Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Heroes Heroes

Heroes

seriál o superhrdinech bez pláštěnek a typicky praštěných comicsových zápletek, kombinace díky níž se neodlepíte od obrazovky...

Příspěvek 23.9.2008 08:51:02
šAshrak Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Byla, oni vysilali dve epizody hned po sobe ;)
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 23.9.2008 09:08:21
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Oh, díky... Hned jak příjdu ze školy, tak začnu stahovat :wink:

Se nemůžu dočkat...
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 23.9.2008 14:17:02
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Takže díl se mi docela líbil, obcas to bylo trochu zmatenejsi, ale jinak povedena epizoda.

Toto je spoiler!!!:
Hlavne me jako Babylonistu potesila pritomnost Bruce Boxleitnera, ktery hral v B5 Johna Sheridana (ale poznal jsem ho jenom diky hlasu, ma ho takovy typicky)
The Lost Doctors

-Charlie Crews

Příspěvek 23.9.2008 14:31:14
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak obě epizody byli dobré, jsem zvědavej jak se to vyvine... nejvíc mě dostalo to že
Toto je spoiler!!!:
Peter, Nathan a Syler jsou bratři.. :D :D :D
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 23.9.2008 14:58:58
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Jo Angelina veta, ale ja jsem tvoje matka me taky dostala. Jeste by me zajimalo jak je to s tim Lindermannem, jestli se Nathan jenom zblaznil, ze ho vidi, nebo jak to je.
The Lost Doctors

-Charlie Crews

Příspěvek 23.9.2008 15:46:03
Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

OK :D
Toto je spoiler!!!:
Takže jediná věc, která mě opravdu hodně štve a doufám, že ji brzy napraví, je Peter v cizím těle. Doufala jsem v interakci Peter/Nathan, ale náš Peter. Tak snad to dají brzo do pořádku.
Sylar je syn Angely? :shock: WTF? :smile: Začíná to být zamotané hned od začátku, a to bude dávka jenom jednoho dílu týdně. Sakra.
Co se týče Tracy, tak bych řekla, že je to asi trojče, soudě podle té schopnosti. Nebo dvojče Niki. Pokud vím, nikdy nebylo řečeno, že Niki s Jessicou byly dvojčata. A mám dojem, že ten senátor bude představovat problém, až zjistí, co je Nathan opravdu zač.
Linderman je mrtvý, to určitě, takže by měl Nathan schopnost vidět mrtvé lidi, jak to bylo ve dohadech nebo se možná jenom nějak "vrátil" Linderman, aby něco dokončil. Pochybuju, že by Nathan bláznil, protože to vyléčení určitě nebylo samo od sebe. Ale doufám, že Nathan se tentokrát bude rozhodovat sám za sebe.

Mohinder Spiderman - cool :D

Hiro mě tu ale trochu štval - zachránil svět? Dvakrát? WTF? :lol: Podruhé ho málem zničil, kdyby Peter nechytil tu lahvičku s virem a poprvé všechno zachránil Nathan. Zase se chová jako idiot, což mi vadí. Ale je to teprve rozjezd a cesta to bude očividně dlouhá, takže se nechám překvapit. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.9.2008 20:20:50
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkné dva díly :) Skvělá překvapení, zamotané, nejasné - jupí! :D Už se těším na pokračování.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 24.9.2008 08:12:39
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak pro mě jako pro člověka, který ke 3. sérii co se spoilerů týče nečetl ani řádku, byly oba díly plné překvapení a dobře jsem se bavila.:) I když nějaké výhrady by se našly..

Toto je spoiler!!!:
Teda doufám, že Nathan brzo „znormální“, protože takhle mi s těma svýma božíma kecama lezl dost na nervy.:? Vůbec mě dost postav štvalo..Peter, Claire…A další blondýna? :roll:

Příspěvek 24.9.2008 11:30:19
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

2 Klenotka: Tak já bych řekl že s tím zachraňováním to je taková skupinová práce všech našich hrdinů, ale Hirovi se to povedlo doopravdy dvakrát. Poprvé, když se vrátil ze zkažený budoucnosti a řekl to svému minulému a podruhé, když s konečnou platností zlikvidoval Adama..

