Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x04 - Darkness

1x04 - Darkness

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 19.10.2009 15:23:35
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nebo pár sekund :D je to přec antické. Jinak zase mě napadlo: Antikové( ten národ ktrý myslí na vše ) a Destiny nemá nejakej založní zdroj :hmmm:. Díl hodnotím 9.2 přeci jen někdy se Eli chová trochu nelogicky.
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 19.10.2009 15:29:10
Ramcoo Airman
Airman

Odpovědět s citací

mouse píše:
P.S nevite jak se jmenuje jako herečka ta vojanda s tema bombama?:-D

Myslim ze herecka se jmenuje Julia Anderson. Sice jsem si nevsiml ze by mi neco zavalilo monitor v epizodách Air tak jako vcera ve ctvrte epozode, ale je asi jedina z komparzu kdo by se k tehle roli mohl priradit a podle filmografie je s nama tahle hnedooka poručice uz od prvniho dilu a bude nam rozsirovat zornice jeste minimalne dalsich dvanact epizod. Hale-lujah :shock:

Jinak 104-ka se mi moc zamlouvala a nemyslim si ze tam bylo cokoli spatne a pokud se serial ubere smere jednoho velkeho stale se vyvijejiciho pribehu jako LOST, Dexter nebo treba True Blood a polovina serialu nebudou pouze "hluche" epizody, tak se SGU bezproblemu zaradi vedle nejlepsi soucasne serialy.

Na zaver jeste pekne dekuji prekladatelum za krasny patek :wall: sobotu :wall: a kus nedele :wall:
Ne vazne, rad si pockam protoze titule jsou super. Takze diky a GL v dalsi tvorbe.

Příspěvek 19.10.2009 15:35:46
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

alfel píše:
...a Destiny nemá nejakej založní zdroj...

tak podle mýho už na zálohu jeli, jen lodi asi přišlo akutnější zprovoznit podporu života a až pak vyrazit za energií

Příspěvek 19.10.2009 15:44:05
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

no antici zas tak na zálohu nebyly , jako krásnej přiklad slouží Atlantis , kde pojistka po selhání štítů pod vodou a následné vynoření byla dodělána až tím Antikem co sním mluvila ta Weirová sté stázové komory jak se vrátila zpět v čase :)Taky si myslím že Destiny nabere energii , přece jenom v dalším díle
Toto je spoiler!!!:
už se energie neřeší ,ale pro změnu zas voda :)
takže ta hvězda bude asi sloužit jako čerpací stanice ...Taky se může stát že na tý hvězdě budou emzáci , kteří destiny nasměrují jinam a ještě jim dají zpm ,ale to je blbost :D A jestli tedy u tý hvězdy naberou energii tak ten počítač musí bejt fakt dobrej . Těsně před tím než dojde energii najít místo kde je možnost jí nabít a zařídit to tak abytam loď i bez motorů doletěla
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 15:48:14
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

to je dobrý bod: pokuď by tak nutně potřebovali vodík, stačila by elektrolýza vody na palubě už přítomné...........

výpočet pochází z možné plochy solárních panelů a hustoty energie slunečních paprsků, která by neusmažila loď/posádku

závěr? pokuď se jedná o nabití ze slunce, tak to jde jinak, než pomocí slunečních paprsků
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 15:50:01
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

g.o.d píše:
Tar-ara: a jak jinak natočit ty vzkazy?

Jop, to je dobrá otázka. Ale tak mě by stačilo něco jako trochu faktický popis s roztřeseným hlasem, třeba se vzkazem domů (aneb třeba by to někdo našel) nebo lehkou zpovědí...něco jako v Letters from Pegasus, to byly pěkné silné vzkazy (i když situace byla trochu jiná). Zakončení by (u někoho) mohlo být poněkud zoufalejší, ale ne jenom. Třeba já bych si nepřála, aby po x letech našel někdo mou nahrávku, kde říkám "ááá, já tu nechci být a nechci tu umřít". Jasně, vzhledem k okolnostem musí být vystrašeni. Neříkám, že já bych nebyla. I když já rozhodně nejsem trénovaná k tomu chodit na cizí planety :). Je dobře, že se bojí, ale sledovat loď plnou lidí, kteří neustále říkají, že tu nechtějí být...hmm :?.

gravidus píše:
Tar-ara píše:
Kameraman dostával opět silnější epileptické záchvaty (ale ještě to může být klid před bouří)

No jelikož mohu o té nemoci mluvit z prvé ruky a že jsem viděl záchvatů dost, věřím, že jsou kameramani zdraví, protože kdyby ne, tak to všichni poznáme :wink:

Ok, ale to bylo spíše pro zdůraznění, víš, jak to myslím ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 19.10.2009 16:15:36
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pako3 píše:

výpočet pochází z možné plochy solárních panelů a hustoty energie slunečních paprsků, která by neusmažila loď/posádku

závěr? pokuď se jedná o nabití ze slunce, tak to jde jinak, než pomocí slunečních paprsků

nejde ked cela lod nema energiu...jednoducho sa nabije z lucov...uz to pochop.
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 16:28:24
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

v poslední fázi vybíjení by loď použila pár zbytkových megajoulů pro výrobu pár kil vodíku a zalétla by si k dalšímu zdroji vodíku

realisticky nabít loď pomocí paprsků je blbost, té energie je příliš málo, buď by museli zalétnout blízko ke slunci (tak, že by se lskoro celá oď zahřála na dejme tomu 1000°C) a zůstat tam tak týden ( a to si hooodně fandím)

a nebo by mohla být v bezpečné zóně...tak 10 roků

plocha 1km2 3000 W/m2 (asi jako u Venuše)

3GW, asi 300 TJ (ekvivalent 80 kt TNT) za den, a dejme tomu 3PJ za ~týden

tuna vodíku by to hravě přebyla
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 16:39:40
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jasný ,ale co ty víš co zmákne Antická technologie ?
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 16:48:48
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ZPM vychází ze současné fyziky.......

tím chci říct, že vyšší než 100% účinnsot u těch jejich solárních panelů čekat nelze, výpočet viz výše
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 16:52:49
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

my ho umíme vytvořit? :shock:
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 16:59:44
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Však to nepsal ne ? Podle me si to štávu z tý hvězdy veme, ale andromeoidním způsobem. Prostě si naberou vodík s héliem z vnější korony

Příspěvek 19.10.2009 17:15:13
Togorot Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To pako3:
1. Vycházíš s pryncipu voltaických článků které jsme vynalezli my(lidé) antikové mohou mít úplně jiný způsob získání sluneční energie.
2. Uvědom si jak je Destiny velká a je rozdíl plocha celé lodi a tvé střechy.

Příspěvek 19.10.2009 17:21:54
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

viděl někdo film Jádro?
tam měly tu jejich "loď" ze specl matroše, kterej veškeropu teplotu a tlak přemněňoval na energii čím více tepla tím více energie...pravda lidé ve vnitř to bez klimatizace znatelně pociťovaly.... ale podstatné je to že měli energii z tepla bez nějakých solárních panelů (pohybovaly se vevnitř planety)....no nějak si teto příspěvek přeberte

jinak díl hodnotím velmi kladně a co se postav týče tak o první místo v pomyslném žebříčku se dělí Eli a Rush....jen nevím kdo z nich vede....chvíli mám zato že Eli a pak že Rush....obě dvě postavy jsou mi velmi sympatické ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 19.10.2009 17:28:05
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

U mě vede rush :) Škoda že tam bylo málo Greera ten se mi docela v 103 líbil

Příspěvek 19.10.2009 17:34:02
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

jop ten byl taky dobrej, ale bylo ho málo a nějak upadá (což je pochopitelný nemůže být v každé epizodě vše ;)) ale moc o něm nevíme....jinak v 03 se mi taky hodně líbil...tam si hooodně šplhnul ;)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 19.10.2009 17:45:04
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pako3 píše:
v poslední fázi vybíjení by loď použila pár zbytkových megajoulů pro výrobu pár kil vodíku a zalétla by si k dalšímu zdroji vodíku

realisticky nabít loď pomocí paprsků je blbost, té energie je příliš málo, buď by museli zalétnout blízko ke slunci (tak, že by se lskoro celá oď zahřála na dejme tomu 1000°C) a zůstat tam tak týden ( a to si hooodně fandím)

a nebo by mohla být v bezpečné zóně...tak 10 roků

plocha 1km2 3000 W/m2 (asi jako u Venuše)

3GW, asi 300 TJ (ekvivalent 80 kt TNT) za den, a dejme tomu 3PJ za ~týden

tuna vodíku by to hravě přebyla

hadzes mi tu rovnice, ktore ako uz bolo spomenute su pozemske ...btw len pre porovnanie..Daedalos bol dvakrat vystaveny hviezde...prvy krat v tej casti s tou slnecnou erupciou co sa tie velryby isli schovat pod Atlantis..a druhykrat v casti "Daedalos variations" a ked to prezije pozemska lod tak Destiny 100000000000000000000000000000x tolko...

Prve na co sa mysli je asi ze zliatina lode aby prave ako hovoris posadku nezasiahla kozmicka radiacia..a myslim ze Antikovia pouzili dostatocne dobru na to aby ich ochranila..
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 17:53:40
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kvalitní episoda. Doufám, že bude SGU pokračovat v nastoleném trendu.
Hodnocení: 8/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 19.10.2009 19:09:12
butthead Airman
Airman

Odpovědět s citací

Epizoda mi přišla relativně dobrá, nejlepší ze všech zatím odvysílaných. Rush byl fakt dobrej :-), Eliovi to se senatorovou dcerou určitě nevyjde (jen odhad).

Jinak Rush mi leze na nervy od začátku a asi v tom bude úspěšně pokračovat.

Co se týká energie, myslím, že bude ze slunce, jak tu psali mnozí ostatní, ale nevěřim tomu, že by použili nějaký antikovský solární baterie. Snad to bude načerpání vodíku, nebo nějaký sofistikovanější postup. Každopádně loď to musí dělat běžně, už je na cestě hooodně dlouho.

Jinak díky SGTT, sice umím anglicky, ale to o tom kofeinu bych bez titulků nepochytil. Jedna drobná chybka ve 32:36 "will be tidaly locked" neznamená, že budou planety nepřístupné, jen je to název pro jev, který je vysvětlen dále "jedna strana bude vždy naproti hvězdě". Na druhou stranu nevím jak bych to přeložil, protože neznám krátký český překlat "tidal locking"

Příspěvek 19.10.2009 19:20:54
mafia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pro mně spíše průměrná epizoda, ale zaujala mne Julia Anderson. Kdo chce vidět víc: Masters of Horror Right to Die.

Příspěvek 19.10.2009 19:39:54
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jak říká teorie překladu literárních děl, doslovný překlad není podmínkou, důležité je zachovat kontext.

Každopádně před SGTT smekám ...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 19.10.2009 19:52:41
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak díl to byl opět velmi dobrý, podíval jsem se až tedka, protože jsem měl problémy s internetem a takjy jsem byl oslavoivat, už nevím co, ale budiž... k dílu: KINO zprávy dobrej nápad, speciální vojanda, dá se přehlédnout, já osobně věřím že je autentická, nebo v rámci serálu jí tak budu brát, menší špehování a výmluva nevadí, to odvedení Eliho do poddůstojnické sleziny taky ušlo, Chloe nevim , nevim, asi to bude hrát na obě strany, logicky (dcera senátora i budme upřímní žena) využije u ubou vše, Scott je macho man Eli je techno, proč by ne. Uvidíme jestli bude nevinná nebo dračice, zatím jediná postava která mě nezaujala je Ta lesbická IOA, jediný co je na postavě zajímavý je toto a to ještě to ani nebylo vidět, příde mi nevýraazná i oproti comparsu kterej nic neříká, uvidíme třeba se to zlepší.... 8/10...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 19.10.2009 20:07:35
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

pako3 píše:
aby jim solár nabyl baterky, tak by tam museli stát deset roků

pokuď jim jde o vodík, tak ten se dá sebrat z atmosféry jakéhokoliv tělesa ..planety..či ledu někde na asteroidech či z ohonů komet a tak

Může jim jít třeba o helium3 a nabití solárem taky nemusí bejt nutně nereálný, pokud dostatečně zvětšíš plochu.
Obrázek

Příspěvek 19.10.2009 20:13:48
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

A dostatečně využiješ potenciál toho že si blízko slunce, navíc by šlo to teplo, které by zahřívalo loď, převádět do nějakých energeticko-úschovných modulů, přímo z pláště lodi a šmytec... každopádně si myslím, že takhle by to šlo, ale jen bohové ví, co má Destiny v plánu s sebou udělat...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 19.10.2009 20:15:40
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak bych se chtěl zeptat jestli vám při ptůletu plynym obrem nepřipoměla Destiny našeho známého upískáného komára alias Wraith dart.Mě teda docela jo :D .

pako3 píše:
ZPM vychází ze současné fyziky.......

Tak to je pro mě novinka :hmmm: :hmmm: .To mě docela zajímá,nemoch bys to vysvětlit???Nic ve zlim,jen by mě to fakt zajímalo.Někde na wiki se čet něco o energii vakua,že to má něco společnýho s temnou hmotou,energii,ale to je všechno co si tak pamatuju.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách