Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.10.2009 18:29:01
mafia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Zatím mě to nenadchlo. Postrádám nějakou známou tvář z SG nebo SGA, sympatičtější herce a hezčí herečky (doktorka ještě ujde) a vtip. Destiny je hodně velký vrak.

Příspěvek 08.10.2009 19:00:27
Broe.cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Hodnocení epizody? Jedním slovem - TRAGEDIE! :(
Pokud vám je víc jak 12 let, ruce pryč...

Horší pilot jsem snad neviděl. Řídký děj by se dal ještě odpustit, ale prakticky samé nesympatické postavy a mizerné zpracování už ne (nehodící se hudba, mdlé akční scény, ne-logika). Film postrádal šťávu a nedokázal vtáhnout do děje.

Z mého pohledu byly nejlepší první dvě sezóny SG1. Děj byl napínavý, postavy se tam chovaly logicky a vojáci se chovali jako vojáci, ne jako parta desetiletých kluků na výletě. V tomhle ohledu se jistě přítomnost vojenských poradců při natáčení vyplatila.

Netvrdím že nové Stargate Universe by měl být další Black Hawk Down nebo Band of Brothers, ale trošku větší příklon k realitě a "dospělejší" vyznění seriálu by fakt neškodilo. Co vy na to?

Celkové hodnocení 20%
(bez Samanthy Carter a Jacka O'Neilla by to bylo 0%)
WAR. WAR NEVER CHANGES.

Příspěvek 08.10.2009 19:53:24
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

sorry ale srovnáváž dokumentární film/serial se sci-fi:-D to je jak srovnavat motorku s autem.Na sg1 vetšina z nás vyrostlo proto maš asi nejakou prekazku si zvyknout na nove veci.A podle me se nechovaji az tak spatne ukaze cas.sgu se mi zamlouva ale i vadi:-D jeste se nemuzu rozhodnout ale pricvrnknout k tomu bhd a bratrstvo to neni to nej.ale chapu jak to myslis a znam horsi serialy:-D
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 19:56:00
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

0%? Tak to může dát opravdu jen absolutní ignorant. Kdyby jste takhle hodnotili Andromedu, tak bych to možná ještě snesl, i když bych tak nízké hodnocení nedal ani takovédlemu odpadu.

Příspěvek 08.10.2009 19:59:58
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Naopak hudba je snad to nejlepsí, co bylo v pilotu k videní - teda spís slysení a taková bitva o Icarus Base, to byla jeden z nejlepsích akcních scén v SG poslední doby. Od dob The Siege I.,II.,III, Lost City a Heroes nic takovýho v SG porádne nebylo.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 08.10.2009 20:07:16
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

TENTHIUS: to jsou takoví, co považují Asuras za nejlepší SG bitvu vůbec. :roll:

EDIT: jen nechápu, jak dospělejší SG byste ještě chtěli mít. :roll:

Příspěvek 08.10.2009 20:10:49
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Broe.cz píše:
Hodnocení epizody? Jedním slovem - TRAGEDIE! :(
Pokud vám je víc jak 12 let, ruce pryč...

Horší pilot jsem snad neviděl. Řídký děj by se dal ještě odpustit, ale prakticky samé nesympatické postavy a mizerné zpracování už ne (nehodící se hudba, mdlé akční scény, ne-logika). Film postrádal šťávu a nedokázal vtáhnout do děje.

Z mého pohledu byly nejlepší první dvě sezóny SG1. Děj byl napínavý, postavy se tam chovaly logicky a vojáci se chovali jako vojáci, ne jako parta desetiletých kluků na výletě. V tomhle ohledu se jistě přítomnost vojenských poradců při natáčení vyplatila.

Netvrdím že nové Stargate Universe by měl být další Black Hawk Down nebo Band of Brothers, ale trošku větší příklon k realitě a "dospělejší" vyznění seriálu by fakt neškodilo. Co vy na to?

Celkové hodnocení 20%
(bez Samanthy Carter a Jacka O'Neilla by to bylo 0%)

no co já na to? No jen asi MEGALOL :D chceš realismus a vojáky a zároveň obhajuješ O'neilla a Carterovou

ještě napiš, že SGA je mnohem víc reálná...
Naposledy upravil g.o.d dne 08.10.2009 20:14:32, celkově upraveno 1
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 08.10.2009 20:12:57

Odpovědět s citací

Tak Asuras by byla dobrá bitva, kdyby tam zmínili, ze Replikátori to vubec necekali a na tech Aurorách vubec nemají posádku...pak by to dávalo smysl

