Zdá se mi to, nebo Delenn šilhá?
EDIT. Asi šilhala kvůli masce. Od S2 už mi to tak nepříjde... naopak se stala poněkud hot.
flashforward EDIT z S3: Tak už se mi moc hot nezdá, naopak v ní začínám vidět jistou postavu LOSTu.
EDIT: Ou kej, aha... jsem ke konci 2. řady a trochu mě začíná děsit, jak moc se to v některých konkrétních případech podobá té věci z mého podpisu, včetně třeba (četl jsem pár synopsí z dalších řad) ústředního nápadu v Sleeping in Light.
Děj B5 se už dost rozjíždí, ale teda výměna Sinclaira za Sherridana je dost WTF. První třetina z 2. řady je taky docela pomalá. Jsou tu tradičně skvělé díly (ten s uvězněním Mordena) a i dost vtipné scény (obchod na B5), těším se na finále S2.

EDIT: S3 začátek. Mám pořád stejný problém. Zaprvé, je to hrozně televizní, ale hrozně. I když se tam objeví hodně cool nápad (třeba ten se skrytou telepatkou), tak mi příjde, že je to hrozně blbě provedený, jakoby prostě neměli čas to natočit nějak zajimavě. Bych čekal, že kolem toho třeba udělají příběh, nebo to odhalení bude alespoň nějak zajímavě natočený, ne, že se prostě to něco stane, a pak konec episody. Já vím, vzhledem k 90. létům se nemůžu divit, že tam neprovádějí kamerové prostocviky a střídání filtrů. Stejně, plno dobrých nápadů mi příjde nějak divně realizováno v ději.
A za druhé, mám trochu problém obecně s tím, jak je to napsaný. Je tu story o příchodu velké války, ale přesto je snad polovina děje episod vyplňovačka. Kdykoliv, kdy už se začne něco dít, tak hned další díl přiletí Jack Rozparovač a mučí posádku, nebo všichni celý díl řeší vybuchující sondu. Když to srovnám s pozdějším DS9, tak mi u něho příjde využívání motivu války (i přípravy na válku) mnohem lépe použito. Což souvisí třeba i s tím, že B5 posádka skoro nevytáhne paty ze stanice.
Nechci tím říct, že by se mi to nelíbilo, jenom z toho nejsem ani zdaleka tak odvázaný, abych tvrdil, že je to nejlepší space opera. Zatím.
EDIT: Wow. Dát si za sebou Messages from Earth, Point of No Return a Severed Dreams byl výborný nápad. Dohromady skvělé tři episody se skvělým vyvrcholením.
To sice byl cool trojdíl, ale zase to bylo cool především tím zajímavým dějem; pokaždý, když se nějde objevují scény kdy vládní vojáci útočí na vlastní senát a střílí po sobě letadla jednoho státu, tak to je dobré nehledě jestli je to B5 nebo záběry z Jelcinovské Moskvy. Takže sice pochvala B5, ale když už to není natočeno nějak dechberoucně, aspoň by se podobné děje měly odehrávat častěji a necpát tam ty děje jako z TOSky kapitána Kirka.
Ale maximálně bizardní je, že generál Hague nehrál v Severed Dreams pučistického generála proto, že hrál v Paradise Lost pučistického admirála

EDIT: No, co jsem říkal. Král Artur...