Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek: Deep Space Nine

StarTrek: Deep Space Nine

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 06.11.2008 21:12:57
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Klenotka:
Odo -
Toto je spoiler!!!:
Jo, tak to dobrý. Jsi mě měla vidět, jaký jsem vymýšlela všelijaké teorie na různých stupních příšerností ;-). Po nějakém na něj zaměřeném díle jsem si řekla...tak teď se asi cítí takhle, tak to by mohlo vést k tomuhle...mno, tys mi dala :lol:. V pravdě jsem tu očekávala, že si zabalí kufry a hurá ke Great Linku :) (tak aspoň na polovinu série, pak zpět), za sebou zanechávajíc nějakou podlost. Právě tady jsem nejvíc spekulovala, co udělá. Ale tohle mi nepřišlo...jak jsem si představovala (to je dobře, to by to nebyl Odo, kterého mám ráda :)). Neříkám, že to bylo pěkné...když tam povídal, jak je mu to jedno, tak jsem si říkala...ta ženská ho někam zakopala a převzala jeho místo...ale tak krátkodobé zblbnutí beru, když uvážím, jak moc toužil po spojení s jeho národem, po tom, jaké pocity to v něm vyvolává...ještě, že je tam Kira, jinak by to na ty kufry vypadalo :?.
Mmch., pokud jde o Oda a Quarka...tady mě velmi překvapil Quark. Tedy nejen v tomhle x-díle. Ale celkově si ho váží a věří mu víc jak Odo jemu.

Pokud jde o to, jak to prožívám...jo, tys mě moc na FFS neviděla :). A já o tom nějak moc (krom tady a pár výkřiků na Lapu..a reportu z ST conu) nemluvím (ono jaksi...že jo :?). Ale pořád se mi to drží v mysli a pouští se to jen někdy (když spím, několikrát během dne...). Jo, prožívám to dost, říkám, že je to pro mě velmi intenzivní. Taky je něco jiného, když se na to člověk dívá jednou za týden a když si dává maraton x dílů každý den. Však to znáš ;-).
K postavám...já je prožívám dost. Říkala jsem, že na DS9 jsou velmi zajímavé ty charaktery. A vždycky velice prožívám ty charaktery, které mám nejraději. Všude. Vžívám se do nich a proto dost prožívám ty věci, které se jim stanou...ať dobré či zlé. A u těch zlých je to samozřejmě tím horší. Skoro, jakobych to prožívala sama nebo nějaký můj dobrý přítel. Mám ráda, když vidím, jak prochází něčím těžkým (když trpí :)), ale na konci jsou odměněni, že vydrželi. Případně to (pozitivně) ovlivní další jejich vývoj. Když trpí, tak je to dobré v případě, že následky nejsou nezvratné, že to poslouží něčemu dobrému. Chci pro ně to nejlepší (i jen vědomí, že jsou v pořádku, i když se třeba zrovna v díle neobjeví, je pro mě dobré). Ale když to vyústí například takovou smrtí nebo smrtí někoho blízkého...to je nezvratné. Taky proto jsem třeba zmiňovala Hard Time, kde by vlastně ona osoba už neexistovala, protože by byla časově a charakterově někde jinde. A bohužel, třeba právě ohledně
Toto je spoiler!!!:
Ziyal
, to ovlivňuje i díly zpětně...když se dívám na nějaký starší díl, tak vidím ty, kteří jsou teď mrtví, tam je vidím ještě nadějné a šťastné a nedokážu si dílu tak užít. Tohle je třeba typický příklad Carsona a Elizabeth...myslím na to, jaké to bylo krásné a kde jsou teď.
A když se stane něco opravdu velmi ošklivého, dokáže mi to znechutit celý seriál/film/knihu...typický příklad bych uvedla Harry Potter a smrt
Toto je spoiler!!!:
Rema (a jeho ženy). To bylo prostě něco, přes co jsem se nedokázala přenést. Rema stále hooodně můžu,
ale jakmile slyším název knihy nebo jméno spisovatelky, vře ve mně krev. A další příklad k Firefly...
Toto je spoiler!!!:
Wash
(to není tak intenzivní, je to silné ve vztahu k tomu, jak jsem to měla ráda).

*hledí na ten text a drbe se na hlavě* ...mno, tak co myslíš... prožívám to? :lol:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 06.11.2008 21:57:53
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

:rflmao: Ta tvoje poznámka dole byla priceless.

Jinými slovy, pokud postava trpí, ale dobře to dopadne - jsi whumperka :D
Co se týče toho ostatního - chápu to. U Babylonu 5 jsem to tak cítila taky. A je pravda, že i když Babylon 5 hodnotím jen o stupínek výš než DS9 co se týče příběhu, tak postavy mě trochu víc bavily v DS9, prostě proto, že byly šedivé, ne černobílé. Tedy, to ani v B5, ale tam to přece jen byli většinou lidé, kteří na to byli připravení. Tady je hodí do války, kterou Federace nečekala a spousta z nich během těch 7 let projde obrovskou změnou (Bashir, Odo, Kira, Jadzia a Sisko asi nejvíc) a navíc se mi tu u nikoho nestalo, že bych postavu, která měla být původně psaná mezi "kladnými" neměla ráda. Sakra, člověk tu má rád i záporáky!
Tebe ten konec zabije - když jsem to já viděla podruhé, a málem jsem vykoupila amazon kvůli knižním pokračováním, tak ty to asi nepřežiješ. :D I když doufám, že snad jo, abychom si o tom mohly promluvit :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 06.11.2008 22:26:52
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno jo, tak kdyby netrpěli, tak by to k ničemu nevedlo, že ;-). Když je nějaké dobrodružství, musí se trpět ;-). Tam se dobře sleduje charakter. Nicméně, nesmí se to přehnat. Zase to neber, že bych si je přála vidět každou epizodu přivázaný na rožni ;-). To fakt ne, to by na mě zanechalo následky ;-). Mmch., taky to stmeluje a já ráda ty projevy přátelství :-).

Knižní pokračování...mno, zatim jsem si už zjistila, co se dá koupit tady (tedy nic moc, budu muset hledat trochu dál). V pravdě, dneska jsem chtěla jít něco zakoupit nebo aspoň půjčit (ale jelikož...dneska nebyl moc dobrý den na cesty někam, když si člověk ani nemohl kvůli té frontě vybrat prachy a všude bylo narváno a ještě jsem zaspala (nemohla jsem včera usnout...hádej kvůli čemu...), takže...zítra či pondělí :)).

Mno...jestli mě ten konec zabije...tak chci na hrob napsat Tar-ara Istandil ;-).
Heh, promluvit...sama ses do toho uvrtala, beru tě za slovo!!! :write: :yes:

PS: Zatraceně, díl poté, tam týden po návratu, všichni se radujou (haha, řekla bych, že nejméně jeden člo...humanoid ne...tedy dva ...zato Kira je děsně happy...mno nic, ale štve mě to).

PSS: Nesnášim Klingony...!

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 06.11.2008 22:53:26
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já právě od 4 serie a hlavně od té doby co se Martok vrátil z vězení Dominionu, kde byl s Bashirem dost stoupl a díly kde je Martok, Worf, Alexander a Jadzie jsou skvělé..... A hlavně by to bez nich nebylo ono... Podle mě tohle nepatří do spoileru, ale jestli nějaká moderátor myslí jinak může opravit...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 08.11.2008 00:15:18
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Co jsem dnes dělala...tak předně se radovala, já si totiž omylem něco přečetla ;-).
:smile: :D :yahoo: :yahoo: :yahoo:
Toto je spoiler!!!:
Přežije poslední díl :yeah: ...samozřejmě mluvím o Elimovi ;-). Našla jsem to, když jsem pátrala po knihách (což je nebezpečné, ale...jde to těžko nečinit ;-)...a byl tu i pozitivní náznak ohledně konkrétně tohoto, tak jsem doufala). Skvělé je, že existuje kniha přímo o Garakovi (rovnou od Robinsona a ohlasy jsou velmi dobré :))...špatné je, že není moc dobře k sehnání. Dneska jsem se ptala v Big Benu a nevypadá to :? :(. Ale byla jsem i v knihovně a trochu jsem ji ochudila o DS9 ;-). Chtěla jsem si ještě koupit jednu knížku, ale taky neměli (ale tohle nejspíš seženu).
Mmch., raduju se, ale neznamená to, že bych snad stejně nesmutnila o věcech minulých :(. To jen, že nezapomínám.

Ale teď tedy ty díly zas tak nic moc :?. A furt přemýšlím nad
Toto je spoiler!!!:
tou tehdejší výměnou Juliana...nezasahovalo to náhodou i do předchozích dílů? Že tam vlastně nebyl on?

Spike kree: Mno, tak v tomhle se neshodnem. Klingony a klingonský věci nemusím, hodně nemusím (začátkem dívání se na čtvrtou sérii a pak i dál ;-)). Taková krásná větička od Juliana to vystihuje "Jestli ještě uslyším jen jedinou baladu o čestné smrti, tak vyskočím poklopem." Klingonské myšlení a chování je mi cizí...tedy, původně jsem si říkala, že určitý věci rozhodně podporuji, ale ty věci jsou tak nějak pospojovaný s jinýma věcma, u kterých pozoruji jen to, jak plynou mimo mě.
Toto je spoiler!!!:
Sám Martok ale docela jde, dobře. Jadzia se mi líbí se svou...energií a rázností, dokáže vykouzlit zajímavé situace. Worf...dobrá interakce s Jadzií, ale jinak nic moc...já holt raději jiné typy postav. A Alexander mě nezajímá.

Příspěvek 08.11.2008 01:01:56
General
General

Odpovědět s citací

S tím Julianem -
Toto je spoiler!!!:
to poznáš podle uniformy. A sám říká, že tam byl pět týdnů. Nové uniformy byly asi tři až čtyři díly předtím, takže podle toho se to pozná. Ale nemyslím si, že by to nějak sahalo do děje. Věděli, co s ním provedou, tak mu nepsali nic významnějšího, aby to nenabouralo děj.

Díly po těch prvních 6 dílech 6. série byly některé dost nuda,
Toto je spoiler!!!:
hlavně hned ten první po návratu na DS9, s Kirou a tím alternativním vesmírem.
Hrozná blbost. Mně osobně se to vůbec nelíbilo, a jako díl to tam absolutně nesedělo. Ale to bylo snad jen pár dílů takhle, pak se to tam začne zase pěkně šmodrchat. :)

Ještěže se mi nepovedlo se v DS9 fixnout zase až tak moc na jednu postavu. Měla jsem ráda Juliana, a hrozně moc se mi líbilo jeho přátelství s Milesem (které považuju za jedno z nejlépe napsaných), ale záleželo mi na všech, takže abych si rvala vlasy kvůli jedné konkrétní postavě, to naštěstí ne. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 08.11.2008 01:29:26
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě se tada podařilo fixnout se na Siska a Bashira, oba takoví idealisti dohnaní k něčemu jinému.... :-)

Abych nebyl OT, i DS9 na koleji úspěšně pokračuje a chýlí se ke konci S4... už se těším na obličeje spolubydlů při Odově monologu "It is him!" :twisted:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 08.11.2008 01:41:20
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mno, právě...ta uniforma je stará...
Toto je spoiler!!!:
operoval Siska, dokonce tam byl i ten mladý Changeling (to ho fakt nedokázal vyléčit...asi ne, no :?). To se mi moc nelíbí, když zjistím, že jsem se dívala na někoho, kdo vlastně nebyl ten, kým být měl (i když se choval normálně). :?

Heh, tak teď jsem zrovna viděla Waltz. To už bylo mnohem lepší :).
Toto je spoiler!!!:
Jen škoda Dukata...on byl takovej zajímavej, komplikovanej (jo, hajzlík, kerýmu záleží na tom, jak mu ostatní budou tleskat a klidně se účastní pokusu o zničení celého systému (ale tak co měl dělat, Cardassia na tom byla bledě ;-)) a o Ziyal se staral). A ten jeho smysl pro humor ;-). To je mi docela líto :?. Teď je z něj šílenec.

Díl s paralelníma postavama (mmch. druhý po), tam byla příjemná jedna věc...Bareil. Já ho měla docela v oblibě. Ale...bohužel hodnocení epky to moc nezachránilo (ale bod navíc byl ;-)).

Co mi absolutně nesedělo a přišlo mi to mimo (tedy jako ve smyslu vyznění seriálu - úplně z noty), bylo The Magnificent Ferengi. Jako, vtipný a tak, ale...příliš absurdní. Jakobych do světa Galacticy poslala Rimmera. :)

Mno, já jsem teď fixnutá hodně na něj, protože je to momentálně nejživější. Ještě je tu Odo, ale teď se teď moc neobjevuje a já furt čekám co. Ono až přijde nějaká silná epka, tak se zas začnu zajímat víc o něj...tedy, myslím, že momentálně jsou tak nastejno, ale teď je silnější někdo jiný (heh, doufám, že tohle nečte žádný blázen, co to ještě neviděl, protože by to musel beztak pochopit ;-)...jako o kom je řeč :)). Ono Odo má
Toto je spoiler!!!:
už nějakou chvíli dost velký problém jménem Nerys...ale řekla bych, že se to fakt už nějak moc dlouho vleče :dontknow:.

A Miles/Julian...to přináší i do těch nezáživných dílů spoustu zajímavých a pěkných momentů "kill Worf" :lol: . A na Milesovi mi taky hodně záleží...jako na jeho ženě
Toto je spoiler!!!:
i dětech.
Protože, pokud by se jim něco stalo, kdo to odnese...(tedy, krom nich samotných :). Ona jeho žena je fain).

Příspěvek 08.11.2008 01:48:22
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Odův problém se již brzy vyřeší ;-) A Magnificent Ferengi byl možná příliš absurdní, ale taky co čekat od episody, ve které hraje Iggy Pop... :-)
Obrázek

Příspěvek 12.11.2008 16:55:35
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak, Tar-ara dokoukala další sérii (a kousek), takže se jdu s vámi o to podělit ;-).
Celkově šestá série mi přišla slabší, jak pátá. Nejslabší část byla po oné několikadílné epizodě. Tam bylo dost epek celkem...nic moc. Pak to už bylo zas dobré. Ke konci šestky jsem si už začala konečně plně uvědomovat, že to za chvíli skončí, že už bude jen jedna série. Což je takový zváštní a nepříliš příjemný pocit. Na jednu stranu chci vědět, jak to dopadne, na druhou chci mít možnost to sledovat dál (já vím, to jste mi říkali ;-)). I když se taky trochu bojím, jak moc mi to bude chybět aneb co když ne tak moc. Přece jen, tolik času, až přejde ten intenzivní pocit, nerada bych, abych nad tím třeba pokrčila rameny, protože mi to přineslo spoustu hodin potěšení...ale to se asi nestane, jen se obávám pitomostí ;-).
Taky si říkám, kdy to dokončím. Chtěla bych do neděle (z jistého důvodu ;-)...ale v tom případě to bude masakr), ale jinak by to bylo stejně tak o den, dva později. A pak zas normálnější život ;-)...chmm...:?.

Ale zpátky k dojmům ;-). Momentálně k postavám. Třeba takový Miles:
Toto je spoiler!!!:
Mno, jo, na toho vždycky čekají nějaké časové katastrofy (20 let vězení, + 10 let dcera...). Díl s Molly mě dost dožral. Dost jsem se obávala, že ji tak už nechají. Nějak jsem úplně nepochopila, proč ji nemohli zkusit vytáhnout dřív, to by uškodit nemělo a pak ten úžasný plán „strčíme jí zpátky, ať ji neuvězní“. Humpf! Mno, ještě, že to dopadlo takhle. Aspoň tedy už má Miles rodinu u sebe a ne pořád někde v trapu, snad může být šťastnější...tedy než přijde další katastrofa :?.
A co mě těší, to je to, že mu během série Julian konečně začal říkat „Miles“ a ne „Chief“ (chová se stejně, ale působí to lépe, já na to docela dám) :).

Pak tu máme Garaka:
Toto je spoiler!!!:
Tak tedy, celkem chudší objevování...nebo mi to tak přijde prostě proto, že bych ho tam chtěla vídat mnohem častěji :?. Mno, Elim se má ještě hůř. Nejen, že mu zabili nejbližší osobu, kterou za posledních mnoho let měl, nejen, že za pomoc vtáhnutí Romulanů do války dostal od plešky přes ústa, (a když už jsem v tom nejen – nejen, že ho vlastní otec nedocenil ani před smrtí), taky málem vyskočil nejbližším airlokem, protože svými činy proti Dominionu zrazuje též svou rodnou Cardassii (teď jsem v sedmé sérii, momentálně posledním shlédnutém díle). A koho má...tak s tím Julianem mu může být příjemně, s ostatními, přestože si ho mohou cenit za to, co už udělal, je to takové...pochopitelné, ale pro něj nepříliš rozptylující. Už toho na něj taky dost prasklo, tak si nemůže dosytosti vychutnávat, že o něm nikdo nic neví. Chtěla bych pro něj něco pěkného...:?. Něco, z čeho by se mohl jaksepatří těšit... Jeho život mi přijde smutný.

Dostávám se Odovi.
Toto je spoiler!!!:
Tak tady je to už naštěstí něco jiného. Své si přetrpěl (tedy...co já vim, co ho ještě čeká, momentálně je to ale takhle) a že to trvalo. Ale jeho problém se skutečně vyřešil. A musím říci, že mě to nesmírně potěšilo :D. Konečně! :D Milé, hezké, příjemné :). IMO to mohlo být tak o sérii dříve, ale hlavně, že vůbec. Já mu to samozřejmě totiž hrozně přeju. A líbí se mi, jakým způsobem probíhá a jak na mě působí jeho vztah s Kirou, ta vzájemná interakce (za těch pár dílů). Prostě taková milá pozitivní věc, co mě těší.
A také mě potěšilo, že udělal i něco pro Quarka, protože mi, jak jsem se již dříve vyjadřovala, přišlo, že je naň příliš tvrdý. Jen škoda, že to Quark neví :?.

Jadzia
Toto je spoiler!!!:
To, co se stalo na konci série, už jsem věděla hodně dopředu. Což bylo dobře, protože jsem na to byla připravená. I když ten poslední díl to tedy nikterak neulehčoval. Přišlo mi to docela líto :-(. Byla taková zvláštní, zajímavá, energická, přátelská...mno, je jí škoda :?. Blbé je, že vlastně byla jen ve špatný čas na špatném místě, nic víc. Co k jejímu odchodu vlastně vedlo...rozhodli se tak scénáristi nebo herečka?
A k Ezri – tak zatím pouhé dva díly, což k hodnocení moc nestačí, nicméně pro tuto chvíli mohu říci, že se mi docela líbí. Je jiná, než Jadzia a to je dobře. Teď se zatím vyrovnává s těmi x vzpomínkami, co v sobě má, ale ta zmatenost působí docela pěkně. A pomohla Elimovi ;-) (zase si mohu říci, že kdyby tam byla Jadzia, Elim by právě mohl taky proplouvat vesmírným prostorem...;-)). Uvidíme, co dál přinese.

A teď trochu k epizodám:
Toto je spoiler!!!:
(krátce...docela mě překvapilo, že Winn přerušila ten souboj...jen tak na okraj, ať si pak neříkám, že jsem se nezmínila ;-)...to v mých očích docela poklesla (a ne, že by byla už prve nějak vysoko...spíš nízko :)).

In the Pale Moonlight:
Toto je spoiler!!!:
Co jsem si o ni četla, tak že byla jedna z nejrozporuplnějších (ale vysoce hodnocena). Mě se tedy líbila. A vlastně mi nepřišla až tak....drsná. Tedy ne, že by to bylo jen tak, zatáhnout někoho do války ;-), ale nevim, myslím, že si Sisko může poblahopřát. Vlastně tu největší sviňárnu za něj udělal Garak. Může být rád, že to takhle dopadlo. Jako jo, tohle je věc s obrovským dopadem a morálně nebyla určitě v pořádku, ale že to bude Ben tak rozebírat...ale bylo to pěkný :). Podle toho, jak jste tu říkali, čekám, co přijde dál (pokud tohle nebyl vrchol, ale...podle popisu čekám něco drsnějšího ;-)).

Další prý dost lidmi velmi dobře hodnocený díl...tedy co jsem četla, byl ten s „Bennym“ jak to bylo...Far Beyond the Stars. Mno, tak to se mi tedy nelíbilo.
Toto je spoiler!!!:
Jediná zajímavá věc byla právě ta možnost vidět je v civilu (u „Dukata“ docela šok, jsem si myslela, že je mladší, ale ty pohyby byly nezaměnitelné :D). Ale ty jejich „problémy“ mě tedy vážně nebraly. Tak možná před padesáti a více lety. A vůbec, tohle „oni existují v mé hlavě“ mě dost štve, protože to nabourává realičnost postav ve svém světě. Aspoň, že to v dalším dílu s výskytem Bennyho a Damara (to bylo taky zajímavé, ale poznala jsem ho hned, pohyby, mimika :), koho jsem v civilu nepoznala, byl Martok :)) to zahráli na falešná proroctví. Tedy doufám, že to patřilo k tomu.

Toto je spoiler!!!:
To, že Dukat to chvíli táhl s matkou Nerys mě docela překvapilo (po matce ještě uhání dceru...mno...;-)), ale taky poněkud zlomyslně potěšilo (Kiru konečně něco schladilo ;-)). Jen nechápu Siska, který klidně souhlasil s použitím Orbu Času...vždyť to bylo víc než pravděpodobný, že se Nerys pokusí něco udělat. U Proroků budiž, ti vědí, ale Ben? Furt zdůrazňují, jak je to nebezpečný a nakonec málem Kira odbouchne klíčovou postavu dějin :roll: .

Co se týče Tears of the Prophets a dalších pokračování. Ten první díl se mi líbil
Toto je spoiler!!!:
(až na tu Jadzii), skutečně byl dobrý. Ty dva další citelně horší. Nejlépe bych ohodnotila linii Odo/Kira, ta byla zajímavá. Worf/Miles/Julian/Quark bylo taky docela dobré (mno, hlavně ti tři posledně jmenovaní ;-)), ovšem Sisko liniie mi přišla děsně nudná. A že je Ben předurčen...ok, no, ale nemusel to hledat tak zdlouhavě.

Oups...hmm...eh...*hledí vzhůru*...to když má člověk čas si mezi prací něco napsat...a jak se to rozkládá v čase...mno, jestli jste to dočetli až jsem, gratuluji :D. A to jen počkejte, až to fakt dokoukám....;-) :lol: .

Příspěvek 12.11.2008 17:24:05
General
General

Odpovědět s citací

Takže - na chvíli jsem se zděsila, že tu budeš vyjadřovat depresi nad koncem ("á, Tar-ara to dokoukala a je v depresi"), ale na to naštěstí ještě nedošlo...zatím. :D

Tak se vyjádřím v přímých odpovědích na tév "spoilery":

Jadzia:
Toto je spoiler!!!:
Její smrt mě hodně zasáhla, protože ač byla ze začátku trochu nezařaditelná, tak si mě postupně opravdu získala - přátelským přístupem ke každému, hlavně její vztah/nevztah s Julianem, jak dokázala "zjemnit" Worfa a jak našla sama sebe a postupně získala i skvělý smysl pro humor. Hlavně jak se v poslední epizodě radovala, že může mít dítě (a Julian byl smutný, jak řekla, že je "dobrý přítel" - nádherná scéna) a na konci umřela, to bylo hodně zlé. Ale odejít chtěla sama herečka, pokud vím. Dostala hlavní roli v nějakém jiném seriálu a vůbec snad o tom prý uvažovala asi už rok, že odejde. Co za tím ale bylo, to si teď nevzpomenu (i když jsem to věděla).
Ale, ačkoliv jsem si na Ezri, která je od ní úplně odlišná (je to vysvětlené, že nebyla připravená na spojení), zvykala asi tři až čtyři epizody, tak jsem si ji nakonec oblíbila. Během jedné série projde ta postava ohromným vývojem a jen mě mrzelo, že tam byla jen jednu sérii. A samozřejmě, i okolo ní bude pár zajímavých zvratů a epizody s ní jsou dost zajímavé a hlavně i takové temnější.

Miles:
Toto je spoiler!!!:
Na to, co říkáš, jsem slyšela komentář tvůrců, že je to taková sympatická postava, soused od vedle, kterému člověk nepřeje nic zlého a ono se mu právě to zlé děje. Ale teď už by snad měl být v klidu. To, jak si s Julianem byli stále bližší (Julian má problémy s vyjadřováním náklonnosti, patří to k jeho postavě a proto se mi tak líbí - i jeho vývoj), se mi hrozně líbilo a trvám na tom, že to bylo nejlépe napsané přátelství ve ST.
Ten časový díl s Molly jsem z nějakého důvodu úmyslně přeskočila, asi taky proto, že jsem věděla, co přijde.

Odo:
Toto je spoiler!!!:
Scéna s Kirou na promenádě byla jedna z nejlepších :) Ač se to zpočátku nezdálo, ti dva jsou dokonalý pár a skvěle se doplňují. V pozdějších sériích se mi Odo líbil víc, protože získal takový ironický pohled na svět a to bylo hodně sympatické.

Garak:
Toto je spoiler!!!:
Co ti na to mám říct? Snad jen, že si ho ještě do sytosti užiješ, akorát pořád musíš mít na paměti, že ač oblíbená, pořád je to vedlejší postava a tak samozřejmě nemůže být v každém díle. Ale jeho chvíle slávy ještě přijdou a některé ty věci, o kterých píšeš, se napraví. Jestli to tedy není moc spoiler, ale asi ne. :)

Moje nej epizody byly kromě úvodních taky díly
Toto je spoiler!!!:
se Sloanem, protože to krásně vykreslilo Federaci jako ne úplně čistou organizaci, ve které, i přes všechny ideály, pořád probíhají boje o moc a machinace v zákulisí. A pak tam taky byl Julian, že, to se vždycky počítá za pěkný díl :D Hlavně tam pak Sekce 31 získá ještě i jiný význam, ale to ti říkat nebudu.

Příspěvek 12.11.2008 17:28:07
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Mě Far Beyond the Stars přišlo spíše jako kdyby štáb DS9 chtěl udělat nějaký film o rasové segregaci padesátých let a nějak to nalepili k DS9 :-) ale děj samotný se mi líbil, bylo to něco úplně jiného, nového, šíleností skoro až farscapovského.

Na Sekci 31 se mi líbí, že vlastně ST vrací do (pro mě) uvěřitelných rovin, protože se ukáže, že Federace není o nic lepší, než zbytek ras; naopak je možná ještě mnohem pokrytečtější... :-)
Obrázek

Příspěvek 12.11.2008 19:14:57
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já osobně doufám že vzikne seriál ze světa treku a bude zaměřen na sekci 31 či bude jeho součástí... pěkně by to mohlo navázat na 10 film když vlastně po válce s Dominionem, návratu Voygeru a zničení Borgů je Federace nejsilnější, Klingoni jsou přátelé, Romulani na posledním tažení a zbytek kvadrantu oslavuje federaci a tedy i klingony k vyhrané válce tam by bylo pěkné vydět co má za lubem 31-čka...

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 12.11.2008 19:31:16
General
General

Odpovědět s citací

Pokud si pamatuju, tak než se natočila Enterprise, tak se přímo uvažovalo o seriálu, který by sledoval Sekci 31. Tehdy se uvažovalo o několika alternativách a nakonec to vyhrál seriál z doby před TOSkou (ne, že bych si stěžovala, miluju Enterprise :))
Mám tady knihy s tématikou Sekce 31 a jsou rozhodně nadprůměrné. :)

Příspěvek 12.11.2008 20:48:44
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ty knihy, napíšeš názvy mám stáhnuto něco přes tři stovky knížek o startreku některý v pdf, některý audio, že bych se zaměřil na ně....

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek