Tillion píše:
pako3: Nezapomínáš náhodou na ten detail, že bombardování začalo až po vypnutí veškeré koloniální obrany?
Vysvětleno v předchozím příspěvku. Vypnutí celé obrany by bylo nereálné, pro úspěšný útok by stařilo vyřadit jenom lodě (~25)
To mu nemůže nikdo vysvětlit, že kolonie byly naprosto bezbranný (teda asi podle toho co říkali)
Jak říkám...snad si nemyslíš, že bys program pro navigaci lodí, který je využívá třeba pozice hvězd, dostal do pozemní protiraketové baterie..prostě hogwash, u těch lodí by to bylo pochopitelné a uvěřitelné..atp...
Taky nvm, kde bys vzal těch několik tisíc atomovek (na jednu planetu) když jich tam dopadlo několik desítek... Basestar jich podle mě ani tolik nemá, co měly vysunutý ty rakety, tak jich bylo fakt jen v desítkách...
Tak jasně, ta myšlenka 12(13) kolonií (hold to jsou amíci, že......

) je taky trochu nevyužitá, 3 planety by stačily, nebo ste viděli v seriálu něco o Aquarii, či čemu...?
Jasně, na kilometrovou loď (v mé verzi realističtějších 300m+

) bys dal jenom pár atomovek...sklady potravin asi zaberou hodně místa.
I kdyby jedna raketa vážila kvůli pohonu, izolaci a hlavici 70 tun, tak nevidím důvod, proč by se jich nedalo i na 300m útočnou loď narvat 300-400.....
Možná by tvůj invazní plán fungoval, ale rozpočet na celej film by padl jen touhle bitvou, která by trvala celej film, byla by neskutečně náročná, jenom PC efekty, žádný herecký výkony, nic... možný by to byl mazec
Nevím, kdes to vzal. V plánu těch mých 40s potřebných na útok zabraly jenom ty trotovačky basestar na orbitě. Mám tři kolonie, což by znamenalo 6 takových výpadů...... a ukázal bych jenom jeden z pohledu ze země a z vesmíru (~80sekund). Nevidím důvod, proč by minutový záběr měl ohrozit film.
A z mého systému útoku by vyplívalo drama, neboď ti lidé na odvrácené straně planety by byli v šoku a třepali byse, protože by věděli že za pár hodin umřou.
Tam by se daly napasovat takove kulervoucí scény, že.....
možný by to byl mazec, ale tak na jedno podívání a možná jen pro fanoušky Black Hawk Down atd.
Mazec by to byl.

EDIT:
Leo_Ben22.10.2009 - 00:47
Původně jsem se nechtěl k Plánu vyjadřovat, poněvadž jsem měl obavy, abych nestál proti oslavnému chóru osamoceně; ale ani u mě bohužel Plán nenaplnil očekávání. Filmařinu nemám na mysli, spíš jen scénář. Jak už tady zaznělo, Plán nabízí pouze pohled na už známé děje jinýma očima a to zejména očima Jedničky (jinak skvělého Deana Stockwella). Nepředestírá kardinální motivy k tak závratně opovážlivému podniku, jakým je genocida obyvatel dvanácti (!) planet Kobolu. Nevykresluje politicko-náboženské pozadí, neříká nic o okolnostech, které dohnaly Cylony k jejich akci. A ani nespouští sondu do historie; nedotýká se nijak Kobolu, Pythiina proroctví, původu FF, nenačrtává co se stalo na původní Zemi, a nenaznačuje, proč se všechno už stalo a stane se to znovu.
Jinými slovy, čekal jsem nějaké zásadní rozvedení základní synopse seriálu: "Cyloni byli stvořeni lidmi" (o tom se spíš dozvíme z Capricy, budiž) "Vzbouřili se, vyvinuli se" (opět spíš Caprica, ale myslel jsem, že v Plánu se toho aspoň dotknou, abychom aspoň vzdáleně spatřili prazáklad konfliktu) ... "a mají plán": doufal jsem, že se dozvím nějaký obrovský důvod k nukleárnímu holokaustu, a taky co chtěli Cyloni dělat potom. Že uvidím zfilmovaný aspoň malý kousek battlestarwiki.org.
Namísto toho film ve vysvětlujících retrospektivách, pomalu, a skoro až lyricky vypráví o tom, že Cyloni vypadají, cítí se, a v konečném důsledku i jednají jako lidé. Že lidstvo si zasloužilo vyhladit kvůli neschopnosti milovat (rozuměj Cylony). Že to celé byl nejspíš hluboký omyl. A že kult osobnosti bratra Cavila zastínil někdejší hnací motor cylonských akcí, jímž byla odplata za lidské křivdy. Čili že pouze shrnuje už známé.
Na výrobu byl Plán jistě levný, poněvadž se použila spousta už natočeného materiálu ze seriálu. I myšlenka udělat touto formou jakési "BSG-dožínky" je vpodstatě geniální...
Suma sumárum, pro mě Plán nebyl "obrovským zklamáním". Ne; nabídl mi možnosto návratu do oblíbeného prostředí mezi oblíbené postavy. Ale z mého pohledu film zdaleka nevyužil potenciál, slibovaný v názvu.
bobesh:
necekal jsem rezbu, cekal jsem fiml na urovni BSG.
The Plan mel byt z pohledu Cylonu, ale je o pohledu Cavila. V podstate se to cele toci okolo dvou Cavilu, hodny Cavil, zly Cavil.
Ocekaval jsem duslednejsi rozbor duvodu utoku, samotny utok z pohledu cylonu a klidne to mohlo skoncit 2 dny po utoku.
K "vesmirne" grafice neni co vytknout, proste klasika BSG, parada, ale, jak jsem psal, "pozemske" graficke efekty jsou strasne (kouknu jeste na jinou verzi, ale obavam se, ze efekt bude stejny).
Sceny nejsou natocene stejne, je videt obrovsky rozdil mezi "starymi" scenami a nove natocenymi, ty jsou proste odflakle.
Kez by to bylo tim, ze tak usilovne pracuji na Caprice, ze nemaji cas na TP, ale obavam se, ze tim, ze je Caprica urcena pro mnohem sirsi publikum, se pletu.
Musim rict, ze The Plan je pro me obrovskym zklamanim, jak po obsahove strance, tak po filmarske.
Dej se sklada v podstate z toho co uz jsme videli X krat a hromady psycho blabolu Cavila.
Z graficke stranky, doufam, ze jsem videl nejakou pre-air verzi (720p), protoze to jinak ani neni mozny, vsechny "pozemske" sceny jsou tak priserne umele, pocitacova grafika (zabery na bortici se kolonie) je hrozna. Nektere sceny jsou natacene snad amaterem, vse je rozklepane, blba hloubka ostrosti (vse je ostre), proste jak home video z narozenin.
Za sebe musim rict, ze tohle NEPATRI do serie BSG. Je to pouze amatersky pocin obsahujici sceny ze starych dilu.