Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky STAR GATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

STAR GATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

Líbí se Vám povídka SGp-V

Ano
43
68%
Ale jo de to
9
14%
Ujde
1
2%
Nic moc
1
2%
Ne
9
14%

Celkem hlasů : 63

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak sem se rozhodl že se pokusím napsat povídku a na základě komentářů se rozhodnu jestli budu pokračovat.

Přehled všech dílů:
[img][http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg]http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg[/img]

1. VYHOŠTĚNÍ ČÁST 1. 31. 8. 2008
  2. VYHOŠTĚNÍ ČÁST 2. 2. 9. 2008
  3. ASTRALUM GALAXUS 12. 11. 2008
  4. OTANIL 16.11. 2008
  5. VE JMÉNU ĎÁBLA 20. 12. 2008
  6. ASTRALUM POSTUM 29. 12. 2008
  7. TRON-FARI NOVE 7. 1. 2009
  8. PROJEKT SOLARIS 16. 7. 2009
  9. CONSERVATUM ENERGIUM 1. 11. 2009
  10. POD ROUŠKOU ZLA 21. 11. 2009
  11. VÁLEČNÝ AKT 24. 12. 2009
  12. OHROŽENI 9. 2. 2010
  13. MOŽNOST ROZHODNUTÍ 18. 3. 2010
  14. ZA BRANAMI SVOBODY 9. 6. 2010
  15. NEZNÁMÁ 11. 9. 2010
  16. PRVNÍ KONTAKT 30. 7. 2011
  17. NOVÍ NEZNÁMÍ :write:
  18. OTÁZKA VÍRY
  19. NEPŘÍTEL PŘED BRANAMI ČÁST 1.
  20. NEPŘÍTEL PŘED BRANAMI ČÁST 2.

Zde (link) je ke stažení PDF verze povídky, kterou zcela bezděčně vytvořil jakop a já mu děkuji

Star Gate pre-Vates (dále už jen SGp-V) je o Anticích, kteří byli vyhoštěni z Pegasus Galaxy a započali tak nový život v neznámé Galaxii, ale o tom už povídka. (veškerá přímá řeč v češtině je Anticky)

[img][http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg]http://img171.imageshack.us/img171/4853/logott5.jpg[/img]
Vyhoštění část 1.

Galaxie Pegasus, planeta Atlantica, město Atlantis, lidmi nazývaná Zasedací místnost
,,Takže, za Vaší nekázeň a za nerespektování Ateránských zákonů se rada rozhodla, že Vám a celé Vaší skupině bude zakázáno zdržovat se v této galaxii a v galaxii Mléčné dráhy.“ řekl postarší muž oděný v honosné tunice, jež měla na svých převislých cípech antické znaky.
,,Ale vždyť já sám sem Vám řekl, že moji lidé nemají za naše činy a jimi způsobené nehody či ztráty na životech jiných Alteránů žádnou zodpovědnost, a že vše padá pouze a jen na mou hlavu!“ odporoval mu zhruba třicetiletý antický vědec.
,,Ano, a já moc dobře chápu tvé nařčení Trinisi, ale tvoji lidé, respektive členové tvé skupiny, se shodly na tom, že je více než neetické nechat tě vzít vše na sebe.“ přidal se do rozhovoru další člen antické rady.
,,Ale vždyť…“
,,Zkrátka a dobře.“ přerušil Trinise onen starý muž. ,,Moc dobře si věděl, že je zakázáno brát si Modalor Cifro Panctas z našich tajných zásob.“
,,Ano,…“ hájil sám sebe Trinis ,,…, ale rada by nikdy nesvolila použít M.C.P. k našim vědeckým účelům.“
,,Jenže my máme svoje důvody Trine.“ odvětil.
,,Ta věc s Copearny nebyla naše chyba a vy to víte Urone!“
,,Tvoje skupina za projekt Cupearnas zodpovídala s veškerou odpovědností.“
,, Ale nikdo přece nemohl vědět, že kvůli nesprávnému naprogramování nanitových bloků se Cupearnové začnou nekontrolovatelně replikovat, a že si budou schopni změnit základní programování na svobodnou vůli. A vy sám víte nejlépe, že pojistka proti napadnutí nezkolabovala jen díky tomu, že ji programoval můj tým.“ rozčiloval se Trinis.
,,Uklidni se Trine!“
,,Rozsudek je platný“ doplnil Urona jiný antik. ,,Svým neúměrným chováním nic nezměníš. Loď bude připravená za několik hodin, pak odletíte do jiné galaxie a tam si budete moct dělat, co chcete.“ pokračoval. ,,Můžeš být rád, že jsme Vás všechny neposlali na neobydlenou planetu s minimálním počtem zásob.“
,,Já jsem Vám opravdu vděčný za vše, co jste pro mě, ale musíte pochopit, že to co udělali mí lidé je pro mne opravdovým nařčením.“ omlouval se Trinis a zároveň se tak pokoušel ukončit konverzaci, která pro něj nemohla dopadnout nijak dobře.
,,My tě chápeme, ale zákony mluví jasně. Můžeš se odvolat proti rozhodnutí rady a podat nová obhájení, které by ti mohly vydobýt svobodu, ale sám víš moc dobře, že rada své rozhodnutí mění jen zřídka a tím spíš pokud je to takhle jasný případ.“
,,Příjmám rozhodnutí rady, ale nechci aby pykali i moji lidé!“
,,Tví lidé si vybrali a my jejich rozhodnutí respektujeme.“ zdůraznil Uron.
,,No dobrá.“ souhlasil už tak dost unavený Trinis s nadějí, že tímto gestem skončí zasedání rady. ,, Pokusím se s nimi promluvit sám.“
,, Dobrá tedy.“ pronesl vrchní rady a dodal: ,, Tímto je zasedání rady ukončeno. Spor mezi Alterány z Astralské Flotily a lidem z Atlantis je ukončen. Astralská Flotila je vinna ve všech směrech obvinění. Trestem za toto závažné porušení Alteránských pravidel je vyhoštění ze všech galaxií obývaných naším lidem. K nabití trestu nastoupí občané této flotily jakmile bude provozu schopna poslední loď na civilní obyvatelstvo. Místem pro vykonání trestu bude Astralum Galaxus.“ Tímto dokončil svůj projev a rozpustil tak zasedání rady a Trinise tím uvedl do stavu, v němž může pouze zpytovat své svědomí a učit se ze svých chyb.

Galaxie Pegasus, orbita planety Atlantica, vesmírná loď Vecatius, hlavní hala
,, Ne Trine. My všichni jsme se takto rozhodli a jsme ochotni toto riziko podstoupit s tebou.“ řekl muž, který stál vpředu velkého davu Antiků jenž hrdě vzhlíželi na svého vůdce.
,, Jsem moc rád, že jste ochotni obětovat pohodlný život v prostorách města za Vaše přesvědčení.“ odvětil Trinis a v jeho hlase byla slyšet hrdost a naděje.
,, My všichni věříme, že je lepší obětovat život zkoumáním vesmíru, ochraňováním svých lidí a užíváním si života než jít přímou cestou za povznesením, kterého ani nemusíme dosáhnout!“ prohlásil další Antik a v pozadí jeho projevu byla slyšet podpora od jeho druhů.
,, Hebeus bude připraven do několika hodin“ dodal Trinis ,, Poté odletíme neznámo kam a tam zapustíme své kořeny, doufajíce, že se vyvarujeme stejných chyb, které jsme učinili v Mléčné dráze a zde v Pegasu.“ pokračoval ,, A znovu připomínám, že ten kdo mě nechce následovat nemusí. A pokud bude chtít může jít zpět na Atlantis.“ prohlásil a čekal, kdo se od něj odtrhne.
,, Nikdo se nevrátí zpět na Atlantis. Svou cestu jsme si zvolili a nikdo z nás tě neopustí!“
,, A já si toho vážím.“
o několik hodin později
,,Flotila je připravena, zásoby zkontrolovány, cíl Astralum galaxus“ prohlásil důstojník u navigačního můstku na Vecatiovi.
,, Dobře.“ potvrdil Trinis ,, Eldere pošlete hlášení celé flotile! Ať se připraví na vstup do Hyperprostoru. První zastávka mezigalaktický bod Argalos! Skok za 20 sekund!“ Když dořekl poslední větu, Elder ji zopakoval do intercomu a započal odpočítávání.
Po dvaceti sekundách se před loděmi Astralské flotily začaly otevírat hyperprostorová okna. A tak vznikl nový národ Antiků, kteří se nazývají Astralané.

Pokračování příště

Slovník:
Modalor Cifro Panctas (M.C.P.) = Z.P.M. (v antičtině Astralanů)
Cupearnas = Replikátor (v antičtině Astralanů)

Korekci provedl jakop a já jsem mu z celého srdce vděčný, za to že se mnou má takovou trpělivost :)

A komentáře pls :wink:
Naposledy upravil Mark Jackob dne 03.8.2011 15:26:16, celkově upraveno 78
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 31.8.2008 11:26:32
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Nebylo to špatný, sice docela kratký ale je to přece jenom prolog. Uvidíme ještě co z toho vyleze. Jen to, co mi tam moc nesedělo bylo, že se na atlantis antickové nazvýali Lantiané a Alterané spíše v dobách začátku v Milky Way... :)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 31.8.2008 11:30:57
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

aha to sem nevedel, ale ono se tohle odehrává v začátcích Atlantis takže se to dá nějak vokecat. :)

Jo a k tej dýlce, příští díl by mel bej dlouhej asi jako SG 24 1x03

Příspěvek 31.8.2008 11:39:42
Skot Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mark Jackob píše:
Skok za 20 sekund!

To mi připomíná BSG :) Ale máš to dobrý.
Owensův Zákon:
Jste-li dobří, hodí vám na krk veškerou práci. Jste-li opradu dobří, dokážete se jí zbavit.

Butnerův zákon:
Kdo se směje naposled, má dlouhé vedení.

Příspěvek 31.8.2008 12:40:19
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jako prolog je to výborné a už se těším na další pokračování
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 31.8.2008 13:31:12
Earman Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

výborný začítak, úvod...těším se co bude dál :)
Víš jakej mám názor na čerstvou zeleninu. Ta je pro vegetariány, vitamínový paka, co cvičej! Red Dwarf

Příspěvek 31.8.2008 14:05:52
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

začiatok super len mi trochu nejde do gebule ze uz boli v pegase ked oni tam odleteli vtedy ked vsetci antikovia vymierali ale to je v pohode je to super prvy dil a tesim sa na pokracovanie
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 31.8.2008 15:42:50
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Začátek byl výborný, uvidíme, jak to bude pokračovat dál.
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 31.8.2008 16:52:35
tokrp Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

určitě pokračuj, jsem zvědav zda to bude jen o dobrodružství antiků (astralanů) nebo tam pak bude odskok a zapojí se do povídky klasická atlantis se Sheppym... :)
Jack: musím to vědět Danieli co znamená to jejich kree
Daniel: Pozor, poslyš, soustřeď se
Jack: něco jako haló..

Příspěvek 31.8.2008 18:44:06
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

no asi te zklamu, ale na shepparda asi nenarazíme, teda pokud Astralané nebudou cestovat časem.

A mám tu jeden Spoiler
Toto je spoiler!!!:
1x02 Vyhoštění část 2.
Astralská flotila bude mít menší problémy s HP

Jinak další díl bude pravděpodobně v úterý nebo ve středu.

Příspěvek 31.8.2008 18:49:40
Mirek Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

no to vi jen autor ,ale nejspis asi zustane par dilu u antiku a pak najde mckey neco v databazi no i kdyz tohle se mozna od ostatnich bude lisit :D
jako jedina moznost nam zbejva nechat se prekvapit a nebo hadat :D

Příspěvek 31.8.2008 18:51:32
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Pro všechny, kteří chtějí spekulovat co bude dál mám jedno jediné. Tohle nejsou Antikové jak je znáte.

Příspěvek 31.8.2008 19:04:54
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

To mě tak trochu došlo podle toho, co bylo v prvním díle :wink:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 01.9.2008 08:38:35
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

no ako som uz pisal ze je to fakt super a neviem presne ale mam pocit ze len ty pises o antikoch v ich dobe a nie o antikoch + sg1 + sga...... mne sa to lubi :thumleft: :thumright:
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 01.9.2008 11:28:12
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No právě proto tuhle povídku píšu. Já mám rád Antiky a Antickou technologii, ale v SGA a SG-1 z nich delaj namysleny tupce. A já chhci ukázat že takoví nebyli ( alespon neda Astralané :D )

Další

Zpět na Mrtvé povídky