Něco zkusím dát dohromady. Pokud gmakov dovolí, tak si půjčím část jeho seznamu jako šablonu

Podotýkám, že mám pořád dost mezery, protože doháním spoustu restů u starších filmů, které se musí vidět. Nevzniklo tolik kvalitních filmů, ale když už, tak to stálo za to. Herecké výkony v nich navíc byly opravdu nadpůrměrné. Dokonce bylo natočeno i několik hodně dobrých českých filmů.
1. Wall-E - Já nemůžu jinak, tenhle zamilovaný robotek mě naprosto dostal. Mám pro Pixar slabost. A ačkoliv v mém pořadí animáků je Wall-E až za Nemem, tak mě i přesto okouzlil.
Nejlepší oddechový film: Wanted, Get smart, Iron Man - u toho prvního se musí nechat mozek odpočívat a pochopit, že je to podle komiksu, čili by člověka například ty létající kulky neměly nijak štvát. Prostě v tom nic nehledat. Navíc u McAvoye by mě v životě nenapadlo (ač ho mám ráda), že dokáže tak důvěryhodně zahrát akční postavu. Totéž platí i o Stevu Carrellovi v Get Smart, jehož hodnocení jsem napsala jen o tři příspěvky výš. Iron Man je ve stínu Temného rytíře a je to celkem škoda. Oba to byly skvělé filmy, jen každý úplně jinak pojatý a místo by se našlo pro oba. Pravda, Iron Man táhne hlavně skvělé obsazení, ale i to, že si to na nic nehraje a je to prostě "komiksák"
Nejvíce přeceňovaný film: Juno - ano, asi mě budete proklínat, ale pro mě to tak opravdu je. Allen Page je sympatická holka, ale i když je mi jasné, že v 16 letech se takhle asi chová většina holek, tak ona byla spíš místy protivná než "vtipně ironická". Líbilo se mi, že si nehráli na moralizování a vyhnuli se patosu, ale celý ten humbuk kolem tohohle filmu jsem nepochopila.
Zklamání roku: No Country for Old Men - vynikající kamera i herci, ale osobně Coeny moc nemusím a hlavní hrdina se místy choval neuvěřitelně pitomě. A tak nějak celkově jsem prostě čekala trochu víc. Možná mi chybělo trochu víc napětí nebo atmosféra, každopádně se nepřipojuji k ovacím.
Nejzbytečnější film: Taková normální rodinka (velké wtf)
Překvapení roku: Už zmíněný Get Smart a taky horor Sirotčinec.
Film, co nikdy nechci vidět: Disaster movie, Muzikál ze střední, Twilight
Nejhorší film: Když vím, že mě to bavit nebude a podle reakcí za to nestojí, tak na něj nechodím. Takže tuhle kolonku nechávám prázdnou.
Nejlepší české filmy: Karamazovi, Venkovský učitel. Kdopak by se vlka bál
Neviděla jsem, mrzí mě to, ale chystám se: Gone, Baby, Gone
Největší objev v poličce v půjčovně DVD: Tam se dají najít skvělé věci

Vacancy, česky Motel smrti. Není to tak hloupé, jak to zní, překvapivě napínavé a zajímavě obsazené. Není z roku 2008, ale v roce 2008 jsem ho objevila.
Nějak mi vypadl Temný rytíř. Hlavně z důvodu, že pořád nevím, kam s ním. Film je to opravdu dobrý a byla jsem z něj nadšená. Ale nějak nemám potřebu si kupovat originál DVD (jako třeba v případě Iron Mana) nebo se na něj dívat znovu. Je to neuvěřitelně propracovaný film, s výbornou režií, herci, scénářem, ale prostě...nějak nevím. Takže bych to nazvala "Největší pokrčení ramen roku"

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.