Title jsou venku, nicméně stejně upozorňuju, že píšu spoilery.
Mě se to nelíbilo. Je tam hrozně moc bad WTF momentů, řada scén je vyloženě křečovitá, jiné jsou hrozně lame. Pěkně po pořádku.
Claire je hrozná. Jak její řešení s vlakem, tak i ta scéna, kdy se u ní zjeví Sylar - to je snad nejdementnější antihrdina všech dob. Umí ovládat telekinezi, umí dělat iluze a umí i svůj kouzelný hlas, ale přesto se tam nechá pobodat nůžkama jako nějaký amatér? WTF! A aby Claire nezemřela, tak řekne, že ji zabít nemůže a je to. Dva nejlepší agenti Společnosti byli taky docela lol. Naprosto ztracený čas.
Nathan. Co to proboha mělo být? Kdyby boha zmínili v pilotu, nebo kdyby k němu přišli postupně, tak bych ho tu klidně bral - ale takhle z Nathana udělat Ježíše? WTF! A proboha - Linderman? Postava, kterou nikdo jiný nevidí a ona poučuje naší postavu o Bohu, to je přece i ve srovnání se seriálovou konkurencí děsně originální! Při větě ve smyslu "God has a plan for you" jsem brečel utrpením!
Parker byl odklizen pryč, což je smutné, protože jsem ho měl rád, nicméně stejně jeho podíl na ději byl vyloženě WTF.
Hiro a Ando a Catwoman byl teror. Hiro nejen že nedospěl, ale je asi desetkrát naivnější, než v 1. řadě. V 1. řadě jsem doufal, že z něho bude tvrďák a samuraj, ale začíná mi to připomínat SG, u které jsem si taky na začátku říkal, jak příjemně by se to mohlo vyvíjet, a oni všechny zajímavé možnosti vyřeší v paralelních realitách. U Heroes se vyřeší ve špatné budoucnosti, které asi vždy zabráníme, ale princip je stejný. Nicméně CGI zničení Tokia bylo fajn.
S tím souvisí Peter. Autoři si opět uvědomili, že je moc silný a opět to vyřešili hrozně bizardně. Budoucí Peter zpituje svědomí, zatímco náš Peter je na útěku s psychopaty. S tím souvisí pěkný "Reservoir Dogs" moment na benzínce, ale nic víc.
Dále pak Nikki. Já měl za to, že umřela. Každopádně, opět, mít v jedné episodě větu o tom, že "armáda světla bude bojovat se silami temnoty" a Bruce Boxleitnera je snad jako něco od bratří Zuckerů nebo od Stillerova Frat Packu. WTF!
Zpátky na Sylara, aby se naplnil kruh. Sylar uvnitř komplexu Společnosti (která je opět na střídačku jednou supermocná a jindy tvořena asi pěti lidmi) dále dokazuje, že ještě nenabral schopnost 'Inteligence', když se nechá chytit při krájení Veronicy Mars. Nesmím opomenout likvidaci Boba mimo obraz. WTF??
A to nejhorší na závěr. Může být více lamovitý způsob, než ukončit film/episodu slovy "I am your mother?"
Zhruba jediné, co mě zajímalo, byl Mohinder. Pěkné momenty, záblesk budoucího děje a pěkné záda Mayi.
Leckteré jiné scény byly i třeba samy o sobě pěkné, nebo alespoň pěkně natočené, ale celkově je to IMO bída.
Takhle ne, proboha, jen takhle ne! Namísto aby se to začínalo dávat trochu dohromady a zmenšil se počet samostatných dějů, tak jich je více a více přibívá. Navíc to pokračuje stejným schématem, jako v S1 a S2. Čekal jsem, že se hlavní postavy dají dohromady do nějaké X-Men jednotky už v S1, zatím ale vidíme jen balast; tři scény jedné postavy za episodu, kdy se vlastně skoro nic nestane. To i v Lostu se děj hýbe dopředu více. Možná, že až se to v episodě 10 sestříhá, tak bude jednotlivý děj dávat smysl, ale po 80 minutách nejsem vůbec moudrý a připadá mi to jako ztracený čas a obrovské zklamání. A to jsem k S2 velmi benevolentní a odpustím ji i pomalý start.
A upozorňuju, že jsem při sledování byl spoiler free.