Vrátila jsem se ke klasice a přečetla si knižku
Bella a Sebastián - doopravdy moc krásná knížka. Na konci se mi skoro až chtělo brečet. Nevím proč, páč to nemělo smutnej konec. Líbilo se mi tam také docela věrný popis povahy Pyrenejského horského psa. Autorka snad musela jednoho z nich vlastnit, nebo nevím. Samozřejmě, má to i slabší momenty, například když se Sebastián pokouší otrávit svou milovanou Bellu čokoládou, ale to se dá přežít. Opravdu nádherná knížka, vřele doporučuju.
A aby toho nebylo o těch čoklech málo:
Lassie se vrací - další z hezkých knížek. Příběh vpravdě neuvěřitelný o fence kolie, která uteče z psince, kam jí prodají, zpátky ke svým původním pánům. Tuhle knížku mám ráda proto, že autor ze psů nedělá lidi. Nepřisuzuje jim lidské myšlení, nechává je jednat pomocí instinktů. A rozhodně není ani zdaleka tak sentimentální jako ty přiblblé americké filmy. Jen mě udivuje jedna věc: podle autora byla Lassie trikolorní (černo-hnědo-bílá), píše to už v první kapitole. Jenže na obálce je fotka bikolorní (hnědo-bílé) kolie
No a aby se neřeklo, tak ještě nepsí:
Faust knížka psaná jako divadelní hra. Přečte se jedním dechem. Víc se mi líbí první díl než druhý, i když oba mají něco do sebe. Jen mě naštval konec, poněvadž já celou dobu fandila Mefistofelovi
Novější dílko:
Maximum Ride - docela pěkná a napínavá knížka o šestici genetickým inženýrstvým vytvořených dětí, kterým jeden hodný vědec pomohl utéct z laboratoře. Ten zemřel a tak se teď musí postarat sami o sebe - a vědci je rozhodně nepřestali hledat. Tohle beru jako celkem oddechovku a nemůžu se dočkat, až vyjde druhý díl.