Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Spoilery Trailery a další videa k SGU

Trailery a další videa k SGU

Rozmluva nad doposud neodvysílanými díly, nebo díly na které ještě nejsou české titulky ... nečtěte pokud si nechcete zkazit překvapení

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

v SGA umrzli...
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Do SGU snad cpát replikátory nebudou, možná jiné roboty, ale... já jsem zvědavý na ty rasy.
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No minimálne v té jungli z ted si nevybavím které epizody po necem strílej. Tezko budou strílet do vlastních... :)
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ono kdyby si scenaristi pohrali tak by mohli prvni polovinu serie udelat bez nepratele, na rozpadle lodi bez specializovane vypravy je problemu dost

k porovnani s SGA, v SGA byla nachystana a vybrana vyprava, tady je Destiny defakto unikova cesta (i kdyz je 7 miliard let mimo) a lidi tam nejsou spec. vybrani na tu lod => mor fun for people

jinak, zda se mi to nebo destiny leti v hyper drive ci to byl stit? :)

P.S: k deji prvniho dilu: na stanici se bude utocit, zabarigaduje se jediny vchod (jaka to zacatecnicka chyba) zbyva uz jen brana, typek co byl pro toho programatora (na zacatku jak byli u neho doma) si prosazuje pruchod (ktery uz prosazuje dyl ...) na Destiny a zdejsi vrchni vojensky velitel chce pockat na pomoc, kdo si prosadi svou........

P.P.S:kdyz sme u toho tak nevite jestli v zakladne byl nejaky silny zdroj energie? pac jestli ne tak antikove vymyslely nejaky ucinejsi zpusob napajeni a pak by zpm nebylo potreba na Zeme => Atlantis (v Pegasu) i kdyz to bude spis napajeni Destiny => brana odkudkoliv

P.P.P.s: jo a konecne by mohli udelat rasu stroj-ziva forma :)
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Mi to připomíná první dvojdíl HB, protože tam taky vysvětlovali bránu :lol:

Nechápu proč mají naši ty skafandry, co měli asg. v Pegasu? :roll:

A kde se tam vzali G, když ti jsou nějakej rok uplně mimo?

Ale jinak suprový... nádherná loď... nemůžu se dočkat :bounce:

Jinak tu písničku, co tam na konci hrála, neznáte ji někdo?
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Je to písnička od skupiny Embassy s jménem Gravity. :D
Tady je na ni odkaz na YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=keqh5ASMnL4&feature=related

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Aha, chybka :o Holt to jsou ty nezapomenutelné díly páté řady:)
Juras: Někde jsem četl, že jsou napadeni Luciánskou aliancí...
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

meisterochmi Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

cus..nemate tu mp3 nekdo uz stahnutou v dobry kavalite???jsem ji hledal na googlu ale neasel sem...nupnul by ji nekdo nekam?
Obrázek
__
It's gonna be legen...wait for it...dary! Oh yeah!

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser píše:
Juras: Někde jsem četl, že jsou napadeni Luciánskou aliancí...

to někde bylo na sff,řikalo se tam že postavy spekulují o luciánské alianci...

Juras:kdyby si četl tenhle topic,věděl by si že TENTHIUS má teory že asg. v Pegasu mají lodě od antiků(buď je ukradli nebo dostali,na tom nesejde) a tak ty obleky taky mohli získat od antiků a já myslím že je to docela reálně-že antici mají skafandry
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

To někde bylo na Stargate Solutions. Pravda, jenom spekulujou, protože se tam údajně útočníci nepředstaví...
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak co sem viděl tak na tu základnu útočili stíhačky goauldů a pak jde vidět záběr z Hataku . Kdo jiný používá teď goauldskou technologii? Napadají mě ještě svobodní Jaffové, ale to by myslím bylo až moc velké Kafe
Obrázek

chinet Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

7miliard svetelnych let to je temer polovina vesmiru a snad i miliony galaxii takze by slo udelat prakticky nespocet novych serialu :-)na SG :-) :D :D :D

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ne, podle uznávaných propočtů má 156mld ly
Obrázek

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Wow! Imba trailer. Tak nějak mi to připomělo Star Trek XI, jenže s hutnější atmosférou. Hodně mě potěšilo, že to zas tak není úplně jako BSG. To, že si vypůjčili atmosféru BSG mi nevadí. Doufám, že ukázka byla pravdivá a nebude vše jen o postavách, ale dostane se i na děj. V BSG hrál celkový děj nějaké desáté housle a upřímě jsem se bál, aby tuhle chybu (věnovat se jen postavám na úkor děje) si z BSG nevypůjčili. A podle těch hesel s SGU dostane i na epizodní děj a obecně nějaké to objevování nových planet. Youpidou!
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

V BSG nehrály postavy až tak (moc) první housle.

Děj tam byl přece taky, jak jinak si vysvětlovat to, že to zaspamoval náš Dog dědula tajemstvíma, která vykřikoval hned na začátku každého dílu (mají plán......země....tomb of athena....).

Moore byl nakonec přece jenom IMBA idiot

Don't keep secrets, when "it's the characters, stupid...!".

Jinak neříká spíše several než seven?
Obrázek

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

pako3:

jj mě se taky zdá že říkal several a ne seven. ale to podle mě zase takovej rozdíl není, pořád to jsou miliardy l.y.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Ne řiká "seven" stim sem si stoprocentně jistej.Teda já to tam aspoň slyšim pustil sem si to několikrát

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No musim říct, že je to pradácní Trailer...

Mirra píše:
V BSG hrál celkový děj nějaké desáté housle a upřímě jsem se bál, aby tuhle chybu (věnovat se jen postavám na úkor děje) si z BSG nevypůjčili.

V BSG že nehrál roli děj??? Na co si koukal na Stargate???
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Právě že SG děj měla. V každý epizodě se něco dělo, zatímco BSG měla hafo epizod dějově o ničem, jen o postavách a jejich psychózách. Téměř celý BSG se odehrávalo uvnitř jedný lodi, až člověk zapomínal, že je to sci-fi a kolem je vesmír. S vyjímkou dvou planet se nikam nepodívali, nenarazili na žádnou zajímavou anomálii (OK, jedna destruktivní mlhovina a supernova, jinak nuda), prostě téměř žádný vnější epizodní děj. A co se týče toho hlavního děje, tak ten z prvních tří řad by se vešel do pěti epizod natočených normálním způsobem. Nech mě přemýšlet. Caprica -> Kobol -> Pegasus -> Nová Caprica -> Planeta se supernovou. Plus sem tam pletky s Cylony. V těchdle třech sériích dohnali dobrý nápad rozvíjet postavy do extrému a často zapomínali na děj (z epizody Black Market mam ještě teď noční můry, jak se tam nic nedělo). Napravili to až ve čtvrtý sérii. Pokud by se SGU inspirovalo v záležitosti děj x postavy v S4 tak fajn, ale ne v prvních třech.
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Že děj ve 4. serii?

Já právě, že ten děj byl v 1. a 2. serii, jinak už to byla telenovela o psychicky labilních jednicích s pokusy o děj (navíc jsem tam viděl tuny technických chyb, horší než v stargate...), jež ovšem záhy přestal dávat smysl, .....protože God (God of galactica).

Jsme 7mld ly od domova.....

nevím, kde jsme.....

Jsme několik mld ly od domova....

nevím kde jsme

co asi dává větší smysl?

Asi bych měl zajit na prostříknutí uší.
Obrázek

TENTHIUS Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak jasne, ale myslím ze 7 mld ly a nekolik mld ly je celkem jedno...i kdyby to byla miliarda ly, tak je to porád strasne moc.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

V traileru říká jasně several, už jsem myslel, že to tam opravdu nikdo neslyší. Přitom se mi ten rozdíl zdá docela jasný. Pořád je to strašně daleko, ale jde o to, že tu přesnou vzdálenost neví.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

BSG, nuda, viděl jsem pár dílů a nic moc. S SGU bych to vůbec nesrovnával, vlastně nechápu, proč to sem vůbec cpete, tohle nemá být hledačka domova, má to být něco úplně nového, takže z toho hned nedělejte kopii :x . To, že to má být zamřené na postavy mi k BSG vůbec nesedí, akce možná a děj ani náhodou :D
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

pako3 píše:
Že děj ve 4. serii?

Já právě, že ten děj byl v 1. a 2. serii, jinak už to byla telenovela o psychicky labilních jednicích s pokusy o děj (navíc jsem tam viděl tuny technických chyb, horší než v stargate...), jež ovšem záhy přestal dávat smysl, .....protože God (God of galactica).

Jsme 7mld ly od domova.....

nevím, kde jsme.....

Jsme několik mld ly od domova....

nevím kde jsme

co asi dává větší smysl?

Asi bych měl zajit na prostříknutí uší.

Taky si myslim ze to je asi fuk ale vzhledem k tomu ze tam ma obrazovku s presne udanou lokaci...no je to cele nejak divne v tomhle... :oops:
Obrázek

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

John :D píše:
BSG, nuda, viděl jsem pár dílů a nic moc. S SGU bych to vůbec nesrovnával, vlastně nechápu, proč to sem vůbec cpete, tohle nemá být hledačka domova, má to být něco úplně nového, takže z toho hned nedělejte kopii :x . To, že to má být zamřené na postavy mi k BSG vůbec nesedí, akce možná a děj ani náhodou :D

No tak zasazením je to o tom, že loď letí opuštěným územým, což je totéž. Narativně je to o tom, že se soustřeďují na postavy, což je taky totéž. Že se odlišuje děj je celkem jedno, jde o ten styl, který tomu dali. BSG je zaměřená na postavy, sedět ti to nemusí, ale je to fakt. Než se zase začneš vyjadřovat k seriálu, z něhož jsi skoro nic neviděl, tak si o něm aspoň něco přečti.

A mimochodem, nemyslím si, že je to Battlestar Destiny. Na SGU je asi vidět, že scénáristi viděli BSG a vzali si z ní to dobré, ale nevytratil se nadhled a původní objevitelský duch Stargate, což je IMO kvalitní kombinace.

Mirra: cool, právě jsi popsal, proč je BSG tak kvalitní seriál. Protože se odlišuje od zažitých schémat SG a ST. Navštívili jen dvě planety? Žádnou anomálii? Tohle není Star Trek, koho zajímá po devadesáté osmé koukat na díl, ve kterém loď přiletí k červené supernově, od desáté minuty se posádka začne chovat divně, po třicáté minutě sebedestruktivně a ve čtyřicáté minutě ji zachrání jediný normální člen posádky, protože je shodou okolností robot/hologram/má rýmu? Star Trek je fun, ale chce to taky žánr posunout jinam, ne jen recyklovat furt to samé. A proboha, copak scifi je o tom, že loď objevuje anomálie a planety? Četl jsi někdy skutečné klasiky jako Clarka nebo Asimova? Klasická scifi byla především o tom, jaký vliv bude mít něco neznámého na postavy.
Je ok, jestli tobě osobně BSG nesedla, fajn. Ale to co vypisuješ zavání demagogií.

Rozhodně netvrdím, že BSG je bez chyby, nebo že je super nápad plot hole vysvětlovat bohem, určitě bych vypsal dost věcí, které mi na tom seriálu vadí, ale ty de facto vyčítáš BSG jeho základní premisu, být drama o postavách akorát na palubě space ship. To je jako kdyby sem přišel nějaký člověk, kterému by na Star Treku vadilo, že je to scifi na kosmické lodi...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

PředchozíDalší

Zpět na Spoilery