Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 06.10.2009 06:14:41
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Rodney_McKay píše:
jako klasický zastánce BSG musím odporovat

Musim s tebou absolutne souhlasit. Kamera v BSG atd....

Ano souhlasím s tebou SGA sem znal cca o rok dříve než Galacticu a tolik mě nechytla ale bsg tam to dělá všechno moc .hlavně hudba ta je bombova to v sga třeba vubec nebylo když si chci na něco vzpomenout tak nic ale na bubny z bsg to nejde jen tak zapomenout.K té kameře, aspon to vypadá že se něco děje než mluvit do toho jak do nějákýho televizního rozhovoru takže ja sem zastance bsg a sgu se mě díky tomu líbí protože nebudem si nic nalhavat:-D někdo z SG asi sledoval BSG jinak SG-1 a SGA byli tky pecky já to všechno žeru tak i star trek schodnem se že sci-fi da best :lol: Sledujme co se stane dál,-)
Obrázek

Příspěvek 06.10.2009 13:44:09
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

nelze čekat zázraky, nebylo to úžasné

trailery sice připravovaly na úžasnou jízdu, co na plat, že se jednalo jenom o úžasnou jízdu ve srovnání s SG-1 a SGA
Obrázek

Příspěvek 06.10.2009 15:21:07
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Já bych právě řek že se o úžasnou jízdu jednalo... už jenom proto, že sem byl napnutej od začátku do konce..... a snad poprvé jsem nevěděl jak to v SG dopadne...
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 06.10.2009 17:19:21
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Hele lidi, rozhodne se mi tady nechce cist tech 20 stranek, tak se zeptam narovinu.

Bud sem slepy a nebo opravdu nevim KDE SE SAKRA PODEL TELFORD ala Lou D. Phillips? Dival jsem se na to dvakrat, ale za boha ho v tom pilote nemuzu najit. Myslim spise ten druhy dil, kdy uz jsou na destiny. :roll:
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 06.10.2009 17:43:55
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Telford byl v F-302, která přistála na Hammondovi
Obrázek

Příspěvek 06.10.2009 17:45:01
beardie Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Evil píše:
beardie píše:
nepacilo sa mi, ako Eli telefonoval s matkou v HP, inak celkom dobry pilot

lepsie ako ked v Continuum-e zavolal Baal mobilom z obeznej drahy prezidentovy..teraz taku chybu nespravili.

Baal mal ale satelitny telefon ;-)
konec OT
chcete si kupit pristup na servery rs.com/de/filefactory/... ?
mesacny rs.com uz od 210Kc/250Sk
napiste mi na icq/SS

Příspěvek 06.10.2009 17:58:24
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pro DAVE!:

Toto je spoiler!!!:
No dobre, ale on mel byt i na Destiny ne? Kde se potom podel?
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 06.10.2009 18:04:15
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
on na Destiny vůbec nešel. Byl tam ale jenom pomocí antických komunikačních kamenů, kdy si vyměnil tělo s Youngem
Obrázek

Příspěvek 06.10.2009 18:14:15
Jackmax Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Ono to vypadá, že se bude prolínat několik míst. Když už je Telford v titulcích, takže se nám tam bude určitě objevovat. Ani Hammonda a ostaní 304 nevidíme naposled, pujdou LA nakopat zadek.

Příspěvek 06.10.2009 18:19:58
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Aha tak to je zajimave. Potom me ovsem nedochazi proc patri mezi hlavni role, alespon tedy podle CSFD, kdyz je de facto jen vedlejsi role, ani to ne.

Příspěvek 06.10.2009 19:09:30
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak to je fakt super ze budeme komunikovat pomoci kamenu :-) , už by konečně mohli LA natrhnou "prdel" máme pár lodí s asgardkyma zbraněma tak proc ne že. :-D

Příspěvek 06.10.2009 19:12:56
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Podle mě to bude asi tak jako v BSG, postav je tam mrtě a všechny se dají považovat za hlavní, protože jsou stejně důležité...

Příspěvek 06.10.2009 19:13:59
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

chce to ještě jeden spin-off. Stargate: Revenge
Obrázek

Příspěvek 06.10.2009 19:20:48
chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jako narovinu chtěl bych aby bylo klidne i 10 SG serialu :-D

Příspěvek 06.10.2009 19:31:04
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

:offtopic: :offtopic:
DAVE! píše:
chce to ještě jeden spin-off. Stargate: Revenge

:rflmao: :rflmao:
už to vidím LA napadla Zemi.
Země hrdá že porazila Ori, možná i Wrait, Goa a spoustu jiných se nafoukne a během jedné řady je po spin-offu
A i kdyby země měla 5x větší počet lodí a já nevím čeho všeho tak to skončí tím že najdou nějakej šutr, kterej LA konvertuje a udělá z nich uklizeče na toaletách :rflmao: :rflmao: :rflmao: :offtopic: :offtopic:

a abych nebyl jen off tak SGU nepovažuji za kopiji BSG ano možná se inspirovaly, možná, ne ale jestli ano je mi to fuk...že telefonoval v HP? no a co kolikrát v real času přes sub prostor v reálu komunikovaly v pohodě, tak to akorát přesměrovaly....hel já u SGU opravdu už nechci řešit tyto problémy (ano vím že mě do toho nenutíte) ale jak tu již někdo napsal já se chci BAVIT :yahoo:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 06.10.2009 19:35:42
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Keby sme mali začať riešiť všetky takéto nezrovnalosti, tak by sme sa nikam nedostali :D
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 06.10.2009 20:56:00
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

beardie píše:
nepacilo sa mi, ako Eli telefonoval s matkou v HP, inak celkom dobry pilot

SGA 3X08.Tam taky kecal Mckay s Cartrovou a nikomu to nevadilo (myslim).

Příspěvek 06.10.2009 21:23:28
BC304-Helion Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Subprostorová komunikace (hyperprostor je subprostor), kdy z Daidala nebo jiné lodi to jde na SGC a ta už to předá jako normální hovor do linky.

Příspěvek 06.10.2009 21:43:28
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Btw nemailoval si McKay z Atlantis so sestrou? Prípadne aspoň z Daedala.

Příspěvek 07.10.2009 08:44:53
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jsem si to chvilku nechala uležet v hlavě. Zatím těžko hodnotit, chtělo by to trochu víc dílů :). Každopádně momentální dojem je celkem dobrý. Nicméně čekala jsem, že mě to dostane víc. Dobrý, ale nic extra. Výborná byla úvodní scéna. Asi nej, ta mě dostala :yes:.

Postavy - u Rushe jsem si myslela, že si ho oblíbím nejvíc. Ale jak ho tak vidím, tak to nebude tak žhavé. Tedy, neberte mě špatně, teď to říkám jen z hlediska charakteru postavy. Jinak si myslím, že je docela zajímavý. Uvidíme, jaké jsou všechny jeho motivy. Scott se mi zatím líbí asi nejvíc. Zato psychoguy se mi moc nezamlouvá. Chování Chloe zcela chápu - prostě zaútočila na člověka, co za tohle může. Kdyby nebylo jeho, byli by už doma (nebo přinejmenším někde v MW).

Kino jako dobrý, ale že bych z něj byla tak odvařená... Hodně mě potěšilo, když jsem viděla, jaké lodi velí Sam. To je prostě krása :D. A mají moc pěkný nášivky :-). Dále mě potěšilo objevení dalších SG-1 charakterů. Sice krátce, ale celkem hezky a člověk má pocit propojení. I když to instruktážní video...:-). A taky Walter a Lee :-). Ještě ke scéně se sexem - tak tu bych tam klidně mít nemusela. Ale tak ten vztah by mohli vyjádřit mnohem hůř pomocí blbých dialogů... Ale stejně se mi to tam nehodí...
Způsob natáčení kamerou mě lehce štve. Zatim to ještě jde, ale v nějakých scénách...nesnáším tyhle "umělecky epileptický kamery".

Celkově ale nemám moc "SG pocit", což se mi moc nezamlouvá. Resp. u SG chci prostě SG. Ale jak říkám, ještě brzy hodnotit. U nového spin-offu je to pochopitelné. Ale...je to jiné. Uvidíme dále :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 08.10.2009 13:02:10
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

3/5. Považuju to za zklamání, protože jsem měl vyšší očekávání.

Na to, že první díl vypadá jako vykrádačka Lostu, mu zcela chybí momenty mezi postavami. Není tu jediný výrazný dramatický okamžik, který bych si zapamatoval. 1-01 ještě funguje dobře, díky flashbackům především, ale 1-02 je táhlá nuda prokládaná předpokládatelnými momenty typu "zemřel mi otec, takže teď ti budu o něm dvě minuty vyprávět", které nemůžou nikoho zaujmout asi tak už třicet let. Připomíná mi to podobné momenty ve Fringe, a i v něm to bylo na překliknutí.

Co oceňuju je snaha o jiný feeling. Že je jiná kamera, jiná hudba, jiná atmosféra, to všechno je fajn a evidentně někde o pár levelů výše, než v SGA (aneb proč mě šokovala vizuální stánka Vegas). Pozastavovat se nad sexem v SG mi příjde úsměvné, nemusel tam být, stejně jako tam nemusely být CGI záběry na bitvu nebo externí záběry na Destiny - nic z toho ale zároveň pilotu nevadí a neubírá mu to.

Co se postav týče, Rush mi příjde trochu moc pošuk a ten tlustý geek s tím vojákem mi příjdou jako příliš očividná variace na Shepparda s McKayem. Doufám, že se budou vyvíjet jiným směrem. Je prima, že tu jsou konečně plnohodnotné vedlejší postavy, ale taky jde o něco, po čem volám (asi nejen já) už cca. pět let. Takže fajn, ale v top seriálové lize nic naprůměrného.

Piloty bývají obecně ty horší díly. Piloty SG byly sice vždy nářezový, tak doufejme, že Air je vyjímka z pravidla a zbytek seriálu bude kvalitnější. Není to prohra, naopak se SG IMO posunula výrazně dopředu v seriálové lize, ale i kvůli tomu nemůže být už brána na milost.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 08.10.2009 14:19:03
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak pilot ještě není celý jak jsem psal dřív tak mě ty první 2 díly velmi nadchli, ale počkám na 3 part a pak to shrnu jako celek, protože třetina stále chybí, ale i to co je bylo velmi dobře uděláno a líbí se mi i video ze zákulisí na skyone, to byla sranda.... uvidíme v sobotu no....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 08.10.2009 17:09:20
mouse Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak mě tak napadlo myslíte že přijdou na nějakou planetu kde budou zlí oni se s jednim zkamosej pretizej neco a nez planeta vybuchne, utecou na destiny a emzak bude jejich kamos?zatim něco podobnýho bylo v každý sg:-Da mohl by to bejt další hustodémon ala tielk a ten rasta z sga .-D
Obrázek

Příspěvek 08.10.2009 18:21:23
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

To si právě nemyslím, že by k sobě teď vzali emzáka, už jen proto, že nemají dost věcí sami pro sebe...

Příspěvek 08.10.2009 18:23:57
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A navyše, o takýto typ sa uchádza Greer....
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách