Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách Dosavadní děj SGU

Dosavadní děj SGU

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 15.12.2009 03:11:16
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

ČSFD hodnocení seriálů nebrat jako validní argumentaci. Je to Česko-Slovenská Filmová Databáze, ne Česko-Slovenská Seriálová Databáze. Film a seriál se musí hodnotit separátně podle jiných měřítek.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 15.12.2009 11:43:20
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

No právě, někteří to tam asi i srovnávají s filmama, což mi příjde jako blbost...

Fancipal: Nemyslel jsem všechny, samzřejmě, že jsem tam narazil na pár uživatelů, kteří dle příspěvků vypadali dobře...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 15.12.2009 15:23:55
ThorWind Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já doporučuji, aby si někteří uživatelé odsedli někdy od PC a přečetli knihy. Název SCI - FI není rozhodně kvantum technologií a super hrdinů ! Literatura jasně řeší problémy zcela základních povah, jako jsou mezilidské vzathy, hlad, a jiné celosvětové problémy, ve světě scifi, pouze docházi k jistým řešením, které nejsou, ale možná v této době at už technologici nebo z jiných příčin. Takže SGU je zcela typickým SCI - FI seriálem. A proty co to nechápou, přečtěte si julius Wern, nebo pokud je to na vás moc málo tak Karla čapka, snad pochopíte význam sci fi a nebudete blekotat o nudě a technologii v tomto serialu :)

Příspěvek 15.12.2009 15:37:56
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Taká menšia technická: Ono sa to píše Jules Verne. Ale inak súhlasím.

Příspěvek 15.12.2009 15:50:26
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ThorWind píše:
Já doporučuji, aby si někteří uživatelé odsedli někdy od PC a přečetli knihy. Název SCI - FI není rozhodně kvantum technologií a super hrdinů ! Literatura jasně řeší problémy zcela základních povah, jako jsou mezilidské vzathy, hlad, a jiné celosvětové problémy, ve světě scifi, pouze docházi k jistým řešením, které nejsou, ale možná v této době at už technologici nebo z jiných příčin. Takže SGU je zcela typickým SCI - FI seriálem. A proty co to nechápou, přečtěte si julius Wern, nebo pokud je to na vás moc málo tak Karla čapka, snad pochopíte význam sci fi a nebudete blekotat o nudě a technologii v tomto serialu :)

je zcela zbytečný sem tohle psát, protože to někteří ignoranti stejně nepochopí a pořád budou mlít tu svojí o tom, že SGU neni žádný scifi. Já to sem psal už několikrát.

SGU se blíží pravý definici sci-fi daleko víc, než SGA nebo SG-1. To samý platí o BSG, která je scifi, ať se hodně lidem nelíbí.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 15.12.2009 16:07:56
ToniTNT Airman
Airman

Odpovědět s citací

Shrnuti "Dosavadniho deje": rezava vesmirna lod s plnou Ordinaci leti nekam do prdele a nikdo nevi kdy se to stane :rflmao: ...

Příspěvek 15.12.2009 17:40:33
slizik007 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mne pripada lakave to e nikto nevie čo sa stane kebyze viem čo sa stane asi sa na to vykaslem no nie o tom to snad nie. Same prekvapenie
A sprepacenim ToniTNT :rflmao: povedzme

Příspěvek 15.12.2009 17:43:41
Major
Major

Odpovědět s citací

Lidi hold vyrostli na SG1 a myslí si, že je to nejlepší představitel sci-fi, jak psal nejmenovaný uživatel:
zkratka SG v názvu značí kvalitu
:D (což třeba u BSG značí :P )

g.o.d.: konečně někdo, kdo brání BSG :ok:
Obrázek

Příspěvek 15.12.2009 20:23:18
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Co? ono srovnávat BSG a SGU...to je jako fakt možné? :hmmm:
Obrázek

Příspěvek 23.12.2009 02:34:04
SNiP Airman
Airman

Odpovědět s citací

Cetl jsem cast diskuze, ktera se tu vede a nemohl jsem si pomoct, abych take neprispel svym nazorem :)

Uprimne receno, jsem hluboce zklaman ze tento serial ma stale jeste v nazvu "SG" a dokonce se tam objevuji i puvodni herci z SG1. Hlavni dej, kolem ktereho se serial ma vyvijet, mi prijde jako "nacrtnuty na koleni" a jak uz tu bylo nekolikrat zmineno, tvori temer nepodstatnou cast serialu. Nezlobte se na me fanousci serialu Lost, vsemoznych reality show a jinych vyplodu, kde se rozpitvavaji postavy a resi se mezilidske vztahy, ale co je moc to je moc. Tohle uz NENI Stargate v mych ocich. Stale se sice drzim te tenke nitky puvodniho ducha jeho predchudcu, ale je to uz jen slaby odvar. Tomuhle skutecne rikate sci-fi? Ano je sice krasny, ze je dej vsazen na hyper super vesmirnou lod a lide tam neustale operuji s "pokrocilou technologii," ale ten serial nato vubec neni zameren. Nevim jak bych to popsal - i kdyz uz se tam deje neco se "scifi duchem," je to temer naprosto odflaknuto, coz zrejme vypovida i o tom, jaky ten serial ma rozpocet (viz dil Water - trapnejsi formu "mimozemstana" si vymyslet opravdu nemohli...zvlast pote, co jsme jiz meli moznost shlednout v predeslych serialech). Nebo treba dil Time, kde se zhruba prvni 4 minuty neresi absolutne nic. Ano, je tam "nastinena" zapletka, ale je prokladana takovym mnozstvim zbytecnych dialogu a scen, coz bych si v zivote v serialu takoveho zanru nepredstavil. Rikejte mi staromodni, ale chyby mi stary dobry styl, kdy se na zacatku dilu dozvite zhruba o cem bude hlavni zapletka a pak se teprve cela vec zacne pomalu rozuzlovat pekne od zacatku..

A vubec, chybi tomu stary dobry duch SG serii. Srovnejme si uvodni dil SG1, SGA a SGU. U SG1 muzu bez vyhrad rict, ze me samotna zapletka naprosto vtahla do deje a vzbudila ve me tu touhu dozvedet se "..a co bude dal??". U SGA to take nebylo vubec spatne, i kdyz to uz byl mozna trochu slabsi odvar SG1. Ale tohle? Tohle uz je fraska. Zatim jsem se dostal k 8. dilu a jedine co si zhruba pamatuju, je kdo s kym spal, kdo koho nema rad a "jen tak mimochodem" ze jsou vsichni uvezneni kdesi ve vesmiru na stary lodi.. A nejhorsi je, ze se stale opakuje to same v blede modrem, jen vzdycky trosku jinak. Stara dobra "scifi pohadka" se zmenila v moderni "reality show". Nekomu se to treba libi - ja jim to neberu... Ale to skutecne bylo nutne tahat tento trend i do SG serii? Kam ten svet speje :stupid:

Abych nehlasal samou kritiku, tak musim minimalne pochvalit postavu Dr. Rushe. Asi jedina postava, se kterou nemam problem ji sledovat a zjistovat o ni vice. Na druhou stranu, nezlobte se na me, ale absolutne nechapu co v takovem serialu dela postava obezniho nerda a ufnukane nactilete dev...enky :jako:

I mean, what the f**k?? RIP old SG . . .

Příspěvek 23.12.2009 03:35:47
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

SNIP:
no kdybys to neviděl jako smašku a aspoň trošku sledoval tak Elli se tam dostal,protože vyhrál jednu hru kde USAF zabudovala antickou šifru a aby to dokončil musel se naučit antickí jazyk(co byl ve hre,takže jen osekanou verzy od rushe)+ taky nějakou tu matiku jak jsme se dozvěděli(mathboy ;) ) no a tak si ho odvedly na deadalus a tam schlédnul instruktážní video,pak se dostal na icarius base,kde zautočili goauldi(možná luciánská aliance)no a pak s rushem vymysleli jak se dostat na destiny a tak jse tam dostal elli,tak a teď chloe se tam dostala díky svému taťkovy,že mu dělala asistentku,její taťka v pilotu umřel(byl to její nejmilejší člověk)no a je duševně nevyrovnaná a v prd...,vy byste byli v pohodě? :D

jo a ještě k bsg,tak to sci-fi opravdu,ale opravdu JE :D ovšem,pokud se vám nelíbí tak nevadí,třeba se vám časem "změní" styl,ale vyškrtnout to ze sci-fi seriálů spolu s SGU je blbost,to máte jako kdybych já teď vyškrt ze sci-fi,no abych řekl pravdu nic mě nenapadá,takže prostě bsg i sgu je sci-fi a tak to je,když se vám to nelíbí,nekoukejte nato... :D
Toto je reakce takřka na všechny dohromady xD
Ve stručnosti vlastně souhlasím s Wantedem a g.o.dem ;)
StOrm:a ano previously je snad v skoro úplně každém seriálu dnešní doby...

Příspěvek 23.12.2009 04:00:23
SNiP Airman
Airman

Odpovědět s citací

2Masster33: Uz jen tim jak to vysvetlujes jsi absolutne nepochopil moji pointu.. Ja jim nezeru ten jejich takzvany "pribeh," ktery tam nasadili. Ja se ptam: "co takova postava dela v takovem serialu?!" Zvlast s historii, jakou serie SG ma.. Mozna jako takova bokovka, mala role pro jeden dil. Ale zrovna tyhle dve jako jedny z hlavnich postav? To uz jen svedci o ubohem zpracovani.

A tvuj argument o te divence ... jak bysme se citili ... Taky absolutne mimo. To je proste irelevantni. V puvodnich SG seriich se nikdy takove veci neresily a byl jsem s tim maximalne spokojen, protoze ty serialy se tocily kolem NAPROSTO jinych veci. Co tam vubec pletou takovy nesmysly? Je mi jasny, ze mozna spoustu divaku (lidi jako ty mozna?) to zajima a ja vam to neberu. Ale podobnych serialu a jinych poradu, kde se resi takovy ptakoviny, je spousta. Proc proboha museli udelat dalsi takovy jeste navic s trapnym podtextem SG? To sedi asi jako pest na oko. Ku prikladu dil Life - odmyslete si, ze se tam mluvi o lidech, kteri si diky mimozemske technologii vymenili docasne tela s jinymi lidmi a ziskate naprosto jiny serial s naprosto jinym zanrem.

Po tomhle dilu usuzuji, ze tenhle serial je vysmech vsem zatvrzelym SG fanouskum - "Hola hej, nova doba je tu - musime se dat smerem, ktery schvaluje vetsina nasi degenerovane populace! Radujme se.." Jsem znechucen...

Příspěvek 23.12.2009 06:31:56
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

je zajímavé, že zastánce nového stylu považuješ za degenerovanou populaci. Zatímco zastánci starého stylu jsou u mě dinosauři neschopni se naučit novým věcem
Obrázek

Příspěvek 23.12.2009 10:38:32
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

SNiP píše:
2Masster33: Uz jen tim jak to vysvetlujes jsi absolutne nepochopil moji pointu.. Ja jim nezeru ten jejich takzvany "pribeh," ktery tam nasadili. Ja se ptam: "co takova postava dela v takovem serialu?!" Zvlast s historii, jakou serie SG ma.. Mozna jako takova bokovka, mala role pro jeden dil. Ale zrovna tyhle dve jako jedny z hlavnich postav? To uz jen svedci o ubohem zpracovani.

A tvuj argument o te divence ... jak bysme se citili ... Taky absolutne mimo. To je proste irelevantni. V puvodnich SG seriich se nikdy takove veci neresily a byl jsem s tim maximalne spokojen, protoze ty serialy se tocily kolem NAPROSTO jinych veci. Co tam vubec pletou takovy nesmysly? Je mi jasny, ze mozna spoustu divaku (lidi jako ty mozna?) to zajima a ja vam to neberu. Ale podobnych serialu a jinych poradu, kde se resi takovy ptakoviny, je spousta. Proc proboha museli udelat dalsi takovy jeste navic s trapnym podtextem SG? To sedi asi jako pest na oko. Ku prikladu dil Life - odmyslete si, ze se tam mluvi o lidech, kteri si diky mimozemske technologii vymenili docasne tela s jinymi lidmi a ziskate naprosto jiny serial s naprosto jinym zanrem.

Po tomhle dilu usuzuji, ze tenhle serial je vysmech vsem zatvrzelym SG fanouskum - "Hola hej, nova doba je tu - musime se dat smerem, ktery schvaluje vetsina nasi degenerovane populace! Radujme se.." Jsem znechucen...

no když už ti vadí Eli v seriálu tak ti odpovim takhle. Sheppard, Carterová, McKay, Jackson by nikdy nemohli bejt ve frontovým týmu. Z jednoho důvodu, jsou příliš cenní na to, aby jim někdo dovolil chodit bránou. Maximálně tak v nějakym kontigentu desítek vojáků. Carterová, McKay a Jackson jsou vědci, Sheppard byl velící důstojník na Atlantis. Ten Eli dává v seriálu větší smysl, než tihle čtyři jako členové SG-1/SGA-1. Kdyby v SGU byla ta expedice plánová, tak vypadá složení lidí úplně jinak a Chloe a pravděpodobně Eli by tam nikdy nebyli. Bohužel tys asi nepochopil základní premisu SGU.

Ten ufoun ve Water mi přišel zajímavější než nějaká vesnice plná vidláků v MW a PG.

Ještě štěstí, že nejsem žádnej zatvrzelej SG fanda, SGA a dva filmy mě vyléčili. SGU mám rá proto, že je to úplně jiná SG. Koukat potřetí na to samý, by mě štvalo. Proto se taky asi těšim nejvíc na díl "Faith", než na takový Space nebo Incursion

Příspěvek 23.12.2009 11:28:30
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já jsem zase znechucen z ignorance, která číší od nejstáleho argumentování ve stylu "není to jako předchozí SG seriály, proto je to sračka".

Příspěvek 23.12.2009 12:31:36
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Rayi rozhodně nejsi sám. Tyhle lidi co na sgu pořád nadávají a argumentujou tim, že to neni jako předešlé sg seriály a proto je to s****a, by si měli uvědomit, že tahle změna a přispůsobení se "modernímu stylu" byla nutná, jinak by sg velice rychle upadlo v zapomění, :wall: :wall: nebo by si z něj většina lidí dělalo srandu podobně jako si dělaj srandu z ST.Btw i ST nakonec museli kompletně zresetovat a začít znovu od začátku v jinym stylu, aby ho udrželi "naživu"!!!
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 23.12.2009 12:40:13
SNiP Airman
Airman

Odpovědět s citací

Smutny pohledet nato, ze uz asi nikdo tu neocenuje klasiku. Mno hf v koukani na "moderni" patvar se stitkem s napisem SG. Scifi, jehoz hlavni dej se toci kolem reseni socialnich vztahu jednotlivych postav me opravdu netahne. Jak rikam, takovych serialu dneska existuje dost.

Mno v nejlepsim se ma skoncit :] RIP old style, asi patrim taky do stareho zeleza...

Příspěvek 23.12.2009 12:48:52
Major
Major

Odpovědět s citací

Jak bylo psáno... o tomhle právě to sci-fi tak nějak je... né, že jsou jenom ohromný bitvy s laserama a štítama...
Obrázek

Příspěvek 23.12.2009 12:51:03
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

nevim proč by to mělo bejt smutný? Vytvořit potřetí to samý by byla zrůdnost. Fungovalo to tak nějak pátnáct sezón, mezitim se seriály vyvinuly natolik, že lidi nejsou zvědaví na seriál o bandě výzkumníků jak poráží tupý nepřátele. Koukni se na seriály co teď běžej, či nedávno skončily a vyhrával ceny a měly obrovskou sledovanost, neni tam prakticky žádnej, kterej by byl jako stará SG. Je to LOST, byla to BSG, apod. Tudíž seriály, kterejm se SGU přibližuje.

a scifi neni o ufounech, bitvách a superzbraních, hlavně nikdy nebylo.

Příspěvek 23.12.2009 12:54:20
Major
Major

Odpovědět s citací

Přesně tak, ale když jim tohle řekneš, tak ti na to řeknou, že se to nemá jmenovat SG, s tím to nemá nic společnýho... vsadím se, že to tu někdo napíše jako reakci na g.o.d(a) :D
Obrázek

Příspěvek 23.12.2009 13:25:02
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

SNiP píše:
Smutny pohledet nato, ze uz asi nikdo tu neocenuje klasiku...

LOL, všichni bez výjimky tu mají, nebo aspoň měli rádi starou SG...minimálně prvních pět sérií SG-1 se tu líbí asi každýmu, co se týče SG-1 6-10. sezóny a SGA, tak to už je věc názoru, ale tím chci říct, že na tom původním SG stylu jsme vyrůstali téměř všichni a rádi se koukneme na nějakou starší epizodu. Jenže dnešní generace už tohle "nežere", dneska frčej jiný styly a IMO kdyby měli dělat SGU stejný jako předešlý dva seriály, to už mohli rovnou udělat šestou sérii SGA...nemělo by to smysl. Prostě seriály a samotnej žánr se vyvíjí. Co bylo ve většinové módě před patnácti lety je dneska považováno za ohrané klišé a troufám si říct, že za dalších patnáct let to bude zase určitě jinak. Někdo kdo filmem zabývá, třeba Ray, mi dá určitě za pravdu.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 23.12.2009 13:36:45
SNiP Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ano, to ti nevyvracuju. Presne tak nedokazu pochopit, jak se tento trend mohl uchytit. To se vazne dneska lidem libi? :scratchanym: Nikdy jsem na tom nevidel nic zajimaveho a nikdy nebudu. Rozpitvavani socialnich vztahu je asi posledni vec, kterou bych chtel sledovat.

Kdyz uz jsme u te historie a vyvoje, pripomina mi to "stare dobre" telenovely. Akorat v te dobe nemeli takovy pocet fanousku. Avsak ted to vypada, ze tento trend prece jen prorazil do vsech vekovych kategorii :sleepy:

Zrejme jsem staromodni. Stare dobre serialy typu SG-1, Startreky a X-files patri k mym oblibenym tohoto zanru. Samozrejme, nemel bych nic proti zmene spravnym smerem, ktera ku prikladu v SGA a SG-1 ke konci chybela - a to vypnuti "godlike" modu hlavnim postavam. Je fakt, ze je zajimavejsi koukat na lidi, kteri jednim kopancem neskoli 10 protivniku ani lusknutim prstu nevyresi slozite logicke a jine problemy. Ale tohle skutecne neni to co bych mel na mysli - nezlobte se na me, ale nevim co v tom vidite koukat na serial s takzvanym scifi podtextem, kde se MINIMALNE pulka kazdeho dilu venuje resenim vztahu a socialnich problemu...

Příspěvek 23.12.2009 13:51:45
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A že zmiňuješ zrovna X-Filesy, kterýma už začíná nová seriálová vlna.

Příspěvek 23.12.2009 13:52:59
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ber to ale tak, že v takej situácii by sa minimálne polovicu času riešili vzťahy, kto, s kým, proti komu a prečo... Myslím medzi ľuďmi na tej lodi.

Příspěvek 23.12.2009 13:54:19
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dexter. Californication. House. Sopranos. The Shield.

vs.

MacGyver. A-Team. Colombo. The Cosby Show. Hunter.

Pokud se někomu líbí víc to druhé, neberu mu to. Ale nazývat to první "telenovelama" je opravdu beyond redemption. SGU jenom následuje trend rozjetý Lostem a BSG, které v téhle vlně pokračují v subžánru scifi. Dneska se lidem hold líbí u televize víc přemýšlet, no.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách