Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Raynor:
No tenhle rok byl asi trochu slabší jak ten minulý, ale i tak nabídl spoustu velice kvalitních filmů. Pokud teda budu brat do TOPu filmy, které měly premiéru v ČR v roce 2008, jako ty, tak by to vypadalo nějak takhle:

1. Temný rytíř - ano čekali jste ode mě snad něco jiného? Všechno již bylo řečeno.
Moje zbylá TOP 10 (neseřazeno): Juno, No country for old men, V Bruggách, Pokání, Gone, baby, gone, American gangster, Monstrum, Tropická bouře, Into the wild
Nejlepší oddechový film: Wanted, Eagle Eye, 96 hodin, Get smart
Guilty pleasure (je to sračka, ale zvrhlým způsobem se mi to líbilo): - High School Musical 3, Death race, Doomsday
Nejvíce přeceňovaný film: Až na krev - pro mě to byla ukrutná nuda
Zklamání roku: Quantum of Solace, Max Payne
Nejzbytečnější film: Sněženky a machři po 25 letech
Nejnudnější film: Bathory
Nenáviděný film: Máj
Film co nikdy nechci vidět: Letopisy Narnie: Princ Caspian, Kozí příběh
Nejhorší film: Disaster movie
Nejlepší české filmy: Karamazovi, Bobule, Venkovský učitel
Neviděl jsem, mrzí mě to, ale chystám se: Východní přísliby

Takže koukám, že se s tebou, Raynore, silně shoduji :wink:

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Něco zkusím dát dohromady. Pokud gmakov dovolí, tak si půjčím část jeho seznamu jako šablonu :) Podotýkám, že mám pořád dost mezery, protože doháním spoustu restů u starších filmů, které se musí vidět. Nevzniklo tolik kvalitních filmů, ale když už, tak to stálo za to. Herecké výkony v nich navíc byly opravdu nadpůrměrné. Dokonce bylo natočeno i několik hodně dobrých českých filmů. :)

1. Wall-E - Já nemůžu jinak, tenhle zamilovaný robotek mě naprosto dostal. Mám pro Pixar slabost. A ačkoliv v mém pořadí animáků je Wall-E až za Nemem, tak mě i přesto okouzlil. :)
Nejlepší oddechový film: Wanted, Get smart, Iron Man - u toho prvního se musí nechat mozek odpočívat a pochopit, že je to podle komiksu, čili by člověka například ty létající kulky neměly nijak štvát. Prostě v tom nic nehledat. Navíc u McAvoye by mě v životě nenapadlo (ač ho mám ráda), že dokáže tak důvěryhodně zahrát akční postavu. Totéž platí i o Stevu Carrellovi v Get Smart, jehož hodnocení jsem napsala jen o tři příspěvky výš. Iron Man je ve stínu Temného rytíře a je to celkem škoda. Oba to byly skvělé filmy, jen každý úplně jinak pojatý a místo by se našlo pro oba. Pravda, Iron Man táhne hlavně skvělé obsazení, ale i to, že si to na nic nehraje a je to prostě "komiksák" :)
Nejvíce přeceňovaný film: Juno - ano, asi mě budete proklínat, ale pro mě to tak opravdu je. Allen Page je sympatická holka, ale i když je mi jasné, že v 16 letech se takhle asi chová většina holek, tak ona byla spíš místy protivná než "vtipně ironická". Líbilo se mi, že si nehráli na moralizování a vyhnuli se patosu, ale celý ten humbuk kolem tohohle filmu jsem nepochopila.
Zklamání roku: No Country for Old Men - vynikající kamera i herci, ale osobně Coeny moc nemusím a hlavní hrdina se místy choval neuvěřitelně pitomě. A tak nějak celkově jsem prostě čekala trochu víc. Možná mi chybělo trochu víc napětí nebo atmosféra, každopádně se nepřipojuji k ovacím.
Nejzbytečnější film: Taková normální rodinka (velké wtf)
Překvapení roku: Už zmíněný Get Smart a taky horor Sirotčinec.
Film, co nikdy nechci vidět: Disaster movie, Muzikál ze střední, Twilight
Nejhorší film: Když vím, že mě to bavit nebude a podle reakcí za to nestojí, tak na něj nechodím. Takže tuhle kolonku nechávám prázdnou.
Nejlepší české filmy: Karamazovi, Venkovský učitel. Kdopak by se vlka bál
Neviděla jsem, mrzí mě to, ale chystám se: Gone, Baby, Gone
Největší objev v poličce v půjčovně DVD: Tam se dají najít skvělé věci :D Vacancy, česky Motel smrti. Není to tak hloupé, jak to zní, překvapivě napínavé a zajímavě obsazené. Není z roku 2008, ale v roce 2008 jsem ho objevila. :)

Nějak mi vypadl Temný rytíř. Hlavně z důvodu, že pořád nevím, kam s ním. Film je to opravdu dobrý a byla jsem z něj nadšená. Ale nějak nemám potřebu si kupovat originál DVD (jako třeba v případě Iron Mana) nebo se na něj dívat znovu. Je to neuvěřitelně propracovaný film, s výbornou režií, herci, scénářem, ale prostě...nějak nevím. Takže bych to nazvala "Největší pokrčení ramen roku" :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já moc na filmy nekoukám, jsem spíš čtenář. Ale těch pár, co jsem letos viděla, sem můžu dát. Pokud to nebude vadit, taky bych si vypůjčila šablonu, kvůli přehlednosti.
Můj top film - letos mě nic tak nenadchlo, abych to považovala za superdokonalý film
Filmy sice s nedostatky, leč koukatelné - Iron man (bez komentáře), Hellboy 2 (tak u tohohle filmu jsem už od půlky věděla, jak to skončí), Indy 4 (přeplácaný, ale jinak to šlo, dobré výkony Forda a LaBeufa), Hulk 2 (nijak neoslovil, ani citelně neurazil)
Zklamání roku - Mumie 3. K tomuhle snad ani nemusím nic říkat. Vykrádačka Indyho, nic jiného to nebylo.
Největší hrůza roku - Madagaskar 2. Tak tenhle film se velice mírně řečeno opravdu nepovedl. Nechápu, jak tohle mohli pustit do světa, zvlášť po jedničce!
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak to teda taky trochu rozšířím...

1. Pokání - dokonalá kamera a režie, dokonalá stylizace, konec usadí do křesla na deset minut po skončení filmu
Moje zbylá TOP 10 (seřazeno): Gone Baby Gone, Wall-E, Wanted, V Bruggách, Temný rytíř, Monstrum, No country for old men, Into the wild, Juno, I Am Legend
Nejlepší oddechový film: Wanted, Eagle Eye, Iron Man, I Am Legend
Guilty pleasure (je to sračka, ale zvrhlým způsobem se mi to líbilo): - Stargate Continuum :-) a taky asi nekonzistentní ale milý Hellboy 2
Nejvíce přeceňovaný film: Temný rytíř - c'mon, nejlepší film všech dob podle IMDB?
Zklamání roku: Quantum of Solace, Day The Earth Stood Still
Nejzbytečnější film: Katyň
Nejnudnější film: Other Boleyn Girl
Nenáviděný film: Katyň (slovo také známé jako synonymum spojení "nevyužitý potenciál")
Film co nikdy nechci vidět: Twilight (a to mám romantiku rád)
Nejhorší film: -nevyplněno- (nějak jsem letos neměl čas na sledování potvrzených sraček)
Nejlepší české filmy: -nevyplněno- (něco jsem asi viděl, ale nepamatuju se...)
Neviděl jsem, mrzí mě to, ale chystám se: Tropická bouře, Speed Racer, ty české filmy
Leccos hlavně z českých jsem neviděl, ale hodlám to po zkouškovým napravit :-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

no vcera jsem zjkoukl to gone baby gone a musim rict ze Ben Affleck jako rejza rozhodne nezklamal, vice mene hvezdne obsazeni se mu podarilo dost dobre s kloubit s dejovymi zvraty a prekvpujicim koncem , libilo semi davam 9/10 ;-)
" IMMORTALITY "

Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Dan in Real Life - Tuhle věc jsem si stáhla náhodou, když se někdo na imdb zmínil u Little Miss Sunshine o tomhle filmu ve spojitosti se Stevem Carellem. A jedním slovem wow. Nejdřív mě Steve Carell vykolejil jako skoro-akční-hrdina v Get Smart, a teď jako vdovec, otec tří dětí, který se při rodinném setkání zamiluje do přítelkyně svého bratra. Pokud jste někdy viděli Little Miss Sunshine (a když ne, koukejte dohnat, od srdce se zasmějete), tak doporučuju tohle. Je to úplně jiné, přesto je to stejně příjemný, skoro povznášející film. Nejsem si jistá, jestli to u nás vůbec vyšlo, tohle u nás zásadně nevychází. Mám dojem, že i ta Little Miss Sunshine tu vůbec není. Každopádně, stojí to za to a kupodivu je to i na další shlédnutí. Je to totiž takový hrozně obyčejný příběh, který se může stát každému. Navíc Steve Carell mě tu dostal naprosto civilním a hrozně sympatickým projevem. S Juliette Binoche, která narozdíl od trochu usedlého Dana, hraje živelnou Marii, se s ním výborně doplňovala a chemie fungovala na výbornou. Danovy dcery možná působí jako protivné nány, ale jelikož ztratily matku v nejblbějším období (pubertě), tak se to myslím dá pochopit.
Hodně mile mě to překvapilo, opravdu mile. Ideální pro pozvednutí nálady. :)

http://www.csfd.cz/film/226342-dan-in-real-life/
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak jsme dneska dokoukal teda tedka:-d na fom Body of lies - labyrint lzi a parada napinave , moc mam rad takove ty CIA filmy neco pro me 9/10
" IMMORTALITY "

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Obrázek

Blindness - z tohoto filmu jsem měl velice silný zážitek, i přes podivný scénář. Meirelles natočil opravdu dobrý, emotivní a na dnešní dobu (aspoň pro mně) nezvyklý film. Podle mně skvělé herecké výkony podávají Julianne Moore, Mark Ruffalo, Alice Braga a také Danny Glover. Nejsem klenotka a nebudu tu psát nějaké polovičaté recenze a tak jenom můžu říct, viděl jsem to a vřele doporučuji.
Naposledy upravil Ivory dne 31.12.2009 12:22:58, celkově upraveno 1
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak já se teďka znovu pustil do své sbírky kvalitních německých filmů. První z nic je Ein ganz gewönlicher Jude (Úplně obyčejný žid). V celém filmu hrají tři herci a pár studentů Gymnázia Kurta Tucholskyho v Hamburku. Emanuel Goldfarb je žurnalista, který vystudoval sociologii. A jako člen židovské obce dostal nabídku účastnit se jedné hodiny ZSV na Gymnáziu Kurta Tucholskyho. Emanuel ale nevidí důvod proč by tam měl jít, necítí se jako něco zvlásštního a proto vymýšlí odpověď panu Gebhardtovi (učitel ZSV na onom gymnáziu), nejdřív se jí pokoušíé rovnou sepsat, ale objem jeho textu se stále zvyšuje až se nakonec rozhodne, že to nejdřív nahraje na pásku a pak z toho udělá knihu. V hodinu a půl trvajícím monologu Emanuel rozebírá veškeré aspekty německo-židovského soužití a také toho co to vlastně znamená být žid v neměcku. I když se to nezdá i tento film má náznak děje, a ten konec je opravdu nečekaný.

Hlavní roli hraje Boris Becker, a zahrál jí naprosto perfektně Emoce ukazuje na správném místě a naprosto věrohodně, člověk mu i věří, že to o čem mluví i prožil (zvláště ve chvíli, kdy mluví o svojí ex-manželce a dítěti). Bez něj by asi film nebyl čím je.

pro mě je to rozhodně 9,5/10, opravdu stojí za zkouknutí, bohužel u nás film není dostupný.

Tak a o víkendu už mě čeká Das Leben der Anderen, na tenhle se už obzlášť těším :)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dala jsem si dneska takový oddechový den a co je lepší oddechovka než kreslená klasika od Disneyho :) Konkrétně Aladdin. Přiznám se, že pokud už jsem ho viděla, tak před tak dlouhou dobou, že si z něj pamatuju jen střípky. Ale užívala jsem si každý okamžik. Džin to celé posunul na úplně novou úroveň, hlavní příběh krásně pohádkový a skvělé songy :) Spolu se Lvím králem myslím nejlepší Disneyovka vůbec, achjo, škoda, že už se dneska takové nedělají... :(
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kdysi byli bojovníky. Je to debut Lee Tamahoriho, který je odpovědný za třeba Bonda 20 nebo za své zatčení v oblečku ženy na odlehlém parkovišti v Los Angeles. Kdysi byli bojovníky vypráví příběh maorské rodiny na počátku 90. let, přičemž od prvních záběrů vám asi bude jasné o co půjde - pokud vidíte slumy plné nějaké trpící menšiny, zřejmě se nebude jednat o komedii.
Takže hodinu a půl sledujeme love-hate vztah násilnického otce a lehce hysterické matky a k tomu někdy vyděšené a někdy vzdorné reakce jejich dětí. Je to poměrně dobře natočeno a nebojí se to v ději jít skutečně až na dřeň. Docela pěkný je, že tomu navzdory "postapo" kulisám slumů nechybí jakás příchuť pradávné maorské mytologie. A herci jsou dost fajn, například otce hraje ten, který byl ve SW Jango Fett. Na druhou stranu se tam o důvodech úpadku domestikovaných Maorů moc nedozvíme a nebyl by moc rozdíl, kdyby se to odehrávalo třeba mezi černochama v L.A. v roce 1992. Jediným větším problémem filmu je tak asi jeden monolog na konci, který mi vůbec neseděl do syrovosti a uvěřitelnosti toho předtím, ale tak nemůžu chtít všechno...
Obrázek

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Linn - souhlasím s tebou, že ty "staré dobré" Disneyovky jsou skvělé (samozřejmě nemyslím Kačera Donalda nebo Mickey Mouse, ale jejich předělávky klasických pohádek). Aladina jsem viděla jen jednou v kině, a to bylo kdysi dávno. Dost bych si to chtěla zopakovat. Lvího krále máme doma na DVDčku, ale fakt nevím, kdy se k tomu dostanu...
Tak jsem si vzpomněla na film, který jsem viděla už před delší dobou a rozhodně bych ho vidět znovu nechtěla:

Černý hřebec - jako malé se mi tenhle film líbil, ale jak jsem dospěla, spíš to považuju za jednu z hrůz americké produkce a urážku perfektní knížky. Farley se musí obracet v hrobě.

A jeden dobrý film:

Spaceballs - kdo jste neviděl tuhle perfektní parodii na SW, sežeňte si ji, protože jste o dost přišli. Při tomhle filmu jsem se třískala smíchy od začátku až do konce. Nebudu tu prozrazovat děj, snad jen to, že pro mě jde o jednu z nejlepších parodií na cokoliv vůbec.

Toto je spoiler!!!:
Tmavá helma: Vidiíte to Y? To byl Yoghurt! Nenávidím Yoghurt! Nesnáším Yoghurt! Dokonce ani malinovej! :rflmao:
Naposledy upravil Siria dne 17.1.2009 09:03:25, celkově upraveno 1
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Útěk do divočiny / Into the Wild
O tomhle filmu jsme věděl už celkem dost dlouho, ale teprve včera (po zkouknutí Vesnice v minulém dni) jsem se odvážil na něj podívat. Nejsem totiž ten typ člověka, kterej rád kouká na drama nebo thriller a horory, spíš u mě vedou komedie atd.. prostě optimistické filmečky s dobrým koncem. :lol: Každopádně tenhle film mě naprosto dostal, nebudu rozebírat o čem že vlastně je, jen ho opravdu všem doporučuju :smile:

http://www.csfd.cz/film/229841-utek-do-divociny-into-the-wild/

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dnes večer jdu sledovat domácí (tj. pirátskou) projekci Valčíku s Bašírem, na který se těším jako pes od doby, co jsem viděl trailer (který jsem sjel snad stokrát) a který mmj. kritici vyhlásili na nejlepší loňský film (a u nás půjde až letos). Dojmy až večer, ale nemohl jsem se udržet a napsat to tu sem :lol:

Jo a Into the Wild taky hodně doporučuju. Na tomhle filmu miluju, jak agitačně funguje - pamatuju se, že jsem u něho měl hroznou chuť všeho nechat a jít se hned teď toulat světem (což jsem evidentně neudělal)...
Obrázek

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

teraz dva filmy jsem dokukal

skryta identita 8/10

pride and glory 7/10
" IMMORTALITY "