Zrovna jsem to po poslední epizodě chtěla založit, ale bála jsem se, že sem nikdo psát nebude. Tenhle seriál je totiž hrozně podceňovaný.
A díky SN mám už staženo několik hudebních kapel, které tam zazněly.

Hlasovala jsem pro Sama. Takhle, Deana mi začalo být ve 2. sérii děsně líto, ale abych ho měla kvůli tomu radši, to ne. Osobně chápu Samovy důvody, proč odešel od "rodinného řemesla", líbí se mi i jeho přístup k tomu, jak řeší případy. To, že je Dean "frajer", který balí holky a má skvělé auto mi ještě nedopomůže k tomu, abych ho jako "měla radši". Ale na tomhle seriálu je výborný ten vztah obou bratrů. Stojí a padá s ním. Proto jsou oba tak rozdílní, aby se výborně doplňovali. Jejich vztah je v prvních třech sériích opravdu hodně intenzivní, jak jsou schopní se jeden za druhého obětovat.
Sam, s touhou pořád odejít, ale nemůže a nakonec ani nechce, s temnotou uvnitř sebe, a který by za Deana umřel. Dean, který skrývá emoce uvnitř, ale vevnitř je emocionálně i trochu nejistý a i on by dal za Sama život. To je to perfektní, co dělá tenhle seriál.
Nejlepší na tom je, že oba herci jsou nejlepší přátelé i ve skutečnosti a to tomu dodává opravdu šrmnc.
Čtvrtá série je výborně napsaná (sebevražedný plyšový medvěd nemá chybu

),
Toto je spoiler!!!:
|
ale mrzí mě, že se ze Sama stává statista. Celá ta věc s anděly mi nesedí, třeba jak Deanovi z ničeho nic začne záležet na Anně, aby z toho mohli udělat doják. Navíc, když je tam Castiel, tak Sam řekne maximálně dvě věty. Z Deana udělali tragického hrdinu s nějakým posláním, což by mi nevadilo, kdyby ze Sama neudělali jeho zpovědnici, která maximálně hází (byť opravdu pěkné ), smutné pohledy. Ta dějová linie špatná není, napsané je to skvěle, a řekla bych, že oba herecky i dost vyzráli. Jenom tam zapomínají, že je to seriál o bratrech, ne o dalších dvaceti náhodných postavách. Navíc zredukovali postavu Bobbyho  |
Ale jak jsem řekla, oba dva se výborně doplňují, je to o vztahu rozdílných bratrů, a tak by to i mělo zůstat, protože v tom je ta síla.
Co se týče sérií, mám nejradši třetí. Ta byla zkrácená stávkou, ale chemie mezi bratry tam dosáhla dokonalosti.
Hlavně epizody Mystery Spot a Bad Day at Black Rock. "I lost my shoe"

Nejlepší scéna vůbec. Vánoční speciál s falešným Santa Clausem, jak bratři vtrhli do přívěsu a začali zpívat koledu.

Celý ten vánoční díl byl pojatý tak trochu po burtonovsku a hrozně se mi to líbilo.
K poslední epizodě - stejný problém jako v celé 4. sérii. Zaradovala jsem se z obyčejné SN epizody, ty dva zvraty byly opravdu nečekané, ale proč se bratři
zase rozdělili a proč Dean lezl do děr v domě, zatímco si Sam čte v nějakém deníčku?
Jinak atmosfericky epizoda výborná, jen ten konec...

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.