Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x08 - Time

1x08 - Time

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 14.11.2009 14:49:04
MorfeusCz Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nevím proč, ale viděl někdo film Monster? Tohle mi s tim KINEm připadalo dost podobný..... i malý emzáci, co prolejzal lidský těla jako nic. Ale každopádně dost zajímavá epizoda.

Příspěvek 14.11.2009 15:43:00
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Opravdu výborná epizoda, akce, emoce, výborně udělaná planeta (fakt je pro mě neuvěřitelné co ve studiu dokážou vytvořit), přesvědčivé herecké výkony a taky dávám velké plus za klasické SG cestování časem pomocí sluneční erupce. Akorát jsem si myslel, že v případě slunečních erupcí by měly protokoly brány zamezit vytvoření červí díry. Dokonce mám dojem, že v dílech 1969 i The Last Man se o tom mluvilo. No ale vlastně hned jsem si na to našel vysvětlení, že to jsou vlastně nějaké beta verze brán, takže v sobě tyhle protokoly ještě nemusely mít.

Příspěvek 14.11.2009 16:26:23
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

hmmm... ti emzaci mi pripominaju tie male potvorky z alien vs. predator I., vam nie? a tiez sa tak prehryzali cez ludi...
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

Příspěvek 14.11.2009 16:54:44
J.I.Error Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak mě zase připomínají Defileri ze StarCraftu. Anebo Broodlingy :) Asi je to už všeobecně profláklý model :-D.

Epka skvělá, to je fakt, ale docela mě mrzí, že rozřešení musí být ve webepizodě (o kterých jsem doteď nevěděl). Myslim, že pár scén si mohli odpustit a narvat tam tohle hned za ten Scottův ksicht. I když je fakt, že pak by to zřejmě nebylo ono. Pro mě 8 z 10. (což je hodně :))

Příspěvek 14.11.2009 16:57:19
pepapol Airman
Airman

Odpovědět s citací

Epka byla úžasná. Konečně se zase objevila Lisa Park, nějak pro ni mám slabost :D . Jsem ale docela rád, že to resetli, protože poručík James by mi tam opravdu chyběla obzvlášť ty její... oči :D :D.

Příspěvek 14.11.2009 17:03:10
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Jako během dílu sem opravdu čuměl jak tam všichni umírali a říkal sem si že to prostě je součástí filmu a děje se to tak i ve skutečnosti....ale už by to asi nebylo ono takže to že to resetli je asi k něčemu dobrý... :)

Příspěvek 14.11.2009 18:03:24
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já právě jsem byl rád že to takhle usekli, protože jsem čekal že to takhle dopadne, ale když běžela 39. minuta a půlka jich byla mrtvá, na planetě žádná potvora nechycená, tak jsem si říkal - to snad není možný, to nikdy nemůžou stihnout, i kdyby byl reset, tak to prostě nestíhaj...a oni to nestihli...milý překvápko, protože jsem fakt čekal konec ála Moebius, kde budou všichni zdraví a s chyceným emzákem koukat na Scottovo posledí video. A ono ne... :)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 14.11.2009 18:26:06
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

No jenomže ono to tak dopadlo, a logicky ani jinak nemohlo takže nějak nevidím ten rozdíl...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 14.11.2009 18:29:10
Padre Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zajímavý díl, moc se mi líbil :) Vidět Chloe umřít hned 2x v jedné epizodě mi taky nebylo proti mysli :D

Příspěvek 14.11.2009 18:48:24
TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Zabili Chloe...parchanti..xDDD
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 14.11.2009 19:49:19
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Taaak, musím povedať, že to bol veľmi dobrý diel :)
Hneď na začiatku sa mi ľúbilo, ako sa tam TJ rehotala s tým vojakom, a pravdepodobne na Elim.... :D To bolo podarené :D
Tiež potom aj Greer keď si púšťal tú hudbu :D Ináč dobrá hudba ako vždy v celom dieli, úžasne to navodilo tú správnu atmosféru :)

No a potom sa to už samozrejme zvrhlo. A potom začalo pršať. A tá Eliho snaha o "konverzáciu" s Rushom alias Top 5 films z ktorých sa nakoniec kvôli ťažkému výberu vykľulo Top 10 films a nakoniec aj tak Eliho odignorovali..... tiež dobré :D

K postavám.... veľmi sa mi páčilo, ako tam Greer sedel na schodoch pomaly so slzami v očiach, a nevedel pochopiť, akoto, že neochránil všetkých tých ľudí na planéte a Young ho prišiel utešiť. To bolo pekné :)

K Chloe. Tie svine ju zabili :D Alebo skôr tá sviňa sa cez ňu prevŕtala :D
Tiež sa mi páčil Eliho rozvoj. Fakticky veľa som sa z tohto dielu o ňom dozvedela - niečo o jeho rodine, aj o ňom samom, a ani tá scéna nad mŕtvou Chloe nebola nakoniec až taká zlá :)

Ináč chudátko TJ, mala to ťažké. Prežívala to prakticky dvakrát a ani raz nevedela tým ľuďom pomôcť. Blbé antibiotiká....

A čo sa mi veľmi, veľmi páčilo, bol ten otvorený koniec. Priznám sa, hneď vzápätí ako som to dopozerala ma to poriadne nairitovalo, lebo nemám rada otvorené konce, ale zároveň som potom mala priestor na premýšľanie a na vlastnú predstavivosť. Ako to nakoniec všetko zvládli, čo všetko urobili a tak.... takže to bol veľmi dobrý ťah :) A Scott bol za Posledného mohykána :D

A teraz čo sa mi NEPÁČILO,
Po prvé, to, že potom ako tá vec prerazila Chloe, to okamžite skočilo do "prítomnosti" a ja som chvíľu ostala zmätená, ale to je vedľajšie.
čo mi po druhé, a hlavne vadilo bolo KINO. Teda, vysvetlím to.
Väčšina dielu bola natáčaná z pohľadu KINA. A to KINO tam šramotilo, to v ňom šumelo a furt sa to kazilo, ten obraz vypadával. Tak najprv sa mi to páčilo, bolo to zaujímavé. Ale potom ma to už začalo neuveriteľne štvať.... :?

No. Tak nakoniec. Dobrý diel.
Číselné hodnotenia nemám rada, takže ich ani dávať nebudem :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 14.11.2009 19:58:12
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tahle epizoda byla od pilotu jednoznačně zatím nejzajímavější.
Reset mi tam nevadil, protože vývoj postav byl v podstatě nulový, takže o nic nepřišli. A ten konec mě opravdu dostal, fakt jsem si neuvědomil, že už se běžná stopáž blíží ke konci, takže mě to o to víc zaskočilo. A dovysvětlení v kino webizodě je jako třešnička na dortu.

Na druhou stranu tomu ale chybí kouzlo původní SG, která byla sice v mnoha ohledech nedokonalá, ale něco na ní určitě bylo.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 14.11.2009 20:01:29
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ktorý webizóda patrí k tomuto?? :)
Obrázek

Příspěvek 14.11.2009 20:35:14
BC304-Helion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

sakra zas 95% korekce, tak to už vydejte, holt budou nepřeložený závěrečný titulky. :shock: :evil: :D :D

Příspěvek 14.11.2009 21:21:39
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Klud, oni to zvladnu, nie su to stroje!! :) A ked chces velmi tie titulky, stiahni si slovenske :)
Obrázek

Příspěvek 14.11.2009 21:39:06
mafia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zatím nejlepší epizoda. Akorát teď nevím, kdo vlastně je a není na živu.

Příspěvek 14.11.2009 21:48:46
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mohli byste mi někdo říct jak se to vysvětlilo v tý webepizodě???

Příspěvek 14.11.2009 21:50:35
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mafia: Nazive su vsetci. Zatial :D
Obrázek

Příspěvek 14.11.2009 22:03:29
meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

dobra epizoda..konecne nejaky strileni:-D
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 14.11.2009 22:03:59
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Hairy Ass píše:
Mohli byste mi někdo říct jak se to vysvětlilo v tý webepizodě???

Našli obě KINA, jedno, na kterém byla nahraná ta katastrofa, a druhé, na kterém bylo Scottovo vysvětlení o co jde. Šli na planetu, chytli pár těch kreatur a přežili...

btw: IHMO je na tu planetu Destiny zavedla naschvál aby vyléčili tu nemoc, protože jinak by to byla neuvěřitelná náhoda...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 14.11.2009 22:08:56
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tenhle díl se mi moc líbil. Bylo to trochu zmatené, ale nakonec se vše vysvětlilo. Akorát, můžeme tedy předpokládat, že v příštím díle budou naši hrdinové všichni živí a zdraví, díky nahrávce od Scotta? Zajímalo by mě, jestli to budou ještě příště řešit.

Příspěvek 14.11.2009 22:18:05
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

11/10 :D,tak tohle byl zatím nejlepší díl,nápad s KINem jak si tam líta se mi hodně líbil a konec byl parádní
coming soon or later

Příspěvek 14.11.2009 22:26:39
Feidias Airman
Airman

Odpovědět s citací

Daedalus.cz píše:
Tenhle díl se mi moc líbil. Bylo to trochu zmatené, ale nakonec se vše vysvětlilo. Akorát, můžeme tedy předpokládat, že v příštím díle budou naši hrdinové všichni živí a zdraví, díky nahrávce od Scotta? Zajímalo by mě, jestli to budou ještě příště řešit.

Příště už to řešit nebudou. Je to v tý KINO epizodě jejichž oficiální stránku pořád nemůžu najít :smile: .

Příspěvek 14.11.2009 22:36:01
sangaj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

vyborna epizoda, jen jsem lehce zmaten :-D co se teda stalo a nestalo? :D
Rodney:Radši umřu jako hrdina než jako jídlo

Kane: "Do you ever give up?"
Jackson: "Not until I'm dead. And sometimes not even then."
(Kane: "Vzdáte se někdy?"
Jacson: "Ne, dokud jsem naživu. A někdy ani potom ne.")

Pomsta je pokrm, který nejlépe chutná za studena (klingonská moudrost)

Příspěvek 14.11.2009 22:40:04
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

sangaj: No stalo se vlastně všechno a zároveň taky nic. Dá se říct, že to co jsme sledovali v tomhle díle byly 2 odlišné časové linie a další epizody budou pokračovat zase v úplně jiné časové linii, protože najdou kino i se vzkazem od Scotta a všem těm událostem vlastně zabrání, což už nám v Time neukázali, ale logicky to z toho vyplývá.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách