Z data: 23.10.2008 16:43:23,
Edit viz nížeTakže jsem to opravdu do FFS stihla do konce čtvrté série (a první pátou, protože to byl dvojdíl). Ten poslední díl čtvrté...to je teda paráda

, ale
|
Toto je spoiler!!!:
|
co mi to udělali s Odem? Chudáček, to mě mrzí. Jsem na něj teď sice zvědavá nadále a jak se s tím vypořádá, ale...stejně, tohle ztratit... Ale ještě musím zmínit jednu z nej scén - s dohazovačem Garakem. To bylo naprosto nádherné  |
A už jsem zjistila, co je na Garakovi tak zajímavé (tedy, co se týče pohybů). Když s někým mluví, neustále pohybuje hlavou tak, že se na dotyčného dívá z nějakého úhlu a to působí tajemně a taky tak, že neustále kuje pikle a dotyčného zkoumá. A pak má takové elegantní pohyby.

Skvělý díl byl i Body part.
|
Toto je spoiler!!!:
|
Jen mě na konci zklamalo, že mi to přišlo takové nedotažené (to byl sen...škoda, holoprogram by byl lepší a mrzí mě, že jsem neviděla, jak Quark pobíhá po stanici a shání Garaka a přitom se snaží, aby nenašel první on jeho ..). |
Ale dost mě naštval Hard Time.
|
Toto je spoiler!!!:
|
Miles vůbec nějak příliš trpí. A tady...mno, byl by z něho prostě jiný člověk, tohle se nevyřeší jedním přátelským rozhovorem. Dvacet let je dvacet let, i když jen virtuálních. Tu postavu by tím prostě zničili. Tak se raději budu tvářit, že se to nestalo . |
Edit:Tak a jsem díl před koncem páté série. Co bych řekla k pětce...PARÁDA

. Pětka je fakt pěkná. Na holohlavou příšeru si už zvykám (tedy pořád nic moc, ale už ho nemám chuť preventivně zastřelit

). Worf mi tolik taky teď nevadí (má dokonce pár pěkných dílů...i když hlavně, když je tam ještě někdo...a taky má pár nepříliš pěkných, ale lepší jak ve čtyřce). Jen mě trochu štvala těhotná Kira. Těhotných mám plný zuby

. (Mmch., ta herečka byla v té době těhotná nebo to bylo čistě do příběhu?)
Co za díly vyzdvihnout...tak skvělý je Trials And Tribble-ations. Výborně udělané, skvělý scénář, nádherně zapasované do sebe

. U tohodle dílu jsem se vážně pobavila

. No a ten konec

.
Pak ještě musím provolat slávu dvoudílu In Purgatory's Shadow a By Inferno's Light. U tohodle dvoudílu jsem měla ten vzácný pocit vzrušení, očekávání, napětí...(naposled asi u Dark Knighta a před tím v nějaké bližší minulosti teď ani nevím). Myslím, že momentálně bych ho ohodnotila jako za nej z DS9. Nevim, prostě mě dostal, po skončení jsem málem vyletěla z kůže

.
Co se změnilo u postav:
Tak se mi poněkud změnila intenzita oblíbenosti. Miles lehce ztrácí...nebo možná ani ne, ale Odo s Garakem ho předhonili. Jsou prostě hrozně zajímaví

.
|
Toto je spoiler!!!:
|
Hodně mě potěšilo, že je Odo zase Changeling . Čekala jsem to, ale tak na konci série. Ale vůbec to nevadí . Jen si myslím, že z toho mohli vyždímat víc, mělo to velký potenciál. A zmínila bych díl Children of Time...tam mě teda naštval (na konci). Proč jí to musel vzkazovat?? Konečně se mu objevila naděje a on na to "Miluju tě tak moc, že nechám 8000 lidí umřít." - parádní způsob, jak si opatřit obdiv žen. Já bych ho praštila... . Ale celkově v téhle sérii měl Odo spoustu pěkných scén. Ale teď mi vlezlo na mysl to, co jste říkali o začátku té šesté...a nevím, zda se mám do toho hrnout nebo raději...hrnout méně . Docela se bojím . |
Mno, i když víc se bojím úplného konce...tedy nejen o Oda, ale tak celkově, jak se to vyvine a hlavně, jestli mě to nějakým způsobem nezklame. Protože to nadšení, které mi nyní přímo proudí žilami...kdyby se tam stalo něco, s čím se nedokážu pořádně srovnat, tak je celý seriál v háji a to bych dost nerada

Čím vyšší vzestup, tím horší pád

Snad se obávám zbytečně

.
|
Toto je spoiler!!!:
|
Ale dál (se prostě musím po té sérii vykecat ). Gul Dukat - toho jsem si docela oblíbila už dřív a jak se stal tím "rebelem", tak si dost polepšil (a proniklo se trochu víc do charakteru), nicméně teď, jak udělal ten podraz...chjo . Tedy, na druhou stranu ho chápu, ale... . |
Garak - Co k němu říci? Miluju ho, je úžasnej!!!!

. Jen je mi líto, že je tak v málo dílech

. Teď na mě čeká tedy hned v několika blízko sebe (jak jsem si zjistila), tak se moc těším

.
Mmch., v Children of Time se mi moc nezdál počet obyvatel. Ale jde to. Včera jsem si mezi prací trochu počítala a vyšlo mi, že při úmrtnosti 10% (což je dost málo, to by bylo určitě víc, ale tak měli tam ty svý vychytávky) by musel každý pár splodit cca 3,5 dítěte...a museli by se vyhýbat (zvláště zpočátku) degeneraci + nebezpečí. I když při úmrtnosti 20% je to 3,9 dítěte. Mno, ale stejně...každý nějaký pár by musel mít tohle...a nebo tedy někdo víc. Ale dřív to bylo celkem normální, ale stejně...

. Mno nic

.