Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/9j5drnYF

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Klenotka reagovala na část příspěvku, takže citovala část příspěvku. To je v pořádku.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

DEAD SPACE: DOWNFALL
Za mnoho uplynulých let přišlo mnoho filmových adaptací mnoha počítačových her. Všechny měly společné to, že se buď jednalo o hrozné filmy, nebo si ze hry vzaly hrozně málo po dějové, vizuální i atmosférické stránce (což nemusí být nutně na škodu, ale mezi adaptací knihy a hry je ten rozdíl, že hra má vizuální stránku jasně definovanou). Dead Space: Downfall to zkouší jinak. Sám o sobě ten film je přinejlepším průměrná animovaná vyvražďovačka. Nicméně, jedná se o dějový prequel počítačové hře Dead Space, přičemž celý film se sveřepě drží toho, aby položil pro hru základ.
Potkávají se stejná monstra, stejné lokace, celý děj směřuje k bodu, kdy do světa vstupuje hráč samotný (příčemž je tu ten luxus, že film může skončit špatně). Troufám si říct, že než příjde zároveň schopný režisér a scénárista a zároveň člověk ctící předlohu, tak tudy vede cesta. Čím více bude vznikat podobných levnější prequelů a sequelů ke hrám, tím IMO lépe.
2/5 pokud jste nehráli
4/5 pokud jste hráli

PS. Dead Space hra v sobě kombinuje Horizont události, Vetřelce (1 i 2) a Věc. Jen pro pořádek.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Raynor: kde se to dá sehnat? kdyžtak PM :wink: :)

jinak teď "vyšla" Caprica tejden před ofic. vydáním DVD. Takže si tu jdu právě pustit jako večerníček :)
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem se také podíval na pilot Capricy a řekl bych že to bylo skvělé... A musím říct, že mě naštvala jenom jedna věc, a to datum premiéry prvního dílu... Ale snad to rychle uteče a bude to přinejmenším takové jako pilot...

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Gran Torino
SPOILER ALERT
Eastwood je absolutní borec. Jak po herecké, tak po režijní stránce. Ty necelé dvě hodiny utekly jak voda a hned po skončení jsem to chtěl vidět hned znovu. A klidně se přiznám, že na konci mi ukáplo několik slz. A nebyl jsem sám. V sále (asi 30 lidí) během závěrečných titulků nikdo ani nepromluvil, nikdo neodešel a jediné, co bylo slyšet, bylo smrkání, místy až vzlykání. Prosím Clinte, hraj dál a ještě víc toč. 10/10

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Clinte, nejenom hraj ale i režíruj... Ale o to bych neměl strach, nechá si udělat lifting a bude tady do 100let..
Nicméně u tohohle filmu jsem nebrečel brečím jenom u Návrat do Cold mountain.. ale už jsem ten film viděl 3krát... Ale úplně nejlepší část filmu bylo čtení závěti...

Odpovědět s citací

Tak mě nešlo o to, že by Clint vypadal nějak staře ( i kdyby za mnou přišel za dvacet let a řekl mi, co myslím, jestli vystřelil pětkrát nebo šestkrát, tak bych se podělal strachy) mě šlo o to, že Clint sám řekl, že Gran Torino je jeho poslední film, kdy stojí před kamerou.

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já to myslel jenom jako průpovídku a právě sem nevěděl že to je jeho poslední herecký film... :idea:

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

deleted
Naposledy upravil Ivory dne 31.12.2009 12:43:21, celkově upraveno 2
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

*Nebudu komentovat, že lidi koukají na workprint. Nebudu komentovat, že lidi koukají na workprint...*
Doufám, že většina lidí ví, co znamená worprint. :roll: Na csfd.cz napsal nějaký trotl, že ten film byl hrozný, protože tam herci viseli na laně :roll:

Zpět k tématu.
Purpurová pláň - film z roku 1954 s Gregory Peckem. Nebylo to špatné, ale bylo vidět, že je to režisérův první film. Bylo to strašně rychlé a málo emotivní. Peck hraje pilota, co spadne na Barmě s letadlem v poušti (za 2. sv. války) a musí zachránit zraněného navigátora a dostat se přes poušť. První půl hodinu tam trochu krkolomně představují jeho osobnost a novou lásku, aby samotná ta "strastiplná" cesta trvala jen asi taky půl hodiny. Peck byl skvělý, jen tomu chybělo napětí a gradace. Mají to na DVD za 49 :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

deleted
Naposledy upravil Ivory dne 31.12.2009 12:43:58, celkově upraveno 1
Obrázek

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Ono tady ale nejde o to, jestli ten film je dobrý nebo ne. Jde o to, že je prostě nedodělaný. Ať už tam chybí jen triky a hudba (a i ta, jak známo, dělá hodně). Mně taky nejde jen o triky, jenom mi prostě přijde špatné koukat na film, který je nejen nedodělaný, ale ještě navíc nebyl ani v kinech. Je to jako kdyby někdo z půlky namaloval obraz, a pak mu ho někdo ukradl a vystavil. Asi jsem v tomhle sama a divná, ale prostě to tak vidím. :dontknow:
To s tím, že ten workprint nějaký máčo hodnotil podle toho, že tam lidi visí na lanech, jsem nemířila na tebe. :wink: Nějaký pako napsalo doslova, že ten film je špatný *právě proto* a nejspíš mu nedošlo, že kouká na workprint a ne hotový film. Takoví lidi by neměli asi radši ani vycházet z domu. :smile:
Ale tohle je debata nadlouho. Jen je zvláštní, že jsem četla víceméně dva názory. Buď "awesome movie" nebo "this sucks", a jen velmi málo reakcí mezi.
Nevím, jak se k tomu budou stavět "oficiální recenzenti", zatím jsem četla jen dvě recenze z londýnské projekce a ty byly víceméně pozitivní. Akorát tomu vyčítali příliš rychlý děj, a nějaké logické chyby. Nevím, proč už nevyšly nějaké další recenze, ale předpokládám, že se asi objeví příští týden po předpremiéře v US.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

deleted
Naposledy upravil Ivory dne 31.12.2009 12:45:15, celkově upraveno 1
Obrázek

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

On to totiž milý pan Rothman trochu zvrtal. Ta stopáž měla zůstat stejná, akorát tam mají být jiné záběry z lednových dotáček. Nedávno jsem to četla v jednom článku. Oni očividně sami nevědí, co říkají, protože konečné slovo má teď už v tomhle režisér a Rothman je v tomhle už dost mimo. Takže je možné, že třeba předělají konec nebo tam něco málo přidají. Ale to jsou čistě dohady a asi se nedozvíme pravdu do premiéry.
Ve Score? To se divím, že jim to nikdo nestopil. Sice tady Fox hází bobek na to, co si nějaký Tonda z Díry světa myslí, ale mají tu zastoupení, takže se divím, že jim nikdo nezasáhl do toho, že recenzují vlastně pirátskou kopii, navíc nehotovou.
Já jsem zatím četla jen internetové recenze, které už byly z hotové verze a byly vcelku pozitivní. Mně osobně je jedno, kdo co říká, na recenze a názory jiných nedám a udělám si vlastní názor. Jen to poškozuje film ještě předtím, než jde do kin, navíc když nikdo neví, jak vlastně bude ve finále opravdu vypadat. A bohužel, spousta lidí na názory jiných dá. :(

Ale konec OT (i když to taky OT úplně není) :)
Včera jsem po nějaké době viděla film Klik: život na dálkové ovládání, a pocit, že ten film mohl být tolik víc a měl velký potenciál, byl ještě větší než napoprvé. Mohl to být Truman Show pro Adama Sandlera. Jenže to strašně sráží naprosto infantilní a trapné vtípky a scény v první půlce filmu. Nevím, proč to tam nutně cpali, ale celý film to pak hrozně poškozuje, navíc, když je druhá půlka tak skvělá. Tedy, skvělá - oni se nemůžou rozhodnout, co vlastně točí, protože zatímco v první polovině je to skoro až trapná komedie (i když scény se sousedovic klukem jsou super :D ), tak ve druhé se to přelévá až do sfér dramatu. Navíc to tam dost poškozuje to násilné morální poselství. Líbí se mi tam takové maličkosti jako hlas Jamese Earla Jonese jako komentář, nebo "Britney Spears dnes porodila sedmnácté dítě" či "Michael Jackson chce žalovat svého klona za obtěžování" apod. Klidně to mohli vézt na téhle ironické vlně. Takhle z toho má člověk divný pocit, navíc, když poslední třetina filmu je i hodně dojemná a dobře udělaná. Celkově se mi to líbilo, ale mohlo to být tolik víc a je v tom hrozně promrhaného potenciálu. Škoda.

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

deleted
Naposledy upravil Ivory dne 31.12.2009 12:45:34, celkově upraveno 2
Obrázek

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Spalovač Mrtvol - psycho-thriller podle románu Ladislava Fukse. Film byl natočený v roce 1968 s Rudolfem Hrušínským v hlavní roli.

Podle mého nejlepší český film všech dob, s nejlepším českým hercem všech dob! Toto myslím skutečně vážně. Filmy jako takové nedokážu hodnotit nikterak slavně. Ale jen vůl by si nevšiml skvělé kamery a střihu a hereckých výkonů...

Vlastně ani nevím, jestli tenhle film byl víc o tom, co dokáže člověk nebo o tom co dokáže s člověkem udělat totalita.. Každopádně tenhle film je svědectvím, kde by byla česká (československá) kultura "kdyby srpna '68 nebylo" a co mohl například kameraman Milota dosáhnout "kdyby režimu nebylo"..

O filmu a o ději asi nemá cenu víc psát, to se musí vidět.. Jenom mi přejede mráz po zádech, když vzpomenu na pana Kopfrkingla a jeho hřeben :lol:

CSFD 92% - 16. film v top žebříčku..

A propo: "Mili, dáš si rakvičku nebo věneček..."

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nemůžu než souhlasit s gmakovým absolutním hodnocením filmu Grand Torino. Až budu starý, chci být jako Clint Eastwood, popřípadě aspoň jako Walt Kowalski. Mám sice trochu problém s koncem, osobně jsem ho zvláště po Million Dolar Baby dost čekal a doufal jsem v tradičnější masakr (a při téhle přiležitosti jsem se rozhodl pustit si znova Gone Baby Gone), ale Clint/Walt mi tenhle anticlimax vynahradili. Tohle není doporučení pro milovníky filmu, ale i pro normální lidi - sežeňte si to!
5/5

gmakov: Clint říkal i po Million Dolar Baby, že je to jeho poslední role, a podívej... ;-)
Obrázek

Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Na Gran Torino se chystám, co nejdřív budu moct. :) A nemyslím si, že Clint Eastwood je člověk, který dokáže vydržet dlouho bez filmu. Ale kdoví, třeba to tentokrát opravdu myslí vážně (Joaquin Phoenix, Viggo Mortensen, je to teď nějak nakažlivé tohle tvrdit)

Já se přidávám k ovacím za Spalovače mrtvol. Řekli to tu lidi přede mnou, takže nemá cenu moc co psát. Rudolf Hrušínský je tam naprosto neuvěřitelný a člověka může jen mrzet, že tenhle film nevznikl dnes, kdy by se mu dostalo pořádného ocenění.

Já jsem dneska absolvovala vražednou dávku dvou filmů, které vyžadují soustředění po celou dobu a jsem z toho teď trochu mimo. Za prvé jsem viděla Fontánu, což je vizuálně výborný film. Pořád jsem se v něm snažila hledat něco hlubšího, ale když jsem se přestala snažit, tak mi to vlastně přišlo strašně jednoduché. Tedy ne ve špatném smyslu, právě naopak. Láska, smrt, všechno tam bylo jasné. Hudba mě naprosto okouzlila, protože vyprávěla a podkreslovala příběh. O hercích, Rachel Weisz a Hughu Jackmanovi snad psát nemusím. Oba byli skvělí, protože přesně vystihli podstatu svých postav. Rachel, ve své dvojroli, dokázala být zároveň křehká a působila velkou část filmu trochu "nadpozemsky", jako múza a inspirace pro Tommyho, a zároveň ženu smířenou s vlastním osudem v obou časových rovinách. Hugh Jackman zase v trojroli dokázal zahrát muže, který na pokraji zoufalství ze ztráty milované ženy, dělá všechno, aby ji zachránil. A vlastně se to prolíná všemi třemi časovými liniemi a on je perfektní v každé z nich. Nepochopím, jak tenhle film mohli kritici (hlavně tedy v USA), tak strhat a hlavně jak mohli naprosto opomenout hudbu a herecké výkony při nominacích na ty jejich slavné ceny, které každý rok udílejí.

Donnie Darko, kterého jsem viděla až po Fontáně, si budu muset pustit ještě jednou. Film to byl skvělý, ale je to taky na víc shlédnutí. Překvapilo mě, kolik se tam objevilo známých tváří a byl to snad úplně první film, kde se mi líbila Drew Barrymore. Hrozně se mi líbily scény, kde Donnie dokázal intelektuálně rozložit polovinu učitelského sboru, a taky to dalo trochu nahlédnout do "demokracie" v akci na středních školách v USA. Nějak jsem u nás nezažila, že by tu zakázali knihu, která je údajně "škodlivá", navíc od učitelky, která je očividně blbá jako patník. :D Myslím, že základní poselství, tedy to, co se stát mělo, jsem pochopila. Ale opravdu si to musím pustit ještě jednou a všímat si víc detailů. Jinak i tady naprosto skvělá hudba a písničky výborně zvolené. Hlavně "Mad World", která je jednou z mých oblíbených, na konci perfektně sedla. A mám ráda oba sourozence Gyllenhaalovi, a jsem ráda, že tam byli spolu. :)

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Fontána je naprosto úžasný film. Už jsem ho viděla několikrát, ještě stále v něm nacházím něco nového - možná jsem v tom sama, možná ne, nevím, ale každopádně to je můj nejoblíbenější film (spolu s Hvězdným prachem). Když opomenu všechno to úžasné ostatní, hudba je bezkonkurenční a posouvá to celé ještě do takové snovější, nadpřirozenější sféry. Hugh Jackman i Rachel Weisz jsou pro své role perfektní... A teď opakuju to, co už napsala Klenotka, takže toho nechám a jenom se přidám k oslavné ódě :)
Naposledy upravil Linn dne 24.4.2009 23:10:10, celkově upraveno 1
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Numb - české překlady názvů filmů jsou někdy fakt hrozné,Numb bych rohodně nepřeložil jako Zmatená duše,ale spíš jak to bylo v titulcích,Bez citu.
Matthew Perry (Hudson Milbank) se přehulí a to ho dovede do pocitu bez citu.Najednou mu šechno připadá jako nereálné a trpí depersonalizací (odcizením osobnosti).Na filmu se mi líbílo,jak se Hudson snažil najít prostředeky,které by ho dostaly z toho stavu.Několikrát během filmu jsem si říkal,že to na něho musí zabrat,a ono ne.Když přeskočím rovnou ke konci,tak mě docela překvapil.
Tento film je o pohledu do duše člověka,který upadne do trvalého pocitu úzkosti a nedokáže pořádně rzeznat realitu.Pokud nemáte něco podobného na svém osobním filmovém kontě,doporučuji.

Donnieho Darka mám v pořadníku,ale zatím dost vzadu,Fontánu jsem viděl,jednou,speciální,ale dobrý filmek.
Obrázek

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

knowing

s nickym cagem docela dobry filmek 7/10

jinak na moviezone uz je recenze noveho startreku a to proste bude total cool uz se tesim,protoze na MZ vzdycky jsou tak prisni ale tohle dostalo 9/10 takze parada
" IMMORTALITY "

Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tobruk
Jako vážně míněný český válečný film to relativně obstálo, určitě po stránce atmosféry. Problémem pro mě ale byly všudypřítomné vybuchující nálože suplující dopady šrapnelů, kterých nejen bylo až zbytečně moc, ale navíc byly nevěrohodné... Takhle opravdu dopad dělostřeleckého granátu ani za mák nevypadá.
Po pozitivní stránce se autoři nebáli jít do krve a záběr, jak nebohému pěšákovi výbuch utrhne obě nohy, je opravdu kořeněný. Stejně tak plazící se desátník, chrchlající krev, s tuctem kulek v zádech.
Jako největší neduh asi vidím, že ten film trpí tím, čím veškerá česká současná filmová tvorba. Je seskládaný z drobnějších epizod, aniž by existoval nějaký ucelený příběh nebo aspoň téma. Tenhle recept možná skvěle funguje u komedií, ale u válečného dramatu nevím, nevím.

Starship Troopers 3: Marauder
No... co říct. Někomu to přijde jako amatérská slátanina, někomu jako nutnost. Já jsem druhý případ, jelikož prostě dokážu tu sebeironii a přehnanost ocenit místo toho, co bych jí spílal. Škoda, že tam Casper až tak moc nebyl, ten to celkem táhl.
Akorát teda současně koukám na ENT, takže už z toho mám deformaci, když jsem v jedné scéně v Lole Beckové úplně viděl (a hlavně slyšel) tu T'Pol...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Tak pro ty co neviděli můžu jen doporučit film Davida Hewletta A Dog´s Breakfast.

Naopak bych ale varoval před filmy Kostka 2: Hypercube a Varan vs. Cobra. To jsou vážně :jako: skvosty :jako: .

Odpovědět s citací

Varan vs. Cobra a Starship Troopers 3: Marauder? Podle názvů by tyhle filmy mohly mít silný GP potenciál :twisted: seženu si

Wrestler
Vynikajcí, dalo by se říct až komorní drama (ten film stál určitě minimum), které stojí na vynikajcím hereckém výkonu M. Rourka.
Určitě si zaslouží pochvalu perfektně natočené wrestlerové scény.
Moc se mi taky líbilo, že v hodně scénách je poznat Aronofskyho rukopis (zvuk, když si Rourke nasazoval naslouchátko do ucha nebo když šel pracovat a při cestě k pultu byly slyšet povzbuzující diváci)
A už vážně nevím za co, by měl herec dostat oscara, než za to, co předvedl Rourke v tomhle filmu, shame on you akademici.

Major General
Major General

Odpovědět s citací

W
Opravdu dost se mi líbí Stoneův JFK, a Četu považuju za nejlepší film z vietnamské války - ale asi jenom proto, že jak Full Metal Jacket, tak i Apocalypse Now se mi moc nelíbí - ale 'W', čili jeho film o Georgi Bushovi, mi opravdu nepříjde dobrý.
Nejprve ze všeho, Stone vykresluje Bushe v podstatě jako dobromyslného ňoumu ovládaného poradci. Bush má "father issues" a proto útočí na Irák. Budiž, Jelcin taky nebyl ve skutečnosti takový alkoholik a Churchill taky ve skutečnosti nebyl takový génius, osobní linie by mohla být ok. Přitom ale Stone ukazuje všechny rozhodující události za posledních dvacet let jako by jsme byli v sitcomu a i Lojza z Máselné Lhoty má pochopit v jakém roce zrovna jsme. Takže například příjde flashback na Bushe staršího, který stojí před televizí, na jedné straně Colina Powela v generálské uniformě, a se založenýma rukama říká něco ve smysl "Pane jo, takže jsme vyhráli válku v Kuvajtu, tak to jsem nečekal, ještě že jsme provedli tu důkladnou leteckou kampaň, Coline, dobrá práce!", což od prezidenta tak nepravděpodobný dialog, že i Star Wars jsou reálnější. Působí to jako vysvětlovací scény z Hvězdné brány; ale zatímco v SG se to dalo zkousnout, tady se máme dívat na světové politiky...
'W' by zřejmě chtěl být film pro masy, ale přitom si je vědom, že jim předkládá mnohavrstevnou story světové politiky, a tak to takhle bizarně zjednodušuje. Každý politik je buď idiot, nebo nemá skrupule - což je možná pravda, ale rozhodně to nepoznáte na první pohled, jako v 'W'.
A v neposlední řadě tu jsou herci v rolích politiků. Ano, vypadají sakramensky věrohodně a i ten Josh Brolin mluví fakticky jako Bush. Ale z nějakého důvodu, když se to jejich hraní podobá spíše karikaturám, a protože je dobře znáte i z jiných rolí, jim máte problém uvěřit, že jstou to skutečně Condoleeza Rice nebo Colin Powel. Jeden pořád čeká, kdy si pro Thandie Newton přijede Tom Cruise, Jeffrey Wright odjede poradit něco Jamesi Bondovi a kdy Josh 'W' Brolin najde při toulkách texaskou farmou tašku plnou peněz...
No a pak to má IMO i špatnou dramaturgii. Zkrátka podle mého dvě hodiny nudy a pokud chcete něco s Bushem, pusťte si znova 'Who is Hu' na YouTube.
2/5

FROST/NIXON
Mě tenhle film zase až tak moc nevzal. Pominu-li, že mi to příjde trochu moc zhollywoodizované a Frostova story je standartní variace na Rockyho (opravdu mi dělá problém uvěřit, že tři dny Nixon dusil Frosta, a pak mu z nějakého důvodu upadla morálka a Frost zčista jasna podusil Nixona), a přejdu k tomu, že je tu i jistý problém s hlavním skandálem filmu. Podobně, jako na mě moc nepůsobila pointa Valčíku s Bašírem o tom, že před 25 lety na blízkém východě proběhl masakr - jednoduše jsem už otupen současnými blízkovýchodními masakry - podobně mě nevykolejuje ani pointa Nixonovy řeči, protože jsem otupen jinými domácími i zahraničními politickými skandály.
Ron Howard to celé natočil tak, jak filmy obvykle Ron Howard točí. Nic nepřekvapí, nic neuškodí.
3/5
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Filmy