Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x03 - Air

1x03 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.10.2009 20:32:54
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Já mám pocit že něco ví (resp. ví víc než ostatní) Rush a O'Neill... Bůh ví, jestli mu O'Neill doopravdy nepředal vedení...

Příspěvek 10.10.2009 20:35:36
chevron-man Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, tak rozhodně to nebylo akční, ale kdo říká, že hvězdná brána musí být akční, že jo...podle mě seriál hodně dospěl...jenom jsem tak trochu zvědavý a bojím se, že to bude pokračovat v duchu původních epizod seriálu, protože opravdu nemusím sledovat seriál typu "planet of the week"....rozhodně by byl lepší nějaký provázaný děj...každopádně....jsem zvědavej jak dlouho se tento seriál udrží na obrazovkách....rozhodně si myslím, že je v SGU dost materiálu i na jiné spin-offy....

Příspěvek 10.10.2009 20:36:16
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

sgcatlantis: řekl bych, že to bude už spíš nějáká poškozená věc. :D Přece by si nebral funkční zbraň. ;-)

Příspěvek 10.10.2009 20:41:37
Hairy Ass Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

spíš mě překvapilo, že jsou všichni namačkaný v tom skladu a u brány. Proč nešli prohledat loď, třeba by našli něco, co by jim pomohlo. Zajímavý je taky to, že postele maj v perfektním stavu (na který na konci leží Scott) a přitom je několik miliónů let stará - jsou dvě vysvětlení: Buď bylo na celý lodi laboratorně čistý prostrědí a nebo na ní někdo potají uklízí :rflmao:

Příspěvek 10.10.2009 20:48:58
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Skvělé zakončení pilotu, výborná hudba, o postavách jsme se zase dozvěděli něco nového. SGU mi dělá radost :) Jak čekali na Scotta a Greera tak jsem byla napjatá, i když bylo jasné že to stihnou, největší zásluhu má na tom hudba.
Scott si na mém žebříčku oblíbenosti hodně polepšil a zařadil se za Rushe :D
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 10.10.2009 20:52:02
shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Treti dil me potesil libil se mi cely od zacatku az do konce a jako jeden z mala tady dam asi 11/10 :D .... Jinak co mate proti cerne na pousti?? Nomadi co chodi po Sahare taky chodi v cernym a prezivaj takze barvu obleceni bych asi zrovna nehrotil...kor kdyz si nemuzou moc vybirat ze?To jak Rush premluvil Elie aby dal ruku do brany bylo celkem predvidatelne uz kdyz odpocitavali ty posledni tri minuty sem si rikal proc tam nestrci ruku vzdyt tam bude nejaky protokol proti odletu :).... a muj nazor na tu "vec" na konci je takovy ze.... to bude jeste zajimavy :P
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 20:56:12
BC304-Helion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

sgcatlantis píše:
Všiml si někdo, že si Young udělal z pušky (Asi G36-ky) berli :?: :D :D :rflmao: :rflmao:

No s P90 by to nešlo. :D Ale divim se že přešli z P90 na G36, asi americkou armádu přestal zásobovat zbraněmi belgickej FN a přešli na německej hecklerr & koch :D Ale ty G36 jsou sakra účinný, měl jí i Mitchell ke konci SG1 a Ronon s Teal´cem v Midwayi. :D

Příspěvek 10.10.2009 20:58:06
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Tak musím uznat, že další díl se opět povedl. Nemám mu toho moc co vytknout, ale tak nejdřív klady:
1. Skvělá hudba
2. Krásné navázání na děj
3. Neobjevil se super uber záporák
4. nebyl to Hollywood (viz scéna kdy spěchají k bráně... v klasické SG by to stihli na poslední sekundu, tady se mi líbilo, že prostě zkusili něco a ono to fungovalo a bylo vidět, že Destiny to moc neprospívalo)
5. Nebyl jsem si jist že to opravdu přežijí.
6. Opět byli v SG lidé a ne nějací super-lidé.
7. Bylo krásné vidět, že nejsou všichni nej-kamarádi...

některé zápory:
1. Trochu vykrádačka BSG ("He has his plan for all of us.")
2. nic mě nenapadá...

A taky se mi líbilo to, že nakonec se objevila menší záhada...

//Edit: Vypadá to, že ten Tellford je pěkný pra*e...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 10.10.2009 21:03:47
Frees Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Uff, uz je to za mnou :) , podla mna bol tento diel uplne fajnovy, lepsi nez 9-10 SG1 a 3-5 SGA dokopy. Perfektne vykreslena Scottova minulost, dufam, ze v tom scenaristy budu pokracovat. Co sa tyka Eliho tak s nim si podla mna uzijeme kopec srandy(typujem ze bude nieco podobne ako McKay). Ostatni celkom v pohode, len ten serzant(cernoch, neviem si spomenut na meno :D ) bol zahraty trochu slabsie, predsa len keby bol naozaj taky nervak, ako ho vykreslili v Air 1,2 taky by si Rush odniesol pravdepodobne zlomeny nos. A ta scena ked Rush povedal Elimu aby strcil ruku do brany, bola pre mna silno dramaticka, lebo som si nebol isty ci ta brana nejaky bezpecnostny program vobec ma (predsa len je o miliony rokov starsia nez tie v MW). Hudba absolutne paradna, obzvlast ta pesnicka na konci ma dostala.Suma sumarum davam tomuto dielu 8,5/10 a Airu ako vyse dvoj hodinovemu pilotu 9,5/10 a pevne verim ze scenaristi udrzia tempo
Naposledy upravil Frees dne 10.10.2009 21:05:23, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 21:04:38
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

BC304-Helion :FN P90-ky sou krátký zbraně s velkou průrazností (kvůli kulkám z teflonu) a tak se víc hoděj pro průzkumníky (taky kvůli délce, váze a zásobníku) :D

Kdežto G36-ka je zbraň pro obranu na dlouhou vzdálenost, má menší zpětnej ráz než zbraně tohoto typu a je hodně přesná (taky kvůli tomu madlu vepředu). Takže se perfektně hodí k obraně základny umísťěný v hoře, která má obraný posty takhle vysoko nad okolním terénem. Skvělá pro kosení pěchoty pod váma :D :D :D

Příspěvek 10.10.2009 21:17:18
machovka007 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

S dílem jsem naprosto spokojená. 9,5/10

Hudba byla super a modul na konci > výborná zápletka.
Nemůžu se dočkat dalšího dílu.

U scény, kdy měl Eli strčit ruku do brány jsem byla úplně napnutá a ještě než mu Rush řekl ať to udělá jsem nadávala, ať tam tu ruku strčí :rflmao:

Scottova minulost hezky nastíněná.
Eliovo : "mám bouchačku" mě dostalo :D

A ty kameny jsou výborná věc. Prej co prováděl s tímhle tělem? :smile:
Moc mě potěšilo, že se tu zase objevil RDA.

Btw myslíte, že tamty dva co utekli na tu jinou planetu tam nechají nadobro?
"Po více než čtyřech miliardách let své existence dospěl svět do století, kdy stačí málo, aby lidstvo samo sobě připravilo zkázu a smrt. Je člověk vůbec schopen udržet na uzdě všechnu tu ničivou sílu, kterou mu technický pokrok vtiskl do ruky?"

Příspěvek 10.10.2009 21:23:43
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo, tak ti dva mě taky zajímají, jen si říkám, jestli ta oddělená část lodi neletěla pro ně, i když je to hodně přitažené za vlasy, ale proč taky ne že...

Kameny taky použili skvěle...

Ovšem co se mi nejvíce líbilo byly ty rozpory mezi postavami a to jak se Eli snažil bránit Rushe... ti dva se mi zamlouvají čím dál tím víc...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 10.10.2009 21:28:58
Praxis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

U mě se nastolila po pilotním trojdílu velká spokojenost. SGU opravdu nastolila skvělé tempo a tváří se mnohem uvěřitelněji než jeho předchozí bratříčci.
Za 01x03 dávám 9/10, hlavně obrovsky tvořila atmošku dokonalá hudba, Joel Goldsmith prostě umí!
Potěšil RDA, miniepizodka na Zemi s matkou.
Písečná planeta super i emzák novej, konec napínavej jak blázen a "odlétající záhada" na uplnym konci dává k rozehrání možné setkání s novejma alieanama:))
těšim se moc na další týden... :) :bye:
O'Neill: „How far is Alaris anyway?“
Teal'c: „Several billion miles, O'Neill.“
O'Neill: „That's got to be a record!“

Příspěvek 10.10.2009 21:47:00
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Za sebe dávám 7/10, mínus bod bych dal za nudné chvíle v kostele už jen stačilo aby zahrála písnička Americký idiot-pohřební verze, další mínus bod bych dal Greecovi(doufám že se to tak píše jeho jméno) za to že nechtěl dát napít Rushovi :D ,no a poslední bod za ten konec.

Jinak celkově to bylo Wait for it!- úžasné. :D
coming soon or later

Příspěvek 10.10.2009 21:49:40
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sakra tyhle "technický" termíny o zbraních mě dostávají do kolen. Jednak ani G36, ani P-90 nikdy nebyly zavedený jako standardní zbraň v rámci americkejch ozbrojenejch složek. Co se týče dodávek zbraní, tak jen tak pro zajímavost FN USA zařizuje dodávky např. M16A4 pro Námořní pěchotu případně licenci/výrobu zbraní na bázi M249 - SAW, Mk. 46, Mk. 48 případně M240 - verze B,D,G jak pro armádu, tak opět pro Námořní pěchotu, případně nově teď Mk.16/17. pro potřeby US SOCOM. Heckler und Koch nikdy nebyl oficiální dodavatelem pro žádnou americkou ozbrojenou složku.

Za další - P90 je zbraň kategorie PDW neboli Personal Defence Weapon, neboli zbraň pro osobní ochranu a původně měla sloužit jako zbraň pro posádky vozidel, mediky, RTO a další primárně nebojový funkce, kde klasická útočná puška byla moc velká a nepraktická a pistole absolutně nedostačující. Dneska uplatnění v armádě moc nenašla, spíš se vyskytuje u různejch policejních a bezpečnostních složek (ano má ji i česká URNa). Munice SS-190 neboli 5,7x28mm z teflonu rozhodně není.

G36 je klasická útočná puška v ráži 5,56x45mm NATO a díky použitý ráži nijak výrazně nevybočuje z kategorie dnešních pěchotních zbraní. Termín "zbraň pro obranu na dlouhou vzdálenost" mě vážně pobavil. To "madlo" není žádnej zázrak, respektive je to vcelku běžný příslušenství ke zbrani, který se dá namonotovat na RIS lištu. Ve Stargate z G36 ale udělali oproti P-90 pomalu protitankovej kanón, hlavně v 9 sérii když s ní Mitchell střílel, tak to znělo opravdu "über". Jinak, na obranu základny v takovýmhle postavení, by ti stačilo proti pěchotě pomalu i házet kameny ze skály ...
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 10.10.2009 22:23:33, celkově upraveno 1
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 10.10.2009 21:57:53
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

sgcatlantis píše:
BC304-Helion :FN P90-ky sou krátký zbraně s velkou průrazností (kvůli kulkám z teflonu) a tak se víc hoděj pro průzkumníky (taky kvůli délce, váze a zásobníku) :D

Kdežto G36-ka je zbraň pro obranu na dlouhou vzdálenost, má menší zpětnej ráz než zbraně tohoto typu a je hodně přesná (taky kvůli tomu madlu vepředu). Takže se perfektně hodí k obraně základny umísťěný v hoře, která má obraný posty takhle vysoko nad okolním terénem. Skvělá pro kosení pěchoty pod váma :D :D :D

Offtopc: Co to blekete ? :rflmao:

Ontopic: parádní díl, jsem rád že to není klasika SG ale na druhou stranu si nemůžu pomoct a vidim v tom částečně BSG. A dle mého názoru ta odlétající věcička na konci je něco jako bóje nebo sonda která zůstane na místě zastávky. Ale zas mi uniká ten smysl... Možná že je to fakt sonda nějaký rasy

Příspěvek 10.10.2009 22:26:35
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jáá sem velmi sokojená, bála sem se toho, že to bude větší vykrádačka BSG. Ale dokázali mi to vyvrátit a to oceňuju.
Na rovinu první co mě z celého pilotu zaujalo nejvíce byla hudba.... perfektní, nepřekonatelná (už teď sním o soundtracku).
Druhá věc je postava Dr. Rushe, zbožňuju Carlyle, ale tohle bylo nad moje očekávání .... mám z něj děsně depresivní pocit, a cítím furt z té postavy tajemno, ví něco co ostatní ne. Celkově pojetí trochu schyzofremické občas mi přijde, že jedno tělo obývají dvě osoby.

Jo mimochodem taky mě zaujaly perfektně upravené postele :D .
A závěr famozní, jen doufám, že na vysvětlení nebudeme čekat dlouho.
Hodnocení : 10/10

Příspěvek 10.10.2009 22:50:35
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
//Edit: Vypadá to, že ten Tellford je pěkný pra*e...

Co tě k tomu vede? U mě si naopak sympatie jenom zvedl. Chtěl jim pomoct a oni ho místo toho zdrogují. A to jak tam meditoval... jen škoda, že ho bylo tak málo! :-(

Příspěvek 10.10.2009 22:51:38
Daymare Airman
Airman

Odpovědět s citací

Mě by zajímalo co například máte s těma postelema.... vždyť na Destiny nikdy nikdo nebyl, ani Antikové, ani nikdo jiný, tudíž se tam neprášilo ( prach je z kůže pro neznalce :) ). A ve vesmíru by jim deky nic nerozházelo, přeci jen vakuum tam bylo podle mě klidně zapnuté, než se aktivovala brána, neřekl bych, že tam udržovali umělou gravitaci celý ty stovky tisíc let, přeci jen to by byl dost zbytečný výdej energie, který by asi takovou dobu nevydržel... takže mám za to, že krom poškození z bojů, které proběhly a které poškodily Destiny do jejího "nynějšího" stavu, může být klidně úplně čistá. V čemž mě akorát zaráží a překvapuje mě, kde se tam bere ta rez, různé znečištění na vybavení atd. To tam chodili emzáci a čůraly na zdi?...

Jinak k té sondě na konci, určitě nepatří k Destiny, je tam jasně vidět, že technologie a architektura jsou naprosto odlišné, nehledě na jiný typ štítu, Destiny má, lajcky řečeno ""žlutý", sonda se při odpojení uzavřela štítem "modrým". Nehledě na zabarvení motoru. Navíc jediná věc, která mě napadá, proč by se tam odpojovala, je jakási sonda na skenování planet, předávání informací atd., ale ta by dle mého vypadala jinak, tohle spíš vypadalo na něco určeného pro posádku.

K těma odpadlíkům, kteří odešli branou, šli na adresu, kterou Destiny vyřadila ze seznamu bran, tudíž byla vyhodnocena jako nebezpečná, takže odpadlíci jsou mrtví, nebo brzy zemřou... ovšem řekl bych, že dál se tím v SGU zabývat nebudou.

Hudba vynikající a závěrečná píseň se mi náhodou moc líbila, netuším co proti ní máte:), podškrtlo mi to onu "filmovou" atmosféru, kterou na mě SGU zatím zdárně dýchá... a dělá mi to velice dobře :o) :smile:

Příspěvek 10.10.2009 22:53:01
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Po Pilotu jsem byla mírně nespokojená, ale tohle bylo mooooc pěkné.
Jak už tu bylo zmíněno, parádní hudba. Konečně pochopili, že i tématická písnička dělá hodně.
Chloe i Eliah sympatičtí, jen doufám, že se Eliah nezvrhne v druhého McKaye.
Přítomost Jacka mě docela těší, protože to tady dává smysl.
Jak mi Rush posledně vadil, tak dneska byl fajn, i když je to nejednoznačná postava.
Zatím tedy spokojenost, snad to nepokazí.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 10.10.2009 22:57:08
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Na Telfordíčka se těším hodně...

Jojo, hudba je tam naprosto geniální... zatím mě nejvíc uchvátila ta uplně ze začátku pilota... ale nemůžu ji nikde najít a vyřezávat z toho dílu se mi nechce (nebyla by to moc dobrá kvalita)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 10.10.2009 22:57:41
shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Daymare: Co ma umela gravitace co spolecneho s vakuem a tedy i tim ze postele zustaly netknute? Kdyz teda pomineme ze by ty pokryvky byly nejak uvazane tak nam logika napovida ze kdyz vypustis lod bez posadky urcite tam pred odletem neusteles kdyby tam nahodou nekdo prisel...
Obrázek

Příspěvek 10.10.2009 23:00:33
Nogard Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jak všichni píšou, skvělej díl... 9/10
Pořád si nemůžu zvyknout na ten klid Rushe, oproti McKayovi je to naprostej flegmatik :D.
Opravdu se mi líbila scéna s postřeleným vědcem. Na jednu stranu stříleli do svých lidí, na druhou stranu to opravdu vypadá že mu tím zachraníli život...
No a ta HUDBA... :D
Viděli jste Klik - život na dálkové odvládání? Ještě řekněte, že by jste nechtěli mít takový ovládač a přeskakovat svůj život mezi jednotlivými sezonami. :):)

Příspěvek 10.10.2009 23:04:54
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Vezměte to, co se mi na pozdní Stargate vždy nelíbilo. Invertujte to. A máte SGU. Déle 1-03 rozebírat asi nemusím.
6/5
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.10.2009 23:06:56
Daymare Airman
Airman

Odpovědět s citací

Shppen: Jednoduše, ono to souvisí tak, že pakliže tam bude vakuum, zároveň nebudou udržovat gravitaci, že? Tudíž, pakliže tam není vakuum, nebude se usazovat žádné svinstvo vzhledem k absenci vzduchu. Co se týče toho, že tam nebude gravitace, tak nebudou deky padat při zatáčení/zrychlování/bojích atd. A antikové počítali s tím, že tam přijdou, proto ta loď má bránu, já kdybych poslal svojí chatu do vesmíru a počítal s tím, že na ní jednou půjdu, tak bych tam taky dal postel a ustlal jí... nehledě na to, že to mohli udělat až lidi z Icaruse, vytahat tam deky a ustlat...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách