Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

no paráda, jen tak dál.... :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

anoo :bravo: :bravo: skvělý díl, díky Ti za něj
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Oběma vám děkuji za hodnocení.. :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

dehu Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

teda myslim si, že bys už konečně mohl nechat alespoň jednu Orijskou loď zničit ... tohle je fakt nuda, když ani ta super zbraň neudělala vlastně nic .. fakt sem doufal že tu loď zničí .... zatim je to dost nudný, prostě wraithové jsou za úplný dementy .. i lidi dokázali zničit orijský lodě ... a pochybuju že by se wraithové nějak nepřizbůsobili, kdyby měli údaje z bitev o jejich štítech, asgardi to taky zvládli a poměrně rychle ...
Asgards 4ever! >> f*ck 10x20 Unending !

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

i lidi dokázali zničit orijský lodě

ehm...nějak jsem si nevšiml, že by někdy nějaká POZEMSKÁ zbraň zničila Orijskou loď....
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Máš pravdu, možná se nechávám unášet ve prospěch Ori, ale mně to tak prostě příde... Asgardi se samozřejmě přizpůsobili, šak taky byli nejvyspělejší rasa kterou jsme asi kdy poznali. (Antiky nepočítám) Wraithové sice porazili velké antiky, ale to z nich nedělá nějaké experty na technologie. Jasně bylo řečeno, že Antiky ubili svým počtem. To že dokázali nabourat pozemské technologie a podobně neznamená že jsou zase takoví experti. Oni jsou tu víc deset tisíc let,s tím se nemůžeme srovnávat. Když lidé žili v jeskyni, wraithové poráželi antiky. Stejně přirovnání s asgardy, když wraithové vznikali, asgardi už tu byli určitě tisíce let, možná déle. Vývoj zbraně proti orijským štítům jim určitě bude trvat déle než asgardům. Navíc asgardi měli přístup k databázi antiků, někdo tu kdysi psal, že tu zbraň vymysleli po tom co se do ní podívali.. (možná ne, nevim, unending jsem viděl jednou a to před lety) Navíc zbraň už mají, akorát byla jen jedna, křižníky tři.. Když vezmeš jednu baterii asgardských paprskometů, tak taky nerozseká tři křižníky.. Oproti normálním wraithským zbraním co ani nehnou se štítem je to dost pokrok.
I lidi dokázali zničit orijské lodě (Dark Angel to uvedl na správnou míru), ale stejně můžeš brát, že lidi se dvěma loděma, přičemž byla v Pegasu většinou jen jedna, taky ničili wraithy jak na běžícím pásu. V celý galaxii bylo několik tisíc lidí nejvíc a dokázali jim významně uškodit. Ori mají více jak desítku lodí, mají tisíce vojáků a mají převory. Z mého úhlu pohledu je zázrak že wraithové ještě nejsou pod drnem..

P.S. Jeden křižník zničili v bitvě o superbránu..
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

No pokud tu můžu uvézt svůj názor tak se dá (možná ne moc efektivně) jedním způsobem docela snadno určit, jak silné Wraithské kanóny jsou (podle mě jsou to nejsilnější projektilový energetický zbraně) a to jistým srovnáním podle jejich účinnosti na štíty Daedala, zatímco budu brát jako stejně dobré ty na Odyssee při bitvě u Super brány. Tam dostala dva zásahy a měla po štítech (bez diskuze jsou orijské zbraně lepší), ale u Daedala to zase bylo taky podobný, schytal sice větší, ale nez zas tolik, množství střel od Hive a měl taky po štítech (berme tu bitvu s Orionem proti těm 2 Hive na konci druhý řady) no a z toho by už možná šlo usoudit, že budou mít při větším mnoštví výstřelů a lodí taky nějakou účinnost, takže by měli občas nějakou tu loď zničit a i když sem se zatím dostal ke 4. povídce nevěřím, že za celou tu dobu Wraithi s dostatečným počtem lodí nevyrukovali... :roll:

EDIT: Předpokládejme taky, že orijské štíty nesnesou nekonečný počet zásahů z vlastních hlavních zrbaní, ale budou tak 4, pokud jsou třeba azgardský paprskomety dvakrát slabší - ale to už hodně polemizuju, takže zůstanu u odhadu do deseti zásahů (což jsou štíty silný až moc) a ty wraithové rychlým a zběsilým pálení rozhodně za nějakou chvilku dají... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Samozřejmě můžeš uvést svůj názor.. :wink:
Souhlasím s porovnáním, že orijská zbraň je silnější než wraithská. Zkouknul jsem tu část kdy Daedalos bojuje s Orionem proti hivkám. Já nevim, ale určit přesně jak dlouho to do nich pálili podle mého moc nejde. Bylo vidět pár zásahů atd., ale taky půlku času pobíhal McKay a Shep po hive.. Než Daedalovi vyřadili štíty, stihnul Sheppard najít McKaye, prohlídnout si jak moc dostávaj přes držku na jakési konzoli, doběhnout do hangáru, šlohnout transportní loď a doletět k Daedalu.. Nevim jak je koncipovaný vnitřek hive, ale při její velikosti to mohlo chvilku trvat. Navíc musíš-li se vyhýbat wraithům. Mezitím mohli wraithové se svojí kadencí vypálit dost velké množství střel.

Ke štítům. Zajímavá úvaha, ale podle mého už dost teoretická. Snad nikdy jsme neviděli žádnou zbraň, co by překonala štít orijské lodě. Zkoušeli to atomovkama, zkoušeli to víc jak desítkou hataků, zkoušeli to asgardským o´neillem, zkoušeli to i nárazem hataku do lodi. Výsledek vždy stejný, štít vydržel. Jasně, pak se objevily naše zázračné paprskomety a štít najednou povolil asi na čtyry zásahy, ale nevim nevim, nějak se mi prostě nezamlouvá že náraz lodi o velikosti hataku bude slabší než paprsek, ale budiž, to tu teď neřešíme. :oops:

Orijské lodě navíc zvládnou celkem slušně manévrovat, na to jaká je to kraksna jsou stokrát pohyblivější než wraithská hive. To by jim taky mohlo dávat výhodu.

Wraithové je zřejmě rychlým a zběsilým pálením časem dají, ale Ori většinou dokáží vyřídit hive dřív než svým zběsilým pálením něco zmůže. Orijská zbraň taky nemá zanedbatelnou kadenci a něco o velikosti hive trefí snad vždycky.

K tomu že nevyrukovali s větší množstvím lodí. Povídka se odehrává řekněme do deseti let od konce SGA. Už v SGA byli wraithové rozhádání a navzájem se i vraždili. To se ještě více prohloubilo, jelikož lidí pořád ubývalo. Takže to, že nějaká wraithská královna přišla o křižník nebo hive znamenalo spíš důvod k oslavě než k hromadnému útoku, protože to taky znamenalo že nestihne sklidit všechny vidláky.. :wink:

P.S., jinak všechny pro a proti byly zřejmě řečena v diskuzi Boj Ori proti wraithům, aneb dá osm hive jeden křižník ? Jakkoliv to o ničem moc nevypovídá, výsledek byl +/- 125x64 pro Ori..

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak na jedný straně máme bandu vesmírných upírů, jejichž lodě nemaj štíty a kteří sice dokázali porazit zdegenerovanou odnož Antiků a na druhý straně máme rasu povznesených bytostí, kteří získali technologie až díky povznesení a jejíž vyslanci postrádaj jakýkoliv morální zábrany. Myslim, že je vcelku jasný, kdo by tady měl vyhrát.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

2 g.o.d: Říká ten, kdo nechal ve své povídce vyhrát Ori a má je i v avataru, nic proti už asi vím, jak vypadá fanatismus... :roll:
Jinak Mikey očividně ví o čem mluví, i když bych řek, že proti 6 Hive by to bylo přinejmenším o chlup, aby vyhrál křižník, ale pokud se tu bere, že jsou Wraithi inteligence jakou jim dali v SGA a Ori jsou inteligentní jak si je dal ty, tak se ani nedivim, že to je až v takovým poměru... 8)

Každopádně je to tvoje povídka a já sem ti chtěl jen připomenout, že ani Ori nejsou nezničitelný (ať už to vyhrajou nebo ne, nikdo asi nemá zájem vidět, jak za celou bitvu o Pegas ztratí jen jednu loď a Wraithi všechnu, aniž by si uvědomili, že po nich někdo jde a dál spolu válčili) a občas by měli Wraithi uspět, pokud se vytasí s nějaký cool plánem... :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dobře, asi máš pravdu, i wraithové by si měli občas dopřát nějaké to vítězství. Pokusím se na to brát ohled při psaní dalších dílů.. :wink:

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

*Jack* píše:
2 g.o.d: Říká ten, kdo nechal ve své povídce vyhrát Ori a má je i v avataru, nic proti už asi vím, jak vypadá fanatismus... :roll:

omg, to je teda argument :roll: příště se zamysli, než něco napíšeš
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

pařan Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já bych souhlasil s *Jack*em. Ori jsou sice super silný, ale já osobně tedy fandím wraithům, především pokud jsou wraithi pod vedením Todda, který se ukázal, že je takový :jako: hodný :jako: wraith. Nebo rozhodně je mi sympatičtější Todd, než Adria.

Docela by mě zajímalo, jestli se do toho souboje zapojí Země. Teď, když porazili ori v mléčné dráze by mohli poslat Toddovi pomoc. :scratchanym:
Obrázek
Nová textová hra s tématikou stargate. Stargate Alternative stories
stargate-hra.ic.cz

Obrázek

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jo, Todd je hodný wraith, pokud se mu to zrovna hodí do krámu.. :lol: Jinak Svaté armádě nevelí Adria, Orici je úplně nový, Adria se povznesla a je teď skutečně jednou z Ori...

Mno, Země..
Toto je spoiler!!!:
Vzhledem k tomu, že Todd se je pokusil sestřelit, když odlétali s Atlantidou, tak nevim nevim jestli je příliš nenamíchnul..

pařan Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
To byl Todd? Aha, hups...

Tak proto, já si říkal, proč je orici najednou chlap. :D

Ale někde jsem měl pocit, že jsi psal, že Adria prošla bránou a přesně věděla, kde má hledat nové věřící. Myslím, že to bylo na konci toho dílu, kde byla flotila ori roztřílena napadrť.
Obrázek
Nová textová hra s tématikou stargate. Stargate Alternative stories
stargate-hra.ic.cz

Obrázek

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ano, máš pravdu, asi jsem to nenapsal, ale myslel jsem že se vrátila do galaxie Ori. Tím že přesně věděla kde hledat další věřící byla samozřejmě myšlena galaxie Pegasa, to máš taky pravdu. Ale místo jí poslali jinýho Orici. Omluva, špatně jsem to vysvětlil, ale nyní je to snad uvedeno na správnou míru.. :oops:

Edit: děkuji jakopovi a přidávám PDF na díly 1-14.

Scortis Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Akorát mi přijde že někdo tak vynalézavý jako wraithové(např. Todd) nevymyslí nic proti převorům, když lidé ho vymysleli poměrně rychle. Jinak skvělé. Pokračuj dále.
Díky bohu že jsem ateista

Rodney: Netrefili bychom ani stodolu
John: No ale hive ship je přece o hodně větší než stodola

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mno, musíme si uvědomit, že lidé měli na zkoumání toho anubisova superhostitele (než jim zdrhnul), takže díky němu zjistili hodně o tom jak funguje jeho mozek a jeho schopnosti a díky tomu hlavně byli schopni sestrojit ten přístroj. Oproti tomu chudáci wraithové tuhle možnost neměli, leda že by si chtli převora.. :wink:

Upozornění k pokračování, hluboce se omlouvám, ale možná se trošku zpozdí. Budu dělat co je v mých silách, ale momentálně to nijak růžově nevypadá.. :oops:

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Cus mno mel by si dat wraithům nějakou šanci. A do bitky by se mohla přidat 3 rasa .... všichni proti všem at mají oriové konkurenci...
Toto je spoiler!!!:
zkus třeba ty asgardy co se objevili v SGA, jak žili v koroně plynného obra... nebo v podobné prdeli...
:stavka:
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mikey: antikové před svým odchodem z Pegasu byli taky těsně před povznesením takže teoreticky se museli i wraithové bránit před jejich telekinezí a jinými nadpřirozenými schopnostmi ne?

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Patas25: Na třetí rasu to zatím moc nevypadá, ale kdyby náhodou měla přijít, tak určitě dostanete možnost vybrat si, kterou byste chtěli, skrz anketu.. :wink:

Sevca: To je zajímavá úvaha a něco na ní určitě bude.. Přinejmenším někteří se očividně v Pegasu povznesli.. Otázkou je, jestli se wraithové bránili nebo je zasypali hromadou vojáků.. :lol: Ale logičtější by bylo alespoň částečnou obranu najít. Dobře, díky za postřeh.. :wink:

P.S. to ale dělá z antiků ještě větší nemehla, prohrát se svýma schopnostma..

Patas25 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Cus kdy bude další povídka?
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ještě chvilku prosím o trpělivost, zrovna mám dost zařizování spojeného se začátkem vejšky přístí týden.. :oops:

alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ja uz jsem tak nedockavej tu tvoji povidku primo hltam :)
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Děkuju. Jakkoliv je mi to trapné, vydžte prosím ještě do konce týdne, v pátek nejpozději vyjde další díl. Můžu prozradit, že Vlad Dracul mi poskytl množství výborných nových nápadů, které se určitě v povídce objeví, takže se máte na co těšit. Tímto děkuji Vladovi.. :wink:

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky