Cetl jsem cast diskuze, ktera se tu vede a nemohl jsem si pomoct, abych take neprispel svym nazorem

Uprimne receno, jsem hluboce zklaman ze tento serial ma stale jeste v nazvu "SG" a dokonce se tam objevuji i puvodni herci z SG1. Hlavni dej, kolem ktereho se serial ma vyvijet, mi prijde jako "nacrtnuty na koleni" a jak uz tu bylo nekolikrat zmineno, tvori temer nepodstatnou cast serialu. Nezlobte se na me fanousci serialu Lost, vsemoznych reality show a jinych vyplodu, kde se rozpitvavaji postavy a resi se mezilidske vztahy, ale co je moc to je moc. Tohle uz NENI Stargate v mych ocich. Stale se sice drzim te tenke nitky puvodniho ducha jeho predchudcu, ale je to uz jen slaby odvar. Tomuhle skutecne rikate sci-fi? Ano je sice krasny, ze je dej vsazen na hyper super vesmirnou lod a lide tam neustale operuji s "pokrocilou technologii," ale ten serial nato vubec neni zameren. Nevim jak bych to popsal - i kdyz uz se tam deje neco se "scifi duchem," je to temer naprosto odflaknuto, coz zrejme vypovida i o tom, jaky ten serial ma rozpocet (viz dil Water - trapnejsi formu "mimozemstana" si vymyslet opravdu nemohli...zvlast pote, co jsme jiz meli moznost shlednout v predeslych serialech). Nebo treba dil Time, kde se zhruba prvni 4 minuty neresi absolutne nic. Ano, je tam "nastinena" zapletka, ale je prokladana takovym mnozstvim zbytecnych dialogu a scen, coz bych si v zivote v serialu takoveho zanru nepredstavil. Rikejte mi staromodni, ale chyby mi stary dobry styl, kdy se na zacatku dilu dozvite zhruba o cem bude hlavni zapletka a pak se teprve cela vec zacne pomalu rozuzlovat pekne od zacatku..
A vubec, chybi tomu stary dobry duch SG serii. Srovnejme si uvodni dil SG1, SGA a SGU. U SG1 muzu bez vyhrad rict, ze me samotna zapletka naprosto vtahla do deje a vzbudila ve me tu touhu dozvedet se "..a co bude dal??". U SGA to take nebylo vubec spatne, i kdyz to uz byl mozna trochu slabsi odvar SG1. Ale tohle? Tohle uz je fraska. Zatim jsem se dostal k 8. dilu a jedine co si zhruba pamatuju, je kdo s kym spal, kdo koho nema rad a "jen tak mimochodem" ze jsou vsichni uvezneni kdesi ve vesmiru na stary lodi.. A nejhorsi je, ze se stale opakuje to same v blede modrem, jen vzdycky trosku jinak. Stara dobra "scifi pohadka" se zmenila v moderni "reality show". Nekomu se to treba libi - ja jim to neberu... Ale to skutecne bylo nutne tahat tento trend i do SG serii? Kam ten svet speje
Abych nehlasal samou kritiku, tak musim minimalne pochvalit postavu Dr. Rushe. Asi jedina postava, se kterou nemam problem ji sledovat a zjistovat o ni vice. Na druhou stranu, nezlobte se na me, ale absolutne nechapu co v takovem serialu dela postava obezniho nerda a ufnukane nactilete dev...enky
I mean, what the f**k?? RIP old SG . . .