Jinak kdyby byla SG jeste dospelejsí, vytratil by se z toho ten SG duch uplne. A tady byl treba na konci jak procházejí bránou naprosto hmatatelný...az me popadaly záchvaty nostalgie. :)
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 08.10.2009 20:15:09
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Holt mě nepřestávají zarážet názory oněch dvou skupin lidí: první z toho chtějí mít Generation kill, druzí SGA. :roll:

Příspěvek 08.10.2009 20:16:29
Zachin Airman
Airman

Odpovědět s citací

Moc jsem od toho nečekal, před premiérou nehltal prakticky žádné informace a občas jen letmo něco o SGU postřehl. To se týkalo ale jen hlavních představitelů a termínu vysílání. No, a nyní musím říci že se mě pilot libil.

V lecemž jiná, působivá, klasická a stále úchvatná Stargate tak, jak jsme ji dosud znali. Jen podána svěžím a nápaditým způsobem, díky čemuž mě strhla hned od začátku a až do jejího konce se nenudil. Bylo to zkrátka skloubení SG-1 s SGA ve SGU univerzu. Byť mnohé situace recyklovaly známé motivy a postavy z předešlých SG.

Plusem byli i známí herci které jsem vídal běžně před cca deseti až patnácti lety, takže bylo fajn je po dlouhé době opět vidět. Co se týče hvězdné brány, chyběl mi průchod červí dírou. Přestože bude ještě třetí část Air, myslím si že úvodní dvojepizoda svůj účel, klasického pilotu, splnila, i s ohledem na její závěr. Jenž tématicky zapadal do toho, o čem seriál je a lepší tak být ani nemohl. Tudíž 10/10.

Příspěvek 08.10.2009 20:20:56
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Co se týče průchodu WH mám takový nekalý pocit, že tam vůbec nebude...

TENTHIUS píše:
Jinak kdyby byla SG jeste dospelejsí, vytratil by se z toho ten SG duch uplne. A tady byl treba na konci jak procházejí bránou naprosto hmatatelný...

Přesně... ostatně i další scény byly odkazy na původní SG-1, např.: kufr letící na Elie...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 08.10.2009 20:21:52
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
Přesně... ostatně i další scény byly odkazy na původní SG-1, např.: kufr letící na Elie...

To byla narážka? Na co přesně? Si už nějak nepamatuju? :oops:

Příspěvek 08.10.2009 20:29:51
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Na nic, ale byl to odkaz na starou SG, na to jak v ní byl vtip a pod....
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 08.10.2009 20:31:00
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

No nevím... zrovna u tohodle jsem se zrovna smíchy neválel. ;-)

Příspěvek 08.10.2009 20:33:59
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A takých scén tam bolo viac, s ľahkým humorom ;)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 20:35:56
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Jo, beru, ale mě ta scéna vážně nijak vtipná nepřišla. ;-)

Příspěvek 08.10.2009 20:36:28
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pilot je celý, Air pt.3 už není pilot, je to třetí díl seriálu pojmenovaný jako pokračování. Pilot je to, co se vysílá jako první naráz.

Víc kde? V Airu? Já jsem si teda naopak žádného humoru nevšiml. Nemám na mysli nějaké legrační skákání po jedné noze, vtip v tom mohl být i černohumorový nebo jinak dospělejší, ale opět bohužel zcela absentovalo byť jen minimální odlehčení (než mi vmetete do tváře, že miluju BSG, připomínám, že v minisérii nějaký odlehčující humor byl).
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 08.10.2009 20:37:31
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, tak zase mne nejaký ten úškrn utek, ale nebolo to zrovna počas nejakej oddychovej scény. Všade zmätok.... im to tam trocha zaniklo :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 20:40:28
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Raynor: v BSG? Viděli jsem totéž? :lol:

V pilotu humor byl, dá se říct velmi povedený, stále ten nám dobře známý. To se mi velmi líbilo. :-)

Příspěvek 08.10.2009 20:44:30

Odpovědět s citací

Me se v pilotu hlavne líbilo, jak Eli vypadl z brány a popadal dech a chytal se za bricho...jsem si ríkal "To je hrozný, tam má tucet postav problémy se srdcem, to snad není mozný..." a pak ve Flashbacku jak se nadechl a zavrel oci nez vesel do brány, tak jsem se za celý díl jedinkrát zasmál nahlas. :rflmao: To byl docela inteligentní vtip. :)
Obrázek
Obrázek
COMING SOON 2009

Příspěvek 08.10.2009 20:49:41
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ja nejsem z zadny skupiny ja sgu zeru:-D ale proste military a kort usa jednotky zeru:-D tak se nad tim musim pozastavit sem proste uchyl na tohle:-D ale jinak sgu da best sem fakt rad ze je takova jaka je sem 100% spokojenej az na vojaky:-D ale co... :sorry: velice se tesim na dalsi dily:-) me treba prislo vtipny ten přípytek jak Eli prej nene to nemuselo byt a senator ,to neni kvuli vám :rflmao: takovej stěr nechtěl bych
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 20:52:15
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no O'neill si na něm taky pochutnal :lol: :lol:
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 20:54:41
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Raynor: v BSG? Viděli jsem totéž? :lol:

V pilotu humor byl, dá se říct velmi povedený, stále ten nám dobře známý. To se mi velmi líbilo. :-)

Viděli jsme oba Baltara souložícího s headsix v CIC?

V SGU si nevzpomínám kromě "Yes, it's planet Earth" na nic.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 08.10.2009 20:56:24
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ldyz ste u souloziciho baltara:-D me rozekal v ty laboratory jak tam prisla kara:-D:-D sem se valel pozemi ,v tomhle byl vinikajci herec:-D a ty vymluvi prej ja se protahoval a pichal tam vzduch:-D:-D
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 21:28:35
Broe.cz Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

sorry ale srovnáváž dokumentární film/serial se sci-fi
- mluvil jsem o pojetí akčních scén, v takovém BSG byly třeba akční scény zpracovány celkem na úrovni (i když používat SA vz.61 Skorpion proti Centurionům je fakt úlet :D )

Na sg1 vetšina z nás vyrostlo proto maš asi nejakou prekazku si zvyknout na nove veci
- no nevím, sleduju seriálů víc a nemám problém přijímat nové hrdiny, příběh i způsob vyprávění. Tady jenom prostě chybí něco co by člověka zaujalo :(
- a taky mi vadí ten posun v zaměření především na mladší publikum :(

0%? Tak to může dát opravdu jen absolutní ignorant. Kdyby jste takhle hodnotili Andromedu, tak bych to možná ještě snesl, i když bych tak nízké hodnocení nedal ani takovédlemu odpadu.
- za svým názorem si stojím, úvodní film byl opravdu špatný. Za poslední dobu si nevzpomínám na jediný seriál kdy mi byl totálně ukradený osud všech postav. Kdybych se na něj díval sám, vypnul bych ho někde v půlce.
- za posledních pár let jsem shlédnul desítky seriálů a uvodní dil SGU nesahá ani po kotníky nejhoším dílům z těch seriálů
- Andromedu jsem nikdy neviděl a to je asi dobře

Naopak hudba je snad to nejlepsí
- Lol, zajímavý názor. :D Co se mi na hudbě hlavně nelíbilo byl právě absolutně nevhodný výběr hudby ke scénám. Jinak Icarus Base byl jediný snesitelně umístěný song z celého dílu. Koukni se na BSG a poznáš jak má vypadat správná hudba co se hodí k obrazu (mrkni třeba na Kara Remnembers v 4x17).

no co já na to? No jen asi MEGALOL :D chceš realismus a vojáky a zároveň obhajuješ O'neilla a Carterovou. ještě napiš, že SGA je mnohem víc reálná...
- pokud jsi viděl první sezóny SG-1, pochopíš že se dá skloubit humor s alespoň částečně reálným chováním a logikou.
- SGA nebyla nic moc, ale aspoň v ní byla sranda (McCay, Zelenka)
- offtopic to g.o.d. : INARA rulezzzz :)

jen nechápu, jak dospělejší SG byste ještě chtěli mít
- to poznáš až budeš dospělý :) jinak ale pár tipů co by mohli do příště zlepšit:
- vojenské velení mi tam přišlo jako banda kluků na výletě
- způsob "čištění" místoností a vlastně celé zajištění "výsadku" na destiny byl jeden velký chaos
- teenegerovský hrdina co hraje jenom videohry je po shlédnutí několikahodinového instruktážního považován za experta na mimozemské technologie s neomezeným přístupem kamkoliv
- laciné hrdinské výlevy, neschopnost dělat tvrdá rozhodnutí (např. velitel vybere koho objetují aby zavřel dveře v raketoplánu - místo toho se zcela nelogicky nabídne sám)
a mohl bych pokračovat

Co můžu doporučit za sci-fi seriály:
- Firefly
- Battlestar Galactica
- Stargate SG1 :)
- The 4400
- Heroes
- The Outer Limits
Naposledy upravil Broe.cz dne 08.10.2009 21:38:44, celkově upraveno 3
WAR. WAR NEVER CHANGES.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách