Než začnu cokoli psát, chci říct, že tenhle příspěvěk bude prošpikovaný
spoilery, tak abych někomu nevyzradil děj.
Na tomhle dílu se ukázalo, že původně nebyl plánovaný jako mid-season finále, takže všechny ty fanfáry nejspíš odnese Space. Na druhou stranu celá situace vznikla rozdělením Fire na Darkness a Light, přičemž Light je jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Nevím jak by Fire vypadalo zhuštěné dohromady, ale asi jako Enemy at the Gate. No a teď k samotné epizodě. První půlka byla celkem nuda. "Kamila" se konečně dostala do velení a jedinou částí, která byla nějak zajímavá, byl ten soud, kde mimochodem Chloe válela. Poprvé byla užitečná.

Pak ale Wrayová dovolila Rushovi pokračovat s křeslem a musím říct, že Carlyle je prostě borec. Skvěle zahrál to popostrkování vědců k tomu, aby si tam sedli dobrovolně a když ve tři v noci vidíte chlápka, jak sedí připoutanej v křesle a kovový vrtáky se mu zavrtávaj do hlavy, tak vám pak není moc dobře

Jestli jsem to správně pochopil, tak Franklin je teď v katakonickém stavu a moc nám toho neřekne. No a pak ta planeta. Docela zajímavej a nečekanej zvrat, v traileru o tom nebylo ani slovo. Už když se Young hnal s Rushem, tak mě napadlo, že něco chystá a ta jeho hlavička byla super. Jen škoda, že z tý lodě a planety moc neukázali. Očividně to plánovali na Space a teď budeme muset čtyři měsíce čekat (pokud teda nebude už v lednu) A mimochodem, tímhle nám začíná ten vytoužený galaktický story-arc s mimozemšťany a děním v galaxii. Protože tu loď buď něco sestřelilo, nebo měli nějakou poruchu. Což mě vede k doměnce, že emzáci jsou pořád na planetě a Rush bude asi pěkně překvapenej. Btw. ta loď, mám pocit že je to ten pod z Air part III. nebo aspoň loď stejné rasy, protože má několik podobností - zejména ty podélné ventily a "kroužek" pod nimi.
No, jak ohodnotit epizodu, která neměla být mid-season finále a stala se jím?..dám tomu pěkných
85% za skvělé herecké výkony, hudbu - tentokrát povedená, už se nemůžu dočkat motivu emzáků. A konečně inteligentní mimozemské civilizace...a teď si pěkně počkáme, jak to dopadne.