Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x05 - Light

1x05 - Light

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.10.2009 23:03:15
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Bylo super ze vybrali z main castu jen Wray...podle SG klisé bych cekal, ze budou vybráni vsichni hlavní.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 24.10.2009 23:14:58
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Diel hodnotím na 95%. Všetko bolo proste úžasné, až na zopár detailov sa to inak vyjadriť nedá.

Páčilo sa mi, ako sa zmierili so smrťou namiesto toho aby nejaký super-hrdina napísal za 10 minút program, ktorý by v poslednej chvíli všetkých zachránil a život by išiel ďalej.

Podobne by sa tu dalo pokračovať ku každej scéne tak to zhrniem, že vcelku súhlasím so všetkým pozitívnym čo už bolo spomenuté.

Příspěvek 24.10.2009 23:21:41
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ačkoliv vím, že se to tady teď vůbec nehodí, a je to lehce OT musím to říci. Jen tak si teď hraju Fifu a mám takový divný, smutný, naštvaný, lítostívý, celkově opravdu zajímavý zvláštní pocit. Když se hlouběji zamyslím, vím proč - kvůli tomu co se stalo mezi Eli vs. Scott vs. Chloe ... a za to tvůrcum děkuji! Konečně se mi SG opět jako prvotní díly vrývá do paměti! :bravo:
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 24.10.2009 23:26:36
czatlantis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo to, že se smířili se smrtí a náhodou se zachránili bylo takový celkem nečekaný. Ve SG1/SGA vždycky hrdina 10sekund před koncem udělal něco nečekanýho a všechny zachránil.
Ale bylo jasný, že se nějak zachránit musí, jinak by seriál skončil po 5dílech, protože vyvraždit ty hlavní nemůžou :lol:

Ohledně toho doplnění paliva - řekl bych, že to bude na principu "primitivní" termonukleární fúze - tzn. nasáli ten vodík a pak ho v reaktoru zpracujou

Příspěvek 24.10.2009 23:31:06
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Co vám proboha vadí na Scottovi? Vždyť toho zase neudělal tolik, aby se někomu zprotivil. Řekl sotva čtyři věty.
Já osobně mám k postavám zatím neutrální postoj, ale líbí se mi Eli. Nevím, kde tu lidi berou dojem, že je to McKay 2.0, a ačkoliv jsem se toho taky bála, tak to vypadá, že (zatím) není. Je to spíš takový benjamínek, co do toho vletěl náhodou, ale který náhodou taky ví, co dělá a podle té scény s KINEM soudím, že v něm možná někde dřímá větší sebevědomí.
Přiznejte si, kolik z vás takhle občas ráno čelilo rodičům s tím, že jste líní, nezaměstnaní a zbyteční. Mně se to stalo a není to moc příjemné, proto s ním asi taky sympatizuju. Navíc je očividně někde "mezi", protože mu každý říká všechno :smile:
Chloe je...Chloe. Její potřebu se k někomu přilnout chápu, protože u ní nejspíš ještě převládá otupělost ze smrti otce, a spolu s Eliem jsou tam jediní dva vyložení civilisti, kteří tam nemají co dělat. Takže se jí nedivím, že si s ním rozumí, ale on to bohužel asi pochopil jinak.
Young se mi líbí, a pořád si myslím, že je to tak trochu "Sheridan".

Bylo jasné, že loď se nezničí, ale osud lidí v raketoplánu zase tak jistý nebyl. Skvělá hudba a taky, i když bylo jasné, že to dobře dopadne (základ seriálu přece je v lodi), tak to bylo dostatečně napínavé na to, abych to nevypnula v půlce.
V případě SG mi to stačí. A jen doufám, že se nevytasí s nějakým nepřítelem, to by mě dost zklamali.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 25.10.2009 00:21:55
qendorf Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tohle je prvni dil jakehokoliv serialu u ktereho me mrazilo!! Sakra s tim sluncem to je dokonaly napad! A HUDBA JE FAMOZNI!!!!!!! Tomu rikam SFI-FI!!!! 10/10!

Dokonce jsem se kvuli tomuhle komentari zaregistroval :) Dival jsem se na hvezdnou branu drive, ale tim jak jsem dospival mi to prislo cim dal vice ubozejsi, ale tohle je presne smer kterym by se mel serial ubirat! PROSTE PERFEKTNI!

PS: Jen se bojim ze pro mainstreamove publiku, ktere je vedle z filmu typu ryhle a zbesile nebo transformers, bude tohle moc silna kava a serial se komercne nechyti :( Stejne jako to dopadlo s Watchmeny... Bohuzel lide jsou hloupi...

Příspěvek 25.10.2009 00:24:31
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Tak tohle byla rozhodně perfektní epizoda.Výkony herců jsou na SG fak nadprůměrný.Měl jsem fakt ten pocit toho jak jsou v tý beznaději a že umřou.Nevzpomínam si že by se něco takovýho objevilo v posledních řadách SG nebo SGA.Obvzlášť v SGA když byli v takovejhlech beznadějnech situacích tak to na nich vůbec nebilo znát(Na př. 5x20 EatG).Dokonce vyřešili něco co se moc u malejch lodí neřešilo(a i u velkých).Manevrování.Doplňování energie taky mělo poměrně logiku.Jen by mě ztraceně zajímalo jak jim to dlouho vydrží a jak to je výkoný.Aspoň by to stačilo k něčemu přirovnat(Uran,naquadah atd.).Kinak shrnuto podtrženo PERFEKTNÍ.Jen tak dál :ok: :ok: :ok: :ok: .

Jinak chci poděkovat SGTT za jejich mimořádné výkony tento víkend.Fakt dík. :ok:

Zatraceně ať už je sobota!!!! :wall:

Příspěvek 25.10.2009 00:39:17
Pan Citron Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Nevím pořád mám z celýho seriálu dost zvláštní pocit. V zásadě mi přišlo, že v téhle dvojepizodě nějak nic nedělo. Jasně je tam nějakej celkovej příběh "někam letíme", nemáme energii, ale nějak mám pocit "ničeho". Půlka dílu mluvili jen o tom jak budou někoho losovat do raketoplánu. Osobně už bych byl radši, aby tam byli nějací emzáci (pokud možno "Ashenovskýho" stylu) a tím nastoupila nějaká politika, ať je to žvatlání o ničem aspoň zajímavý :smile:
Každopádně určitě končit nehodlám, už jen kvůli těm dvěma dvojepizodám co nás v budoucnu čekají a taky to nemám ve zvyku po pěti (dvou) dílech:D
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 25.10.2009 01:03:11
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo a ještě ten raketoplán mi ze zedu trochu připomínal ty stíhače emzáku ze ze Dne nezávislosti. :)

Příspěvek 25.10.2009 01:10:19
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Všichni chcete vědět na jakym principu funguje ten pohon, co přesně z toho slunce nabrali a jak dlouho jim to vydrží. Ale uvědomte si že to neví ani Rush :)

Příspěvek 25.10.2009 07:25:00
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

zapomínáš na konec mezi Youngem a Rushem. Co když to věděl?
Obrázek

Příspěvek 25.10.2009 08:17:40
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kdyby to věděl, tak proč by ostatním nabulíkoval, že umřou? Podle mě se maximálně mohl domnívat, doufat, že je to cílem Destiny a tudíž, že je to bezpečný. Proč by se pak radoval, kdyby to celou dobu věděl?

Příspěvek 25.10.2009 08:34:06
czatlantis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě v to doufal, ale nebyl si vůbec jistej, a tak je raději nechal evakuovat.

Příspěvek 25.10.2009 08:45:22
ErnieCZ Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě od Rushe mužéme čekat ještě pěkné sviňárky...ale jak ho ze samé radosti Young jako by pohladil po hlavě (doufám, že víte, který moment myslím), to bylo fakt dobrý... :yahoo:

Příspěvek 25.10.2009 09:08:55
D.Dušek

Odpovědět s citací

Na Rushe mi nikdo nesahejte, sami jste v tom díle mohli vidět, že Rush měl radost, a také říkal, že předtím nebyl ve své kůži. (Tak nějak to vyznělo). Rush má dle mého značně na vrch nad ostatními členy. Vůbec se mi nelíbilo, co na konci řekl o Rushovi Young, neměl k tomu dle mého pádný důvod.

Příspěvek 25.10.2009 09:23:43
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

trosku OT sry. mam maly postreh ,ale vyvedte me z omylu.v 3 dile SGU jak tam byla ta bytost a na konci se odpoutal ten raketoplan, tak mel hodne podobne tvary jako anticke lode co pouzili pegasovsti Asgardi v SGA v s05e10 a 11,pokud si nekdo vsimnete dejte tu vedet to me zajima co si o tom myslite ;-)
" IMMORTALITY "

Příspěvek 25.10.2009 09:24:56
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl zatím takový SGU průměr, takže dobrý. Tu scénku mezi Scottem a Chloe mohli klidně vynechat. Jinak Scott mi vadí už od prvního dílu a vadí mi čím dál tím víc. Snad bude první postava, která tam natáhne bačkory, ale toho asi nedočkám. Naopak Rush mi dělá stále velkou radost. Akorát se mi nezdálo to nabrání energie ve hvězdě. Čekal jsem, že poletí těsně nad ní a ne, že do ni přímo vletí. Myslím, že ten obrovský žár a tlak by ta loď nemohla vydržet ani se sebelepšími štíty.

Příspěvek 25.10.2009 09:28:39
fang Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jak to tu čtu tak lidi se tady dělí asi na tri skupiny:
a) ti kterým se serial nelibi protože jim přijde nudný a chtějí více akce (pokud možno chtějí hodně super nepřátel, kteří budou super blbí tak aby se nechali kosit jako Wraithové, které kosil superborec Shepperd), jo a hlavně chtějí hodně super výbuchů.
b) lidi kterří jsou rádi že ubylo akce a serial se více zabývá lidskýmy vztahy a postavamy( chtějí takovou Ordinaci v růžové zahradě odehrávající se ve světě SG)
c)SG maniaky kteří budou sledovat jakýkoliv SG seriál at bude očemkoliv a jeho úroven bude jakákoliv.

Díl mi přišel docela slušný, ale nečekal jsem že to Rush vzdá bude si číst knížku.
Čekal jsem že bude na řešení zoufale makat sám až do úplného zhroucení.
P.S.:Neřešte tady ty "technoblábolické" debaty. Je to sci-fi serial a autoři si můžou vymyslet naprosto cokoliv bez ohledu na fyziku. To už můžete rovnou řešit zbraně a házet tu takové termíny jako : "G36 je obraná zbran na strědní vzdálenost" :rflmao: jak tu někdo psal, myslím že u pilotu.

Příspěvek 25.10.2009 09:29:34
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

zkuste si uvědomit, že to poslední co chtěj dělat, je hledat nějaký ufouny. Ta loď se jim rozpadá, nejdřív ji musej zprovoznit v rámci svých možností. A to opravdu obnaší díly, kde hledaj něco na opravu klimazizace, případně vodu. Je to naprosto logický. Těžko budou plejtvat energii na hledání ufounů.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 25.10.2009 09:30:33
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

fang: Tak to já nepatřím ani do jedné tvé kategorie. :smile:

Příspěvek 25.10.2009 09:32:43
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já jsem v tý druhý, až na tu Ordinaci :rflmao:
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 25.10.2009 09:41:14
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ordinaci jsem viděl jenom jednou a to jsem u toho usnul :lol: Jinak jsem taky druhá kategorie a jak říkám až na tu ordinaci
Obrázek

Příspěvek 25.10.2009 09:45:26
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, taky bych se přihlásil k té druhé, kdyby ty lidské vztahy v seriálu nebyly milostné, jako v aktuálním díle. Moje idea bylo spíše řešení profesních a přátelských vztahů, do toho trochu nenávisti apod. Doufám, že vztahy v SGU nevystaví jenom na milostných vztazích. O to v tomhle seriálu nemám zájem.

Příspěvek 25.10.2009 09:49:44
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

já sem v té druhé a třetí zároveň..je to možný???xD...jiank souhlasím s godem..napřed loď zprovoznit pak až hledat vyspělý arsy a uzavírat popř spojenectví...teď by to skončilo hodně rychle a všichni víme jak...xD

Příspěvek 25.10.2009 09:50:05
Xaron Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mne sa na tejto casti,ale vlastne ako uz pomaly od zaciatku paci Rusho-v absolutne odmietajuci postoj voci autorite. Neuznava tam autoritu nikoho, iba svoju vlastnu.

Toto je velke plus oproti minulym serialom, kde boli vsetci absolutne loajalny ako "slepice" kohutovi :D
Ponevadz tu z nas nikto nemoze presne povedat, co vsetko naozaj Rush vie, co nie a co vlastne naozaj ostatnym povie.
To ci vedel aj ze Destiny preleti je velmi otazne, ale ta sanca tam holt je(mozno ju chceli zakryt ostatnymi vecami aby to zase nebolo az take jasne;), z coho by vyplivalo: Neposlali by ste s radostou prec kopu ludi co nemate radi raketoplanom na velky suter? :D I like him :wink:

Vztahy boli v SG-1,SGA a nebolo ich malo, takze neviem ci to maalinko co je ich zatial tu by malo vadit, vztahy/spory medzi postavami, budu musiet byt stale, pretoze ak by neboli, zrazu by sme sa dostali k vyssie popisanej loajalite :wink:
Naposledy upravil Xaron dne 25.10.2009 09:51:48, celkově upraveno 1
"Sine amore, nihil est vita.."
Obrázek
I'm not just a Timelord. I'm the last of the Timelords!

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách