuj) Herecký výkony byly taky suprový, Cameron se strefil do všech postav a vidět Sigourney Weaver zase jednou v akci je docela nostalgickej zážitek. Každopádně i Jake Sully, plukovník [Kvarič], ten druhej vědátor i mladej manažer firmy v podání Ribisiho byli uvěřitelní a skvělí, dabing byl taky super a opět byly hlasy výborně zvoleny pro postavy.
Teď něco k samotnýmu ději. Upřímě jsem nečekal, že scénář by mohl být opravdu extra promyšlený (pak teda nechápu, co na něm tak vymejšleli víc než pět let) a pár dějových zvratů, jsem předpověděl už při sledování traileru, pravděpodobný konec jsem odhadl asi v půlce, potom co jedna z postav zemřela "z důvodu nedostatku síly" po svém zranění. Přesto tam bylo pár zvratů, který jsem nečekal a docela mě překvapily, takže to se scénářem nebylo zase tak krizový, nic víc, nic míň než jsem čekal, čili vlastně žádné zklamání. Co se hudby týče, musím se přiznat, že krom jedné části z té finální bitvy (mimochodem [Kvarič] s tím hrnkem byl geniální :D ) si nic moc nepamatuju, možná mohl být soundtrack výraznější, ale vem to čert. Konec samozdřejmě naprosto jasně vybízí ke dvojce, ale být Cameronem, už ji netočím. Takhle se film drží scénářově jakš-takš v mezích a případné pokračování by to mohlo spláchnout docela nízko. Nahrazování nedostatků a klišé ve sénáři kulervoucími CGI scénami nebude na diváky zabírat donekonečna.

Hodnocení: 80% Spokojenost. Dostal jsem přesně to, co jsem od filmu čekal. Nic víc, nic míň. Škoda některých předvídatelných dějových zvratů. Ale co, je to Blockbuster a od něj se vlastně očekává vypnutí hlavy a zábava. Jediný co mě štvalo, byla absence pauzy na WC. Příště musím míň pít... :D

District 9
Po Avataru jsem už čekal, že nic lepšího přijít nemůže. Jenže - tentokrát jsem se sakra zmýlil a tenhle režijní debut za 30 milionů USD, což je mimochodem desetkrát míň než měl k dispozici Avatar mě absolutně dostal. Kamerman by měl opravdu založit školu a začít učit, jak že se to má dělat. Metál pro toho chlápka. Nejlepší kamera co jsem kdy viděl (sorry BSG, ale na District 9 ani tvůj epileptický záchvat nemá.) Dále pak naprosto famózní výkon Shartloa Copleyho, který by fakt za tohle zasloužil Oscara...vím, že to bylo hodně improvizovaný, ale fakt jsem uvěřitelněji zahranou postavu v životě neviděl. Efekty byly ve většině případů skvělé, na rozpočet 30 mega výborné. Uznávám, že místy byla jistá CGIčkovost znát, ale chybička se promíjí. Co mě ale u tohohle filmu složilo, byl děj. Naprosto geniální, strhující, neviděl jsem ani jedno klišé a do samotného konce filmu jsem netušil, jak to dopadne. A konec mě sakra vzal...musím přiznat, že při závěrečných scénách fakt málem vytryskly slzy, protože to bylo tak mistrovsky zahraný a navíc perfektní soundtrack...Strašně se mi líbilo, jak na začátku filmu vykreslili Kreveťáky jako téměř neinteligentní opice, co se honěj za kočičím žrádlem a hrabou v popelnici. A stejně takový byl i přístup Wikuse. Postupně během filmu se to měnilo a když se ten malej zeptal táty na to bydlení...to byla tak dokonalá scéna, že by člověk nevěřil, že je to CGI. No vážně, už vám někdy bylo líto smutného výrazu CGI postavy? A ten konec, už se opakuju, ale v závěru jsem začal fandit emzákům a bylo mi jedno
Toto je spoiler!!!:
že za tři roky přiletěj v plný polní a matičku Zemi nejspíš srovnaj se zemí. Ale Wikusův spokojený pohled prostě stál za to.

Lidi byli bestie a bohužel jsme takoví i v současnosti - což přidává tomu filmu na realitě. Ale opět bych pokračování netočil...mohlo by to spadnout k bezduché akci o válce mezi kreveťáky a lidmi.

Hodnocení: 95% Překvapení týdne. Na rozdíl od Avatara mě nepředvídatelný závěr tolik vzal, že jsem chvíli ještě koukal na obrazovku a říkal si WTF?! Je vidět že na penězích i dnes nezáleží a lze natočit geniální film i za "babku"...jen pro zajímavost, SG: Archa pravdy měla poloviční rozpočet a jak to dopadlo.

Oba filmy vynikají v něčem, ale musím říct, že District 9 mě zaujal víc. Nicméně oba se asi stanou legendami sci-fi. Uff...jdu hledat soundtrack k Districtu 9.
Naposledy upravil TENTHIUS dne 23.12.2009 00:34:59, celkově upraveno 1
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Jsem četl, že Avatar měl rozpočet 400 miliónů a 160 padlo na marketing... myslím, že to bylo na csfd, nejsem si jist...

USB přípojku neměli v ocáscích, ale v tom copu :D :D

Taky byl prů*er, že Avatar už neměl čím překvapit, hra, trailery, spoilery, snad celý děj filmu byl znát dlouho před premiérou (taky bylo na csfd :D ), ale i tak byl děj jednoduchý a muselo to dopadnout dobře, ale krásný film, kde se kocháte nádhernou přírodou, sem tam bitkou a nemusíte nad ničím přemýšlet, osobně mi přišla nejlepší pasáž, kdy se seznamoval se zvyky Na'aviů... tohle se mi líbilo i u Posledního samuraje...

Na imdb.com jsem četl dnes, že ten herec, co hrál hl. hrdiny v District 9 nikdy před kamerou nestál :D :D . To je týpek a ten jeho přízvuk... musím si to stáhnout v lepší kvalitě, ale taky jsme dnes po Avataru tak nějak srovnávali a debatovali o těchto 2 filmech...

Edit: Dívat se na Avatar v Camripu (klidně i českým, ale ten je ještě horší :D ) je skoro zločin...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

TENTHIUS: Camron mě první verze scénáře už v roce 1995. Ale v té době mu řekli, že podle jeho představ ty efekty udělat nejdou :) A když se ho před 5ti lety zase rozhodl vytáhnout tak musel nějaké možnosti jak něco natočit vymyslet... proto 5 let čekání :wink: Ale stáo to za to :smile:
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Serenity
O tomto vánočním volnu jsem si střihnul Firefly a velmi jsem si tento seriál oblíbil. Jaká obrovská škoda, že něco takového zruší po 14 dílech a jiné nesmysly mají i několik řad.
Serenity je podle mého názoru velice povedený film, který ukončuje tento seriál, i když se z toho dalo asi vytěžit více. Každopádně musím pochválit poutavé triky i příběh samotný. Bylo dobré, že alespoň vysvětlili, jak vlastně vznikli "Plenitelé", i když toho v seriálu nakousli tolik, že by filmů muselo být ještě několik. Film jsem si ale opravdu dost užil a při závěrečných titulcích mi bylo opravdu velmi líto, že se Firefly nedočkala ani druhé série, určitě by si ji zasloužila.
Sečteno, podtrženo, příběh dobrý, hudební a vizuální stránka výborná plus skvělá atmosféra ze seriálu.
9/10

The Dark Knight
Na tohohle chlápka v černém ohozu s vyčnívajícími růžky na hlavě jsem nikdy moc nebyl, ale to ani na Supermana. Můj favorit byl vždycky Spiderman. Každopádně velké ohlasy a vysoké hodnocení filmu mě k tomuto snímku přitáhlo.
Ze začátku mě film připadal poněkud nudný, ale potom se to přeci jen rozjelo a nabíralo na dramatičnosti. Co ale musím u tohoto snímku hlavně vyzdvihnout jsou herecké výkony a to hlavně Heatha Ledgera, který svou postavu Jokera dovedl k dokonalosti. Bohužel už tohoto herce v dalších snímcích neuvidíme.
Hudebně podle mého průměrný kousek, vizuální stránka výborná a příběh nadprůměrně vyvedený.
Batman si tak u mě o dost polepšil.
9/10
Naposledy upravil Daedalus.cz dne 25.12.2009 00:13:57, celkově upraveno 1

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Batman Begins se ti nelíbil?

Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Toho jsem neviděl. Mám v paměti jen toho z roku 1989 a pak jsem myslím kdysi viděl Batman Forever.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dej si Batman Begins, to je ten první s Balem, IMO povedenější/konzistentnější než Dark Knight (ale světová kritika se mnou z nějakého důvodu nesouhlasí :lol:).

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Oba filmy jsou parádní, ale prostě v Batman Begins je dost nepřehledná akce, takovej, jak to říct, zmatenej střih. TDK už je dokonalý :D

A na Batman Begins se koukni, úplně ti pak nedojde, co je to za záporáka v úvodu TDK v garážích. :wink:

Jinak Heatha ještě uvidíme a to v Imaginarium dr. Parnasse od Gilliama 21.1.2010 je CZ premiéra, radši jsem kontroloval na ČSFD.

Jo a podíval jsem se na ten Strach a hnus v Las Vegas a takovou chuť přetáčet film, nebo ho rovnou vypnout jsem měl naposled u Stmívání.

Jinak viděli jste tyhle články?
http://www.moviezone.cz/clanek/16236-mz-nej-30-nejdulezitejsich-filmu-dekady---cast-1/

http://www.moviezone.cz/clanek/16240-mz-nej-30-nejdulezitejsich-filmu-dekady---cast-2/

Pochlubte se, kolik filmů jste neviděli. Já se teda stydím, protože jsem neviděl Tygr a drak, jinak ale vše.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No v tomhle se s gmakovem neshodneme, mě překomplikovaný příjde právě TDK. Ale tak IMO je zase nejlepším akčním filmem posledních mnoha let Wanted, žejo... :-D

Já nevím, tyhle žebříčky každého jenom otravují. Posbírat to objektivně dost dobře (prošel jsem jména, nechybí tam třeba z trikového hlediska důležití 300 nebo Button? Neměli by tam být třeba i Piráti?), zvláště když se to řadí od nejlepších po méně dobré. Vždyť revoluci na plátně tu máme snad rok co rok. Kdysi se to psalo u Toy Story, Final Fantasy (2001; taky tam není), Potomků, 300, Buttona a dnes u Avatara. Za dva roky tu bude další atd. A pokud by to byl žebříček obecně důležitých filmů, tak by tam třeba to Stmívání být muselo, protože ten úspěch co se mu podařil... Ale co už, já jen nemám rád žebříčky :-)

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak mně se z Nolanových filmů líbí nejvíc Dokonalý trik a ten tam není (i když je to v tom žebříčku víceméně vysvětleno - taky nemám ale ráda žebříčky). TDK se mi až tak nelíbil, a BB jsem viděla jen kousek - na můj vkus tam bylo moc Bala a Katie Holmes :smile: Dokonalý trik je ale zkrátka takový film, který je příkladem toho, jak se má dělat film - příběh, herci, všechno je tu dokonale vybalancováno, nic není navíc, a i když je pro mě Bale trochu jako nehty na tabuli, tak v tomhle filmu byli všichni herci do jednoho skvělí a ústřední dvojice byla jednou z nejlepších, jaké jsem ve filmu viděla. A přiznejme si, kdyby to Ledger nepřehnal s těmi léky, tak by TDK rozhodně takový úspěch neměl. Tedy, určitě ne po finanční stránce. O tom se sice můžeme dohadovat, ale smrt vždycky zvýší prodej - smutný fakt. :(
Ale jinak k Nolanovým filmům výhrady nemám, jen se u toho TDK trochu víc rozjel. :D Je ale pravda, že jsem to viděla jen jednou, takže asi nebudu úplně objektivní.

Jinak co jsem naposledy viděla, byl horor Orphan - rozhodně příjemné překvapení mezi všemi tuctovými horory. Tady netekly potoky krve, ale stavělo to na atmosféře, což mám velmi ráda. A dětští herci, bez výjimky, opravdu skvělí. Nevím, o kterém filmu se tohle dá říct.

http://www.csfd.cz/film/237089-sirota-orphan/
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo a dal jsem si nedávno Readera, alias Předčítače. Mám psát o ději? Nemá asi význam, že. Navzdory tomu, že všichni v tom filmu hrají perfektně a je to takový teplý lidský příběh s holocaustem, tak mi to poselství za filmem přišlo neuvěřitelně triviální a vlastně úplně nedramaticky dovedené do konce. Opět - první půlka kdy se to všechno rozjíždí a Kate souloží jako o život mi přišla fajn, v druhé půlce se máme asi děsit toho, že ta sympatická (i když...) paní byla dozorkyně koncentráku, to na mě už vůbec nefungovalo. A proč se film jmenuje Reader a co byla ta potenciální klíčová stopa u soudu mi došlo skoro až na konci.
6/10

Klenotka: Memento jsi viděla? :-)

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jooo Wanted je nehorázně dobrý :yes: a to Stmívání by tam asi mělo bejt taky :yes:

Jinak já jsem si dal na Vánoce jednu z posledních starších hororových klasik, co jsem ještě neviděl a to Hellraisera - bylo to extrémně nechutný, něco ve stylu Bad taste nebo Braindead, herci byli docela příšerní, ale zápletka celkem ušla a posledních 20 minut mělo dokonce atmosféru, takže kdo chce pořádný gore horor v 80s stylu, dobrá volba. 6,5/10

PředchozíDalší

Zpět na Filmy