Black books dabovaný neznám, ale ITCrowd a hlavně Fawlty Towers(Hotýlek), tragédie, zabili osobitý humor J.Cleese, totálně.Dabing je zabiják původního díla, to mi nikdo nevymluví, ale dokud bude alternativa v podobě originál+titulky nebo i bez titulků je mi to jedno. Je mi jedno, kdo to nadabuje, jak to nadabuje a jestli budou Wraithi nebo Landovy Přízraky, na setkáních fandů pak může bejt zajímavý, že dva lidi mluví o tomtéž a každý tomu říká jinak

. Jen je škoda, že ta alternativa se mnohdy k divákovi, fandovi a sci-fi nadšenci dostane zrovne ne legální formou a TV nenabízí možnost volby zvukového doprovodu, přestože to STB pro DVB-S a DVB-T umožňují. Takhle spousta lidí musí šáhnout po torrentech. Např.ve Skandinávských zemích je AJ druhou mateřštinou, protože skoro nic nedabujou. Kdo má problémy se zrakem při čtení titulků, se prostě jednoduše jazyk naučí, jestli chce pořad sledovat a bavit se. A protože je to skoro u všech, umí dobře anglicky.Získávejte nové fandy seriálu, ale ne po pěti letech nebo skutečný fanoušek už bude o pár season dál.