No nic, jdu se kouknout na 301, snad se mi zatim stáhne 302

Příspěvek 24.9.2008 11:52:46
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

S konečnou platností těžko - "přenesl" ho a nějaký virus ho vůbec nezajímal, prostě ho chtěl zabít.

Pokud se dá o někom říct, že svět zachránil dvakrát, tak je to Nathan.

Nefertiti:
Toto je spoiler!!!:
Claire mi taky solidně lezla na nervy - těšila jsem se na nějakou "kick-ass", ale ona je ta z budoucnosti snad ještě horší :roll: "Já ubohá, chci být normální, bla, bla..." Ale snad se to ještě zlepší.

Ještěže jsem se nespoilovala dál, než k prvnímu dílu :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.9.2008 13:30:09
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak na tenhle patos jsem čekal skoro rok? To se mi tvůrci pěkně předvedli...

Toto je spoiler!!!:
Takže co tu máme. Peter z budoucnosti - cool. Anebo vlastně ne. To napadlo koho, hodit normálního Petera do jiného těla? Dobrá blbost. Dále tu máme šíleného Mohindera, ze kterého se stal kříženec Supermana a Spidermana. Ouchh, jak originální. Co tu sakra furt dělá Sylar? V první série byl super, šel z něho strach, ovšem nyní se akorát opakuje, je už tam k ničemu. Díky němu tu taky máme Claire, která necítí bolest, čili spousta blbých keců. Hirova linie: Jdeme chytit rychlou blondýnu. Jeho roli v druhé sérii jsem měl rád, no ale tady to vypadá hodně špatně. A co je vůbec nejlepší - Nikky je zpátky. Bože můj oni tam snad násilně museli do toho dvojdílu nacpat úplně všechny. Panbíčkářský Nathan mě taky zrovna netěší.

Druhá epizoda už byla trochu lepší, ale stále jsem se nedočkal ničeho, co by mi nějak vyrazilo dech a to, že je Angela Sylarova matka. To mě opravdu nechává chladným. Nebylo to úplně špatné, ale zároveň mám pocit, že tvůrci se nám snažili vynahradit loudavou druhou sérii a moc se jim to nepovedlo. Tohle nejsou Heroes, které jsem měl rád :(
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 24.9.2008 14:40:23
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Klenotka: Jenomže narozdíl od Petera věděl co je Adam zač a šel po něm aniž věděl že drží tu skumavku s virem za zády, takže ho aspoň zlikvidoval aby už nedělal problémy (doufám)...A navíc, všichni víme, jak by to pokračovalo, kdyby se Hiro nevrátil z budoucnosti, aby své "já" varoval, což si myslím, že je největší zásluha..
Ale asi tady budeme tvrdit každej své, a nic to nezmění na tom, že nejlepší je pan Benett! :smile: :smile:

Příspěvek 24.9.2008 16:15:49
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Dopadlo by to úplně stejně, protože o té explozi věděli i bez Hira :smile: Ten si jel sólo akci a nakonec akorát
Toto je spoiler!!!:
propíchl Sylara a dal Adama do rakve, z které se stejně může vyhrabat. :smile:

Příspěvek 24.9.2008 18:39:27
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já myslím, že se vyhrabe :P

Hiro akorát vše podělal a jiní to museli napravovat :) ještě, že ho
Toto je spoiler!!!:
Ando v budoucnosti zabil, tak to do něj naprat :lol:

Vcelku se mi to líbilo, po shlédnutí obou dílů jsem měl jen výraz: WTF ? Během prvních 10ti minut se toho semlelo víc než ve 2. sérce dohromady :lol:

Nemůžu se dočkat dalších dílů :X

Příspěvek 24.9.2008 19:53:32
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak už jsem se konečně podívala na oba díly. Jsem původně myslela, že je jen jeden, tak jsem po zkouknutí prvního šla sem na fórum a zkazila jsem si překvapení v druhém díle :D
No co říct, Heroes jsou zpět. Akorát mě štve to, jak to je s Peterem. A tradičně mi leze na nervy Hiro. Vůbec ho nezměnili, zůstal trubcem. Ten už se z toho nedostane :roll:

Příspěvek 24.9.2008 20:16:32
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

tak nevím, jestli to byl záměr Heroes (2. sezona v originále měla boží koncept zvirovaného světa) ale pomalu se tam dostává 4400 a X-mens, ano je to lepší než seriál zrušit, je to sranda, je to efektivní

btw, ten mohinder to má jako Burghofův defekt bo co?
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 24.9.2008 20:25:40
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Mohinder se mění v křížence Spidermana a Mouchy :smile: A blbne k tomu :D

Ale ten směr k X-Men se mně osobně docela líbí. Vlastně bych to ráda takhle viděla někdy ukončené.

Ale jen v případě, že na konci zabijou Claire, Hira a Sylara :smile:

Příspěvek 24.9.2008 20:40:46
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ty 4400 mi to začíná taky silně připomínat. Shodou okolností jsem je dokoukala někdy minulý týden, takže mi teď Heroes přijdou jako solidní vykradačka :smile:. No doufám, že to nabere trochu originálnější směr..

Příspěvek 24.9.2008 23:24:31
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak zajímalo by mě,
Toto je spoiler!!!:
kde Ando sebere tu schopnost? Myslíte, že dostane taky injekci???

Btw, nemyslím si že by byla Angela Sylerova matka, jenom mu to vnutila svojí schopností, aby byl loajalnější a donutí ho aby chytil ty, co utekli...on si vezme jejich schopnosti a bude to ještě horší..no nevim, z Angely mám rozporuplné pocity a nevím, jestli mám být rád nebo se zlobit, že převzala vedení společnosti po Bobovi....
Další na řadě je Nathan, to jeho pánbíčkářství mi leze na nervy a už jde zase do politiky. Co je zač Linderman zatím nevíme a jsem na to zvědav.
Docela se mi líbí to, jak dopad Matt, ten černoch je mi velice sympatickej a jsem zvědav, jaký bude mít význam..
No a Mohinder se zbláznil,pomalu znásilnil Mayu a teď ještě dostal lepru, no to už mi přišlo trochu moc...

tak radši už nic nepíšu jinak to bude víc zamotaný než první dvě epizody, taky nevím, jestli mám psát ve spoilerech nebo ne, abych případně někomu nezkazil překvápko..

Příspěvek 24.9.2008 23:34:56
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

gravidus: třeba to nebyl Ando :wink:
docela slušnej rozjezd a čím dál tím víc blondýnek, jen tak dál. :lol:
Obrázek

Příspěvek 25.9.2008 00:50:03
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Jo, blondýnek je tam na můj vkus až moc :roll: Jako by nevěděli, že existuje jiná barva než blond.
Všechny postavy byly mimo - jen Peter byl svůj a to jen proto, že to nebyl ani náš Peter :roll:
Pardon, ale viděla jsem to teď podruhé a nějak se mi to na druhé kouknutí (bez natěšenosti) nelíbilo :? Ale zatím to byly jen dvě epizody, snad to nakonec dopadne dobře. Hlavně ať se Nathan probere, proboha :roll:

Chucka jsem taky viděla podruhé - a narozdíl od Heroes to bylo ještě lepší.

Příspěvek 25.9.2008 19:28:58
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Title jsou venku, nicméně stejně upozorňuju, že píšu spoilery.

Mě se to nelíbilo. Je tam hrozně moc bad WTF momentů, řada scén je vyloženě křečovitá, jiné jsou hrozně lame. Pěkně po pořádku.

Claire je hrozná. Jak její řešení s vlakem, tak i ta scéna, kdy se u ní zjeví Sylar - to je snad nejdementnější antihrdina všech dob. Umí ovládat telekinezi, umí dělat iluze a umí i svůj kouzelný hlas, ale přesto se tam nechá pobodat nůžkama jako nějaký amatér? WTF! A aby Claire nezemřela, tak řekne, že ji zabít nemůže a je to. Dva nejlepší agenti Společnosti byli taky docela lol. Naprosto ztracený čas.

Nathan. Co to proboha mělo být? Kdyby boha zmínili v pilotu, nebo kdyby k němu přišli postupně, tak bych ho tu klidně bral - ale takhle z Nathana udělat Ježíše? WTF! A proboha - Linderman? Postava, kterou nikdo jiný nevidí a ona poučuje naší postavu o Bohu, to je přece i ve srovnání se seriálovou konkurencí děsně originální! Při větě ve smyslu "God has a plan for you" jsem brečel utrpením!

Parker byl odklizen pryč, což je smutné, protože jsem ho měl rád, nicméně stejně jeho podíl na ději byl vyloženě WTF.

Hiro a Ando a Catwoman byl teror. Hiro nejen že nedospěl, ale je asi desetkrát naivnější, než v 1. řadě. V 1. řadě jsem doufal, že z něho bude tvrďák a samuraj, ale začíná mi to připomínat SG, u které jsem si taky na začátku říkal, jak příjemně by se to mohlo vyvíjet, a oni všechny zajímavé možnosti vyřeší v paralelních realitách. U Heroes se vyřeší ve špatné budoucnosti, které asi vždy zabráníme, ale princip je stejný. Nicméně CGI zničení Tokia bylo fajn.

S tím souvisí Peter. Autoři si opět uvědomili, že je moc silný a opět to vyřešili hrozně bizardně. Budoucí Peter zpituje svědomí, zatímco náš Peter je na útěku s psychopaty. S tím souvisí pěkný "Reservoir Dogs" moment na benzínce, ale nic víc.

Dále pak Nikki. Já měl za to, že umřela. Každopádně, opět, mít v jedné episodě větu o tom, že "armáda světla bude bojovat se silami temnoty" a Bruce Boxleitnera je snad jako něco od bratří Zuckerů nebo od Stillerova Frat Packu. WTF!

Zpátky na Sylara, aby se naplnil kruh. Sylar uvnitř komplexu Společnosti (která je opět na střídačku jednou supermocná a jindy tvořena asi pěti lidmi) dále dokazuje, že ještě nenabral schopnost 'Inteligence', když se nechá chytit při krájení Veronicy Mars. Nesmím opomenout likvidaci Boba mimo obraz. WTF??

A to nejhorší na závěr. Může být více lamovitý způsob, než ukončit film/episodu slovy "I am your mother?"

Zhruba jediné, co mě zajímalo, byl Mohinder. Pěkné momenty, záblesk budoucího děje a pěkné záda Mayi.
Leckteré jiné scény byly i třeba samy o sobě pěkné, nebo alespoň pěkně natočené, ale celkově je to IMO bída.

Takhle ne, proboha, jen takhle ne! Namísto aby se to začínalo dávat trochu dohromady a zmenšil se počet samostatných dějů, tak jich je více a více přibívá. Navíc to pokračuje stejným schématem, jako v S1 a S2. Čekal jsem, že se hlavní postavy dají dohromady do nějaké X-Men jednotky už v S1, zatím ale vidíme jen balast; tři scény jedné postavy za episodu, kdy se vlastně skoro nic nestane. To i v Lostu se děj hýbe dopředu více. Možná, že až se to v episodě 10 sestříhá, tak bude jednotlivý děj dávat smysl, ale po 80 minutách nejsem vůbec moudrý a připadá mi to jako ztracený čas a obrovské zklamání. A to jsem k S2 velmi benevolentní a odpustím ji i pomalý start.

A upozorňuju, že jsem při sledování byl spoiler free.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 25.9.2008 20:58:48
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jedna věc mi neni moc jasná, všechny co zabil Sylar přišli o mozek, ale Clair ho nechal. :?
Obrázek

Příspěvek 25.9.2008 21:15:19
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

btw kdo střelil nathana sem tušil od té doby co jsem tu scénu viděl a... ono to vyšlo :twisted: jenom by mě zajímalo jak je na tom skutečný Jesse a jestli má teď teda náš petr jeho abilitky?
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 26.9.2008 12:35:08
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

On ho nechával všem, jen Clair má schopnost regenerace, tak neumřela :)

Já ani moc dobře nechápu, jak je v tom těle uvězněn, kdyby jeho myšlení, tak chápu, ale kde je jeho tělo? :shock:

PředchozíDalší

Zpět na Heroes