Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Případ Borealis/Stargate Pegasus : Anomalies

SG: Případ Borealis/Stargate Pegasus : Anomalies

Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

A teď byste mohli bod po bodu rozebrat proč byl slabší :) :D
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Re:

Příspěvek 05.11.2008 16:21:59
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Vlad Dracul píše:

Dark Angel :
No konečně něco, co není "super" :lol: Ono tady půjde hlavně o kecy, battlů bude absolutní minimum. :)

Njn, vim, že moje příspěvky bývají trochu...monotématické :) , ale když ono je to pravda :D
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ti nestačí ta ukecanost? jen počkej až se mi to nebude doopravdy líbit

Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Ice:
tak ona se chvála dobře čte a jen málo kdo upozorní na nějaký ten nedostatek a když, tak to moc nerozvede (většinou)... já osobně si nestěžuji, ale i přesto tu kritiku vítám, přeci jenom je vždy co zlepšovat a takhle člověk ví aspoň co zlepšovat. :)

A Vlad si to bere přeci jen trochu víc, protože celá tahle povídka byla a je jeho nápad... :wink:

a jak už Vlad napsal, tak půjde spíše o povídku s méně akcí což je tak trochu paradox, protože u předchůdců je spíše ta akce a u mě navíc minimum mluvení, ale tady je to tak "trochu" obráceně :D
:wink:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já tuto povídku beru jako takový doplněk k povídkám Pomsta a SG Pegasus. Jako takové "vysvětlivky" co, proč, jak... takže ukecanost je jen taková menší výtka. v návodu k použití je taky jen samé okecávání :)

Příspěvek 05.11.2008 20:14:12
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Neberu si to, právěže jsem rád, že jsem konečně vymyslel a napsal něco, u čeho příspěvky netvoří same super, jen tak dál, luxusní díl atd. :hmmm: :rflmao:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Je to ukecané to ano... :D ale né v každé povídce je dobré mít sedm ZPM a hurá na zmutované Wraihtsko-Orijské armády super křižníků... :lol:

Vítám tuto změnu a kritika je snad jen v tom, že jsou zatím díly takové nesourodé k sobě. Dva Dragonovy jsou o Alteranech jak se dostanou sem atd. Pak je jeden částečně o fightu a paktrochu o goa´uldech, nakonec je tu tohle. Zatím to vypadá nesourodě, ale kdo ví čtyři díly jsou asi sakra málo, abych to nějak více chápal o co tu půjde a jaké osudy se tu budou odehrávat...
Takže co říct, jen tak dál... jsem zvědavý... :)

Jak jste možná poznaly z mých povídek a kontextu příspěvku, já mám kecání taky v oblibě, takže pro to ta chvála :D
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Re:

Příspěvek 05.11.2008 20:32:11
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vlad Dracul píše:
Neberu si to, právěže jsem rád, že jsem konečně vymyslel a napsal něco, u čeho příspěvky netvoří same super, jen tak dál, luxusní díl atd. :hmmm: :rflmao:

No tak na tohle je rada jednoduchá. Nepiš tak dobrý povídky, zmatlej nějakej nápad a pak ho chaoticky sepiš, nejlíp pátý přes devátý a hned bude kritika jak hrom :D

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nejsem Mallozzi. :lol: :lol: Ostatně, tady na něj ve zmatlávání všeho v příběhu, nemá nikdo :palka: :palka: :hmmm: :scratchanym:

Invaze - 41. část

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Snad možná Stargate Lincoln... :lol: :D :D
Ehm..., špatný vtip já vím... :oops: ale nemohl jsem si ho odpustit... :)
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

jsem rásd že vám mohu oznámit že i přes můj akutní nedostatek času na psaní, se nemusíte obávat že příští díl nevíjde.
uveřejním ho 18.11. a myslím že nebude vadit, když vám již teď prozradím název

Toto je spoiler!!!:
Stargate Borealis : 05 - Druhá strana jen s díly 9,10 mám trochu problémy...(časově)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No to je dost draku... ehm... Dragone :oops: už sem se sem dnes chystal napsat výzvu nebo spíš žádost o další díl... :)
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

:D

no za příznivé konstelace hvězd by jste se dalšího dílu mohly dočkat již dnes ve večerních hodinách, ale pravděpodobně to bude zítra v odpoledních hodinách... :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Sice o proti původnímu plánu s malým zpožděním, ale i přesto ještě dnes je tu další díl :)

Stargate Borealis : 05 - Druhá strana

V místnosti Alterianské rady se po návratu lodě Borealis konalo výjimečné zasedání. Zasedání se účastnil každý člen, ale bez přímého přístupu veřejnosti.
Jednání zahájil Nius se slovy:
„Jak jistě víte, tak loď Borelias se za nepředvídatelné situace dostala do alternativní reality.“
Ale sotva domluvil, tak se rozpoutala živá a neřiditelná diskuse.

„Goa'uldi v té realitě jsou příliš silní!! Musíme okamžitě průchod uzavřít.“ řekl znenadání jeden ze členů a další radní ho ihned podpořil.
„Naše obrana by jejich útok nemusela odrazit.“
„To je zrada!!…“ vykřikl znenadání velitel planetární obrany Kamat, který měl v radě své místo. „…tvrzení, že by si naše obrana nevystačila s hady se rovná zradě!“ tvrdil své Kamat a díval se na Niuse, ale ten se rozhodl nezasahovat.
„Přečtěte si pořádně výpověď toho Cestovatele a možná tím svým malým mozkem přijdete na to, že ti Goa'uldi neomezeně vládnou dvěma galaxiím a k tomu mají neomezený přístup ke všem technologiím v nich!“ zareagoval zástupce Niuse Posomok a Kamat si sednul, neboť neměl dále co namítnout..
Místo něj ale promluvil někdo jiný.
„Pomsta byla vykonána Wraithech, Scianech a Asuranech, podle mě je čas zahájit tažení na Goa'uldy v té realitě. Měli bychom využít nabídnutou šanci.“
„Na to nemáme právo. Zasahovat do jiné reality je velmi nebezpečné.“ to se ozvala jakási černovlasá žena po Niusově pravici.
„Goa'uldi páchali nehorázné zločiny na našich bratrech…“ to se Kamat znovu ujal slova, a po krátké odmlce, během které to v síni zašumělo, pokračoval. „…ano mluvím o Anticích. Goa'uldi je vraždili, zotročovali a mučili, jen aby získaly technologie.“ Kamat se zatvářil vítězně, ale žena po Niusově pravici opět zasáhla.
„To je jen domněnka, nikdy nic takového nebylo zjištěno a ani doloženo od našich spojenců.“
Po Kamatově levici náhle vstal Pigmut, o kterém již bylo známo, že chce válku za každou cenu.
„A o jakých spojencích to mluvíte? Nemyslíte snad členy Aliance pěti ras.“ jeho tón byl naprosto klidný a ve stoje čekal na odpověď.
Žena mu jí samozřejmě ihned poskytla.
„Ano myslím Alianci pěti ras. Alianci, kterou jsme pomohli opět sjednotit při bojích v Pegasu.“ žena byla také klidná, ale svým slovům dodala o poznání větší důraz.
Na její odpověď se Pigmut jen pousmál.
„Laufer, nebyla to právě ta Aliance, která dopustila jejich zkázu? Která Antiky opustila?“

Laufer se nedostávalo slov, nevěděla jestli mu má nejdřív říci, aby jí netykal, nebo mu odpovědět. Naštěstí se ale ozval jiný člen rady.
„Aliance se tehdy v důsledku moru a válek se zradami…“ při slově zradami se podíval na Kamata a dodal slovu značný důraz. „…rozpadala, každý měl problémy a musel je adekvátně řešit!“
„Eae imbecillis quidam de sibi specto quo mei denoto post proditor?!!!“ Vykřikl na něj náhle Kamat.
„Ty jsi ignorant a pokrytec, Kamate!“odpověděl mu pohotově daný člen rady.

To už ale Nius nemohl dále poslouchat a vyhlásil přerušení na dobu patnácti ciklinů.

Po přestávce jednání pokračovalo ve stejném duchu, jako na začátku.

Když už se dohadovali druhou polovinu dne, tak Nius vstal a vyhlásil hlasování, zda vyslat, nebo nevyslat útočnou flotilu k trhlinové anomálii.
Těsná většina hlasovala pro vyslání.
Po tomto hlasování byla opět vyhlášená přestávka na dobu dvaceti pěti ciklinů a po přestávce měla rada osobně vyslechnout Larrin.
Nius ale během přestávky nechal vyslat pět Destructorů a Vyndexů k anomálii. K těmto lodím se navíc měla připojit i současná vlajková loď Alterianské flotily Fortalitium.
Tyto lodě neměly zatím nic jiného za úkol, než hlídat vlastní stranu anomálie a v případě potřeby podpořit obranné satelity, které hlídaly blízkou černou díru.

Jiný Alterian se rozhodl využít dlouhé přestávky a šel se protáhnout na čerstvý vzduch na zahradách sněmu rady a tam potkal jednoho z posledních Antiků.
„Tak co, jak jde jednání? Příliš jsem toho nepochytil.“ zeptal se jej přátelsky Antik. Na to se Alterian zatvářil zaraženě a v duchu se sám sebe ptal, jak to může vědět.
„Přede mnou nic neutajíte. Osobní konexe zde znamenají více než kdysi na Atlantis.“ pronesl opět Antik.
„Dostali jsme přestávku a pak osobně vyslechneme Larrin.“ Odpověděl mu Alterian.
„To je ta od rasy Cestovatelů?“ zeptal se jakoby nic Antik.
„Ano, a na základě toho, co řekne, se rozhodneme, zda zasáhnout, nebo ne.“ prozradil Alterian.
„Víte, my jsme měli spousty vědců…“ začal Antik. „…vynalezli spoustu věcí, jako třeba stroj času, stabilní a snadno programovatelné mezidimenzionální průchody na základě hvězdné brány, nebo dokonce universální měnič hmoty, ale ne ten co používají například Asgardi. Dokázal vyrábět cokoliv a taky i cokoliv rozebrat do posledního atomu a dokonce i ty atomy rozložit na jednotlivé části, za použití minima energie.“
„A co se s těmi vynálezy stalo?“ zajímal se Alterian, kterého toto téma očividně zajímalo. Jak by také ne, jejich rasa tohle všechno údajně má také k dispozici, ale už znalost o existenci čehokoli podobného je přísně kontrolována.
„Vše bylo určeno k likvidaci a vědec byl do konce života sledován na každém kroku a všechno se důsledněji zaznamenávalo. Přesto existovali zatvrzelí jedinci jako byl Janus, kterým bylo všechno jedno.“ odpověděl mu Antik velmi ponuře. „A co vy jak budete hlasovat?“ změnil téma
„Popravdě nevím, ale asi pro zasáhnutí.“ přiznal Alterian. „A proč jste ty vynálezy ničili?“ vyzvídal dál Alterian. Antikové nebyli přece tak početná rasa, a kontrola by přece byla snadnější…
„Stačí otřepaná poučka, příteli - S velkou mocí přichází velká zodpovědnost a to si ani atlantiská rada na sebe vzít nikdy nechtěla. Výzkum byl sice většinou zaznamenaný, ale nikdy se nepoužil. Katastrofální nehody, jako byla havárie Arctura nebo strašných vedlejších efektů Attherova zařízení nás v tom jen utvrdily.“ odpovídal mu dál Antik.
„A to jste nic nepoužily ani ve válce?“ divil se Alterian.
„Ale ano…“ přiznal Antik. „..ale pokaždé se nám to vymstilo. Onen projekt Acturus vyhladil naše spojence, rasu Dorandeňanů, původní obyvatele Pegasu, a o nanitech ani nemluvě. Mohli jsme ničit celé hvězdné soustavy, a zamořovat světy dokonalými biozbraněmi, ale proč?“
Alterián mu již neodpověděl. Všude na pozemcích rady se ozvalo hlasité pípání, které oznamovalo blížící se konec přestávky, na což Alterian okamžitě vyrazil k síni rady.
„Hodně štěstí Mattusi!“ zavolal za utíkajícím Alterianem Antik. Očividně jej nepřekvapilo, že zná jeho jméno a dál pospíchal do sálu rady.

Zatímco rada měla přestávku, tak se zpráva o okně mezi realitami šířila rychlostí lesního požáru. A protože nikdo z obyčejných občanů neznal podrobnosti, tak zpráva vyvolala vlnu otázek a rozdělila Alteriany na několik skupin. Někteří chtěli okno neprodleně uzavřít, jíní naopak okno chtěli nechat a začít válku. Jedna menší frakce zašla v myšlenkách mnohem dále za hranice zábran, chtěli s Goa'uldy dokonce vyjednávat, vzhledem k jejich úspěchům proti Wraithům a Asuranům. To ale vadilo dalším a na veřejnosti tak docházelo k historicky prvním nepokojům od Stinných dob.
Do těchto nepokojů se přidali i lidé ze spřátelených světů a galaxií. Nepokoje zatím měly klidný průběh, ale i to stačilo na to, aby Alteriané zmobilizovali veškeré pacifikační jednotky.
Z těchto jednotek měl každý normální člověk, ale i Alterian přirozený respekt. Ne každý měl totiž na to, aby se utkal s Alterianem se značně vysokou schopností ovládání psychokineze. A navíc, pacifikační jednotky používaly i osobní štíty a nově do jejich vybavení mělo přibýt i ruční teleportační zařízení.

Po přestávce všichni usedli na svá místa a čekali na výpověď Larrin.
Dveře sálu se otevřely a do místnosti vešly tři postavy, z nichž dvě byly ozbrojené. Postavy vešly doprostřed sálu. Ozbrojené postavy se hlavou uklonily, ale prostřední nevěděla co dělat, a tak se taky uklonila.
Nius mávl rukou a ozbrojené postavy okamžitě odešly směrem ke vchodu. Uprostřed sálu nyní stála jen Larrin.
Larrin se rozhlížela po velké síni. Sama do teď nemohla uvěřit, že je několik stovek miliard světelných let vzdálená od své domovské galaxie a ještě k tomu v jiné realitě. Žije v ní také nějaká Larrin?
Prožívala svůj vlastní vnitřní boj. Rozhodovala se, jestli spolupracovat, nebo se pokusit utéct. Ne. To je nesmysl. Tihle kdyby chtěli, tak mi properou hlavu nějakou hitech mašinou do posledního neuronu, ať chci nebo ne.
Dobrá. Budete mít, to co chcete.

Doufám/e že se vám díl líbil a komentáře uvítáme :)
Naposledy upravil Dragon dne 18.11.2008 19:33:50, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jak je již téměř pravidlem u tvých a Vladových povídek, tak se mi velice líbila :) .
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

souhlasím,zatím povedená povídka :)

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Pacifikační jednotky, to se mi líbí... :lol: Díl se mi samozřejmě líbil, akorát tak přemýšlim jak to dopadne. Dva autoři, dvě (zatim to tak vypadá) nepřátelské rasy, jsem zvědav jak to vyřešíte, jestli jedna rasa zvítězí, nebo dojde k příměří, mno, jak říkám, jsem zvědav... :wink:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dobrý díl, fakt zajímavý... :)
I když jsem z minula nepochopil, že se ta loď dostala zpět s tím rozbitým pohonem, nicméně i tak to moc nezměnilo můj zájem, i když jsem si původně myslel, že si to alteriani v Borealis rozdaj proti všem Goa´uldům sami... :twisted:
Jinak krom toho, že to byl znovu už asi klasickej kecací díl, příjde mi zase, že půjde o mega bitvu Goa´uldi versus Alteriani, ale na to, že se tady budu mílit často si asi musím pomalu zvykat, ale tím líp... :yes: většinou má super-Jessico-Flečrovská dedukce s ospalým výrazem vyhrává, takže... :sorry:
Prostě se těším na další díl... :wink:
Nejnovější tvorba:
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
Další projekty:

Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

abych použil jiného slova než luxusní a parádní...AWSOME :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

tak abych se vyjádřil ke komentářům :)

Jsem/e rád/i že se vám díl líbil a k tomu jak to dopadne dodám jen
"nechte se překvapit :D "

*Jack*:
no Borealis už na konci druhého dílu zažehl motory a v třetím proletěl anomálií. a po průletu už nebyl problém (možností je několik. například obnovení nouzového volání,...) :wink:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Je podle vás lepší výraz trhlina nebo anomálie? Já jen, který z těch výrazů mám častěji používat v téhle povídce.

Invaze - 41. část

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

no pokud chceš slyšelt můj názor, tak Anomálie...by měli tedy spíš používat Go... a Trhlina Al...
důvod?
Al... již ví o co jde, ale Go... zatím ne a ani se s tím nikdy nesetkaly (?)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

souhlasim s Dragonem. Jeho vysvětlení nepotřebuje větší komentář

Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Jak jistě všichni již tušíte, tak další díl je již pro vás připraven. A pokud jsem se nesekl ve výpočtech a ani v kalendáři, tak tu bude 2.12.2008 (úterý), ale pokud jsem se sekl, tak mě prosím opravte :D
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky