Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jménem krále

Teda musím říct, že mě film nikterak nenadchnul. Herci se sice snažili dostat ze scénáře maximum, ale pořád to je jen nepovedená detektivka hozená do středověku. Je to dělané pro průměrného diváka, takže historická fakta opomenu, ale i jako detektivka na nic... zápletku vykecají do 5 minut po začátku filmu a pak už se jen snaží nějak zaplnit zbytek času.
No, ale mělo mě varovat co to bude za film... jedním z partnerů je TV Nova :?
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

VÝCHODNÍ PŘÍSLIBY
Dějiny násilí se mi líbily moc, ale tenhle Cronenberg mi přišel takový velmi soft a to navzdory slavné rvačce v sauně. Děj jako by se nemohl rozhodnout jestli to má být ruská verze Kmotra nebo vnější sonda "běžných lidí" do světa ruské mafie. Vyvrcholení veškeré žádné, a to navzdory tomu, že chvílema se snad zdálo, že se dočkáme klasické vyvraždovačky á la Dirty Harry. Film prostě skončí jako kdyby už kameraman neměl další kazetu. Má to svoje skvělé momenty, ale na ty stačí zkouknout trailer a best scény na YouTube...
2/5

BOWLING FOR COLUMBINE
Michael Moore je manipulátor, aktivista a enterteiner - dohromady. Není pochyb o tom, že jeho první velký "dokument" o důvodech střelby ve škole v Columbine je velmi vydařený a i když je mi jeho snaha omezit držení zbraní sympatická, manipulace s obrázky je evidentní snad i pro slepého. Nepamatuju si už tolik Fahrenheit 911, ale v Bowling for Columbine je několik opravdu maximálně PATETICKÝCH gest, na které je radost se dívat a u kterých je předem jasné, jak skončí. A Moore je génius tím, jak to celé sestříhal a udělat tak z Charletona Hestona kompletního antikrista. Rozhodně maximálně vtipné pro kohokoliv se smyslem pro černý humor a rozhodně vtipné pro kohokoliv, kdo už z principu nemá rád Ameriku (což já nejsem).
5/5, ale nevěřte tomu všechno

HÄXAN
Ačkoliv si většina lidí asociuje němou éru s groteskami a horory, zrodilo se tehdy i nějaké množství dokumentů. Není asi náhoda, že právě dnešní Haxan patří mezi ty filmy, které si zaslouží pozornost i dnes.
Haxan není vyjímečný ani tak tím, jak věci zobrazuje (což je třeba případ Caligariho), ale co zobrazuje. V podstatě se jedná o hraný dokument o čarodějnictví, a o tom, že doba ve středověku byla zlá. Střídavě se tu ukazují dobové obrázky a koncepty fungování světa (od myšlenek Egypťanů po středověk) spolu s hranými pasážemi, které připomínají to nejlepší z Kladiva na čarodějnice, resp. pasáže jsou brané z "dobového pohledu", takže tu skutečně vystupují ďáblové a dějí se roztodivné rituály, aby se to všechno na konci filmu v podstatě popřelo. Fakt se tu objevují některé dost naturalistické a nechutné pasáže, a možná není úplně nejlepší nápad pouštět si film k obědu nebo útlocitnější dívce. Není to žádné Salo, ale scény se zakrvácenými novorozeňaty tu myslím najdete.
O dokumentaristické stránce filmu asi jen to, že téma bylo naštěstí dostatečně prozkoumané už v době natáčení, takže se nejedná o žádnou agitku a, popravdě, kdyby se podobný dokument točil dnes, o moc důvěryhodnější by asi být nemohl.
S něco málo přes 90 minut Häxan rozhodně doporučuju všem, které alespoň trochu zajímá film. Společně s Caligharim dílo, které dokáže masy zaujmout i dnes.
(tj. na film jsem se díval brzy ráno a neusnul jsem) 5/5
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

101 dalmatinů (hraný) - na tenhle film jsem se podívala, protože dalmatini jsou mi coby krásní lovečáci sympatičtí. No, musím říct, že jsem u toho trpěla vskutku jako pes. Ani ne tak kvůli zápletce, i když musím říct, že v originálu od Doddie Smithové je to podané rozhodně líp a tak trochu mi tam chyběl Cruelin manžel i její záliba v pepři, ale spíš kvůli zvířatům samotným. Už od raných dob mé čoklařské mánie jsem si myslela, že nemůže být nic horšího než komisař Rex a poctivě se vyhýbala všem těm "rodinným" filmům o psech, hlavně zlatých retrívrech. Tady jsem ale četla knížku, která je mi sympatická, byť je psána spíš pro děti, a tak jsem na to koukla. Co na to říct: nesmáším, opravdu nesnáším, když se ze zvířat dělají lidi! To mám jako fakt věřit, že si lovecký pes nechá poskakovat vrabce po čumáku? Že psi dokáži vymyslet poměrně komplikovaný plán na záchranu štěňat? Že mýval pochopí, na co je vejfuk u auta? Ne, ne, zkrátka ne! O psech něco málo vím. Psí jazyk taky trochu znám, takže je mi jasné, že takhle by se psi nikdy, nikdy nechovali, ani jeden vůči druhému. A taky vím, že štěkot rozhodně není "psí mluva", psi mluví hlavně řečí těla, postavením hlavy, uší, ocasu, postojem, případně zježením srsti.
Dál jsem jen protáčela oči nad dvojcí Crueliných poskoků, další to věci, která se lišila od knížky. Vážně nepochopím, proč v takovýchle filmech je vždy dvojce rádobyvtipných padouchů, kdy jeden z nich je relativně inteligentní, nebo si na to alespoň hraje, zatímco druhý má IQ houpacího koně, jeden je vysoký, druhý malý a podsaditý. Asi jen náhodou mi při pohledu na ně vytanula vzpomínka na Harryho a Marva ze Sám doma. I konec byl podobný - Cruela skončila v prasečáku, ti dva nedopadli o nic líp.
Co mě dál štvalo, byly vyložené ptákoviny nejen zvířecí, ale třeba když ti dva si dokázali splést jasné stopy štěňat ve spěchu se stopami ovcí. Ale já jsem přece hloupá, vždyť každý ví, že ovce mají malé tlapky se čtyřmi drápy.
Pár vtipných momentů tam bylo (samozřejmě nemyslím to, že Cruela spadne do čehosi, padouši vlezou na dráty vysokého napětí atd., to mi přišlo už spíš trapné), mám na mysli třeba
Toto je spoiler!!!:
když Cruela uvidí mývala, který má na hlavě její červenou čepici, pronese: "Ta červená ti nesluší, drahoušku."

Celkově lituju, že jsem se na to dívala, ale co čekat od Disneyho, že?
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Siria: tak alespoň ještě že jeden z těch padouchů byl Hugh "Gregory House" Laurie :lol:.

SERENITY
Jelikož jsem konečně zhlédnul celý (mimochodem naprosto skvělý) seriál Firefly, byla pro mě povinnost, zhlédnout i film. Musím říct, že jsem byl hodně zklamán, a nebylo to jenom místy hodně špatným českým dabingem.
Westernovou atmosféru připomíná už pouze oblečení a některé zbraně. Příběh ustoupil někam do neznámá a namísto toho přišla akce... hodně akce. Z River se stala masová vražedkyně a třeba takový Jayne, u kterého jste měli vždycky jistotu, že hodí nějákou hláškou, která vás solidně odrovná, nebyl skoro vůbec vtipný. A to ještě nemluvím o absoludně jiném designu lodí, uniforem a výzbroje(což je ale samozřejmě, přece nebudou ve filmu pobýhat v uniformách Hvězdné pěchoty :lol:). Zlatý seriál... 6/10
"Moc se mi líbí a ještě jsme spolu... už víc než rok jsem neměla mezi nohama nic, co by nebylo na baterky!"

BUĎ V KLIDU
Uma Thurman, John Travolta, The Rock a další... Tuhle skvělou komedii nemůžu jinak než doporučit, mě se to prostě líbilo. Bavil jsem se od začátku až dokonce. Nikdy jsem si nemyslel, že The Rock může být takhle vtipný. Mimochodem, taky se vám zdá, že Travolta přibral nějákou tu svalovou hmotu? V Kdopak to mluví to byl takový suchar a tady... :lol: 9/10
"Dabu."
"Frajere."

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

smazáno autorem
Naposledy upravil Ivory dne 16.8.2009 10:01:20, celkově upraveno 1
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Terminator: Salvation - Na Festivalu fantazie za 20 korun, za víc to nestojí. Já vím, že to má být jen letní zábava, ale když se u toho ani nebavím, tak je asi něco špatně. Přišlo mi to jako hodně špatně sestříhaný videoklip. Střih byl vůbec velký problém, a hlavně ten konec mě opravdu dostal (ne v kladném smyslu). To, že mám z Christiana Bala kopřivku pokaždé, když v nějakém filmu zašišlá, se mi stává běžně. V Dokonalém triku jsem ho celkem snesla kvůli tomu, že to byl zkrátka skvělý film (respektive Nolan věděl, jak vést herce). McG to ale totálně nezvládl. Yelchin s Worthingtonem si očividně dělali co chtěli a film si ukradli pro sebe. Jestli si Bale myslel, že scény, kdy řve do vysílačky, jsou nějaké rozšíření role Connora, tak se spletl. Jeho "I am John Connor" mi spíš nahánělo husí kůži a jen jsem čekala dovětek ."...and I am going to kill you". Příběh neměl hlavu ani patu. Nejsem fanda celého toho terminátořího vesmíru. Popravdě jsem viděla jen asi půlku prvního filmu a kdysi dávno druhý, třetí vůbec. Ale kdo je John Connor či Kyle Reese jsem věděla. Takže si umím představit, že fanoušci byli asi dost zklamaní.
Někomu se to určitě líbilo, to je jasné. Mně ale opravdu ne.

Motýlek - Trochu jiné kafe aneb konečně na DVD za 40 korun vydávají pořádné filmy. Nikdy jsem tenhle film neviděla v televizi celý a tak mě docela překvapil. Tedy, musím přiznat, že v druhé půlce se to trochu vleklo, ale svět za zdmi vězení byl sakra působivý - hlavně jak demonstrativně popravili náhodného vězně z davu, aby ostatním ukázali převahu. A pomyšlení, že tohle se dělo ještě poměrně nedávno mi v hlavě vyvolává otázku, jak to, že mají Francouzi pořád v Evropě takový vliv.
Každopádně Dustin Hoffman je jeden z mých oblíbenců a je většinou skvělý v každé roli, kterou dělá. Steve McQueen mě hodně překvapil, protože jsem ho takhle ještě neviděla. Takže můžu jen doporučit. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Tak jsem si zašel podruhé na Terminator: Salvation a musím snížít z 8/10, tak na 6,5/10, ten scénář je fakt šílená blbost, jediný co to drží tak spousta odkazů, který pochytí jen někdo, co viděl 1 a 2 minimálně 3x a akce je fakt skvělá. Tak letos teda zklamání jak z TS, tak z T2, jestli mě zklame zítra i Potter, tak fakt nevím...

General
General

Odpovědět s citací

Doba ledová 3 - lepší než druhý díl, ale podle míry přeplácanosti "akčních" scén je potřeba to opravdu vidět ve 3D. Tady v našem kině ta možnost je, i když kinosál plný dětí je skoro na hromadnou vraždu :D Každopádně i u Doby ledové se poučili a bylo tam pár pomrknutí na dospělého diváka. Občas jsem se i nahlas zasmála, ale nějak mi chybí to kouzlo prvního dílu. Ten jsem zrovna nedávno viděla znovu, a to, jak se tam smečka dávala dohromady, jak tam přátelství a vztahy byly skoro skutečnější, než u kdejakého hraného filmu, to tady nebylo. Hlavně kvůli přemíře postav. Žádná nedostala větší prostor, a tak se všichni prostě mají rádi a hrajeme na 3D efekt. Ale pořád lepší než druhý díl. Veverčák s oříškem už taky nějak postrádal vtipnost. Hodně fórků spíš obstarávali Crash s Eddiem. A mimochodem,
Toto je spoiler!!!:
mamutí holčička byla extrémně roztomilá. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Harry Potter-2 a 3/4 hodiny dlouhý film od kterého jsem čekal mnohem víc.V celém filmu jsou přidané mnohé vymyšlené scény na úkor těch pravých z knihy.Celému filmu chybi to nejdůležitější-závěrečná bitva a pohřeb.Dávám 8/10
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

mikiquicna: Proto nemám moc rád filmy, které jsou podle knihy, kterou jsem četl.
Jednou jsem viděl dokument nebo Film o filmu, kde režisér říkal, že kdyby měl Pottera natočit tak, aby v něm bylo všechno, měl by 16 hodin.
Na Harryho do kina nepůjdu, počkám na dvd.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak přidávám se k divákům HP... Knížky jsem nikdy nečetl a filmy jsem zhlédnul v posledních dvou týdnech poprvé...
dvojí krev se mi celkem líbila musím říci, samozřejmě jsem si všimnul několika detailů, které nepochopuji protože jsou vysvětleny v knížce.., ale jinak paráda bych řekl.. Líbí se mi, jak se celá atmosféra příběhu mění jak rostou a stárnou diváci i herci, kteří začínali s jedničkou... Řekl bych že zrovna tenhle film už moc pro děcka neni no... Tady to už bych dal v kině až od 12 nebo tak :)

Nemám představu oč je ochuzen divák na úkor knížky (viz bitva, pohřeb), ale je možná dobře že tenhle film nechali více dějový a vše nám bude vynahrazeno u relikvie smrti.. doufám...

No a jestli mám nějak vybrat ze všech HP filmů ten co se mi líbil nejvíc, tak asi vězně z azkabanu... První dva filmy nemám rád vůbec..

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak když všichni koukají na na kouzelníka, taky jsem se podíval na něco s kouzlama.

Evil Dead 1 a Evil Dead 2
Co k tomu říct? Parádní! Evil Dead 3 (on se teda jmenuje nějak spešl, ale v podstatě je to sequel, žejo) jsem viděl už dávno a dodnes ho miluju. Asi nemá moc smysl vypisovat, že ED1 je regulérní horor od Sama Raimiho (režisér Spidermana), ED2 je v podstatě odhalečený remake ED1 a ED3 je už super komedie (a vlastně taková adaptace Heroes of Might and Magic).
Děj o tom, jak partu lidí uprostřed lesů vraždí a znásilňují zlé stromy a posléze zombifikovaní ti lidé sami vraždí svoje kamarády sice bylo klišé už v době vzniku, ale Raimi prostě umí vytvořit jedinečnou atmosféru, kdy se sice bojíte, ale zároveň je ta scéna hrozně vtipná.
Kdo viděl, asi se mnou souhlasí, kdo neviděl, nechť si to sežene. Klasika světového filmu :lol:
5/5 pro oba
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jop, naprostý souhlas s Raynorem. Jsem viděl Evil Dead 1,2 a následně Army of Darkness - to je název trojky a docela to slavilo úspěch, nejdříve lidi filmami docela dost opovrhovali - kvůli roku vzniku, ale následně byli víceméně nadšeni. Btw. znásilnováni stromy rulez :D

A jak jsem litoval toho, že jsem žádný horor Raimiho neviděl v kině, tak jsem si zašel na Stáhni mě do pekla a málem jsem se v kině pos*al strachy. Některý lekačky byly těžce snesitelný a myslím, že mi film ubral pár let života :D
Docela pěkný námět, hodně solidní kamera, herecké výkony v pohodě. Občas jsem sice chtěl utéct z kina, ale chtěl jsem vědět jak to dopadne, i když to se dalo odhadnout asi tak 20 minut před koncem. Přes to, prosím, více takových hororů 8/10

General
General

Odpovědět s citací

Gran Torino - nevím, proč mi trvalo tak dlouho, se na to podívat. Moc pěkný film. Rozhodně by si zasloužil povšimnutí víc než ubrečená Výměna.
Takový obyčejný, a přesto výjimečný film. Musím přiznat, že Clint snad bude takhle válet i na prahu devadesátky. Jeho vrčení, cenění zubů a ohánění puškou je stejně stylové jako kdysi, jen to má trochu jiný účel, aniž by to padalo do patosu a rodinného poučování. Nevím, jak to dělá, ale jako režisér dokáže nenásilně natočit film o problémech společnosti. Uzavře to do jedné ulice, mezi dva domy a vymezí vztah rasistického, nepříjemného dědka s dvěma korejskými dětmi, které má radši než své vlastní. A přesto pořád zůstat starým morousem, který ty "rákosníky" stejně nesnáší, jen má prostě ty své sousedy o něco radši. Jeho vztah se sousedovic babičkou, s níž si nerozumí ani slovo, ten vztah pěkně vystihuje. Přesně ukázal to, co někdy zažije každý z nás ve vztahu k někomu takovému. Je to nepříjemný, neurvalý dědek, který ale něco zažil a vlastně je zatraceně osamělý. Jen to nikdy nepřizná. A hlavně je tam i pěkně naznačeno, jak často lidi hází jiné rasy do jednoho pytle, aniž by přitom věděli o tom, kdo jsou a proč přišli. Jestli tohle má být poslední herecký počin Clinta Eastwooda, tak myslím, že by mu ho mohli závidět všichni. Takhle se totiž odchází - na vrcholu.

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Fantomas se zlobí-druhý ze série Famtomasů s nepřekonatelným Louis de Funès.Samotně děj je dobrý ale film vyvznášejí ještě výše výkony herců,zvlášť Louis de Funèse.Dvě naprostu husté technologie(zvedač 3-ruky,pistole v doutníku)...naprosto mazec film...a na konec hláška:"Pomóc,já neumím lítat!!!",prostě skvělý film.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Filmy