Nechce se mi to tady pročítat, ale napíšu svůj názor:
SGU JE KRAVINA! (A to je psáno s velkou cenzurou

)
Co mě na tom vadí: (podotýkám, že naposledy jsem viděl Light další díl už jsem psychicky nezvládnul ani pustit

)
"Děj" je naprostá nuda - parta lam cestující vesmírem? Postavy, které sice mají spojení se Zemí, ale na to aby si tam zavolali nějakého většího odborníka na Antické přístroje to ne. Za tom tam maj kreténa kterýho vyhodili ze školy z věčně nabytým telefonem a kterej tam má respekt větší než všichni plukovníci...
Ani jedna sympatická postava? WTF? Navíc ty postavy jsou trapný a nereálný! Jediná trochu zajímavá postava je Rush, ale ten mě nutit koukat nedokáže.
A co mělo bejt to zabití toho senátora v Air? Vždyť měli to KINO! Jo jasně, že pak tvůrci říkali, že to "nešlo" - tak proč to sakra nemohli zmínit alespoň ty postavy? To by mě bohatě stačilo! Jedna věta! Jedna věta to mohla vylepšit.
Pak ten "časovač" na to jak dlouho loď zůstane v dosahu - bum hned v prvním díle (celej Air považuju za jeden díl) "strčíme do brány něco a teď si můžeme ještě 38 minut kopat s míčem"

Vím, že mě tam štvalo mnohem víc věcí, ale většinu z nich se mi už povedlo vystrnadit z hlavy
Na SG1 jsem začal koukat jen kvůli RDA. film jsem nesnášel, ale RDA jsem měl rád z MacGyvera tak sem na to začal koukat. Průběhem času se z toho stal můj neoblíbenější seriál... (na Nově však odvysílali jen 6 řad) pak jsem čekal řádku let než jsem se dostal k dalším dílům (mé začátky s internetem představovali nové díly SG1 v 30 MB kvalitě, ale co ten seriál jsem miloval, tak mi nějaká horší kvalita nevadila. Pak jsem se dostal k 8 řadě a s ní jsem i začal SGA z kteréhou jsem měl špatný pocit [ještě než jsem ho viděl] ale hned po pilotu jsem to začal milovat stejně jako SG1. Postupem času (nazdar Mitchelle) se z SGA stal lepší seriál než SG1.... no a pak... pak to ukončili "kvůli" SGU. (ok krom toho mě to už tolik nebavilo protože jsem objevil spooooustu dalších seriálů)
Takže už kvůli tomu jsem byl k SGU skeptický. Nijak jsem se na to netěšil a na pilot jsem se v podstatě jen kouknul jen kvůli RDA (a zlatým časům kdy jsem SG miloval) a po té už tvrdím, že SG je prostě sračka! Aneb 3 díly SGU mě dokázali zničit něco co jsem měl rád několik let