Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x08 - Time

1x08 - Time

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 14.11.2009 22:56:42
Vibbo Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No priznam sa, ze skoro namam slov. Citam tu samu chvalu na tento diel, ba co viac aj na cele SGU. Az zacinam pochybovat, ci niektori z vas vobec videli aj SG1(prvyvh 8 serii).
Vedel som, ze to po SG1 pojde dole vodou. Postavy Teyla a Wierdova su toho dvokazom. Ale, ze sa to zvrhne az na to, co vidim v SGU ... O to viac nechapem tie hodnotenia.

Ale k epizode: Po tom, co Chloe padne k zemi a oni sa na to pozeraju na monitore, muselo byt kazdemu jasne, ze sa bude menit casova linia. Po tom, co Scott hodil KINO a ono sa "vratilo", musel byt zaver jasny takisto kazdemu. Jedine som cakal, ze KINO pojde druhy-krat hodit spat Eli. A ked sa Scott zobudil, relativne zdravy, bolo jasne, ze tie prisery ich zachrania. Su to dost lacne a predvidatelne zapletky a nic na tom nezmeni ani pripadny fakt, ze ich tam naviedla desteny (co by bola z mojho pohladu chyba scenara, len neviem ci vacsia nez keby to bola len nahoda).
Casove "vylety" mi vobec neprekazaju, ale tato cast je obycajny podpriemer, tzv. vyplnovka (tym ju vobec neodsudzujem. Aj take musia byt, len neviem, ci na zaciatku 1. serie je to potrebne) ... Preto su mi tie vase hodnotenia nepochopitelne, a preto si myslim, ze vela z vas nevidelo SG1 abo SGA (aj ked sa tomu da len tazko uverit).

EDIT: Myslim ze ta web epizodka je toto
http://www.youtube.com/watch?v=vte7LMnYV10
uz to tu niekto postoval.
Naposledy upravil Vibbo dne 14.11.2009 23:08:44, celkově upraveno 2

Příspěvek 14.11.2009 23:02:48
Woren Airman
Airman

Odpovědět s citací

Drobny dotaz - je tedy nekde ke stazeni/podovani nejaka ta webepisoda, ktera by tenhle dil pekne uzavrela? Predstavit si to umim, ale stejne :-) Diky!

Příspěvek 14.11.2009 23:21:24
zofo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Výborná epizoda, určitě jedna z nejpovedenějších z SGU, které zatím vyšli. Hodně se mi líbila scéna, jak se Eli učí střílet ze samopalu, zajímavé bylo, že další scény vypadali přesně, jako vystřižené z Call of Duty :D

Abych se přidal k těm, co polemizují o podobnosti emzáků s jinými, již napsanými prototypy emzáků - připadali mi, jako marťané z Války světů, jak sjem si je představoval, akorát asi 4x menší.
Just GET Ubuntu!!! And listen to metal!!!
Geek - web a týdenní pořad o IT! http://www.geek.mzf.cz/

Příspěvek 14.11.2009 23:52:52
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Některé věci skvělé, jiné děsivější. Popořadě.

Oceňuju nápad natočit to z KINO pohledu (ano, Mostrum jsme asi všichni viděli, už ho můžete přestat zmiňovat) a pěkné je i dvojnásobné vrácení v čase. Sice mi vždycky to vracení se sluneční erupcí docela vadilo jako hrozná kokotina, ale zase už je to hold součást kánonu. Taky je prima některý humor (Rush opět vede) a líbí se mi to, že zatím snad každá planeta je skoro zabila - to není pohodový chození po lesích ve Vancouver-type planetách jako v SG-1 a SGA, tohle je skutečně drsný prozkoumávání nepřátelské divočiny. A navzdory tomu, že to asi celé točili ve studiu, jsem ani na okamžik nepochyboval, že jsou postavy někde v džungli. Potud fajn.

Problém přichází v dramatických scénách, kdy si postavy vylévají srdce jedna druhé. Tomuhle chybí i elementární humor (Rush měl vtipně cynicky Elimu zavřít klapačku už asi ve druhé větě přemýšlení nad smrtelností), a co je horší, chybí tomu i opodstatnění. Ano, všichni víme, že Eli by chtěl spát s Chloe, ale - WTF - odkdy jsou podle něho to nejlepší kamarádi?? Neměli v minulých scénách byť jen jedinou scénu, kdy by se to nějak opodstatnilo, a to je dost potřeba u seriálu, který tohle tvrdí po sedmi episodách.

