Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 12.1.2009 16:51:53
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak niekto sa môže násjť... Vždy je tu niekto taký...

Ešte k téme - práve čítam druhú časť Draky prichádzajú - volá sa to Kniha meča. No, musím povedať že už som prišla na to, prečo sa mi tá prvá kniha nepáčila. Mala len okolo 173strán a všetko tam bolo veľmi unáhlené - hlavné postavy už bezmála v štvrtej kapitole používali schopnosti, čo mali... nemám nič proti rýchlemu zomletiu vecí, ale tu sa veľmi nič rýchlo nezomlelo. Potom to začalo gradovať, a to už bolo lepšie :) Takže som svoj názor trocha zmenila - celkom dobré čítanie, ale na druhej strane aj krátke :wink:

Příspěvek 17.1.2009 08:46:30
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vrátila jsem se ke klasice a přečetla si knižku
Bella a Sebastián - doopravdy moc krásná knížka. Na konci se mi skoro až chtělo brečet. Nevím proč, páč to nemělo smutnej konec. Líbilo se mi tam také docela věrný popis povahy Pyrenejského horského psa. Autorka snad musela jednoho z nich vlastnit, nebo nevím. Samozřejmě, má to i slabší momenty, například když se Sebastián pokouší otrávit svou milovanou Bellu čokoládou, ale to se dá přežít. Opravdu nádherná knížka, vřele doporučuju.

A aby toho nebylo o těch čoklech málo:

Lassie se vrací - další z hezkých knížek. Příběh vpravdě neuvěřitelný o fence kolie, která uteče z psince, kam jí prodají, zpátky ke svým původním pánům. Tuhle knížku mám ráda proto, že autor ze psů nedělá lidi. Nepřisuzuje jim lidské myšlení, nechává je jednat pomocí instinktů. A rozhodně není ani zdaleka tak sentimentální jako ty přiblblé americké filmy. Jen mě udivuje jedna věc: podle autora byla Lassie trikolorní (černo-hnědo-bílá), píše to už v první kapitole. Jenže na obálce je fotka bikolorní (hnědo-bílé) kolie :shock:

No a aby se neřeklo, tak ještě nepsí:

Faust knížka psaná jako divadelní hra. Přečte se jedním dechem. Víc se mi líbí první díl než druhý, i když oba mají něco do sebe. Jen mě naštval konec, poněvadž já celou dobu fandila Mefistofelovi :evil:

Novější dílko:

Maximum Ride - docela pěkná a napínavá knížka o šestici genetickým inženýrstvým vytvořených dětí, kterým jeden hodný vědec pomohl utéct z laboratoře. Ten zemřel a tak se teď musí postarat sami o sebe - a vědci je rozhodně nepřestali hledat. Tohle beru jako celkem oddechovku a nemůžu se dočkat, až vyjde druhý díl.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Příspěvek 20.1.2009 22:15:05
DarthKulich Airman
Airman

Odpovědět s citací

Dočetl jsem Nikdykde od Gaimana a plně jsem se vrhl do Nonstopu od Briana. :)
Ano, inspiroval jsem se tak trochu tady. :wink:
Ještě bych si rád od Gaimana sehnal něco, doporučíte? :)
People assume that time is a strict progression of cause to effect... but actually, from a non-linear, non-subjective viewpoint, it's more like a big ball of wibbly-wobbly.... timey-wimey.... stuff.

Příspěvek 20.1.2009 22:34:11
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Američtí bohové, Coralina, Anansiho chlapci, Hvězdný prach....je tu přímo téma o Gaimanovi, tam najdeš určitě něco, co tě zaujme. Osobně po Nikdykde doporučuju Američtí bohové. Je to úplně jiné, a i po druhém přečtení se budeš škrábat na hlavě, protože se nedá pobrat všechno. :D Pak samozřejmě Sandmana, to se nedá minout. S Prattchetem napsal Dobrá znamení, to je fakt sranda. :D
A pak taky nějaké povídkové knihy. :)

Já jsem se pošesté pustila do Pána prstenů. Jsem teprve na začátku Společenstva prstenu a už zjišťuju, kolik jsem toho od posledního přečtení zapomněla. A taky jak mě ovlivnil film, protože jsem úplně vypustila z hlavy Toma Bombadila. :pst:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 20.1.2009 22:48:02
DarthKulich Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak se podívám po Bozích, díky. :)
Dobrá Znamení mně dokonce něco říkají, myslím, že jsem to někde u nás viděl. :smile:
People assume that time is a strict progression of cause to effect... but actually, from a non-linear, non-subjective viewpoint, it's more like a big ball of wibbly-wobbly.... timey-wimey.... stuff.

Příspěvek 21.1.2009 12:27:27
Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Klenotka - děláš si legraci? Hádej, co jsem právě včera začala číst já... :D Samozřejmě Společenstvo. A máš pravdu, na Toma a Dědka Vrbáka jsem taky skoro zapomněla :oops:
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Příspěvek 21.1.2009 12:37:39
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tom Bombadil byl zrovna jeden z těch méně zapomenutelných. Hlavně jeho parodická verze zpívající písničky o travce a houbičkách. :lol:

Ikdyž stejně jediná opravdu nezapomenutelná věc na Pánovi prstenů je koncil v Roklince. Prokousával jsem se těma tunama jmen hrozně dlouho... nyní zase nevím kdo je kdo... :)

Ale teď k tomu, co zrovna čtu. Když už je ten leden 2009, tak už konečně vyšel vánoční sborník JFK 2008. Proto nemarním čas a čtu jak můžu. A musím říct, že se docela povedl. Zatím mám za sebou čtyři povídky a až na tu Neffovu byly skvělé. Ta Neffova byla jako vždy divná... líbila se mi... ale nevím vlastně co jsem to četl.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 21.1.2009 18:55:48
senju Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

zrovna sem dočet Krvavé pohraničí a Válečnou lest od Šlechty u těchhle knížek je problém, že mi zaberou každá tak 2-3 dny :( takže sem teď v literárnim vákuu až do 4. kdy konečně vyjde Brisingr od Paolliniho

Příspěvek 23.1.2009 22:56:32
DarthKulich Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak jsem včera dočetl Hvězdný prach a už jsem za polovinou Dobrých znamení. :( :)
Měl bych si to šetřit... :smile:

Příspěvek 23.1.2009 22:57:49
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

A je lepší hvězdný prach film, nebo hvězdný prach kniha?
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 24.1.2009 22:20:38
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

ja nevim, film je vtipnější než kniha a kniha je lepší v .... sakra ja nevim v čem je lepší :shock: ale prostě knižky jsou zpravidla lepší než podle nich natočený film.
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 25.1.2009 09:58:45
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

dalibor.durcak píše:
A je lepší hvězdný prach film, nebo hvězdný prach kniha?

Myslím, že tohle je vyjímka kde se to nedá posoudit. Je to jiné. Každopádně je to obojí výborný :D
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 25.1.2009 10:15:50
artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

senju píše:
zrovna sem dočet Krvavé pohraničí a Válečnou lest od Šlechty u těchhle knížek je problém, že mi zaberou každá tak 2-3 dny :( takže sem teď v literárnim vákuu až do 4. kdy konečně vyjde Brisingr od Paolliniho

na Brisingra se teš...mám známé takže tu knížku ( i s oficiálním překladem ) už nějakou dobu mám a musím říct , že je to opravdu kvalitní pokračování...podle mě je to lepší než Eldest ( už jsem to i dočetl )...mno a teď jen čekat na Empire...:D

Příspěvek 25.1.2009 11:22:20
Widlička Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

artos25977: To je neféééér!!! Ja mám 4 meniny a vražedne sa na nich kôli Brisingru teším a ty to máš už teraz.... :smile: :twisted:

Ja mám tiež absťák asi až do štvrtého. Nemám čo čítať. Kníhkupectvo mám prebrané od zhora do spodu. Knižnicu mám prečítanú takmer celú. A keď som konečne v knižnici našla niečo čitateľné, tak som to prečítala... No teda, teraz to nevyznie ako tragédia, ale dočítala som prvý diel z troch a teraz druhý nemajú a tretí áno. Môžem sa na to vykašľať :(

Příspěvek 26.1.2009 11:01:21
senju Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no já mám kus brisingra už přečtenej z neoficiálního překladu, ale toho je tak málo, že mě to spíš ještě výc navnadilo na koupi :)

PředchozíDalší

Zpět na Literatura