Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.10.2009 13:44:34
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

TENTHIUS: Tak, sami povedali, že sa budú zameriavať na ľudské vzťahy a asi to chceli dotiahnuť až do tejto miery. Najprv z toho robili pasé a teraz do toho komponujú emócie, asi tým chcú dosiahnuť tú reálnosť.
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 13:57:14
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

TENTHIUS píše:
Já se spís divím, ze celejch 5 let Jack a Sam nic kvuli predpisum a ted najednou v pilotu hned dva vojenské páry. (kdyz pripoctu i rozeslého Younga a T.J)

to sem trochu nepochopil. Ona byla vdaná za Younga a pak se rozešli a pak si začala s Wray nebo jak sakra. Mám to jaksi zamotané
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 14:14:36
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ani jedno ani druhý...ona byla milenka younga a proto sla za Wray aby mohla opustit program, tusím ze s ním nechtela pracovat...abych neplácal blbosti, uplne jsem tomu nerozumel. A Wray má nekoho na Zemi.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 03.10.2009 15:18:01
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jo, jsou milenci a Wray má na Zemi přítelkyni
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 03.10.2009 15:28:33
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mmt pomalu na mě... Kterej je Wray?

Příspěvek 03.10.2009 15:35:32
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Camile Wray z IOA a je to ona :)
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 03.10.2009 16:39:41
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Oooo tak to bylo trapný co sem napsal :D

Něco mi říká že to bude taková Roslinová (a fakt že to nechci srovnávat) jenom spíš jak se hned začala angažovat u těch zásob... bude asi spíš přes ty civily... těšim se na další díly...mooooc :)

Příspěvek 03.10.2009 17:50:18
Dutch Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ty dva díly jsou zatim super.. Co jediný mě zaráží, že Destiny už proletěla 40 galaxií a pořád můžou realtime komunikovat přes ty budříky, ale jinak fakt super :)
Nemám rád soboly

Příspěvek 03.10.2009 19:20:41
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

česke podpichnutie slovakom...my uz mame titulky hahahahahaha :D ..vdaka Namuras.
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 19:37:53
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

My umíme Anglicky..... hahahahaha.... :D :D

A teď k pilotu... PERFEKTNÍ
Hudba: skvěla (i když na McCrearyho to prostě nemá)
Postavy: Parádně udělané
Děj: Dost dobrý
KINO: Perfektní :)

Za mě je to jeden z nejlepších pilotů co sem viděl...
A popravdě, nedokážu si představit že by se to zvrtlo v klasickou SG...

9.95/10
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 03.10.2009 19:45:06
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

A já to pořád neviděl ach jo :( :( :( :(
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 03.10.2009 19:45:40
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jsem unešen, opravdu parádní. Občas jsem měl pocit, že se vůbec nekoukám na stargate, ale na nějaký úplně jiný seriál. Nicméně to stargate v tomhle novém kabátě moc sluší. Teď se zase nemůžu dočkat dalšího dílu.

Akorát mám takovej rejpavej dotaz:
Když Hammond vstupuje/vystupuje z hp, proč je to hp okno sakra fialový ? :rflmao:

Alfel: a kde to vázne?
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 03.10.2009 19:48:50
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

S tou angličtinou je to pravda :D Ja som to stiahla poobede a vtedy ešte titulky neboli, tak som sa na to vykašľala a pozerala som. A rozumela som. Som trochu prekvapená, lebo som prakticky ešte nikdy nerozumela úplne celému filmu. A teraz som rada, lebo toto, sa mi vážne PÁČILO. No, možno je to ešte len rozrušenie z toho, že SGU je konečne tu, ale bolo to fajn. Ja viem, že som asi patetická, ale úvodné scény ma dostali.... kopa hviezd, vtom sa vynorí Destiny a chodby sa začnú zažínať.... a čo sa mi nielen pri tomto, ale aj na celej časti páčilo, bola hudba.

No, na humore si zatiaľ nejak nepotrpeli, ale na "flying cameras" som sa dlho smiala :D To bol asi tak prvý hlod. Ináč, Rushovi je celkom normálne rozumieť. Vlastne jemu som rozumela asi najlepšie. Možno mi niečo uniklo, lebo som pozerala tieto dva diely aj s otcom a robila som mu "prekladateľskú službu" :D

Ďalej sa mi páčili aj charaktery. Neviem, ale Rush vyzerá tak trochu na darebáka, ten jeho úsmev hneď po príchode na Destiny bol záludný :smile: A ten antický komunikátor, nuž, to bude zaujímavé :)

Potom ma dosť bavili niektoré detaily, nebudem to tu spomínať všetko. Strašne sa mi páči mechanizmus otvárania dverí na Destiny. Aj to ako sa vytáča brána.
A čo tu všetci spomínajú, ten sex.... no tak :D Nebyť môjho otca, asi tú scénu zoberiem vážne, ale ten sa začal tak rehotať že som nemohla. A Destiny, och, nedá sa to zrovnať so screencap-ami z epizód, takto to vyzeralo omnoho lepšie. A, nechcem byť hnusná, ale ten senátor bol naozaj idiot a som celkom rada že ho odstavili :D A tiež sa mi nepáči Greerov charakter. Má stále taký namyslený úsmev a myslí si že je kadečo... :D Ale patrí to k tomu ale zase škoda že ho senátor vtedy neodstrelil. No, trocha som sa rozpísala, ale moje dojmy sú veľmi dobré a páči sa mi to :)

K tomu, že to nevyzerá ako Stargate, je to pravda. Je to úplne iné, a len dvakrát som mala pocit že pozerám naozaj niečo z SG dielne. Raz, keď pustili takú tú hudbu.... neviem to definovať, a potom keď obraňovali Icarus Base, mi to pripomenulo obliehanie Atlantis z prvej série.
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 20:08:14
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Jo pravda, že ten začátek byl úchvatnej... Bylo to ohromující, když jsem to viděl, tak sem si říkal, že to bude stejnej trapas jako Continuum, ale jakmile se objevila Destiny, tak sem změnil názor...

Ale musím uznat, že věta: "we just droped out of FTL!" mi přišla hodně zvláštní, vzhledem k tomu, že v kombinaci s FTL jsem jako fanoušek BSG většinou slýchával JUMP...

Příspěvek 03.10.2009 20:12:19
BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

mikey píše:
Jsem unešen, opravdu parádní. Občas jsem měl pocit, že se vůbec nekoukám na stargate, ale na nějaký úplně jiný seriál. Nicméně to stargate v tomhle novém kabátě moc sluší. Teď se zase nemůžu dočkat dalšího dílu.

Akorát mám takovej rejpavej dotaz:
Když Hammond vstupuje/vystupuje z hp, proč je to hp okno sakra fialový ? :rflmao:

Alfel: a kde to vázne?

To je kvantovej jev způsobenej tim novim kabátem :rflmao: :rflmao: ,Ale ne teď fakt.Hele zajimalo by mě(Kdyby něco takovýho existovalo),kerý hyperprostorový okno je podle vás nejrealističtější.To fialový,modrý,zelený nebo to nový purpuroví(fialový).Já myslim to fialoví. :)

Jinak k SGU.Celou dobu používaj HP a najednou FTL.Radši měli zůstat podle mě u HP.Když jsem viděl poprvé ten trailer,tak jsem si mnyslel že to je nový efekt HP.No a když už je ten FTL,tak doufam,že nám vysvětlej jak to funguje,aspoň trochu.

EDIT:Nejspíš usoudili že výraz hypeprostor je už moc starý,tak se přidali ke kůlovějšímu FTL.

Příspěvek 03.10.2009 20:20:40
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nebo chtěli poukázat na to jak stará je ta loď... a co se mě týče, tak si stále stojím za tím, že to bude fungovat na základě WARP teorie (ohýbání prostoru) a warp se jim používat nechtělo, protože to je výraz ze světa ST a FTL je prostě jen "Faster Than Light"...
A navíc HP je moc rychlý... to by jim to přes třeba i 40 galaxií netrvalo víc než dejme tomu 2 roky, když do Pegasu se dostanou za 2/3 týdny.....

K barvě: myslim si že přechod do HP by vypadal úplně jinak... :D

Příspěvek 03.10.2009 20:22:34
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Prečo nepoužívajú Hp?? Destiny ho možno nemá. Neviem :D Niekde sa to už spomínalo :) No, podľa mňa by bolo realitou, že by as hyperspace okno nezafarbilo na nijakú farbu, alebo na všetky farby spektra. No, ale keď už, mne sa páči modrá :D

Mark Jackob: No veru, tá úvodná scéna aj s celou hudbou. Behali mi zimomriavky, vážne. Popravde ma to trochu aj ukľudnilo, lebo som už nevedela vydržať.
Tak jo, treba si zvyknúť, ale vždy hovorili, že vypadli z hyperpriestoru, tak teraz vypadávajú aj z FTL :)

Ináč, jedna vec by ma zaujímala. Neviem, či to niekto spomínal. Ak áno, tak sa ospravedlňujem. Ale, v úvode všetci tak vypadávali z tej brány, hádzali kufre, trieskali sa o seba. A keď to potom dávali vo Flashbacku, tak po prvé, nikto neskákal cez tú bránu, všetci len bežali, a po druhé.... no.... neletel ani jeden jediný kufor :scratchanym:
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 20:23:31
mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak ono ani nejde o to že by používali místo slova hyperspace FTL. Předpokládám že to používají, jelikož Destiny necestje pomocí HP, nicméně cestuje rychleji než světlo => HP by bylo zavádějící, tak použili FTL.

Mně vyhovovalo to modrý, už jsem si na něj zvyknul.. :lol:

EDIT: Asi měli na Destiny rozhozenou bránu. Na takovou vzdálenost a s dlouho nepoužívanou bránou to mohlo způsobit že na jedná straně klidně vešli a na druhé t s nima mrštilo o zem..
Naposledy upravil mikey dne 03.10.2009 20:26:16, celkově upraveno 1
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Příspěvek 03.10.2009 20:25:51
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak samozrejme, nemohli by HP pomenovať niečo, čo HP jednoducho nie je :)
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 20:28:00
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Widlička píše:
Ináč, jedna vec by ma zaujímala. Neviem, či to niekto spomínal. Ak áno, tak sa ospravedlňujem. Ale, v úvode všetci tak vypadávali z tej brány, hádzali kufre, trieskali sa o seba. A keď to potom dávali vo Flashbacku, tak po prvé, nikto neskákal cez tú bránu, všetci len bežali, a po druhé.... no.... neletel ani jeden jediný kufor

Vedla se o tom debata a většina se shodla na tom, že to bylo tím, že letěli skrz WH hodně daleko a navíc nemohli propočítat její pohyb na jeho konpenzaci, krásná ukázka je, jak Jack letí na Othalu bránou a vyletí. A když šli na Atlantis, tak věděli, tak se bude brána pohybovat, nebo to alespoň brána věděla, a dalo se to kompenzovat...

Příspěvek 03.10.2009 20:31:45
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Uhm, s tým celkom súhlasím :) To že ľudia cez ňu leteli, a potom Young, on len ležal a nakoniec preletel celú miestnosť, je to logické :scratchanym: Ale tie kufre si všetci držali, a nakoniec preleteli samií.... no, čo už :D

Ináč Chloe je dosť hysterická dievka. Nehovorím, že by som na jej mieste robila niečo iné, ale nepustila by som sa do Rusha. Ale bola to pekná ukážka toho, ako môže žena v amoku zmlátiť koho chce :D
Naposledy upravil Widlička dne 03.10.2009 20:35:00, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 20:33:28
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nejspíš je brána oddělila jako dva rozlišné objekty spolu nesouvisející (to vysvětluje proč jim zůstalo oblečení...)

Příspěvek 03.10.2009 20:38:11
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No jo, len už mám občas pocit, že ani scenáristi sa v tom nevyznajú...
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 20:54:24
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Však oni se nevyznají.... :D
Ale to už jsme moc :offtopic:

Příspěvek 03.10.2009 20:56:55
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Veru, sme.... mala som ešte asi tisíc dotazov, ale vyprchali mi všetky z hlavy. Toť, zajtra si to pozriem ešte raz a pekne s titulkami, a uvidíme :)

Ale.... ešte som chcela jedno. Prečo nevedeli otvoriť dvere, keď sa senátor zamkol a umrel? Nemala som pocit, že by bol nejaký technický talent, a zablokoval ich.... :scratchanym:
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách