Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek: Deep Space Nine

StarTrek: Deep Space Nine

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 12.11.2008 20:55:50
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Section 31: Cloak Perry S.D.
Section 31: Rogue Mandels Andy & Martin Michael A.
Section 31: Abyss Weddle David & Lang Jeffrey
Section 31: Shadow Smith Dean Wesley & Rusch Kristine Kathryn

Každá je psaná z jednoho ze seriálů, kromě Enteprise :) Co jsem tak četla reakce, tak ta DS9 je považovaná za nejlepší, ale četla jsem právě jen ji, takže nemůžu soudit. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.11.2008 21:16:52
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

díky... ještě k DS9 tak Garak bude mít v 7 serce pár pěknejch hlavně na konci... pak jen tak pro zajmavost co asi dělají známí z DS9 po skončení.. asi vrhnu svou četbu na osudy Milese na Zemi a Juliana s Eziri jestli takové knihy jsou, tedy až budu mít čas dneska jsem si pučil knihu o byzanci skoro 800 stránek a dalších šest o přemyslovcích....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 12.11.2008 21:54:56
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka:
Díky za to, že jsem celou cestu z práce do knihovny a z knihovny domů měla na tváři ten přiblblý, ale šťastný a pozitivní úsměv :D. To na mě zapůsobilo to,
Toto je spoiler!!!:
cos říkala o Garakovi ;-). Tedy, snad mě to přejde, protože jinak bych očekávala přespříliš a to nechci, ale ten šťastný pocit stál za to ;-).
Mmch., jop, já vím...vedlejší postava :?. Ale účast je, vzhledem k počtu dílů, příšerně malá. A to nadávám, že v sga je málo Radka ;-). Ale už moc dílů nemá, tak to musí být intenzivnější. Bohužel se obávám, že některý budou takový, že se tam sice ukáže, ale moc toho tam neprovede (např. Tears of the Prophets...tady jsem si někde blbě přečetla nebo přehlédla, jak hodně tam má být a byla jsem poněkud zklamaná (ale díl pořád super ;-))). Mmch., do sytosti si ho určitě neužiju...já mám v tomto ohledu velmi velký apetit ;-).

A páni, to je textu...to je paráda, mám co číst ;-).

Toto je spoiler!!!:
Tak herečka...mno, škoda, že nevydržela ještě tu jednu sérii. Tedy, jak říkám, Ezri se mi zatím líbí, ale stejně...Jadzia je mrtvá.

Jj, "doplňují se", to je to správné slovo :D. A scéna na promenádě... ta byla nádherná...sice polibek dosti neobratný, ale...to bylo prostě úžasně krásný. Myslím, že mám v tom místě lehce ošoupané sekce na disku ;-) :love: :ok: .

Sekce 31 - tak ta tam byla zatim pouze jednou...pro mě. Neznělo to špatně, ale zatim nemohu moc říci :).

Jé, teď jsem viděla Take me out to the Holosuite
Toto je spoiler!!!:
...tak tohle byl asi ten nejrelaxnější díl vůbec :lol: :D. A Worf tu měl skvělé hlášky při hře..."Find him and kill him!" :rflmao:

Spike:
Toto je spoiler!!!:
Julian a Ezri...že by spoiler? Mno, ale ten snad ještě přežiju ;-).
Hmm, vy mě na toho Garaka namlsáváte :D. A ty máš hodně knížek...nemáš náhodou to A Stitch In Time?
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 12.11.2008 22:56:50
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jak jsem to rychle proběh tak ne... kouknu se ješte zejtra pořádně a když tam bude tak napíšu, ale asi mi chybí.... ted čtu knížky s Q....

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 13.11.2008 14:17:05
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak já osobně doufám že vzikne seriál ze světa treku a bude zaměřen na sekci 31 či bude jeho součástí...

To je stejné scifi jako můj sen v SG seriál zaměřený na politikaření a intriky Mléčné druhy :-) Star Trek je dneska skoro už synonymum prozkoumávání míst, do kterých se dosud nikdo nevydal. IMO žádný producent neudělá seriál o Sekci 31, když už i zamítli seriál o Starfleet Inteligence.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 13.11.2008 15:00:41
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Možná ne ted.... ale je mi dvacet tak mám před sebou pár desítek let, doufám, a může se stát cokoli třeba to že zvolili "negra" prezidentem, což bylo ještě tak 15 let zpátky scifi...

Příspěvek 16.11.2008 05:15:55
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak...a je to. Právě jsem to dokoukala. Ze seriálu už nic nezbývá. It's over now.
Jak se cítím...to je to nejhorší. Zklamaně, hodně zklamaně. A bohužel ne ani tak pro to, že to skončilo (to jsem cítila tři díly před koncem), ale jak to skončilo. Protože se mi to moc nelíbí. Přesto, že poslední dvoudíl byl velmi silný v prožitku. Nevím, jak se budu cítit zítra, tohle jsou ty bezprostřední pocity po dokoukání, ale...mrzí mě to. Představovala jsem si to poněkud jinak. Sice nevím přesně jak, ale jinak. Trápí mě to, protože když se ohlédnu zpátky, cítím, jakoby tím celý příběh v mých očích něco ztratil. Což bolí víc, když člověk něco miluje a tak intenzivně to prožívá.

Ale trochu od začátku...sedmá série:
Měla dobré i špatné díly. Nevím, zda bych ji hodnotila lépe, jak tu šestou, řekla bych nastejno. V hodnocení ovšem hodně nabraly ty poslední díly (i když první dva z těch deseti nic moc).
O něčem jsem již mluvila v jednom z předchozích příspěvků. Celkově...teď spíš myslím na konec. Prostě něco dobré, něco ne.

A celkově seriál ve stručnosti - nejlepší sérií byla pro mě nejspíše pátá. Nejmilovanější postava...Elim Garak. Proč, to viz níže.
Toto je spoiler!!!:
Sekce 31 - líbil se mi díl, kdy Julian s Milesem pátrali v paměti Sloana. Ale líbilo se mi to pro ně samotné, pro jejich činy a ukázku krásného přátelství. Myšlenka Sekce 31 je sice zajímavá, nicméně díl, který byl o jejích intrikách, mě naprosto nezajímal. Tohle prostě nemusím a kdyby byl seriál o Sekci 31, nezajímal by mě. Intriky...ano, pokud jsou součástí něčeho většího a nejsou na každém kroku. Ale osobně mám raději přímější způsoby...nebo aspoň ne tak intenzivně intrikánské. (Třeba In the Pale Moonlight se mi líbilo...a teď nemluvím o tom, že tam byl Elim...je tedy fakt, že tam mě zaujalo ta morální stránka věci, ale nastrčené to bylo parádně :).)

Nejlepší sérií byla pro mě nejspíše pátá. Nejmilovanější postava...Elim Garak. Proč, to viz níže.

Elim Garak
Toto je spoiler!!!:
Garaka jsem si bohužel do sytosti neužila. Tedy ne, že bych to u sebe čekala, to stejně ne, bohužel však to k nasycení bylo vzdálené pár světelných let. Doufala jsem jednak ve větší podíl času, kdy bude v záběru, tak hlavně ve větší roli, kterou zaujme. Ne, že by tam měl nějakou nicotnou, ale doufala...ne, čekala jsem přece jen něco víc. I když pár scén tam pěkných měl...i když potencionálně stejně nevyužitých.
A mmch., nejen, že ztratil vše, co jsem vyjmenovala v jednom z minulých příspěvků, ale...co přesně bylo míněno tím, že se "některé věci napraví"? To, že již nebude v exilu...ano, to jediné. Ovšem, rozšířím teď trochu seznam pohrom...Cardassia je zničené místo s bezpočtem obětí. Může se obnovit, ano, ale bude to trvat. Protože to, jak to s ní je teď...obrázek zničené Cardassie Prime a vyčíslení obětí války, je poměrně dostačující. A Elim to pěkně řekl...kolik toho bylo ztraceno, životy, způsob života, kultura... A co dál - je tam sám. Jediný blízký Cardassian - Mila - je také mrtvá (interakce s ní byla mmch. velmi pěkná). Paráda...koukám, že si hodně polepšil (ok, válka skončila a on je na Cardassii, ale...cena je dost vysoká).
Elim mi bude hrozivě chybět. Ty jeho postranní pohledy, šibalské úsměvy, ironické či tajemné poznámky (ty jsem mimochodem trochu postrádala už poslední cca dvě série) a vše ostatní. Tu postavu jednoduše hluboce miluji a doufám, že to přetrvá i poté, co mě přejde ten intenzivní pocit, který z celého seriálu mám.

Ezri
Toto je spoiler!!!:
...mno, můj názor na ní se moc nezměnil. Jadzii jsem měla raději, ale možná, kdyby měla Ezri víc času...nevím. I když mi přišlo, že na jednu sérii měla prostoru až dost (i když naštěstí ne tolik, aby mě to začlo štvát). Nemám ráda, když nová postava dostane najednou polovinu prostoru, aby se dívaci s ní mohli "víc sžít" a ostatní tím trpí - což bych mohla říct o jiném seriálu.
O tom s Julianem jsem se tedy už dozvěděla...ne, v poho, Spikeu ;-)...proč ne. Zas tak moc mě to ale nebere.

Odo
Toto je spoiler!!!:
Ó, ano, můj drahý Odo. Měl velmi dobré díly. Vlastně tak nějak celkově. Mno, taky je to má drahá postava, že, tak se není tak čemu divit, když to říkám. Ovšem, tím posledním mě neskutečně zklamal. Po tom všem, co udělal, co prožil, o co se snažil, ...co měl s Nerys... po tomhle všem prostě odešel? Já chápu, že vždy toužil po návratu ke svým lidem, ale myslela jsem si, že miluje ty "solids", které má, dostatečně na to, aby s nimi zůstal. Ale on neodešel jen uzdravit svůj lid, ale připojit se k němu. A po tom všem, o čem přesvědčoval celou tu dobu...když konečně získal Nerys, tak ji prostě opustí? Tohle já nedokážu zkousnout. To je pro mě důvod, aby v mých očích poklesl. A je mi to tak hrozně líto... :cry: . A vlastně je to taky hlavní důvod, proč jsem z konce zklamaná.
(A dodatek...další mínus dostal za to, jaká byla jeho poslední slova Quarkovi...jak tohle mohl říct...i když by to tak nemyslel...jak mohl...:-( .)

Dukat
Toto je spoiler!!!:
Jo, pro něj jsem měla vždycky slabost. Jistě, vždy byl tím egoistickým hajzlíkem...mno, potom se změnil na fanatického šílence...což je poněkud horší. Zvláště na konci (i když ten nápad se mu musí nechat ;-)...ale s Winn v posteli...eehhhghh, tomu říkám oběť...). Mno, těmi posledními díly...je mi to líto. Nevím, přála jsem si, aby zemřel víc...hrdinsky. Nejlépe při obraně Cardassie...to byla původní myšlenka (protože jsem si nemyslela, že by seriál přežil...i když...je teď s Přízraky...hmm). Ale "ten" Dukat, kterého jsem měla nejraději, zemřel, když zemřela Ziyal.

Damar
Toto je spoiler!!!:
Zpočátku mě pěkně štval. Jednak kvůli tomu, co udělal na Terok Nor/DS9, ale i pak, kdy ho člověk neviděl jinak, než s kanarem u tlamy. Ale musím říci, že si získal mé sympatie, když konečně začal něco dělat, vzepřel se a jeho jednání bylo i moudré.
I když jsem čekala nějakou konfrontaci s Dukatem "zabils mi dceru, kterou jsem miloval, ale to je v poho...šílenství to vyřešilo, budem zas kamarádi" nebo pak doufala i v něco s Garakem "zabils mi někoho, kdo mi byl velmi blízký" (takhle, neříkám, že Elim Ziyal miloval stejně, jako ona jeho, nebylo to tam moc jasně řečno, ale jsem přesvědčená, že ji miloval velmi silně, ať už tak či onak). Tedy, chápu, že zájmy Cardassie jsou mnohem důležitější a nečekala bych, že se zachová jinak, nicméně alespoň věta dvě by nezaškodily :?. A na konci zemřel hrozně rychle...(ok, ono se blbě umírá pomalu po takovém zásahu, ale...víte, co chci říct...jeho smrt jsem si představovala trochu jinak).

