Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Star Trek StarTrek: Deep Space Nine

StarTrek: Deep Space Nine

jeden z nejúspěšnějších televizních sci-fi seriálů, který snad ani nepotřebuje představovat...

Příspěvek 18.10.2008 14:33:42
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nejspíš chápu...a vůbec se mi to nelíbí :( :( :( .

Klenotka: Obecně považována za nejlepší? Mno, Tak to se holt s většinou fanů rozcházím :dontknow: . Ohodnotila bych ji snad za lehce nadprůměrnou.
Časovka to byla, i když měla jisté náležitosti, které ji klasifikují trošku jinak. Ale určitě lépe, než klasické časovky.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 18.10.2008 15:46:33
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak jasně, že ne každému se líbí stejné věci. Jako třeba já teď u Supernatural mám radši Sama a to jsem očividně v menšině...er, to se nepatří :D
Každopádně, 4. série je hodně zaměřená na Klingony, pak to ale tak nějak samo zapadne do příběhu. :) Přelomy jednotlivých řad jsou ale opravdu suprové a na tu dobu jsou tam parádní bitvy. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 19.10.2008 20:18:51
Sokar Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Já mám radší Dominionskou válku. Šestou a sedmou řadu. :)
Obrázek

Příspěvek 20.10.2008 17:05:40
Destiny Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Absolutně souhlasím se Sokarem :)
I am proud to be member of Sheppofilclub
Obrázek
Můžeme být jen tím čím jsme. Nic víc, nic míň. (Kahlan Amnell)
Není tak těžké za přítele umřít, jako najít takového, aby umírat stálo za to.

Příspěvek 04.11.2008 17:46:07
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Z data: 23.10.2008 16:43:23, Edit viz níže
Takže jsem to opravdu do FFS stihla do konce čtvrté série (a první pátou, protože to byl dvojdíl). Ten poslední díl čtvrté...to je teda paráda :bravo: , ale
Toto je spoiler!!!:
co mi to udělali s Odem? :( Chudáček, to mě mrzí. Jsem na něj teď sice zvědavá nadále a jak se s tím vypořádá, ale...stejně, tohle ztratit...
Ale ještě musím zmínit jednu z nej scén - s dohazovačem Garakem. To bylo naprosto nádherné :D

A už jsem zjistila, co je na Garakovi tak zajímavé (tedy, co se týče pohybů). Když s někým mluví, neustále pohybuje hlavou tak, že se na dotyčného dívá z nějakého úhlu a to působí tajemně a taky tak, že neustále kuje pikle a dotyčného zkoumá. A pak má takové elegantní pohyby. :D

Skvělý díl byl i Body part.
Toto je spoiler!!!:
Jen mě na konci zklamalo, že mi to přišlo takové nedotažené (to byl sen...škoda, holoprogram by byl lepší :) a mrzí mě, že jsem neviděla, jak Quark pobíhá po stanici a shání Garaka a přitom se snaží, aby nenašel první on jeho ..).

Ale dost mě naštval Hard Time.
Toto je spoiler!!!:
Miles vůbec nějak příliš trpí. A tady...mno, byl by z něho prostě jiný člověk, tohle se nevyřeší jedním přátelským rozhovorem. Dvacet let je dvacet let, i když jen virtuálních. Tu postavu by tím prostě zničili. Tak se raději budu tvářit, že se to nestalo :roll: .

Edit:
Tak a jsem díl před koncem páté série. Co bych řekla k pětce...PARÁDA :ok: :bravo: . Pětka je fakt pěkná. Na holohlavou příšeru si už zvykám (tedy pořád nic moc, ale už ho nemám chuť preventivně zastřelit ;-)). Worf mi tolik taky teď nevadí (má dokonce pár pěkných dílů...i když hlavně, když je tam ještě někdo...a taky má pár nepříliš pěkných, ale lepší jak ve čtyřce). Jen mě trochu štvala těhotná Kira. Těhotných mám plný zuby ;-). (Mmch., ta herečka byla v té době těhotná nebo to bylo čistě do příběhu?)

Co za díly vyzdvihnout...tak skvělý je Trials And Tribble-ations. Výborně udělané, skvělý scénář, nádherně zapasované do sebe :bravo: :lol:. U tohodle dílu jsem se vážně pobavila :D. No a ten konec :rflmao: .
Pak ještě musím provolat slávu dvoudílu In Purgatory's Shadow a By Inferno's Light. U tohodle dvoudílu jsem měla ten vzácný pocit vzrušení, očekávání, napětí...(naposled asi u Dark Knighta a před tím v nějaké bližší minulosti teď ani nevím). Myslím, že momentálně bych ho ohodnotila jako za nej z DS9. Nevim, prostě mě dostal, po skončení jsem málem vyletěla z kůže :).

Co se změnilo u postav:
Tak se mi poněkud změnila intenzita oblíbenosti. Miles lehce ztrácí...nebo možná ani ne, ale Odo s Garakem ho předhonili. Jsou prostě hrozně zajímaví :D.
Toto je spoiler!!!:
Hodně mě potěšilo, že je Odo zase Changeling :yes:. Čekala jsem to, ale tak na konci série. Ale vůbec to nevadí :). Jen si myslím, že z toho mohli vyždímat víc, mělo to velký potenciál.
A zmínila bych díl Children of Time...tam mě teda naštval (na konci). Proč jí to musel vzkazovat?? Konečně se mu objevila naděje a on na to "Miluju tě tak moc, že nechám 8000 lidí umřít." - parádní způsob, jak si opatřit obdiv žen. Já bych ho praštila... :stupid: .
Ale celkově v téhle sérii měl Odo spoustu pěkných scén. Ale teď mi vlezlo na mysl to, co jste říkali o začátku té šesté...a nevím, zda se mám do toho hrnout nebo raději...hrnout méně :). Docela se bojím :?.

Mno, i když víc se bojím úplného konce...tedy nejen o Oda, ale tak celkově, jak se to vyvine a hlavně, jestli mě to nějakým způsobem nezklame. Protože to nadšení, které mi nyní přímo proudí žilami...kdyby se tam stalo něco, s čím se nedokážu pořádně srovnat, tak je celý seriál v háji a to bych dost nerada :? Čím vyšší vzestup, tím horší pád :? Snad se obávám zbytečně :).

Toto je spoiler!!!:
Ale dál (se prostě musím po té sérii vykecat ;-)).
Gul Dukat - toho jsem si docela oblíbila už dřív a jak se stal tím "rebelem", tak si dost polepšil (a proniklo se trochu víc do charakteru), nicméně teď, jak udělal ten podraz...chjo :?. Tedy, na druhou stranu ho chápu, ale... :?.

Garak - Co k němu říci? Miluju ho, je úžasnej!!!! :yahoo: . Jen je mi líto, že je tak v málo dílech :?. Teď na mě čeká tedy hned v několika blízko sebe (jak jsem si zjistila), tak se moc těším ;-).

Mmch., v Children of Time se mi moc nezdál počet obyvatel. Ale jde to. Včera jsem si mezi prací trochu počítala a vyšlo mi, že při úmrtnosti 10% (což je dost málo, to by bylo určitě víc, ale tak měli tam ty svý vychytávky) by musel každý pár splodit cca 3,5 dítěte...a museli by se vyhýbat (zvláště zpočátku) degeneraci + nebezpečí. I když při úmrtnosti 20% je to 3,9 dítěte. Mno, ale stejně...každý nějaký pár by musel mít tohle...a nebo tedy někdo víc. Ale dřív to bylo celkem normální, ale stejně...;-). Mno nic :).

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 04.11.2008 17:54:28
General
General

Odpovědět s citací

Jen jsem viděla tenhle topic blikat, tak jsem si říkala "Tar-ara je na konci série" :D

Tebou zmiňovaný dvojdíl patří taky k mým nejoblíbenějším i z hlediska celého seriálu. Bylo tam několik zvratů, Garak, Julian...

Se 6. sérií rozhodně neváhej, protože...no, radši si ji pusť o víkendu, protože tam jede asi šest epizod za sebou nepřetržitě :D

Konce se neboj, budeš mít šílenou depresi (i kvůli postavám, ale spíš kvůli tomu, že je nemůžeš sledovat dál) a několik dní budeš kousat do polštáře. :D

Musím si oživit, co tam vlastně bylo, abych ti tu v odpovědi něco nesespoilovala a neplácla.

Nana Visitor byla v té době opravdu těhotná - s tehdejším manželem, Alexanderem Siddigem, a tak to zamontovali do seriálu. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 04.11.2008 20:26:48
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Taky jsem si říkal že Tar-ara bude mít dokoukáno a už nebudu spoilerovat... Na festivalu jsem opravdu držel tar-ařiny prosby, výhružky a nic neprozradil.... Jinak podle mě je šestá a sedmá serie to nejlepší z Ds9 a i Star treku celkově... všechny postavy se musí vyrovnat s překážkami jež čelí v životě jen málo lidí.... plus vývoj Worfa a Dax je prostě něco......
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 06.11.2008 01:44:11
Major General
Major General

Odpovědět s citací

04.11.2008 20:46:00 ....Edit viz níže :cry:

Klenotka: Mno jo, jedna série je maximum, kdy už to musí ven ;-). Chjo, jsem do toho měla uvrtat ještě nějakýho člověka, abych si o tom mohla živě povídat...to je nevýhoda toho, když je někdo nově nadšen a ostatní to už dávno znají...:? :).

Heh, tak jsem ráda, že na tomhle dvojdílu se shodneme ;-). Jj, Garak zářil :D. A Julian měsíc...to nechápu, jsou fakt dobrý, ale nechápu, že to ostatní nepoznali... :). A velmi zajímavý plán se sluníčkem :).

A cože? Co? What? O VÍKENDU??? Vždyť je úterý? To se mám jako do soboty omráčit??? :D ;-) (já vím, je tam šest epek + jedna v té z páté série (aspoň je to tak psáno) a to na úplném konci je nějakých deset epek v kuse...že bych se hodila marod? :lol:)

Deprese kvůli neschopnosti sledovat dál...to mi říkal i Omi :D. Mno, doufám, že to bude tak a ne jinak. Polštář si raději připravím...nebo rovnou dva, ty celodenní záchvaty roztěkané energie, která se dere ven (a nesmí, jinak mi rozerve tělo) očekávám...ať už ty "pozitivní" či ne. ;-)

S Alexanderem Siddigem...áha :D. Mno jo, nějak moc nevidim, aby postava byla těhotná a herečka ne (mmch., jsem si říkala, že tam určitě bude porod...ten je totiž všude...:roll: mno...:roll:).

Spike Kree: A já to opravdu, opravdu oceňuji, věř mi ;-). Zvláště u tebe ;-). Hrozně ráda si o tom s tebou popovídám...až do budu mít shlédnuté celé ;-).

Jé, já se zase rozkecala...mno, aspoň si budu mít co číst, až se sem třeba za půl roku po shlédnutí kouknu ;-).

Edit:
NÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!!! :!: :!: NÉÉ :cry: :cry: :cry: :cryy: :cryy:
Po 6x06 by asi bylo v očekávání něco jiného...chtěla jsem použít wow nebo tak něco, okomentovat Oda nebo flotilu, ale jediný pocit, který proudí mým tělem, je veliká bolest, protože někdo, koho miluju, ztratil někoho, koho miloval. PROČ???!!! Tak krásně ho to doplňovalo... :cryy: To ne... :cry: ...

Příspěvek 06.11.2008 01:48:54
General
General

Odpovědět s citací

Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila, co myslíš. Jo, taky mi to bylo hodně líto. Od 6. série výš se musíš připravit na takovéhle věci, patří to k tomu. Ač to zní divně, tak právě to z toho dělá výjimečný seriál.

Příspěvek 06.11.2008 02:21:30
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To nesnesu...na další týden jsem odsouzena smutně koukat před sebe...nesnášim tu bolest (a to je to přece "jen seriál"). :cryy: Potřebuju obejmout...:cry: ...no, super, jsem na dně...mno, a ty večery to ještě umocní...PROČ???!!!
...kdyby raději odpravili třeba klingony...při slově "čest" už skoro skáču z okna...mno, aspoň je pořád naživu Elim, že (ne, teď nejsem ve stavu se zeptat, zda přežije poslední díl, to bych se taky mohla jít rovnou oběsit).
A to bylo tady, kde ti Odo nesedl nebo se mám ještě "těšit" na něco mnohem hroznějšího? (tady to docela šlo...jen byl prostě oblben v tu nesprávnou chvíli)

Příspěvek 06.11.2008 14:51:57
General
General

Odpovědět s citací

Horšího už asi ne, pak to napravil. Mně jenom vadilo, že se tak nechal zmanipulovat, ale byl oblbnutý, to máš pravdu.
Ty to asi hodně prožíváš, co? :smile: Tedy, já když to viděla poprvé na Sat1 před deseti lety, tak mě teď při znovusledování už nepřekvapilo a tak jsem to nehrotila. Mě osobně hodně mrzelo něco jiného, ale to tě možná vzhledem k tvým oblíbeným postavám tak nesebere.

Příspěvek 06.11.2008 19:22:59
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak na to začínám taky koukat. Všude slyšim samou chválu, srovnání s Babylonem 5, někdo dokonce tvrdí že je lepší než B5...je to vůbec možný? :smile:
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 06.11.2008 20:29:57
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Záleží na každém člověku, pro mě určitě.
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 06.11.2008 20:43:48
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Eh jak pro koho. Já třeba věřím v teorii Obšlehnutí. Tzn,že Great makerovi sebrali ideu...

Přesto je DS 9 skvělá :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 06.11.2008 20:52:14
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Z pozice někoho, kdo je s B5 v půlce třetí řady, se mi více líbí DS9, a to i pokud férově porovnávám jenom jeho 70%, tj. první čtyři řady. DS9 se sice do S3 hodně hledá a neví, co by chtěla, ale potom je to jízda - ale ani předtím to není špatný.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

PředchozíDalší

Zpět na Star Trek