Tentokrát jsem se musel podívat já ještě v sobotu...
Co se týče zápletky 1x11, upřímně to nebylo nic moc originálního ani neočekávaného, takže první půle epizody byla trochu jako americký béčkový katastrofický film, ale druhá půlka už byla skvělá.
Měl jsem za to, že Uther, když přikazoval Artušovi zastavit dodávky potravin lidu, byl také součástí zkoušky, ale na konci se to nepotvrdilo... Nicméně ani nevyvrátilo.
Labyrint vypadal z dálky opravdu úchvatně, zajímalo by mě, kolik takových zvláštnůstek se po království Kamelotu a respektive po celém Albionu schovává.
Stejně tak ten les, kde Artuš a Merlin honili toho bílého chovatele jednorožců (jeho jménu jsem ani zbla nerozuměl, bylo tak keltský, až bylo elfský), byl pěknej. Vůbec je to příjemná změna oproti tomu lesu v SGA, který používají pořád a pořád dokola.
Btw taky se někomu zdálo, že Labyrint Gedrefu byl ve skutečnosti bludiště u hradu v Leeds?
Řešení slít oba kalichy dohromady mě napadlo okamžitě, takže jsem pak další minutu trpěl, než to Artuš s Merlinem vymysleli...

Dočkal jsem se.
Teď mě napadá, ještě se vrátím k tomu, jak Artuš s Merlinem potkali toho chlapíka v zásobárně. Že ho Artuš pustil, to bych ještě bral, s tím jsem souhlasil a sedlo to. Ale když mu pak ještě dal ten pytel zrní, to mi už vůbec artušovské nepřišlo. Chápu, že Artuš není Uther, ale tohle je moc i na něj.
Stejně tak se mi nepozdávalo, že když ho Artuš "zabil" v lese, bylo to selhání ve zkoušce. Přeci jen beru v úvahu dobovou atmosféru a onu romantickou stylizaci, jaká je pro tyhle příběhy běžná v nynějších i minulých zpracováních, a podle mě udělal Artuš dobře, když se naštval. Možná zabití bylo trochu moc, pořádná rána do nosu by stačila, ale přeci byl trochu v afektu.
Btw zjistil jsem, že 24. listopadu vyšlo prvních šest epizod seriálu na DVD... zatím samozřejmě jen v Británii. Nás internetové stahovače to asi moc nevytrhne, ale z celkovéo pohledu to je dobře.

(I když bych možná víc bral až vydání kompletní první série, ale to by už bylo moc pozdě na stihnutí vánoční nákupní sezóny).
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari