Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Destiny a Atlantis.. ?

Destiny a Atlantis.. ?

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

Příspěvek 06.10.2009 19:01:08
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Měby docela zajímalo jak se mohli za stovky tisíc let dostat pomocí FTL miliardy Ly daleko.A vůbec proč do toho cpou FTL cesty.V SG už je dost blbostí tak proč zase výmnýšlej další.Zůstal bych u normálního HP.Navíc jsem si myslel,že ta :jako: mlhovina :jako: je nový efekt letu zkrs subprostor,který nahradil ty starý.HP na mě rozhodně zatim působí realističtěji než ten nadsvětelnej pohon.Snad nějak vysvětlej a nakonec zjistíme,že nadsvětelnej vzhledem k našemu vesmíru.

Příspěvek 06.10.2009 19:05:11
Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

S SG technologiemi by teoreticky neměl být problém cestovat rychleji než světlo. Někde jsem četl, že by na to vážně stačil jenom ten štít, ale už si nevzpomenu kde, asi wikipedie. ;-)

Příspěvek 06.10.2009 19:46:46
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A nejspíš nekonečný množství energie a něco co by zabránilo zastavení času a následnému obrácení toku času do minulosti.V SG bych chtěl taky konečně,aby vycházeli aspoň trochu z fyziky a kvantový fyziky a dalších těhletěch věcích+smyšlený techy a věci,který maj základ v realitě(Já vim chci asi kapku hodně moc,ale bylo by to lepší).Když mají vojenskýho poradce,proč ne fyzikálního :) .

Příspěvek 06.10.2009 20:48:54
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
Měby docela zajímalo jak se mohli za stovky tisíc let dostat pomocí FTL miliardy Ly daleko.

to bol Rushov odhad...nemal skade vediet kolko Destiny cestuje...si myslim ze to je miliony rokov stara.
Obrázek

Příspěvek 06.10.2009 21:12:40
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak to už dává smysl.Taj jak dlouho?? :hmmm: Destiny byla vypuštěná ještě,pokuď se nemýlim,před vytvořením systému bran v MW nebo nějak v podobnym časovém úseku,takže by to měli být řádově 10 milionů.To znamená,aby jsme se dostali řádově do 1000000000 let,tak ten nadsvětelný pohon musí překonávat rychlost světla minimálně asi tak 20ti násobně.Pokuď to jsou milioný let(třeba 9 mil. let),tak by to měli být řádově 100 násobky.

Příspěvek 06.10.2009 21:27:33
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

to je zbytocne pocitat urcite to scenaristi takto nepocitali...oni proste povedali bola vypustena davno preto bude daleko.
Obrázek

Příspěvek 06.10.2009 23:04:59
Sheppy Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
Měby docela zajímalo jak se mohli za stovky tisíc let dostat pomocí FTL miliardy Ly daleko.A vůbec proč do toho cpou FTL cesty.V SG už je dost blbostí tak proč zase výmnýšlej další.Zůstal bych u normálního HP.Navíc jsem si myslel,že ta :jako: mlhovina :jako: je nový efekt letu zkrs subprostor,který nahradil ty starý.HP na mě rozhodně zatim působí realističtěji než ten nadsvětelnej pohon.Snad nějak vysvětlej a nakonec zjistíme,že nadsvětelnej vzhledem k našemu vesmíru.

FTL je souhrný název pro všechno co je rychlejší než světlo, patří do toho i hyperpohon ;-)
Barney: It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

Příspěvek 07.10.2009 06:38:18
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Destiny drony nemá(Mallozzi) a je starší než Atlantis(to řekl buď Wright nebo Mallozzi)
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 07.10.2009 09:56:05
Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

BigQ@123 píše:
... následnému obrácení toku času do minulosti.

Ne-e. Loď by mohla mít x-krát větší rychlost než světlo, jenže pro pozorovatele mimo loď to vždy bude míň jak světlo, pač pomocí světla přijímá informaci o tom, že ta loď letí kamsi.

Příspěvek 07.10.2009 11:42:33
Tocik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

FTL = Faster than light
->rychlejší než světlo.

Do toho se počítá HP, červí pohon, ... cokoliv co je rychlejší než světlo.
V SGU je posloupnost rychlostí jasná.
Hyperpohon > FTL > rychlost světla > podsvětelný pohon

Doufám že je to už jasný, pořád se to tady plete dohromady

btw: kdo sledoval Battlestar Galacticu tak v tom má pěknej guláš ze začátku. Vždyť víte o čem mluvím :wink:
Nemožné ihned, zázraky do tří dnů

Příspěvek 07.10.2009 12:07:55
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tocik píše:
Hyperpohon > FTL > rychlost světla > podsvětelný pohon

ja len doplnim

wormhole drive( :D ) > Hyperpohon > FTL > rychlost světla > podsvětelný pohon
Obrázek

Příspěvek 07.10.2009 12:19:08
Tocik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To je fakt no :D ale zase tam mám napsáno že ta posloupnost platí jen pro SGU.
I když člověk neví jestli na nás nevybafnou i s wormholem... :wall:
Nemožné ihned, zázraky do tří dnů

Příspěvek 07.10.2009 12:43:15
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

wormohole drive je cisty dokaz toho ked su scenaristi v koncoch.
Obrázek

Příspěvek 07.10.2009 12:44:04
crazytunny Airman
Airman

Odpovědět s citací

podle me neleti hyperpohonem aby bylo mozny se na ni dostat branou -> prece treba azgardsky zbrane a stity v hyperpohonu nefunguji tzn ze nemusi fungovat i cestovani branou do hyperrychlosti proto leti jenom rychleji nez svetlo -> ale to se urco vsechno casem vysvetli

dale co se cele lodi tyce, prijde me takova nic moc jako srovnavat Raketoplan Discovery a Daidallose, jakoby to bylo neco co postavili na zacatku vseho bez vsech moznejch vychytavek jako jsou na atlantis pritom ta lod musi bejt ne li stejne velka jako je atlantis (vytahy misto teleportu zadny puddle jumpery..atd)

navic jak zde padlo, pokud je starsi nez Atlantis z ceho je napajena? 3x ZPM se na atlantis vycerpalo za 10 000 let a pokud tam je nejakej super mega zdroj proc ho teda nepouzivali dal -> na atlantis atd nebo to je seriove zapojenejch 50 000 ZPM modulu? .)

uvidime uvidime

Příspěvek 07.10.2009 12:59:08
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

podle mě je to tak 6 ZPM. Ta Loď v podstatě jela na nouzový režim. Jediné co fungovalo byly motory, navigace a to co zůstalo po štítu (podle mě měla normální štít, ale ten se z důvodu úspory energie a těch děr stáhnul k lodi).

a nezapomeň, že na Atlantis běžel po celou dobu štít, aby zadržoval vodu a to je dosti náročné na energii
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Technologie