Restart ze zmíněných důvodů tentokrát nevadí. Zaprvý je to první časovka v SGU, zadruhý se informace z ní staly, a zatřetí se během episody nestalo nic tak zajímavého pro celkový děj. Naproti tomu časovky a alternativní reality v SG-1/SGA se vyznačovaly tím, že děje v nich byly většinou neskonale zajímavější, než skutečné události "naší reality" - proto byly ty restarty tak frustrující. Postavy v SGU trpí a prožívají více, než celá (nečasovková a nealternativně-jinorealná) SG-1 za deset let, takže jim události z časovek moc nepřeju - postavám z SGU se totiž zatím děje to, co ve zbylé SG řešili právě v časovkách.
Pak jsou tu menší potíže, jako že ten konec byl moc utnutý a nelíbí se mi, že to vytvětlují ve webizodě. Mohli navázat úvodem dalšího dílu.

Po zvážení pro a proti tedy nakonec průměrných 3/5. Dost mě zajímá, jak na tom bude další díl.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.11.2009 00:22:55
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda začala hrozně (záběry z kina jsou fakt příšerný, rozklepaná kamera může bejt dobrá - např. v BSG, ale to se to musí umět, tohle za moc nestojí), nicméně pak se to začalo vyvíjet pozitivně a vypadalo to na dost zajmavou časovku, jenomže jak začaly umírat postavy na Destiny, bylo naprosto jasný jak to dopadne, no a na konec tou webepizodou to naprosto dorazili. 6/10
Zajmalo by mě jestli je Destiny na tý planetě vysadila právě kvůli tomu léku? - což je docela zajmavá myšlenka, která tomuhle průměrnýmu výplňkovýmu dílu aspoň něco dává.
Obrázek

Příspěvek 15.11.2009 08:53:25
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nechci stále dokola opakovat věci jako: "Nejlepší epizoda SGU.", takže po svém:
Epizoda se mi velmi líbila, bylo to napínavé a ke konci jsem se divil, že už zbývají pouze dvě minuty a bude konec. Hodnocení se ale teď zdržím, stejně bych ho asi milionkrát změnil, takže si hodnocení jednotlivých epizod nechám na konec série.

EDIT: ehm... Rayi, nejsi na trošku jiném profilu? :lol:

Příspěvek 15.11.2009 09:57:35
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor: Třeba je na tom Eli tak špatně že tenhle "vztah" pro něho byl jako nejlepší kamarádka :-D

Já mám problém s tím, že ta solární erupce trvala, ehm 30 hodin? Jasně :)
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 15.11.2009 10:16:51
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nevím, proč mají někteří problém s tou webizodoou, podle mě je docela jasné co se pak stalo i bez ní. Scott jim všechno co mají udělat do toho kina říká. Podle mě je mnohem lepší, že to ukončili takhle, než aby někde vystříhali 5min dílu kvůli závěrečné vysvětlovačce. To mi někdy vadilo na SG-1 a SGA, protože ty konce už jsou pak někdy opravdu zbytečné. Takhle to mělo aspoň nějaký efekt, že každý zůstal koukat na obrazovku s vyvalenýma očima. Přinutilo to člověka aspoň trochu myslet a dát si věci dohromady. Moc povedené. :thumleft:
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 15.11.2009 10:19:48
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

jj to byla nejdelsi erupce v sg:-D....vzdy prece trvala max par sekund
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 15.11.2009 10:25:29
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Pomeranc: Moje řeč.

K tý délce sluneční erupce...mohlo jich být třeba několik za sebou, nevíme nakolik bylo slunce aktivní. Ale asi to nemá cenu řešit, protože tvůrci to nejspíš taky vůbec neřeší. :wink:
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 15.11.2009 11:15:02
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

no taky se mi zacatek nelibil hruza a des,ale od objeveni tech tvoru,to zacal byt hodne dobre ,napinave a melo to spad takze 8.5/10 za ten zacatek,jinak mluvite tu o nejakych web epizodach,kde se daji zkouknout diky..???
" IMMORTALITY "

Příspěvek 15.11.2009 11:17:10
Novotass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda mě jednoduše dostala a odrovnala. Ten konec to bylo konečně něco, takhle by to mělo vypadat. Když to skončilo tak jsem taky zůstal civět na černou obrazovku a nějak jsem nevěřil, že už to skončilo.

Jen tak dál. :)
ICQ.: 227-813-716
StarGate: Adaris - Coming soon!
Obrázek
Moje nejoblíbenější epizoda ze StarGate je: SGA 3x15 The Game.

Příspěvek 15.11.2009 11:20:24
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak ty webky jsemasi nasel na mgm strankach ,ale nechce se mi nejak verit ,ze to proste takhle skoncilo bez ukonceni
" IMMORTALITY "

Příspěvek 15.11.2009 11:32:06
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Konerčně díl který hodnotím 9,9 z 10 mě se díl líbil od začátku do konce a způsob natáčení KINem mi přijde v některých scénách dobrý v jiných zase ne např. když bránili tu jeskyni (či co to je) tak tam bych spíš dal tu statickou než KINO kameru. Jsem hodně zvědav na další epku!
Zatím hodnotím takto : Air (všechny dohromady)- 9,7 z 10
Darkness-9,3 z 10
Light- 9,5 z 10
Watter-9,5 z 10
Earth- 9,0 z 10
Time- už jsem napsal
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 15.11.2009 11:42:36
Viler Airman
Airman

Odpovědět s citací

Celkem dobrý díl , i když schéma již bylo použité i jinde :wink: , dávám sedm z deseti , no i když jeden ještě můžu přidat za to že chloe zabili hnedle dvakrát :twisted: . Tato postava mi není sympatická takže bych ji s klidem vraždil každý díl :palka:
Obrázek

Příspěvek 15.11.2009 12:09:24
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak k tý 30 dodin erupci, je to ve vzdálený galaxii a i kdyby ne, víme jen jak naše slunce pracujew a to ještě omezeně tak kdo ví jak dlouho erupce trvaj jinde... viz díl sga kdy museli ve 3 serii ke slunci s Daidalem , aby erupce nezničila všechen život.... tak co kdo ví so se děje jinde... tohle mi tak moc nevadí... díl skvělej, aspon pro mě a kino styl se mi líbil, vždycky jedou za čas takhle nevadí....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 15.11.2009 12:41:49

Odpovědět s citací

já jakožto skalní fanoušek a uctívač SG1, musím konstatovat, že tohle byla jedna z NEJ epizod SG vůbec,.... jelikož jsem to sledoval pozdě v noci, v absolutní tmě, se s luchátkama na uších, tak sem měl i někdy pocit, že místo toho KINA tam sem já ,..a přiznám se,...nikdy sem neměl u SG strach :oops: :D této epizodě dávám 15 / 10 (ano, patnáct z deseti) naprosto ÚŽASNÉ
O´neill : ,,Řeknu Ti Tiel´cu, že jestly brzy nezjistíme jak z toho ven, tak se cvoknu.Zcvoknout, to znamená přijít o rozum, zbláznit se,zešílet, zmagořit, přestat se ovládat, mít o kolečko víc, plácat pátý přes devátý, ZBLBNOUT !!!!!!

Příspěvek 15.11.2009 12:47:24
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Balial píše:
Raynor: Třeba je na tom Eli tak špatně že tenhle "vztah" pro něho byl jako nejlepší kamarádka :-D

Já mám problém s tím, že ta solární erupce trvala, ehm 30 hodin? Jasně :)

To mě taky napadlo, ale pak by to zase museli popisovat jinak, než takhle romanticky. Eli by se musel v nějakým díle zhroutit, jakej že je to looser, když má novou "BFF" po pár týdnech na nějaké lodi. Mimoto, nerdi snad mají kamarády, akorát míň souloží. Tohle taky autoři nevychytali.

Erupci bych asi neřešil, buď prostě zrovna jich bylo víc, nebo se planeta nějak "zaklela v čase" už při jejím začátku :lol: Kdyby erupce trvala pár sekund jako v SG-1, rozpadl by se jim děj a takhle to vysvětlování erupce IMO pro to nebylo moc podstatný.

ad Vanguard.: dammit! :-D

Pomeranč: No jasný to je jenom těm, co o webizodě ví - v opačném případě to vypadá jako cliffhanger na další díl a moc otevřeně. Mohli to rozuzlení vyřešit v nějaké střihové sekvenci za doprovodu hudby, nějak jako že "do třetice všeho dobrého" by to prostříhali s "neuskutečněnými" liniemi a vypadalo by to famózně i na třech minutách. Ale zase chápu, že se možná rvali se stopáží.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 15.11.2009 13:10:45
kaza Airman
Airman

Odpovědět s citací

nechapu vase nadseni - pro me tato epizoda jenom potvrdila, ze jde o slaboucke becko.. a to jsem se tak tesil.
kdo ma nejake pochybnosti o me soudnosti, at si pusti puvodni stargate film, zacatek sg1, nebo zacatek atlantis a srovnava. v epizode se nic nestalo, skoky casem jsou znasilnovany jako scenaristicke berlicky a neznam nikoho, kdo ma takove saskarny rad... skoda. imho absolutne trapna a zbytecna vypln stredu serie.
ocekavam prudky sesup sledovanosti a rychly konec serialu. a pokud se zasadne nezmeni kvalita, nebude mi to lito...

Příspěvek 15.11.2009 13:18:07
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No jenže pokud si pustíš 80% SG-1 nebo 80% SGA, tak tam najdeš úplně totéž, akorát mnohem laciněji vypadající.

Mimoto pozor na argumenty. Tvrzení "neznám nikoho, komu se to líbí" v diskuzi, kde je většina lidí nadšená, vypadá trochu nepatřičně.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 15.11.2009 13:24:54
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No, neřekl bych že SG-1 a SGA bylo lepší... koukni se hned na 1. sezónu SG-1. Emzáci co sou jenom lidi, super uber silný nepřítel, ze kterého btw. nakonec udělali totálně neschopného vo*a, rasa s neuvěřitelně vyspělou technologií a žije na hradech a cely mají místo silových polí jenom nějaké velké, ručně zatahovací, mříže, na lodích si svítí pomocí ohně a podobně...
To samé je SGA, až neuvěřitelně do očí bojící klišé...

SGU má podle mě velký potenciál a je to ve světě sci fi jistě více než slabý průměr...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 15.11.2009 13:42:08
skwara Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Souhlasim.
SGU podle mě nemůžeme porovnávat s SG1 ani SGA, to byly seriály pojatý skoro komediálně, kdy si udělali scénáristicky-technologickej bordel v posledních řadách. Ale to zas tak nevadí, byly to seriály o objevování cizích světů, kdežto SGU je o přežití, teda zatím. Jem doufám že z něj neudělaj takovou céčkovou frašku jako 8. a 9. řadu SG1.

EDIT: jo a k epizodě, je to hustá epka, zatim určitě nejlepší z SGU, jen tak dál!
Naposledy upravil skwara dne 15.11.2009 13:43:17, celkově upraveno 2
Obrázek

"Jmenuju se Saul Tigh a jsem
důstojník koloniální flotily.
Cokoliv jsem kromě toho..a cokoliv to znamená,
tímto mužem chci být.
A jestli dnes zemřu,
budu tím mužem už napořád.
"

Příspěvek 15.11.2009 13:42:20
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Opravdu našlápnutý díl. Ačkoli má velice rozporuplné hodnocení, musím konstatovat že dle mého se scénaristi opět předvedli. Bylo to natočeno opravdu skvěle, a i když jsem ze začátku kameře ala kino moc nevěřil, později jsem jí spíše chtěl :) Zápletka skvělá, vysvětlení taky a opravdu jse zvědav co řeknou v pokračování...5/5 // 10/10 :bye:
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 15.11.2009 13:49:29
Xaron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mna nejako ta kino roztrasena kamera niektorimi úskemi rusila od zazrania sa do casti, ale ako velky milovnik shippov vsehodruhu som si ich nastastie uzil aj tuto cast, takze aspon to plus.

Pravdou je ze som sa ku koncu epizody uplne zamotal v tych alternativnych a nealternativnych(takze som ani neutisl uz kto bol kto atd.. :D )

Epizody kde zomrie niekolko hlavnych postav(aj ked je hned jasne ze nie natrvalo)sa mi vzdy pacili aj v predch. serialoch :wink:

P.S: Zdá sa mi alebo mali výnimocne od Destiny 36 hodin casu??? FAIL? :roll:
"Sine amore, nihil est vita.."
Obrázek
I'm not just a Timelord. I'm the last of the Timelords!

Příspěvek 15.11.2009 13:56:33
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já nevím proč jsou z tech 36 hodin všichni tak mimo. Nikde nebylo určený, že to musí být přesně 12 hodin. Myslím že loď přiděluje ten čas podle důležitosti a náročnosti mise. Už od začátku jsem si představoval, že to tak bude...12 hodin by bylo docela ohraný za pár dílů. :)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách