Saturnina jsem nečetla, tak nemůžu soudit. Babička je pěkná knížka, i když trochu nudná (jako jedinou knížku jsem jí vzdala už na straně 100, i když to možná mělo co dělat s tím že jsem měla trošku starší vydání - z roku 1897, takže to bylo napsaný dost podivným stylem na člověka 21. století).
Jen škoda, že se lépe neumístil Pán Prstenů, je to jedna z nejlepších fantasy (i když mou nejoblíbenější Tolkienovkou je Silmarilion). Určitě by si ale místo v takových TOP 5 zasloužil.
Mile mě překvapil Malý princ, je to nádherná knížka a občas se k ní ráda vracím.
Ale vysvětlete mi, JAK JE MOŽNÝ, ŽE SE UMÍSTILA TA PARODIE NA KNIHY O UPÍRECH? Jo, chápu, že je momentálně in a populární hororová fantasy (jo, takhle byla označená, už ale nevím kde). Spíš mě zajímá, jak se čtenářky, které krom tohoto díla žádnou jinou knížku nepřečetly (s výjimkou dívčích románů), o téhle anketě dozvěděli. Že by o ní psali v Bravu nebo Top Dívce? Jinak si to fakt neumím vysvětlit (všechny upozorňuju, nikdy, nikdy tyhle časopisy nečtěte, pokud se chcete vyhnout nervovému kolapsu. Moje mladší ségra si je kupuje a tak jsem tam jednou ze zvědavosti nahlédla. Už nikdy více.)
Harry Potter nepřekvapil ani neurazil. Je vidět, že už vlna zájmu opadává, což je jen dobře. Ale řekla bych, že tahle sága si umístění někde výš v žebříčku zaslouží, protože Rowla geniálně zkombinovala náš běžnej svět a svět kouzel, a to vše s (téměř) dokonale fungujícími pravdily. V tom před ní musím smeknout.