Quark (a Rom a Nog)
Toto je spoiler!!!:
Na to, že jsem ho zpočátku zas tak moc nemusela, během sezón se změnil. A přitom má stále něco svého. Ale tenhle "nový" Quark se mi líbí mnohem více. I když nevím, jak moc bych měla říkat, že je to stále Ferengi, když přišly ty nové reformy na Ferenginaru :).
Nog ušel dlouhou cestu a Rom, toho jsem od té doby, co se stal technikem, měla taky raději. On byl vždy takový...hodný...a nepříliš chytrý...i když, někdy se mi zdál chytrý dost.

Sisko (starší a mladší)
Toto je spoiler!!!:
Hmm, tak teď nějak úplně nevím, co bylo myšleno tím, jaká to bude s prominutím svině...aspoň tak mi to vyznělo. Co udělal tak strašného, nemorálního a neetického? Nejhorší, co mě napadá, bylo to v In the Pale Moonlight, což už jsem označila jako ne tak hrozné, jak bych myslela. Hmm :hmmm: .
A teď vezmu konec...mno, přijde mi to trochu divný, taky trochu násilný (jako celkově konec s problematikou Path-Wraiths), i když celkově...je mi to celkem jedno. I když jsem to čekala trochu jinak, jako s tím, že bude trpět, když se ožení. Čekala jsem něco drastičtějšího. Ale jasně, kdyby to potkalo třeba Milese, mluvila bych jinak ;-).
A Jake - jako dítě se mi docela zamlouval, ale jak vyrostl, tak docela ztratil. Nevim, nepřipadal mi moc zajímavě. Občas mě s tím svým novinářstvím i trochu lezl na nervy. A nemohu si pomoci, jakoby tím, že vyrostl, něco ztratil v uvěřitelnosti...jakoby ten herec hrál hůře??...:dontknow:.

Miles a Julian
Toto je spoiler!!!:
Milovala jsem, když byli Miles s Julianem pospolu. Přátelství :). Myslím, že jsem se k tomu i k nim už docela dost vyjadřovala, tak vás nebudu nadále trápit ;-). Jo a o Alamu si musím přečíst víc :) (ehm...Alamo...to je skoro jako Alaimo...Marc...herec Dukata ;-)...jj, ds9 mi teď připomíná všechno...a tenhle příklad byl ještě příliš jasný).

Kira
Toto je spoiler!!!:
Zpočátku mě trochu štvala se svým vlastenectvím a nenávistí ke všemu nebajorskému. Což bylo pochopitelné, ale to mi k hodnocení stejně moc nepřidalo ;-). Ale pak už se to zlepšilo. Jak už jsem říkala, líbibila se mi její přímost. Taky neústupnost a odvaha. Méně už její víra, ale přesto, jak moc věřila, to nebylo ukázáno tak, abych ji označila za slepého fanatika. To rozhodně ne. Pak jsem tedy ještě nemusela to její těhotenství (a porod...bohové, proč musí být v každém seriálu těhotný ženský (jj, jde to tak dlouho, že se to nějaké herečce podaří, že) a že tam musí být vždy i ten porod??? :roll:).
Líbila se mi taky její interakce s Dukatem :). A pak je tu, samozřejmě, Odo. Tedy byl. Milovala jsem jejich scény. Milovala jsem, když se dali dohromady. Nechci se opakovat, říkala jsem to už u Oda, ale...ani u ní to nechápu. Tedy ne, že by s tím mohla co dělat. Nevím, třeba chápu, že ho v díle Chiméra chtěla nechat jít, ale nechápu, proč tady. Nějak se mi to nezdá stejné. Moc se k sobě hodili a teď je to ztraceno. Je mi to hrozně líto. :(

Ostatní
Toto je spoiler!!!:
Worf...názor se nezměnil od posledka.
Vic - ten hologram se mi líbil :). Vlastně tím, jak si sebe uvědomoval a jak "žil" (jako prožíval, ne jen existoval), mi trochu připomíná mého milovaného Holodoktora z Voyageru :). Až na ty písně...tohle není zrovna můj šálek čaje. Možná tématické, ale...kdyby je nezpíval celé, byla bych raději :). Ale stejně, byl to fain člověk...kam se hrabe poradkyně, že ;-). Takovýho bych chtěla mít doma :) (mno, nebo někde blízko ;-)).
Winn - ta mě docela překvapila, nemyslela jsem, že dojde až na to, že bude chtít osvobodit Path-Wraiths.

Milovala jsem všechny malé scénky, zdánlivě nezávazné, s různými postavami (samozřejmě nejlépe těmi mnou oblíbenými), které říkali něco o nejrůznějších vztazích, malých radostech i starostech, vtípcích...prostě té jiskře, která okořenila dění na stanici. To já na seriálech či filmech ráda. Něco mimo hlavní příběh, něco uvolňujícího, vypovídající o atmosféře či postavách. Jaké to je, když zrovna nezachraňují svět. Malé události, které se normálně stávají. Tady těch scén pár bylo. Víc, než jen pár, což velmi oceňuji.

A co říci k závěru...
Toto je spoiler!!!:
Nejsilnější okamžik v posledním díle (a možná vůbec...?, možná ne...? v tom okamžiku, co jsem se dívala, ale šíleně silný) bylo to, jak se lidé ohlédli do minulosti, flashbacky, které jsme mohli vidět, to dobré, co se v minulosti stalo, to byly velmi silné scény...aspoň pro mě. Protože připomínaly, jaké to bylo, co za sebou zanechali...ale co už se taky nikdy nevrátí.

Hmm...nemám moc ráda změny. Jsem poměrně konzervativní člověk. Tedy, záleží na to v čem, jistě. Takhle, mám ráda vývoj, ale řekněme, že ne vždy jde tím směrem, kterým by člověk chtěl. A vlastně, i když jde, něco se tím ztrácí. Měla jsem ráda první série, kdy vše tak prozkoumávali, měla jsem ale ráda i ty další, kde už se rýsovala hrozba. A nakonec přišla válka...a zase odešla. Měla jsem ráda to prozkoumávání, ale zase, tam třeba nebyly ještě rozvinuté vztahy na DS9 (myslím celkově, ne romantické). Když přišla válka, nabralo to jiný směr. Mno, celkově mohu říci, že poslední dvě série nebyly pro mě ty nejlepší, i když...měli něco, co jiné ne. Ale stejně mě to nutí se ohlédnout dále do minulosti a říct si "takovéhle to bylo a už to takové nikdy nebude". A přijde mi to líto :-(. Třeba ne, že by se mi...příklad - třeba můj oblíbený Elim nelíbil jako osvoboditel (to teda jo ;-)), ale jako ten sarkastický krejčí s tajemnou minulostí...to mělo sakra něco do sebe :yes:.

A mmch., považuji za velmi zajímavé to, jak si tam furt někdo přebíhal na druhou stranu...Klingoni s námi, ne proti, teda s námi, Romulani takhle, ale vlastně už takhle, Cardassiané...;-) :lol:. Dobré (tedy, kdyby to nebyly národy, ale postavy, tak už bych na to hleděla jinak, aspoň u většiny postav ;-)).

Tak co teď...mno, myslím, že mám zase nějaký volný čas. Třeba k napsání reportu k FFS, k podívání se na poslední čtyři epizody (nebo kolik?) sga, které se mi válejí jen tak v compu...a něco dalšího. Až si to tedy trošku urovnám v hlavě. Zajímá mě, po jak dlouhou dobu ve mně zůstane ten intenzivní pocit. Hádám, že po posledním díle to bude poněkud méně, než v co jsem doufala. Ale i tak. Každopádně, doufám, že to nepůjde tak rychle. Nechci, aby tomu tak bylo. Chtěla bych to mít ráda nadále. Už mám tedy objednanou jednu knihu, snad to nezůstane jen u té jedné (ne, ta, co jsem o ni mluvila, to není, tu budu muset asi nějak zkousnout v elektronickém podání :?), začala jsem přemýšlet i o další. Nicméně...kniha není...TO ONO. Resp. není to ...tak oficiální (přestože třeba schválené). Na co se ještě těšit? Tak třeba, že si přečtu konečně celý tento topik :), že se můžu podívat na net bez obav ze spoilerů, že si mohu prohlédnout bonusy a tak vůbec :).

Sakra, to je hodin...píšu to tu pěkně dlouho...a to jsem si myslela, že na to teď moc nemám ani náladu :). Poslední myšlenka....? Hmm, snad,
Toto je spoiler!!!:
je mi líto hlavně události s Odem, protože kdyby to bylo jinak, cítila bych více smutku nad tím, že to skončilo a ne, jak to skončilo. Hmm, a taky s Garakem (i když tohle bylo zklamání trochu z jiného důvodu). Přeju si, abych se nad to dokázala povznést, protože pak bych se nemusela obávat, jestli se mi láska k seriálu za nějaký ten čas příliš nevytratí. Chci to mít ráda.

Heh, myslím, že jsem právě trhla svůj rekord v rozsáhlosti příspěvku :lol:. A taky v čase jeho psaní...tohle totiž píšu...skoro dvě hodiny :).

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 16.11.2008 10:05:05
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak to bylo opravdu vyčerpávající příspěvek..., tak postavy a jejich dobrodružství pokračují v knihách..... Jinak konec se mi strašně líbil, protože mě strašně naštval... to je prostě tak že zaujme i když se ti to nelíbí, něco podobného se mi stalo v 7 serii Buffy, ale to je jedno.
Toto je spoiler!!!:
Konec v DS9, odchod téměř všech ze stanice a konec války, všechno hodně emociální. Potěšil mě nový kancléř Martok atd. Díly s Ezri byli skvělé, hlavně jak byli s Worfem u Breenů a ona si uvědomila co cítí k Julianovi....

Edit by Tar-ara: Víš co, kdyby si to tu někdo neznalý pak četl a když už jsem se dělala s tím spoilovitým textem ;-).

Příspěvek 19.11.2008 01:52:45
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Spike kree:
Jop, pokračování v knihách...jen to nelze brát...až tak vážně. Tedy, rozhodně si něco přečtu, ale není to "to ono". Resp. to není...jak to říct, kánon (což je někde určitě dobře, někde nejspíš ne :)). Člověk to pak nemůže brát jako dané a platné v ST světě (že to ty postavy fakt udělali, že se stalo tohle a tamto) :). Hmm, moc přemýšlím :D.
(I když na tom, že se knihy berou jako fakta, u mně pohořely SW...tedy filmy miluju (zvlášť původní), spíš tedy Miluju ;-), ale u knih tvrdím "to není To SW", tak proč se to tak bere...ale to je dlouhá historie ;-).)

Hmm, člověče, tebe konec strašně naštval...a proto se ti strašně líbil...? Hmm, musím říct, že mi to přijde poněkud zvláštní. Mě většinou to, co mě naštve, zrovna radost neudělá ;-).

Ale myslím, že se snad začínám vyrovnávat lépe s tím koncem. :)

A nezná tu někdo nějaké stránky, nějaký portál, který by shromažďoval odkazy na music videa? Něco jako v SG Kawoosh? :hmmm:

Příspěvek 19.11.2008 08:26:49
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Dobře to vystihl právě joss a to tím že jeho konce a příběhy celkově musí šokovat a existují jen dva typy lidí ti co se podívají a milujou to a ti co to nenávidí, ale nenávidí to tak že se budou dívat dál aby si měli na co stěžovat...... Tak ve většině seriálů je konec odhadnutelný, v DS9 mě překvapil a naštval protože nějaké postavy prostě takhle neukončil a tím ve mě něco zústalo a asi to nezapomenu a mákm nad čím přemýšlet jako jak bych to udělal já či fanfiction nebo právě ty knihy a jejich pokráčko..... a tím se mi to opravdu líbí............

Příspěvek 20.11.2008 03:51:53
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, tak tedy ne, že bych ke konci ds9 cítila jen to či ono :). Ale s tím, že se neukončily postavy - mě to přijde, jako že se některé ukončily víc, než se ukončují třeba v jiných seriálech. Nebo možná stejně...protože při ukončení, pokud tedy není postava zabita, popř. někde uvězněna, je předpoklad, že bude nějak žít dál. Někdy pokračuje v tom, jak žije (a nikdo neříká, že se to nemůže změnit) a někdy jde dělat něco jiného. Tebe, koukám, ani moc neštve ten konec, jako to, že to skončilo a nemůžeš to sledovat dál :).

Příspěvek 20.11.2008 11:29:51
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Mě taky štvalo, že to skončilo a nemůžu koukat dál. Ono se snad nějakou dobu mluvilo ještě o minisérii, která by ještě něco dovysvětlila, ale to se nestalo. Ty knihy, co jsou psané, jsou vlastně polo-oficiální pokračování, tedy, aspoň se to tak bere.
Je škoda, že jsme se nikdy nedočkali DS9 filmu :( Vím, že DS9 je hodně specifická a asi ještě pro užší publikum než TNG, ale kdyby to chytře natočili, tak by si to diváky našlo, protože je to takové - akčnější možná.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.11.2008 01:25:30
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jj, teď teprve lituji, že není ještě nějaký film :) (v závislosti na tom, jak by dopadl, jistě ;-)). Určitě by to masověji natočit šlo. A pokud nějakou akci, tak si stačí vzpomenout na flotilu lodí, vyrážející do boje v seriálu (tedy první uzření té ohromné flotily (jako flotily, ne pár lodiček nanejvejš, co člověk může vidět v SG)...vzpomínám, jak ohromný dojem to na mě udělalo :).

Heh, teď jsem se koukala na jeden ze starých dílů, kde měl Sisko ještě něco na hlavě a nic na bradě a nevim proč, přišel mi legrační a jediné, co mě napadá vždy, když ho takhle vidím, je "jé, hele...vlasy" :lol: .

PS: Jo a už vím, koho že to hrál Rene A. (Odo) v SG...mno jo, vlastně :D. To si musim zas někdy pustit. Ale záporák to byl pěkný :).

Příspěvek 28.11.2008 15:12:16
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Tar-aro, asi jsem od tebe chytla DS9 horečku, protože se mi dneska snad poprvé v životě o DS9 zdálo :D Docela šíleně, jako že jsem vykoukla ze svého okna a najednou to bylo okno DS9 atd. :D Do toho jste se tam začali motat vy, SGA-P banda, a nějak se to celé zbláznilo :smile:

Příspěvek 01.12.2008 01:42:27
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Poprvé? To se ti o tom za celou dobu, cos mě ještě neznalé o tom povídala, nezdálo? (Mno, asi to mozek hned zapomenul, (ne)vim, o co jsem jistě přišla při této proceduře sama ;-)). Jsem ovšem ráda, že tvá mysl automaticky počítá SGAP bandu do akce ;-) :lol:. Na něco smysluplnějšího, co by se mi o DS9 zdálo, si teď ale taky nevzpomínám, i když vim o nějakých útržcích (zrovna převčírem to byli nějací Cardassiani ještě s něčím :)). Ovšem nedávno se mi zdál moc příjemný sen o tom, že jsem byla na nějakém conu, kde byl C. Meaney ;-).
A jak ses nakazila? Já že bych tu proceduru zopakovala na pár dalších lidech...všech, co potkám :lol:.

Příspěvek 01.12.2008 08:19:17
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

V kolejním promítání DS9 došlo na šestou řadu a válku s Dominionem :-D Sledovat ve chvíli, kdy se Defiant a Rotaran připojují k obrovské flotile Federace a Klingonů, tváře těch spolubydlících, kteří mají nakoukaný maximálně TNG, to je jako dívat se do tváře pětiletého dítěte na Štědrý večer :lol:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 09.12.2008 02:26:05
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Takže, zanechává to větší následky, než bych si myslela...nedalo mi to a stvořila jsem music video o Garakovi :D. Tedy, tvořila jsem ho přes týden...kvůli tomu, že tak cca 70% času (a to bez nadsázky, bohužel) jsem strávila čekáním na počítač, až si přechroustá jediné kliknutí na nějakou scénu/střih/vložení/cokoli. Ale...snad to stojí za to ;-). Prostě mi to nedalo pokoj, dokud to nebylo. Takže doufám uznáte, že se tu musím pochlubit ;-). Buď na YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=j8B4tf-uy0o

nebo kvalitní verzi i s titulkama u mně na stránkách
http://tar-ara.sg1.cz/MusicVideos/mvideos.html

Doufám, že se bude líbit...

A mmch., už se mi zdálo i o A. J. Robinsonovi na conu (i Garakovi...nevim, co tam dělal, ale tak problikával mezi hercem a postavou :)). Mno, takže možná někdy ještě přijde R. Auberjonois :). Mno a pak to chce real :?.

Příspěvek 21.1.2009 07:08:42
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jak to tady tak čtu, mám se fakt na co těšit. Nedávno jsem si dal předsevzetí, že musím zkouknout kompletní Star Trek. Prostě všechno (možná kromě animovaného seriálu :D ). Většinu jsem totiž ještě neviděl.
Momentálně mám už za sebou ENT (když je to prequel tak proč ne jako první, že), u TNG jsem na konci 4. série, začal jsem tahat i TOS Remastered (zatím zhlédnuty 3 díly). Už už abych se dostal k DS9! Ale každopádně to všechno stojí za to. Je to prostě kult.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 20.4.2009 17:26:06
Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

Teď jsem viděl 2x08 - Necessary Evil - výbornej díl :D A hlavně Kiře to tam s těma dlouhejma vlasama strašně seklo - asi už tam s takým účesem není co? :roll:

EDIT: A máme tu první epizodu co musím vypnout jak je nudná (2x19 - Blood Oath) aneb nenávidím díly s Klingonama :palka:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

Příspěvek 21.4.2009 00:45:18
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Cože, tobě se nelíbilo jak se kor, Kang atd pustili do poslední bitvy...... Jsem zvědavej jak se ti bude líbit teda zbytek, když od 4 serie je tam klingonů jak hrachu......

Příspěvek 21.4.2009 08:05:13
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Blood Oath byla ale opravdu nuda. To se nedá srovnávat např. s 4x01x02 The Way of The Warrior. Tam byl alespoň nějakej příběh, důležitej pro vývoj celkové dějové linie.

Příspěvek 21.4.2009 12:55:32
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

spike kree píše:
Cože, tobě se nelíbilo jak se kor, Kang atd pustili do poslední bitvy...... Jsem zvědavej jak se ti bude líbit teda zbytek, když od 4 serie je tam klingonů jak hrachu......

Cooože? ******** a to to zatím bylo tak dobrý - no tak bomba tak asi DS9 nedokoukám :(

Příspěvek 21.4.2009 15:31:57
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Blackthunder: Ale prosím tě, nenech se odradit. Jak se tu snažím naznačit já, existují i dobré díly o Klingonech. Navíc, to že budou mít na DS9 Klingony, neznamená, že budou neustále ve středu pozornosti. Já jsem teda zatím pouze v půlce 4. řady, ale nestěžuju si. Worf mi nevadí a celkově jsou ty díly ok. Řeší se hlavně Dominion, což... a pozor, to už bych spoileřil, tys vlastně ještě neviděl 2x26 The Jem'Hadar. :D

Příspěvek 21.4.2009 16:09:25
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No pro mě star trek a klingoni patří k sobě, jejich polotika, zvyklosti a duch, nejlepší knihy a filmy jsou o klingonech a i díly v seriálech jedny z nejkvalitnějších, příběhy Kanga, Kora a Kolotha v knížkách, střet s kirkem v seriálu, filmu, knihách jejich smysl pro čest atd... jinak v ds9 se ano více zaměří na klingony, ale jen na chvilku, poté se konečně rozjede linie s dominionem std..

Příspěvek 21.4.2009 16:58:42
Major
Major

Odpovědět s citací

jasně taky beru Klingony jako část ST, velkou část, ale nudnou část :rflmao:
Co vím tak zápletky s Klingonama mě bavili málokdy (co si vzpomínám tak jeden dvojdíl v TNG, 6 film [můj nejoblíbenější ST film <zatím - uvidíme co předvedou s ST 11>], pak sem tam možná něco) a zvětšiny jsem ty epizody s nima málokdy dokoukal.
Takže pokud zaměření na ně bude jen přechodná část tak skvělá zpráva :D

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek