Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/9j5drnYF

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Postavy Neodolatelný Sheppard

Neodolatelný Sheppard

Charakteristiky všech hlavních i vedlejších postav

Příspěvek 24.6.2009 16:55:46
mikuliska Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ouvejs vy jste se nějak rozjely :D já mám Johna na mobilu v počítači na ploše na lbst dokonce vyhrazené jedno album a lidi už mně okřikujou jak o něm pořád mluvím ale řekla bych že na Vás nemám :!:

Tau'ry: Něco jsem si přečetla... máš pěkný styl psaní a chyb jsem si ani nevšimla :)

Obrázek

tenhle obrázek miluju už proto, že je tam s RDA
Obrázek

... a dkyž už jsem u povídky sama něco mám a chtěla jsem se zaptat jestli myslíta, že bych to měla zveřejnit (já totiž dost těžče snáším kritiky) takže nevím...
I´m proud to be member of Sheppofilclub
Nejméně se bojí smrti ti,jejichž život má největší cenu.

MOJE POVÍDKA - Stargate: Pulverization zde
TEASER: „Mně už ty Vaše tajnosti nebaví! Každý normální člověk už by to řekl!“
„Já nejsem člověk, jasný!“

Příspěvek 24.6.2009 17:12:56
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mikuliska: Tak sem hoď úrivek ať posoudíme, nejspíš to udělám taky. Ráda bych znala váš názor na jednu z mích povídek.
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 24.6.2009 17:45:39
Tau'ry Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Destiny Bez Johna ani krok!! (Kde je ta tvá povídka?) :smile:

mikuliska: ja to taky zveřejnila na kritiku jim víte co :evil: jo urivek nebo celé... :twisted:
Už jsi zase jako malá holka?!

Příspěvek 24.6.2009 17:48:29
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

no tak já půjdu příkladem, ale nesmějte se :)

za chyby se omlouvám :)

1. Stíny minulosti

Před 2 a půl rokem:
Brána začala vytáčet a všichni členi expedice byli zvědaví co je na druhé straně. Stála jsem u zdi spolu s plukovníkem Sumnerem a naším týmem. Společně jsme hleděli na lidi před námi. Tolik lidí z různorodých zemí, s různorodými životy zde tvoří jednu jedinou skupinu. Skupinu, která se má vydat do vzdálené galaxie. Vstříc věcem, jenž žádný člověk ze Země neviděl. Plukovník se zadíval na majora, který přešlapoval před bránou.
„ Děje se něco pane?“ zeptala jsem se.
„ Budou s ním problémy.“
„ Myslíte majora Shepparda?“
„ Ano, přesně toho.“ zavrčel.
„ Co vám na něm vadí pane?“ zeptala jsem se.
„ Vadí mi jeho záznam. Nemám rád vojáky, kteří neposlouchají rozkazy.“
„ U mě vám to nikdy nevadilo.“
„ On ale není vy.“ usmál se na mě.
„ Třeba vás překvapí.“ oplatila jsem mu úsměv.
„ Jestli se bude podobat jednomu majorovi od letectva, kterého znám. Pak možná“
„ Nemám tušení o kom mluvíte, pane.“ nadhodila jsem nevinný výraz.
Ozval se hlas generála O´Neilla a plukovník se přidal ostatním. Ještě předtím než prošel bránou, se na nás zahleděl a mi mu věnovali poslední zasalutování. Pokynul hlavou a prošel.

Přibližně o 9 měsíců později:
Zrovna jsem seděla s celým týmem v kantýně, když přišla Sam. Měla vážnou tvář.
„ Co se děje? Jsi dnes nějaká vážná.“
„ Zrovna jsme dostali zprávu z Atlantis.“
„ Z Atlantis. Myslela jsem, že se s nimi nemůžeme spojit.“ Tohle byla nejlepší zpráva po dlouhé době.
„ Ano, našli způsob jak nám poslat hlášení, osobní dopisy a tak.“
„ Sam, co se děje“ nějak se mi to nelíbilo
„ Nevím jak ti to mám říct.“
„ Prostě to řekni.“
„ Plukovník Sumner je mrtvý.“
Když to dořekla, jako by mě někdo polil vařící vodou. Nevěděla jsem jak mám reagovat. Když jsem se podívala na Reeda, Simsovou a Donovana, všichni to cítili stejně.
„ Smím se madam zeptat, jak se to stalo“ zeptal se poručík Donovan.
„ Byl zajat nepřátelskou rasou, která si říká Wraithové. Ti se podle všech informací živí lidmi.
 Podle hlášení majora Shepparda se na něm zrovna krmila jedna z jejich královen.“
„ Proč nezasáhl, když byl u toho?“ zeptala se Simsová.
„ On zasáhl. Když už bylo jasné, že mu nepomůže, střelil ho do srdce aby ukončil jeho utrpení“
Tohle mě překvapilo a naštvalo zároveň. Než ta zatracená expedice odešla, zastávala jsem se Shepparda a přitom měl plukovník celou dobu pravdu. Přísahám, jestli se s majorem ještě jednou setkám, tak nevím jak to dopadne.

Před měsícem:
SG-6 se měla hlásit u brány. Čekala nás mise spolu s SG-1. Šli jsme po chodbě a proti nám kráčel podplukovník Sheppard, oděný v uniformě sg jednotek. Když kolem nás procházel, Reed do něj úmyslně vrazil.
„ Co máte za problém, majore?“ zeptal se dopálený Sheppard
„ Můj problém jste vy pane.“ Řekl a div mu jednu nevrazil.
„ To stačí majore.“ okřikla jsem ho.
„ Ale madam.“ protestoval.
„ To byl rozkaz.“
Major se podíval na Shepparda pohrdavě a pak odešel, následovaný celým týmem. Jen já jsem tam zůstala o trochu déle. Podplukovník se jen nevěřícně podíval na odcházejícího důstojníka a pak na mě.
„ Děkuju.“ řekl.
„ Za co? Můj důstojník se choval iracionálně a nedůstojně pro příslušníka armády, proto jsem ho okřikla. Ne, kvůli vám.“ pak jsem odešla a neviděla úsměv, který mi věnoval.

Současnost:
Byl normální den a v SGC vládla rutina. Zrovna jsem vycházela s kantýny, když mě oslovil nějaký seržant.
„Promiňte madam, generál vás očekává ve své kanceláři.“
„Děkuji seržante. Můžete odejít“
Zasalutoval a odešel. Dívala jsem se na jeho záda a uvažovala jsem. Nevěděla jsem co se děje, ale měla jsem takové zvláštní tušení. Kdybych tenkrát věděla, že to změní můj dosavadní život.

Podle rozkazu jsem se hlásila v kanceláři generála Landryho.
„Chtěl jste mě vidět pane?“
„Ano podplukovníku pojďte dál  a posaďte se.“ Ukázal směrem ke křeslu naproti němu.
Jakmile jsem sem se usadila, promluvil.
„Tak podplukovníku právě jsem si pročítal váš spis, zajímavá kariéru.“
„Děkuji pane.“
„Ještě mi neděkujte. Víte proč jsem vás zavolal?“
„Ne pane, nemám tušení.“
„Jste tu proto, že jste jedna z nejlepších. Plukovník Sumner a podplukovník Mackenzie o vás měli vysoké mínění.“
„Děkuji pane, ale co to má znamenat.“
„Hned se to dovíte.“ Odmlčel se. „Musím vám oznámit, že jste byla odvolána z postu velitele sg-6.“
To mě šokovalo, nevěděla jsem co si mám myslet.
„Ale pane, jaký je důvod.“
Už jsem málem vyletěla, když mě zastavil gestem své ruky.
„Nechte mě domluvit. Odebírám vám velení a převeluji vás na Atlantis. Tam budete více zapotřebí.“
Byla jsem tak v šoku, že jsem ani nevěděla co říct. Opravdu řekl to co řekl.
„Blahopřeji vám podplukovníku.“
„Děkuji vám pane. Ale mohu se zeptat?“
„ Jen do toho.“ vyzval mě.   
„ Proč já?“
„ Jsou tu dva důvody. Zaprvé proto, že máte přirozený gen Antiků a zadruhé si vás vyžádal podplukovník Sheppard. Stačí vám to podplukovníku?“
„ Ano, pane.“ nechápala jsem to. Proč si Sheppard vyžádal zrovna mě.
„ Ještě něco podplukovníku?“
„ Ne, pane.“
„ V tom případě, odchod.“
Pak jsem vyšla z jeho kanceláře. Procházela jsem se po chodbách a uvažovala. Tento komplex byl mým domove bezmála devět a půl roku. Zažila jsem zde smutek, radost, a našla přátele. A teď mám odejít. 

Týden potom co jsem přijala převelení, nadešel den D. Vešla jsem do SGC jako už tolikrát pře tím. Ale tentokrát to bylo jiné. Šla jsem do šaten abych se převlékla do uniformy a posléze vyrazila do prostoru brány. Bylo zde několik lidí se zavazadly. Někteří z nich byly na první pohled vědci, plní nedočkavosti a obav. Pak dva doktoři a zbytek vojáci. Rozhlížela jsem se po místnosti, když jsem zahlédla známou tvář. Šla jsem směrem k ní. Byla to Samantha Carterová.
„Sam, co tu děláš.“ zeptala jsem se jí.
„Přišla jsem tě vyprovodit.“
Usmála se blondýnka a podívala se na kulatý objekt.
„Budeš nám tu chybět.“
„Vy mě taky. Doufám, že Orium nakopete zadek.“
„Budeme se snažit.“
Náš rozhovor vyrušil hluk červí díry. Ze stropu se snesl podivný objekt. Byl to puddle jumper.
„Tak“ řekla Sam. „Už je tady, tak se opatruj.“
Objali jsme se a já šla směrem k lodi. Poslední pohled na prostor brány. U zdi stál můj starý team a salutoval. Nad nimi v řídicí místnosti stála celá sg1 s generálem Landrym. Usmála jsem se a vstoupila do lodi. Dveře se zavřeli. Jumper se vznesl a zamířili do brány.
TO BE CONTINUED

Obrázek

Příspěvek 24.6.2009 18:21:06
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Destiny: Moc hezkej príběh ... ty emoce mě zabíjí! To bych nepřežila, ty jo....chudák holka.....

Příspěvek 24.6.2009 20:42:38
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Destiny: Woohoo!! Veľmi pekný začiatok..... no, keď sme sa takto rozbehli, priznám sa, že aj ja píšem príbeh. Zatiaľ mám len dve A4, ale čo už s tým :D Ale on je.... taký úplne iný... je to sg aj sga, ale.... no.... mne sa to rodilo v hlave strašne dlho.... minimálne 7 mesiacov.... vždy ma napadlo niečo zaujímavé, a teraz som sa rozhodla nasrať a dať to na papier. Je to strašne zložité, a navyše musím veľa vecí popridávať, lebo tie nápady, niektoré som premyslela dopodrobna, ale pri niektorých som do detailov nešla a to bol najmä začiatok príbehu, takže teraz sa s tým pasujem a neviem čo ďalej. ešte mi to sťažuje to, že príbeh opisujem z pohľadu novej osoby - o Sg nič nevie. Musím to postavať všetko a úplne od začiatku. Ale ak sa mi niekedy podarí z toho naozaj niečo urobiť, tak to sem možno pridám.... :) Aj keď to pre mňa bude desne čudné, lebo hlavnou líniou príbehu je vzťah. Na to sa nabaľujú všetky ostatné veci. Ja som si to ale vybrala :lol:

Jednou Sheppofilka, navždy Sheppofilka :) :twisted:

Veru, zistila som to na vlastnej koži.... aj ľudia okolo mňa.... :D Ale ty si sa nepozerala na fotku v peňaženke?? Hiii.... teda, to bolo tvrdé. A som strašne rada že si spať :) :) :) :yahoo:
Obrázek

Příspěvek 25.6.2009 09:56:04
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tau'ry Děkuju za pozitivní ohlas :) No a pokud jde o chudáka holku, tak to je ještě o ní nic nevíš :)

Widlička Díky. Víš mě se tenhle nápad rodí v hlavě už 2 roky. Mám napsaných několik navazujících povídek.

Tvou povídku bych si ráda přečetla. Držím ti palce, ať se ti to povede.

a stou fotkou, opravdu jsem se ani nekoukla. Tvrdé to bylo, ale zvládla jsem to :)

Taky jsem ráda, že jsem zpět. :yahoo: :yahoo: :D :D
Obrázek

Příspěvek 25.6.2009 11:06:59
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Destiny: Ne to boužel ještě nevím ... :smile: snad ji poznám.... :hmmm: no jinak jak toho zastřelili jestli ho měli rádi tak se jim nedivím.....

Příspěvek 25.6.2009 11:20:04
Selene Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zdravím všechny Shepofilky, na tomto fóru jsem poprvé. Asi tak před dvěma týdny jsem poprvé viděla SGA. Už jsem ji dokoukala a musím přiznat, že jsem se taky ulovila na neodolatelného Shepparda a jeho úžasný přízvuk. :D

Příspěvek 25.6.2009 11:36:11
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Selene Tak vítej mezi nás. Čím víc nás bude, tím líp.

a tady něco na uvítanou :)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

a tady jeden bonus pro všechny :)
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 25.6.2009 12:00:01
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Selene: Vítej mezi námi ...

Zdravím já jsem John...
[img][./images/thumbs/wp_WC_JF_wide_wonder_JSh_1245927564.jpg]http://www.alavita.net/graphics/wallpapers/wp_WC_JF_wide_wonder_JSh.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/79374_1245927573.jpg]http://www.gamepark.cz/pictures/00/07/93/79374.jpg[/img]

Obrázek

Holky kde jste se mi schovali???
[img][./images/thumbs/vlcsnap-12513309_1245927576.jpg]http://zs.imges.org/uploads/090103/W6Zxq-FxMeN-6kwoc_8W-abKRYs/vlcsnap-12513309.jpg[/img]

Příspěvek 25.6.2009 12:12:51
JaneDoe Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Selene:Vítej. Tady sice jeho přízvuk asi neuslyšíš, zato je tady přehršel obrázků, které berou dech.
Dovol mi, abych ti předvedla malou ukázku:
(pokud jsi tyto obrázky již viděla, ber to jako opakování.To tady praktikujeme docela často, jelikož ,,JOHNA NENÍ NIKDY DOST")
[img][./images/thumbs/shepintruder_1245928307.jpg]http://i97.photobucket.com/albums/l228/abracahpocus/Atlantis/shepintruder.jpg[/img]
[img][./images/thumbs/OC5_1245928312.jpg]http://i17.photobucket.com/albums/b84/kali_r1/OC5.jpg[/img]
[img][./images/thumbs/SGA05-JF-0007_1245928316.jpg]http://i401.photobucket.com/albums/pp94/gadget_82/John%20Shep%202/SGA05-JF-0007.jpg[/img]
[img][./images/thumbs/shep_EatG3_lg_1245928320.jpg]http://i467.photobucket.com/albums/rr40/fifi_02/Random%20Joe/shep_EatG3_lg.jpg[/img]
Šťastný není ten, kdo se druhým zdá, šťastný je ten, kdo se sám pokládá za šťastného. (Seneca)

Příspěvek 25.6.2009 12:44:41
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Není pravda, že zde přijdeš o jeho roztomilý hlas :)

http://www.youtube.com/watch?v=c9_esM5UWmw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ksHwxiTwENc

:D
Obrázek

Příspěvek 25.6.2009 15:38:56
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Selene: Caoooo :bye: Vrelo ťa vítam ;) Musíš si pozrieť video, kde vysvetľuje veci okolo svojich vlasov..... :D Je úžasné :)

Destiny: To bolo tvrdé. Je to hnusná snaha. Aj ja som to raz skúšala, keď som zistila, že celé moje okolie presne vie, čo je to Stargate Atlantis a už dokonca vie o čom bude SGU a celé jeho obsadenie od predu po koniec, ale toto bolo veľmi tvrdé.... odvtedy..... už žiadna odvykačka!!! :D :D (Najviac ma zasiahlo, keď moja kamarátka Eliška už ostatným začala vysvetľovať, o čom to ja vlastne hovorím.... urobila som z nej kvázidborníka, a to vyhlásila že ju to nezaujíma..... Asi som rozprávala veľmi zaujímavo :D ) Mimochodom... To druhé video.... Sheppard´s Laughter..... :laugh: :laugh: To je pecka :D A ďakujem, že mi držíš palce ;)

Ešte odkaz na to video s Johnovými vlasmi :D Myslím že je to ono :)
http://www.youtube.com/watch?v=dGqsMruPjlM

Obrázek

Taaak, a teraz si na vás posvietim..... :D
Obrázek

Jeden podpis, no, musí byť :D
Obrázek

Obrázek
Obrázek

Příspěvek 25.6.2009 16:45:28
KATE.DANNY Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Selene: Vitej mezi Shepofilkama :D

Je mi hrozne, ze nemam moc casu jsem kouknout :cry: . Po zkouskovym to bude lepsi, aspon doufam :)
Hoooodne jsem se pokochala :heat: ............. a jdu se zase ucit :?

Destiny az budu mit po zkousce, tak si rada prectu tvou povidku. Potrebuju odreagovat :oops:
Pouze život, který žijeme pro ostatní, stojí za to.
ALBERT EINSTEIN

Přejít ze sna do skutečnosti není tak těžké, je to jedna dvě a člověk se okamžitě přizpůsobí. Těžké je rozhodnout se opustit sen a vstoupit do skutečnosti. Vyžaduje to úžasnou sílu vůle a je to tím těžší, čím víc narostl sen.
JEAN DUTOURD

Příspěvek 25.6.2009 17:02:32
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Cao caoooo :) Aj ja dúfam, že sem zavítaš, a že zvládneš učenie bez prasknutia hlavy ;) :D Tak keby si ešte niekedy zavítala, nebudem zaháľať ;)

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Obrázek

Příspěvek 25.6.2009 17:22:28
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Widlička: to video fakt super!!! :D úplně jsem se u toho smála :lol: a ja tam tak úžasnej :oops:

Selene: vítej mezi námi. Doufám, že tě tu uvidím častěji byla by škoda na Johna/Joea zenvřít :D

KATE.DANNY: Tak ať ti zkoušky dopadnou dobře :)

Destiny: to je super!! :D ta povídka je skvělá zveřejnito! já vám z toho svojeho radši ukázku dávát nebudu protože každá moje kapitola je šíleně dlouhá mám zatím jenom dvě napsaná a už jsem popsala celý blok :D

a teď už Joe
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

... a ještě s P-90... já ho tak zbožňuju se zbraní v ruce :love:
Obrázek

... tak se mi nějak zalíbily obrázkyod kazavid :D

Příspěvek 25.6.2009 17:37:32
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

KATE.DANNY Tak ať ti ta zkouška dobře dopadne
mikuliska Děkuju, možná to jednou zveřejním :)
Obrázek

Příspěvek 25.6.2009 18:50:52
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

O nenene...parvě jste mě zabili těmi užasnými fotečkami! Och bože můj!!! Mám co dělat abych neskolabovala!!! :oops:

Příspěvek 26.6.2009 13:38:03
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mikuliska: ja viem :D Prvýkrát som u toho ani nedýchala :D A čo sa týka tej ukážky..... nemusíš dávať celú kapitolu ;) veľmi rada si to prečítam ;) A to že sa ti páčia obrázky od.... neho.... tomu sa ani nečudujem, niektoré sú fakt úžasné :) How to look good in a dog collar ma dostalo :lol:

Tak, koniec školského roka síce ešte nemáme, ale ja si idem užívať už tento víkend, rozhodla som sa..... takže ma tu možno neuvidíte, ale budem sa veľmi snažiť.... čestné Sheppofilské :D :smile:

Obrázek

Obrázek
Obrázek

Příspěvek 26.6.2009 14:41:36
Coder Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Holky, vy jste takový chytrý... :) Tak mi povězte, jakou hudbu poslouchá John Sheppard/ Joe Flanigan...jsem zvědavej, protože tohle mě fakt zajímá... :D
Hvězdná Brána CZ - Vše o fenoménu Stargate
[img][http://hvezdnabrana.cz/wp-content/uploads/banner2.png]http://hvezdnabrana.cz[/img]
Obrázek

Příspěvek 26.6.2009 18:57:15
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Najaktuálnejšie, čo povedal bolo, že počúva Radio Head. Ale má rád aj Johnnyho Casha :) No, tak to je tak v krátkosti :)
Obrázek

Příspěvek 27.6.2009 17:37:53
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

No dobře tak tady je kousíček není to ani čtvrtina kapitoly a moc tam toho asi nepochopíte ale je to jen hrubý námět takže tam ještě určitě budu něco měnit

Kapitola 1. - Nový člen
Bylo chladné ráno a paprsky právě vycházejícího slunce ozařovaly krásné město na vodní hladině. Všechny věže, křídla, mola, balkóny i okna Atlantis vítala nový den.
Tým pplk. Shepparda se v tu chvíli chystal na jednoduchou misi na nedalekou planetu. Ronon jako vždy ignoroval vestu a jinou výbavu a pouze si nasadil opasek se svou oblíbenou zbraní. Trochu znechuceně a zároveň trochu pobaveně sledoval dr. Rodney Mckaye jak se snaží nasoukat do kalhot.
„To snad není možný! No kolik stupňů to perou?! Ty kalhoty jsou pokaždé o něco menší!“ stěžoval si právě.
„Já bych neřekl, že je problém v oblečení, ale spíš v jeho nositeli.“ Podotkl kousavě Sheppard.
„ Hahaha. Já zapomněl, že tady pan dokonalý neměl nikdy problém s dopnutím poklopce.“ Odsekl Rodney.
„Mckayi, Sheppard má pravdu. Měl bys chodit více trénovat a méně se cpát koblihama.“ Přidal se Ronon.
„To už by stačilo chlapci!“ zasáhla rázně Teyla, když Rodney už, už otvíral ústa s další jedovatou poznámkou, „Jdeme na obchůzkovou misi k hodným lidem, měli bychom být milí a vstřícní a ne takhle roztěkaní!“
Dále už nikdo nic neříkal, přestože si pánové stále udržovali jistý chladný odstup. Průchod Bránou i následující cesta se obešly bez jakýchkoliv poznámek a problému, až celý tým došel do malé vesničky vzdálené asi 3km od Velkého kruhu. Nebyla to moc vyspělá civilizace, ale zdejší lidé byli přátelští a otevření. S Atlantis byli v kontaktu už dříve a lidé ze Země jim dodávali humanitární pomoc, jako léky a v době hladu i jídlo. Pplk. se zde se svým týmem zdržel asi hodinu a pak se vydal na zpáteční cestu. Prošli Bránou a octli se na Atlantis, kde už je čekla dr. Woolsey.
„Děje se něco?“zeptal se místo pozdravu Sheppard, neboť nebylo běžné, aby velící vítal navracející se týmy.
„Ne. Totiž, abych se správně vyjádřil, nic co by Vás muselo trápit, aspoň Vás konkrétně ne. Ale tady doktora.“ otočil se Richard na Mckaye.
„Mně? Co se stalo?“ zeptal se překvapeně Rodney.
„Hvězdná brána vykazovala neuspokojivé příznaky. Párkrát se v ní hromadila energie, jakoby se měla otevřít červí díra, ale nic se nestalo. A jednou se dokonce asi na vteřinu otevřela a přitom k nám nic neprošlo, ani žádná data nebo něco podobného. Měl byste to prověřit.“ dokončil svůj výklad Woolsey.
„To bych teda měl,“ příkývl ustaraně Rodney, zamířil do kontrolní místnosti a za chůze vytahoval svůj laptop.
„Vy a zbytek Vašeho týmu pplk teď máte pauzu, pokud se nemýlím, tak byste měli jít a co nejvíce si ji užít. A hllášení bych rád dostal ještě do dnešního večera!!"
„Jistě, pane.“ Odpověděl John a doprovázen Rononem se šel převléknout do šatny. Tam se rozhodli, že si ještě zajdou zatrénovat. Po cestě do tělocvičny však John nešťastnou náhodou zakopl o jednu z krabic ležících na zemi a trochu pokulhávajíc se s Rononovou pomocí dobelhal na ošetřovnu.
„Je to už dva týdny, DVA TÝDNY co jsme se vrátili z Mléčné dráhy do Pegasu a oni nejsou schopni uklidit ten bordel!“ zuřil Shepard, zatímco se k nim blížila Jeniffer s výsledky testů.
„Asi nemáte moc šťastný den,“ začala, „je to pohmožděný kotník a tři naražené prsty. Musíme to znehybit a abych měla jistotu, že mi hned nezačnete tady běhat, tak to dáme do zinkoklihu.“
„S takovým vybavením a vy mi chcete dát zinkoklih? To budu mít tu nohu těžkou a velkou jako tykev…“ zaškaredil se John. „S tím opravdu běhat nebudu, můžu se aspoň dokulhat ven?“
„Myslíte na nějakou misi? Tak to tedy ne! Nikdy nevíte, co se může stát, a nemůžeme riskovat, že byste si mohl ještě více ublížit,“ řekla Kellerová přísně a diskuzi ukončila tím, že se začala věnovat dalšímu pacientovi.
„To je fakt super!“ vztekal se Sheppard, když o berlích poskakoval na jedné noze do svého pokoje. „Celý tým teď tři týdny nemůže jít ven. FAKT PARÁDA!“
„Celý tým? Ale proč? Snad jen ty, ne?“ Zeptal se Ronan a pokračoval: „My to bez Tebe zvládneme a…“
„No já nevím…“ chtěl něco namítnout John ale uprostřed věty ho přerušilo hned několik věcí najednou.
„NEOHLÁŠENÁ AKTIVACE BRÁNY!!!“ rozlehlo se celým městem.
„Pplk Shaperd do řídící místnosti!“ ozvalo se hned na to z vysílačky.
„Jsem na cestě“ houkl do vysílačky John a bez ohledu na čerstvě zafačovanou nohu se rozběhl směrem k řídící místnosti ve stejnou chvíli, kdy vypadl proud. Podle výkřiků z horních i dolních pater pochopil, že se to stalo v celém městě.

„Bezpečnostní týmy 1,2,3 a 4 do prostoru Brány!! McKayi, co se děje?! Zapněte ten štít!“ křičel kolem sebe rozkazy Woolsey v kontrolní místnosti.
„NEJDE TO!“ vykřikl Rodney a pohlédl zděšeně na Hvězdnou Bránu, kde už byly bezpečnostní týmy v pohotovostních postojích kolem velkého kruhu, se kterým se děly neuspokojivé věci. Červí díra se vytvořila jakoby z ničeho, nevytvořila ani obvyklou energetickou vlnu a občas vypadávala. Štít nešel aktivovat a vypadalo to, že Brána čerpala energii z celého města, kde teď nesvítilo ani jedno světlo.
„Co se děje?“ ozval se Johnův výkřik, který právě dobíhal do kontrolní místnosti v patách s Rononem.
„Aktivovala se brána a nejde spustit štít a… To ne, ne ne…“ McKay se teď tvářil ještě vyděšeněji a začal horentně něco mačkat na svém laptopu.
„Co se děje?“ zeptal se znovu Richard Wolsey.
„V bráně se Hromadí energie… až příliš… Pokud to tak půjde dál, vybouchne!“
„Odpojte přívod energie!“
„Už na tom pracuji,“ na okamžik se Rodney zastavil a hleděl na svůj laptop, až mu tam naskočila nějaká informace. „Negativní. Nemůžu provést, museli bychom odpojit i ZPM a to už major Lorne zkoušel, ale systémy ho neposlouchaly.“
„Stáněte štít města k bráně stejně jako tehdy, když Asgardi spustili Aterovo zařízení“ napadlo Shaperda.
„Už jsme to zkusili, štít města je mimo provoz, stejně jako vše ostatní, máme málo času i na evakuaci!“ histerčil už Rodney.
Všichni pohlédli na Bránu a v okamžiku, kdy v ní nahromaděná energie dosahovala téměř kritického bodu a začaly z ní šlehat blesky, až se bezpečnostní týmy musely stáhnout, z Brány vyletěla velikou rychlostí nějaká žena, pokusila se nadzvednout, ale vyčerpaně klesla zpět a nejevila známky života. Ve stejnou chvíli Brána zhasla, na okamžik všechny pohltila tma a vzápětí se v celém městě zprovoznila veškerá technika. Dr. Woolsey, pplk. Sheppard, Dex i dr. Mckay už běželi do prostoru Brány. Všichni přítomní mířili zbraněmi na nově příchozí, léta praxe je naučila být ostražití za každých podmínek.
Když viděli, že se nehýbe, opatrně k ní přistoupili. Ronon ji změřil tep a do naprostého ticha oznámil, že žije.
„Lékařský tým do prostoru Brány!“ řekl Sheppard do vysílačky a sklonil se k ní taky. Nemohlo jí být víc než 17 let. Vlasy měla tmavě hnědé barvy, spletené do copu, kterým měla omotanou celou hlavu, což svědčilo o jejich veliké délce. Měla úzký, rovný nos a plné rty. Byla hubená a – přestože ležela, takže se to nedalo určit s přesností- dost vysoká s hezkou postavou. Byla oblečena ve světlém přiléhavém plášti, který ještě více zvýrazňoval křivky jejího těla. To už dorazil lékařský tým, a zatímco doktoři nakládali neznámou na nosítka a hledali možná zranění, Jeniffer zjišťovala, co se stalo a pak se rozběhla za ostatními pomoci s ošetřováním.
„Ty bys tam měl jít taky.“ ozval se Ronon a když viděl Johnův nechápavý pohled, dodal na vysvětlenou: „Ta noha.“ A ukázal na zinkoklih, na kterém se už rýsovala prasklina, „Nemáš to namáhat a my jsme běželi přes půlku města.“

„Máte štěstí. Podle scanu jste si s tím nic víc neudělal. Zinkoklih máte sice naprasklý, ale je to jen malé puklina, výměnu prozatím nepotřebujete, ale buďte opatrnější. Už žádné další běhaní, příště tolik štěstí mít nemusíte.“ Řekla káravě jedna z lékařek po vyšetření Johnova zraněného kotníku.
Na ošetřovnu vešel Richard doprovázen zbytkem Sheppardova týmu. Všichni společně zamířili k posteli, u níž stála dr. Kellerová a na níž ležela ona dívka.
„Je to Antik.“ začala doktorka, dřív než stačil kdokoliv jiný, „Je v naprostém pořádku, žádná zranění nebo nemoce. Každou chvíli by se měla probrat, ona už Vám toho poví víc.“

a abych nezahálela tak sem dám našeho "krále" :D

Obrázek

[img][./images/thumbs/SheppardMcKayWallpaperByKazavid7_1246120657.jpg]http://i210.photobucket.com/albums/bb184/kazavid/SheppardMcKayWallpaperByKazavid7.jpg[/img]

Příspěvek 27.6.2009 18:28:05
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wow, páči sa mi to :).... To je taký prvý dojem :D Keď to celé dopíšeš, dúfam, že to pôjde aj do sekcie poviedky ;)
A to platí aj pre Destiny ;)

A ten walp John-Rodney je super :)
jaaaaj, to je Kazavidko, ani sa nečudujem..... :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Obrázek

Příspěvek 28.6.2009 14:04:13
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jak roztomilé! No nic holky Sheppovka Tau'ry se loučí. Na prázdniny jsem pryč. Tak tedy pááá :(

PředchozíDalší

Zpět na Postavy