Tak 1x09 nabídla další kousek legendy do naší seriálové skládačky. Na tomhle seriálu se mi vůbec líbí, že nabízí novou a neokoukanou populární verzi artušovské legendy.
Že namísto Artuše použije meč Uther mi bylo zřejmé hned, jak se Uther rozhodl, že bude bojovat proti Černému rytíři sám. Že to bude zneužití meče a ten skončí v prachu si pak už stačilo jen domyslet. Jen jsem chvíli přemýšlel, jestli to bude kámen nebo jezero.

Navíc ve mě nahlodali zvědavost, co se vlastně před těmi dvaceti lety v Kamelotu mezi Utherem a vším čarodějným stalo. Něco málo naznačili, ale je zřejmý, že se toho stalo víc.
No a samozřejmě taky otázka, copak to tatínek nechal na Artušovi provést...

Jestli mi něco z toho za příští čtyři epizody nenaznačijou a nechaj mě čekat celej rok až na druhou sérii, asi ohlodám monitor.
EDIT: The Witch's Aria je opravdu síla. Není divu, že ta scéna vypadala v seriálu tak perfektně, 80% jí tvořila právě ta hudba.
Jen mi trochu nesedí, že soundtrack vydali už teď, když série končí až za měsíc. Takže tam je hudba jen ze sedmi epizod (pokud jsem dobře počítal), co zbývajících pět. Tam žádný soundtrack nebude (těžko uvěřitelné), použijí výhradně soundtrack starý (ještě hůře uvěřitelné), soundtrack tam bude, ale nevydají ho (to snad ne), nebo vydají soundtrack další (trochu postrádá logiku mít na 13 dílnou řadu dva soundtracky, zvlášť, když obálka toho prvního se tváří, že to je a bude jediný soundtrack)....
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari