Já si už posté přečetla
Nepřekonatelný greyhound od Marka Sullivana. nádherná knížka, kterou kazí naprosto šílenej překlad

Je to o to smutnější, že o chrtech u nás prakticky žádné knížky nejsou. Tahle je napsána bývalým trenérem závodních greyů a je tam vše - od krmení a výcviku štěňat od špičkových chovatelů z různých zemí (Irsko, Anglie, Amerika, Austrálie), tak i o tréninku aktivních dostihových psů a péči o ně přes krmení, vycházky... Líbí se mi jednak možnost srovnávat styl chovu v různých zemích tak i to, že kniha se nevyhýbá ani vysloužilým dostihákům - téměř stejně velká část jako ta předchozí je věnována právě jim, popisuje vše od možností osvojení takového chrta přes různá rizika třebas s domácími zvířaty, dětmi, zvláštní požadavky na chov, krmení atd. Téměř polovina knihy je pak věnována všemožným nemocem a zdravotním problémům, prakticky vše od psinky nebo cukrovky po zlomenou nohu. Všem, kdo mají rádi chrty, vřele doporučuju. Jediná potíž je, že se fakt těžko shání. Já tu svou získala jen náhodou.
Přiznám, opět jsem četla
Tarzana. Je to opravdu skvělá oddychovka, člověk se může začíst a přestat myslet, fantazie může pracovat na plné obrátky. Místy sice trochu šílené, ale ne moc. Příběh snad představovat nemusím, jen upozorňuji, abyste se nenechali zmást televizními zpracováními. Jen mě tak napadá... vykradl Kypling Burroughse, nebo Burroughs Kyplinga?
Volání divočiny - má nejoblíbenější Londonovka. Příběh psa Bucka snad ani nemusím představovat. Je pěkná, čtivá, chytla mě, dá se říct, za srdce, ač jsem čas od času u některých pasáží přemýšlela, jestli autor náhodou nebral nějaké drogy či co

Přesto se mi líbí a můžu se k ní vracet pořád. Oceňuju taky to, že London prostředí nijak výrazně nepřikrašluje, a popisuje vše tak, jak to mohlo být, od krutého chování lidí ke psům, kdy pro ně byli opravdu jen nástroje, které když přestanou správně fungovat, tak se zkrátka vymění, přes těžkosti na stezkách, třeba když se pod saněmi proboří led, útoky vzteklých psů apod.
Zatmění - tak tohle jsem ze zvědavosti (hodně lidí to chválio) četla a byla jsem ráda, že to je jen e-book. Nechtělo by se mi za něco takového vyhazovat peníze. Laciná romantická ptákovinka, kde je na třista stranách popisováno, jak se hlavní hrdinka, která se chová často naprosto nesmyslně, zamiluje do kluka, o němž později zjistí, že je upír. Zbylých padesát až sto stránek tvoří rádoby akce, kdy hlavní hrdinku chce dostat jiný upír. Nakonec ona přistoupí na vydírání a zajde za ním, její kluk se jí snaží zachránit. No, řekněme, že psaní
těchto částí autorce vážně nejde. To už i ta romantická část je snesitelnější, ač červenou knihovnu z duše nesnáším. Navíc je kniha napsaná v ich-formě, což dle mě taky o něčem vypovídá. Jediné plus je, že kniha je doopravdy pěkně a čtivě napsaná, ovšem i tak si stěží zaslouží název romantický horor. No, ačkoliv...
Dracula - tuhle klasiku snad ani představovat nemusím. Parádní kniha, kterou jsem měla jako e-book a dlouho sháněla papírové vydání, což se mi díkybohu před časem poštěstilo. Tomuhle říkám horor, a když to srovnám s předchozí... Zkrátka Draculu jsem přes jeho délku téměř přečetla na jeden zátah.
Deník Pána démonů - krásná, vtipná manhva (korejská manga). Sice byla označena jako pro dívky, ale myslím si, že to není přesné, neboť bych řekla, že i klukům by se to mohlo líbit. Zkrátka takové pěkné, oddechové čtení o klukovi, který se náhodou stane jedním z pánů démonů. Je hodně zaměřená na vztahy (pouze přátelské, nehledat žádnou romantiku a už vůbec ne slash!).