Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie pegaští antikové vs dnešní asgardi

pegaští antikové vs dnešní asgardi

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jake píše:
Takže tu máme asgardy kteří mají štítovou tech o který se drony rozplácnou

Nevím kde jsi na tohle přišel

Jake píše:
s tech. která ignoruje antické štíty jednoduché počty.

Ta loď byla z Pegasu, tedy ji možná ani ti asgardi z MW neměli.

Myslím , že by vyhráli antikové.

Ale, krom pál dílů, jsem SG už dlouho neviděl, takže se možná pletu.

JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Zaprvé, nikdy jsem netvrdil, že jich bylo miliardy... ale rozhodně jsme viděli víc antiků než Asgardů a proč by stavěli, tak velký lodě, když bych jim tam bylo pár... navíc v Auroře jich bylo několik stovek...

Ten první odstavec? Trochu nespravedlivý, že srovnávat rasu, která je 10 000 let pryč s rasou, která se od nich mohla víc jak 10 000 let učit a učit z jiných zdrojů, vyvíjet atd. a co jsem tím myslel... že Antikové to co jsme našli měli miliony let před tím... tak jestli si myslíš, že i v té době byli tak vyspělí asg. nebo lovili mamuty...

Jake: prosimtě, koukni se na sebe, tvoje příspěvky jsou plný blbostí... možná si žiju svým světem, ale rozhodně vím, že ta loď, kterou se dostali na Atlantis byla Antická jako všechno, co používali, lodě jim zničili (říkali to), tak pomlč příště :) Zajímavé, že Drony si daj i štíty Ori lodí, které jsou 100% lepší než ty asg. i když je pohání ZPM...

S tím skafandrem... když by to bylo tak super si něco takovýho vyrobit, tak proč asg. v naší galaxii (vlastně ty který tu řešíme) nevymysleli nic proti replikátorům? Akorát tak zdokonalili trochu lodě díky našim zbraním a udělali časový stroje, nic víc... proč si nepostavili svoje "P90" a nekosili v tom "skafandru" repliky po stovkách?

Edit: btw Raynore pamatuješ na ten díl, tuším, kdy Shepp ukazoval tomu "mariňákovi" v Siege (part už nvm) galaxii Pegasus se slovy: toto jsou planety, které obývali či chránili Antikové a svítila celá galaxie :wink:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

JuRas píše:
proč si nepostavili svoje "P90" a nekosili v tom "skafandru" repliky po stovkách?

Protože řekli že na to sou moc chytrý než aby dokazali zkonstruovat tak primitivní zbraň :roll: :roll:

JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Proto to bylo v uvozovkách, neřekl jsem přímo P90, ale prostě typ zbraně - ruční zbraně či tak... nepřizpůsobili se... my jo... oni vůbec... pochybuju, že O'Neill (ta loď) by replikátorskou nějak poškodila (krom té z bloků hned po výstupu z HP, ale to by zničil i Hatak)... takže by se nepřizpůsobili ani tomu, kdyby na ně nalítlo komando Antiků s těma jejich krystalama v ruce :lol: (teda záleželo by na scénáristech)
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

V jedné alternativní realitě byl Shep třeba pouhý policajt v jiné uměly dobýt ZPM v další budeme mistři světa takové argumenty vůbec nedávej ani nevíš jak lodě Ori v té realitě vypadaj a jak vypadaj drony ber pouze realitu co tu máme

Pokud by dron prošel Asg. štítem tak by na zničení našich a cestovatelských lodí stačilo cca 50 dronů ne těch několik tisíc dronů co bylo vypáleno u asuru

Ten první odstavec? Trochu nespravedlivý, že srovnávat rasu, která je 10 000 let pryč s rasou, která se od nich mohla víc jak 10 000 let učit a učit z jiných zdrojů, vyvíjet atd. a co jsem tím myslel... že Antikové to co jsme našli měli miliony let před tím... tak jestli si myslíš, že i v té době byli tak vyspělí asg. nebo lovili mamuty...

v jiném topicu jsem se ti marně snažil vysvětlit, že asgardé studovali několik tisíc let Antiky a proto maj nyní lepší tech. tvůj názor byl neustále antici se povznesly nebo umřely a už je nikdo nikdy nepřekoná. Tak jaké nespravedlivé srovnávat antiky před 10 000 a Asg. nyní

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

v jakym díle šlo dobýt ZPM?

EDIT:jestli myslíš tu jak se Carterová dostala do jiný reality,tak to nenebíjeli ZPM ale pouštěli to rovnou do křesla
Naposledy upravil miki dne 28.7.2009 20:30:00, celkově upraveno 1
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

JuRas píše:
Proto to bylo v uvozovkách, neřekl jsem přímo P90, ale prostě typ zbraně - ruční zbraně či tak

Já myslel jakej koli typ palný zbraně.Je to tak primitivní že to nedokážou zkonstruovat.Něco takovího je :jako: nechali scénáristi :jako: říct v díle 4x01 SG-1.

EDIT:Oni nechali vysát celou USA aby nabili ten merlinův fázový posunovač.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

V díle, kde se objevil Rod, je zmíněno, že ve své realitě nabil ZPM. Navíc v druhém díle s kvantovým zrcadlem(SG-1) nabijí O´Neillem vyrobené ZPM pomocí energetického zdroje teal´covy tyčovky.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nenabíjí,to jen zvyšeuje 10x proud do brány

EDIT:minutu toho nabíjení asi nevíš to?(tu s tim rodneym)
Naposledy upravil miki dne 28.7.2009 20:46:00, celkově upraveno 1
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

k samotnemu boji...
asgardi by pouze meli vyhodu prvniho prekvapeni a to ze znaji antiky
antikove by nevedeli nic
jedina sance asgardu je znicit antiki driv nez se rozkoukaj

jinak co se tyce asgardi vs. replici, tak to byla ciste vymluva scenaristu
asgard je schopnej postavit zbran stylu P90, jen budou mi kulky vetsi rychlost, rychleji za sebou a budou navadene :)
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

Jake Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

přesně epka s alternativním Rodny proto něco z alternativní reality neberu jako důkaz. Teď jsem si projel ještě jednou epizodu s Asg. Ztratily všechny lodě schopné mezigalaktického letu ne všechny lodě nemohly odletět z galaxie a tak se se zbytkem lodí bez mezigalaktického pohonu schovali na tu planetu tudíž ty lodě co jsme viděli byly Asg. ne Antické a Atlanským štítem prošly. Obleky byly výroba také Asg. říkaj že jim ze začátku stačily primitivní dýchací přístroje a teď se atmosféra natolik zhoršila, že jim nestačí ani jejich obleky. Navíc tam říká, že neobětuje jejich více jak sto tisíciletou historii. To znamená, že Asg. jsou vyspělou rasou už pěkně dlouho a ne jak někdo tvrdí 10 000 let.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Zaprvé, nikdy jsem netvrdil, že jich bylo miliardy... ale rozhodně jsme viděli víc antiků než Asgardů a proč by stavěli, tak velký lodě, když bych jim tam bylo pár... navíc v Auroře jich bylo několik stovek...

Já jsem taky za život viděl méně černochů, než bělochů, takže na základě toho mohu bezpečně říct, že černochů je méně? Opravdu mě tvoje logické pochody nepřestávají dojímat :lol:

Obrázek
Tolik tomu, že Asgardi mají malé lodě. Vůbec by mě zajímalo, odkdy velikost lodí nějak přímo souvisí s počtem posádky, myslím tedy ve scifi.

Evidentně jsi dostatečně inteligentní na to, aby ti došlo, že v SG kralují scénáristické pochody - měli jsme scénu, kde se Carterová procházela na palubě asgardské lodi nebo stanice a v pozadí byla hromada Asgardů. Jelikož jsme více takových scén neviděli, nemůžeme říct, jestli asgardské lodě ovládaly tisíce nebo desítky Asgardů; Prometheus taky jednou řídili jen dva lidi - podle tebe to možná znamená, že lidí je taky málo.

Trochu nespravedlivý, že srovnávat rasu, která...

Kdyby se klub jmenoval Kuře vs. Hroch, pořád se bude srovnávat kuře s hrochem, to je prostě zádání a když jsem příjdeš s tím, že to je nespravedlivý, tak to je poněkud OT, ne?

když by to bylo tak super si něco takovýho vyrobit, tak proč asg. v naší galaxii (vlastně ty který tu řešíme) nevymysleli nic proti replikátorům?

1. Dime dilatation device bylo asgardské.
2. Kdyby Asgardi vyhráli válku bez pomoci SG-1, scénáristi by nevěděli jak SG-1 zaimplementovat do jejich příběhu (to s tím, že Asgardy nenapadlo postavit pušku je jedna z nejdementnějších výmluv všech dob; to je jako kdyby si US Army do Iráku pozvala Křováky). Opět, vzhledem k tomu, že jsme z války viděli prd, nemůžeme vědět, jaké taktiky, strategie a bitvy jí obsahovaly, ale je tak nějak více logické, že jich bylo spíše více než méně.
3. Už jen to, že Asgardy napadlo udělat si strike team (byť možná s cizí technologií) ukazuje, že mají nějaké taktické myšlení a nenechali by se vraždit jako králíci. IMO to tak nějak popírá, že je během války s Replikátory nic nenapadlo.
4. Ono opět srovnávat Asgardy z 3. řady a Asgardy z 5. řady SGA je trochu mimo, mezitím se v hlavách scénáristů trochu jinak vyvinuli.

Shepp ukazoval tomu "mariňákovi" v Siege (part už nvm) galaxii Pegasus se slovy: toto jsou planety, které obývali či chránili Antikové a svítila celá galaxie

A proto je dneska všechny obývají lidé, že? Antikové evidentně zabydleli galaxii lidma, ne sami sebou.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

hele,prošel jsem celé titulky toho dílu,a o nabíjení tam nic není,řeknete mi minutu,nebo uděláte screen s titulkama pls?
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Předchozí

Zpět na Technologie